Keşke senin kadar pozitif düşünebilsemBütün bunlara hazırlıklı olun öncesinde, insanlar böyle, sizin üzüleceğinizi düşünmeden konuşurlar, teyzeler ne hissedeceğinizi düşünmeden herkesin içinde sorarlar, bunlara bağışıklık kazanmak zorundayız, açıklamak istemiyorsanız kimseye açıklamayın, çocuk istemiyoruz henüz deyin, ben de söylemedim kimseye bir şey, soran olunca da çocuk istemiyoruz virüs var falan diye geçiştiriyorum, bütün bunlara önceden hazırlıklıyım yani, git gide sorulan sorular daha az canımı yakıyor, tabi her zaman bu kadar makul davranamıyorum ben de arada saçmalayabiliyorum ama önce siz kendinize yüklenmekten vazgeçin, siz kendinize bukadar yüklenirken kimse sizi düşünmezki, siz çok değerlisiniz, psikolojimiz beden sağlığımız çok kıymetli, bunlar olmazsa bebeğimiz olsa ne olur, önce can sonra bebek
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Gebeliğe Hazırlık 1.5 senedir çocuk istiyoruz
- Konu Sahibi gokyuzum1
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- çocuk istiyorum gebe kalamıyorum
Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 26 Ağustos 2020
- 2.357
- 3.814
- 83
- 32
Kist falan olmazsa art arda aşılama yaptırırsın bi iki ay da tüp bebek için dinlebirsin başlarsın canımÜst üste 2 ay aşılama denenebiliyor mu peki 3. Ayda tüp bebeğe başlanabiliyor mu
Evet ama çaktırmadan beni aşağılıyorlarmış gibi geliyor . Çünkü özellikle benim bulunduğum ortamlarda ellerini karnına götürüp bebeğim nasıl minnoşum nasılmış falan diyorlar . Rabbim görür inşaallah bunları . İşte bunlar benim çok zoruma gidiyoronlarınki cahillik
Çocuk yapmak bizim elimizde değil ki
Allah’ın takdiri
Yani kist miyom hiçbir şeyim yokKist falan olmazsa art arda aşılama yaptırırsın bi iki ay da tüp bebek için dinlebirsin başlarsın canım
- 1 Eylül 2014
- 25.899
- 30.317
- 798
- 35
belki de size nisbet yapmıyorlar.Evet ama çaktırmadan beni aşağılıyorlarmış gibi geliyor . Çünkü özellikle benim bulunduğum ortamlarda ellerini karnına götürüp bebeğim nasıl minnoşum nasılmış falan diyorlar . Rabbim görür inşaallah bunları . İşte bunlar benim çok zoruma gidiyor
Bu konuda hassas olduğunuz için böyle hissediyorsunuz
- 19 Eylül 2013
- 4.881
- 9.360
- 408
Bilmiyorum canim dogrudur ben de 2 aydir denemeye basladim her seyin hayirlisi olsun naparsak yapalim her nasip vaktine esirdir vakti gelmeden olmuyo kalbini bozma iyi dusun daha yeni evli sayilirsiniz 10 seneden bahsediyorum dusun yani her sey olacagina varirHsg filmi çekildi bana . Hafif tıkanıklıkların hepsi açıldı . Öyle bir problem olsa eksin görülürdü hsg de benimki çok zorlu geçti
- 8 Ocak 2020
- 3.847
- 3.427
- 83
Evet rutine girince ödev gibi oluyor. Bizdede bir kaç ay hevessizlik vardi. O yuzden lutfen o hataya düşmeyin. Emin ol sende yumurta ve rahim eşinde de sperm varsa demekki olucak. Sadece sabretmek ve Allahin nasib edeceyi gunu beklemek gerek. Sen eşine de ki kendimize 3 ay gibi sure verelim. Bu surede çocuk dusunmeyelim. Yumurtlama takip etmeyelim. Gerçekten de etme. 2 gunde bir olmasin ilişki. Hatta zorlama haftada bir bile olsa kafi. Bebeğin geleceği tarih geldiyse bir ilişki bile yeter. Şu an onceliyiniz evliliğinizi guzelleşdirmek olsun. Inan çocuk olucak Allahin izniyle.Canım o kadar güzel anlatmışsın ki . Artık benim de eşiminde cinsel ilişkiye girme hevesimiz kalmadı o o kadar kafasına takmıtor nasılsa yeni evliyiz diyor ama benim yumurtlama günüm 2 günde 1 cinsel ilişki isteğim onuda bıktırdı bence . O da haklı bende yapmak istemiyorum içimden gelmiyor artık
- 13 Mart 2021
- 22
- 16
- 3
- 29
