Kendim çalışıyorum, eşim de maaşını bana verir.Her ay mutlaka yatırım için bir tutar ayırırım.Kalanı bütçe yapıp planlı harcamayı seviyorum.Bu şekilde herşeye fırsat yaratabildiğimi düşünüyorum.Tezimi teslim etmesem de iktisat yüksek lisans eğitimim var parayla oynamayı seviyorum
Ayda bir kere eşimle birlikte dışarıda yemek yeriz.Her ay farklı bir mekan ve lezzet deniyoruz.
Ayda bir kez masaja gitmeye çalışıyorum.
Yıllar önce güzellik hizmetleri ile ilgili bir kursa gitmiştim.Kuaför,bakım işlerimi kendim yapıyorum.
5-6 yıl önce lazer epilasyona gittim.Kendime aldığım en güzel hediye buydu zannederim
Bakım ürünleri, kıyafet, aksesuar vb alışverişimi uygun fiyatları denk getirip toplu yapıyorum.Çanta çok severim ama çok fazla olduğu için artık senede sadece bir defa alıyorum.
Aktif olmayı seviyorum.Müze,sergi, tiyatro vb. etkinliklere katılırım.Bunların bir kısmı ücretsiz oluyor.
Bazen sahile gidip deniz havası eşliğinde çay kahvaltı kitap vb keyfi yaparız.Bazen eşimle bazen kendim gidiyorum.Abur cubur, sıklıkla dışarıda yemek alışkanlığım yok.Yiyecek ve içeceklerimi kendim hazırlayıp götürüyorum.Arkadaşlarım da alıştı bazen birlikte hazırlanıp gidiyoruz
Bir yıllık harcamalarımı kontrol ettim ayda ortalama 2000 TL civarı bu kalemler için harcamaşım.Toplu alışverişler,indirim takipleri bana tasarruf ettirmiş.Genelde toplu taşıma kullanıyorum oradaki giderleri dahil etmedim.
Şartlar zorlu bu saydıklarımız da psikolojik doyum sağlayan,hayata karşı bizi güçlü kılan şeyler.