Aylık zorunlu sabit giderlerim olan faturalar kira market alışverişleri haricinde kişisel olarak;
-5 aydır devam etmekte olduğum bireysel antrenörden aldığım fitness derslerim var şuan için sabit devam ediyorum ancak gidişata göre şekillencek, bir de spor salonuna aylık üyelik ödemem mevcut, pt ücretine bu ay zam geldi baya yükselmiş 1-2 ay bi duruma bakacağım, eğer astarı yüzünü geçerse bu iptal olabilir gibi
- Kuaföre çok nadir gidiyorum cunku bulunduğum şehirde içime sinen tek bir tane bile kuaför bulamadım, ne istediysem hep tam tersi ve en kötüsü oldu, 2-3 senede bir saçımı kestiriyorum onu da memleketime gittiğimde yaptırıyorum, kaş-bıyık vs kendim hallediyorum, manikür, boya vs yok.
- Kozmetikte de genelde ürünleri bittikçe alıyorum, rutinimde sürekli olarak kullandığım birkaç temel ürün var, güneş kremi yüz temizleyici, günlük krem vs bunlar uzun süreler gidiyor 5-6 ayda bir alıyorum. Hijyen ürünlerini bittikçe alıyorum bunlarda indirim kovalama özelliği geliştiremedim henüz :/
- Kıyafette bazen aşırı ve gereksiz alışveriş yapabiliyorum, o an mağazada gördüğüm güzel bir parça varsa gerekli mi gereksiz mi sorgulamadan alabiliyorum ama bunu son zamanlarda azalttım. Bu yaz yurtdışındayken pull&be*r mağazısının kışlık sezonundaki indirimine denk geldim ve 30 euroya tam 8 parça bluz sweat pantolon dahil aldım, bu seneki giyim alışverişimi aradan çıkarmış oldum.
- Market alışverişini aylık yapmaya çalışıyorum her ay belli bir bütçeyi öncesinden ayırıyorum ve genellikle beslenmeden kısmam en önemli kısım bu çünkü, spor da yaptığım için düzenli almam gereken gıdalar oluyor, abur cubur, sağlıksız şeyler almıyorum rutinimde yok, canım çok çekerse ayda bir kaç sefer kaçamak oluyor.
- Gezme, bir yerlerde oturma ayda 2-3 kere oluyor iş yerinde yemeği genelde kendim evden getiriyorum, iş yerinde yediğimiz zamanlarda da 20 tl günlük yemekhane ücreti var.
-Son olarak araç için yakıt gideri oluyor, iş yerine servis imkanı var dönem dönem sıkıştığımda aracı bırakıp servisle gitme imkanım oluyor işe, o yüzden ayda 1 kere full depo dolduruyorum, işyeri-ev arası çok yakın olduğundan yetiyo. Ekstrem gidiş gelişler olduğundan bu ayda 2-3'e çıkabiliyo.
Totalde zorunlu ödemeler hariç kişisele yaklaşık 5-6 bin bandında gidiyor sanırım.