Annem bana 2 yil hamile kalamamis. Eskiden de pek gidilmezmis oyle doktora falan. Annemim anlattigina gore bi gun doktora gitmisler. Tesadufende ordaa doktorda ayni koylulierinden bi akrabayla karsilasmislar. Herneyse isleri bitmis cikmislar ordan beraber yemek yemeye. O cift tabi bebek bekliyo. Bizimkilerin de olmuyo.. Yemeklerini yemisler. Bu ayni senin anlattigin gibi adamla kadin nispet yapmislar biraz. Iste bebek cok hareketliymis vs falan diye kendi aralarinda konusuyormus o cift. Annem diyor ki yemegi zor yedik, tatli geldi yiyemedik bile uzuntuden. sonra annemin soyledigine gore doktor bi ilac vermis bir ayi bitirmeden annem hamile kalmis bana. Rabbimden gelen hersey basimiz gozumuz ustune asla kinamak veya baska bi amacla soylemiyorum bunu; ama o citfin bebegi fiziksel engelli dogmus. 25 yil once yasanmis bi hikaye. Ben cok dikkat ederim o yuzden bu konularda. Kirdigin gonlun hesabini Allah sorar er yada gec cunku. Benimde simdilik olmuyor yaptigim dusukten sonra. Ama hep sukrediyorum, ya daha uzun yasasaydi ya dogup sonrada vefat etseydi bebegim diye. Rabbim en dogru zamani bilir. "Hickimse kendisi icin gizlenen mujde mutlulugu bilemez" Bunu aklina getir. Senin imtihaninda bu demekki, Allahim eslerimize ve bizlere saglik sihhat guzel omurlerversin. Hayirlisiysa bebekte nasip eder insallah. Uzme kendini allah herkesin kalbine vore versinEvet ama çaktırmadan beni aşağılıyorlarmış gibi geliyor . Çünkü özellikle benim bulunduğum ortamlarda ellerini karnına götürüp bebeğim nasıl minnoşum nasılmış falan diyorlar . Rabbim görür inşaallah bunları . İşte bunlar benim çok zoruma gidiyor
İnşaalah canım en kısa Zamanda rabbim bize de nasip etsinAnnem bana 2 yil hamile kalamamis. Eskiden de pek gidilmezmis oyle doktora falan. Annemim anlattigina gore bi gun doktora gitmisler. Tesadufende ordaa doktorda ayni koylulierinden bi akrabayla karsilasmislar. Herneyse isleri bitmis cikmislar ordan beraber yemek yemeye. O cift tabi bebek bekliyo. Bizimkilerin de olmuyo.. Yemeklerini yemisler. Bu ayni senin anlattigin gibi adamla kadin nispet yapmislar biraz. Iste bebek cok hareketliymis vs falan diye kendi aralarinda konusuyormus o cift. Annem diyor ki yemegi zor yedik, tatli geldi yiyemedik bile uzuntuden. sonra annemin soyledigine gore doktor bi ilac vermis bir ayi bitirmeden annem hamile kalmis bana. Rabbimden gelen hersey basimiz gozumuz ustune asla kinamak veya baska bi amacla soylemiyorum bunu; ama o citfin bebegi fiziksel engelli dogmus. 25 yil once yasanmis bi hikaye. Ben cok dikkat ederim o yuzden bu konularda. Kirdigin gonlun hesabini Allah sorar er yada gec cunku. Benimde simdilik olmuyor yaptigim dusukten sonra. Ama hep sukrediyorum, ya daha uzun yasasaydi ya dogup sonrada vefat etseydi bebegim diye. Rabbim en dogru zamani bilir. "Hickimse kendisi icin gizlenen mujde mutlulugu bilemez" Bunu aklina getir. Senin imtihaninda bu demekki, Allahim eslerimize ve bizlere saglik sihhat guzel omurlerversin. Hayirlisiysa bebekte nasip eder insallah. Uzme kendini allah herkesin kalbine vore versin
Bir
Bir de eşim bana hiç destek olmuyor ki adamın tek düşündüğü iş ve para inanın deniyorum haftalarca ben ona dokunmadan o benden cinsel ilişki isteyecek mi diye ama asla ben teşvik etmeyince hiçbir şey olmuyor . Bu durumda beni çok üzüyor . Ne yapacağımı da bilmiyorum bu konudaEvet rutine girince ödev gibi oluyor. Bizdede bir kaç ay hevessizlik vardi. O yuzden lutfen o hataya düşmeyin. Emin ol sende yumurta ve rahim eşinde de sperm varsa demekki olucak. Sadece sabretmek ve Allahin nasib edeceyi gunu beklemek gerek. Sen eşine de ki kendimize 3 ay gibi sure verelim. Bu surede çocuk dusunmeyelim. Yumurtlama takip etmeyelim. Gerçekten de etme. 2 gunde bir olmasin ilişki. Hatta zorlama haftada bir bile olsa kafi. Bebeğin geleceği tarih geldiyse bir ilişki bile yeter. Şu an onceliyiniz evliliğinizi guzelleşdirmek olsun. Inan çocuk olucak Allahin izniyle.
Bir de severek evlendik yani . Çok zor şartlarda ailemi karşıma aldım onun için ama umurunda bile değil . Gün geliyor yapmasaydın oluyorBir
Bir de eşim bana hiç destek olmuyor ki adamın tek düşündüğü iş ve para inanın deniyorum haftalarca ben ona dokunmadan o benden cinsel ilişki isteyecek mi diye ama asla ben teşvik etmeyince hiçbir şey olmuyor . Bu durumda beni çok üzüyor . Ne yapacağımı da bilmiyorum bu konuda
Belki de çok sık yapmadığımız için olmuyor bir tek yumurtlama döneminde o da zorlaBir de severek evlendik yani . Çok zor şartlarda ailemi karşıma aldım onun için ama umurunda bile değil . Gün geliyor yapmasaydın oluyor
- 1 Ekim 2020
- 354
- 1.145
- 33
Her şey nasip benimde 2 yıldır sebepsiz olmuyor bende bi sonraki ay ilaç tedavisine başlayacağım olmazsa tüp bebek...bu konuda yalnız değilsiniz rabbim hayırlısını versin. Evet çok yıpratıcı bir durum ama Allah en doğrusunu bilir herkesin bi imtihanı var bu dünyada. Dua ediyorum kendime ve tüm isteyenlere..1.5 Sene olacak nerdeyse hsg çekildim hormon testi yaptırdım genital muayene oldum eşimde bütün testlerini oldu her şeyimiz gayet güzel normal . Evlendiğinizden beri denememize rağmen çocuğumuz olmuyor doktor aşılama önerdi ama onun da cinsel ilişkiden hiçbir farkı yok bence . Artık ciddi ciddi umutsuzluğa düşmeye başladım kendimi çok kötü hissediyorum. Böyle eksikmiş kusurum varmış gibi hissediyorum çevremdeki herkes çatır açtır doğuruyor diyorum ki ben çok mu kötü bir insanım ki Allah bana vermiyor ama olanlara bakıyorum çokta iyi insanlar değiller şükretmeyi bilmezler . Ne yapacağım bir akıl verin kızlar bu psikolojik durumu atlatamıyorum artık
Aşılama için mi tedaviye başlayacaksınızHer şey nasip benimde 2 yıldır sebepsiz olmuyor bende bi sonraki ay ilaç tedavisine başlayacağım olmazsa tüp bebek...bu konuda yalnız değilsiniz rabbim hayırlısını versin. Evet çok yıpratıcı bir durum ama Allah en doğrusunu bilir herkesin bi imtihanı var bu dünyada. Dua ediyorum kendime ve tüm isteyenlere..
- 1 Ekim 2020
- 354
- 1.145
- 33
Doktor bana 3 aşamalı tedavisi var ilaç,aşılama,tüp bebek önce ben yumurta büyütücü ilaçlarla tedavi uygulayacağım olmazsa aşılama ve tüp bebek için seni başka hastaneye sevk edeceğim dedi. Yeni başladığım için tam içeriğini bilemiyorum maalesef.. isterim ki doğal yolla olsun ama 2 yıl oldu olmuyor bende çok yoruldum ama napalım nasip dediğim gibi..Aşılama için mi tedaviye başlayacaksınız
Devlette mi tedavi görüyorsunuzDoktor bana 3 aşamalı tedavisi var ilaç,aşılama,tüp bebek önce ben yumurta büyütücü ilaçlarla tedavi uygulayacağım olmazsa aşılama ve tüp bebek için seni başka hastaneye sevk edeceğim dedi. Yeni başladığım için tam içeriğini bilemiyorum maalesef.. isterim ki doğal yolla olsun ama 2 yıl oldu olmuyor bende çok yoruldum ama napalım nasip dediğim gibi..
- 1 Ekim 2020
- 354
- 1.145
- 33
Evet yeni bi doktor atanmış daha önce özeldeydim ama şimdi devlete gidiyorumDevlette mi tedavi görüyorsunuz
Hangi şehirde yaşıyorsun acaba benim şehirdeyseniz doktoru soracağım da ankaradayım benEvet yeni bi doktor atanmış daha önce özeldeydim ama şimdi devlete gidiyorum
- 8 Ocak 2020
- 3.847
- 3.427
- 83
O zaman ilk once ilişkiyi evliliyi yerine oturtmak gerek. Elalemin sozune aldanma. Onlar hep konuşur. Düşünsene hep çocuk çocuk diye bana laf atan, eşin evin tek oğlu soylari kurumasin gibi çok hadsizce benimle konuşan biri ya çocuklarim ikisi de kiz olursa? Diye bir cumle kurdu. Yani kiz olursa ne. Ben aklimdan bir kere bile cinsiyetle ilgili birşey geçirmedim. Ama etrafdakilar hep konuşuyor. Hadleri oldu ya olmadi. O yuzden onlari kafaya takma. Sen eşinle evliysen bitti artik, sizin aile içinde olan herşey seninle eşini ilgilendirir. Yapacağin ilk şey ben nasil hamile kalirim değil evliliyimi nasil guzelleşdire bilirim olmali. Ocak ayinda yaptiğim şeylerden birini paylaşayim. Evde masa ortusunden tut yatak ortusune kadar değişdim. Hiç kullanmadiğim ortuleri, tabak fincanlari çikardim. Kendime seksi bir gecelik ve ev giyimi aldim. Full makyaj yaptim. Koku falan surdum. Yatak odasinda gece mum yaktim ve saatlerle suren bir muzik açtim. Harika sofrayla eşimi karşiladim. O gecenin guzelliyi afedersiniz gerdekde olmamişdi eşim de çok etkilenmişdi. Ara sira bu gibi değişiklikler yap. Eğer ikiniz kaliyorsaniz. Yok banamisin demiyorsa eşini doktora gitmesi için teşvik et. Sorun varsa heves arttirici ilaçlar kullana bilir. Keciboynuzu bekmezi ya da kaynatip suyunu içir, ceviz falan çok yesin. Faydasi olucakdir. Evlilikde inan kari koca ilişkisi çocukdan daha once geliyor. Çunki her çocuk birbirine aşkla bakan, hep destek olan anne babayi hakeder. InsaAllah mutluluk hep sizinle olsunBir
Bir de eşim bana hiç destek olmuyor ki adamın tek düşündüğü iş ve para inanın deniyorum haftalarca ben ona dokunmadan o benden cinsel ilişki isteyecek mi diye ama asla ben teşvik etmeyince hiçbir şey olmuyor . Bu durumda beni çok üzüyor . Ne yapacağımı da bilmiyorum bu konuda
- 8 Mart 2020
- 6.981
- 15.848
- 198
31 yaşındayım ,eşimle çok zorluklardan geçip evlendik vs ... Zor oldu yani 2 senedir evliyim,8 senedir eşimleyim birlikteyim sevgiliyken bile çocuğumuz şöyle böyle olacak diye hayal ettik ama ben pcosum biliyodum korkuyodum hissediyodum zorlanacagimi ki öyle oldu . Neyi çok istediysem hep zor oldu çünkü.
Evlendik ilk 3 ay eşim dört gözle bekliyo , sonra bana kendi eşim başkalarını başıma kakarak bak başkalarının eşi bizden sonra evlendi ve hamile dedi ...bunu bana yani eşim yaptı düşün ve hastaneye o 3.ayimda gittim hormonlarım güzel ama pcosum yani çocukluğumdan beri sonra ilk tedavim 2 ay boyunca klomen ve dupaston progestan iğnesi oldu ve olmadı ama doktorum esin gelsin ve sperm testi bu versin normalde olması lazımdı dedi , çünkü yumurta çatlamıştı . Ben bunu eşime söyledim ve eşim telefonda sinir krizi geçirmiş gibi hakaret etti bende içim yana yana hastaneden çıktım ve yürüyerek eve geldim ağladım durdum ama dua ettim Allah'ım nolur benden ötürü onlara eşime ve ailesine karşı boynumu eğme diye... Çünkü bu kadar beklemek ve sevmeme rağmen karşımdaki bomboş bir insandı . Aradan bi ay geçti geçmedi ben kendi degerlerimi bir profa attim ve o da eşiniz test versin diye yazdı,eşime gösterdim ertesi gün sperm testi vermeye birlikte gittik özel bir tüp bebek merkezinde . Ve sonuçlar eşimden ötürü kötü çıktı ,içim hem hicbisey hissetmiyordu hemde üzülmüştüm bir yandan da sevinmiştim Allah biliyo . Ben toplamda 3 klomen ,1 çatlatma iğne , 1 aşılama ve 1 tüp bebek tedavisini 1 sene içinde gördüm ve tek bir kimyasal gebelik yaşadım ve hepsini özel merkezde gördüm . Şuan devletteyim ve 2.aşılamami yaptırıcam . Geçen hafta hsg çekildim çok şükür onda da bir olumsuzluk çıkmadı. Bu yıl evliliğimzde 2.senem ve aşılama ile olmazsa yaz aylarında başka bir ilde tüp bebek tedavisi için başvuru yapicaz . Benim anladığım şu , Allah bazılarını siniyor bu sebeple ama eninde sonunda nasip ediyor yeter ki pes etmeyin rabbim bizi de görüyor ve duyuyor , sadece sabretmemizi en güzel şekilde kucagimiza verecek inanın ve bol bol dua edin.
Evlendik ilk 3 ay eşim dört gözle bekliyo , sonra bana kendi eşim başkalarını başıma kakarak bak başkalarının eşi bizden sonra evlendi ve hamile dedi ...bunu bana yani eşim yaptı düşün ve hastaneye o 3.ayimda gittim hormonlarım güzel ama pcosum yani çocukluğumdan beri sonra ilk tedavim 2 ay boyunca klomen ve dupaston progestan iğnesi oldu ve olmadı ama doktorum esin gelsin ve sperm testi bu versin normalde olması lazımdı dedi , çünkü yumurta çatlamıştı . Ben bunu eşime söyledim ve eşim telefonda sinir krizi geçirmiş gibi hakaret etti bende içim yana yana hastaneden çıktım ve yürüyerek eve geldim ağladım durdum ama dua ettim Allah'ım nolur benden ötürü onlara eşime ve ailesine karşı boynumu eğme diye... Çünkü bu kadar beklemek ve sevmeme rağmen karşımdaki bomboş bir insandı . Aradan bi ay geçti geçmedi ben kendi degerlerimi bir profa attim ve o da eşiniz test versin diye yazdı,eşime gösterdim ertesi gün sperm testi vermeye birlikte gittik özel bir tüp bebek merkezinde . Ve sonuçlar eşimden ötürü kötü çıktı ,içim hem hicbisey hissetmiyordu hemde üzülmüştüm bir yandan da sevinmiştim Allah biliyo . Ben toplamda 3 klomen ,1 çatlatma iğne , 1 aşılama ve 1 tüp bebek tedavisini 1 sene içinde gördüm ve tek bir kimyasal gebelik yaşadım ve hepsini özel merkezde gördüm . Şuan devletteyim ve 2.aşılamami yaptırıcam . Geçen hafta hsg çekildim çok şükür onda da bir olumsuzluk çıkmadı. Bu yıl evliliğimzde 2.senem ve aşılama ile olmazsa yaz aylarında başka bir ilde tüp bebek tedavisi için başvuru yapicaz . Benim anladığım şu , Allah bazılarını siniyor bu sebeple ama eninde sonunda nasip ediyor yeter ki pes etmeyin rabbim bizi de görüyor ve duyuyor , sadece sabretmemizi en güzel şekilde kucagimiza verecek inanın ve bol bol dua edin.
Son düzenleme: