• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zoruma gidiyor

Merhaba 5 aylık evliyim izmitten Diyarbakıra gelin geldim eşimin ailesiyle birlikte ayni evdeyim. bu 5 ay hiç kolay geçmedi bu yaşıma kadar görmediğim duymadığım şeyler görüp duydum. Ayrı ayrı konu olacak şeyler yaşadım. Gelirken önyargılı olmak istemedim ama insanların dedikleri çıktı. Kv kıskançlık yaptığını komşusuna söylerken duydum. kızıyla aramda ayrımcılık yaptı. Görumceme samimiyetimi hissettiremedim hep laf soktu. üzüntüden dusuncesizliklerinden cahilliklerinden bir dusukte yaptım. Eşim yapılanlara söylenenlere hep bahane buldu çoğu şeyi duyup görmesine rağmen. Ailesine toz konduramiyor sorunu hep bende aradı. en kötüsüde bu eşimin
yanlışın farkında olmaması. kim ne dedi ne yaptı umrumda olmazdı o beni biliyor olsaydı. o zaman yanlışa da izin vermez sahip çıkardı. şimdi Yine hamileyim kv Bana kışlık yaptırma kızının yapmadığı temizliği yaptırma derdinden insaf yok. Eşim Bana evlenmeden söz verdi 2 yıl kalıcaz diye bende tamam diye söz verdim bütün sorunlara rağmen sözümü tutucam zaman dolana kadar ayrı ev istemiyorum dedim. bu gün konu açıldı kafama gora ne zaman gitmek istesem dedi. sanki büyü yapılmış zaman geçtikçe daha kör kütük oluyor. en çok onun bana yaptığı düşmanlığa üzülüyorum çok zoruma gidiyor.
Ah ah keske en basinda verilen sozler tutulabilse..isin icine aile girince herset kokten degisiyor..en basinda kabul etmeseydin aileyle yasamayi..

Neden 2 yil boyunca oturmak zorundasiniz. Izmit gibi bi yerden Diyarbakir'a gitmek dahi kolay olmamasina ragmen siz bide kayinvalidenizle birlikte oturuyosunuz. Zaten dusuk yapip ardindan yine hamile kalmissiniz bu yuzden kislik yapmak istemediginizi bu hamileliginizde daha dikkatli davranmak istediginizi soyleyin. Kolay bi psikoloji degil cunku. Esinize de ailesini kotulemeden bu durumlari anlatmaya calisin sizi yanlis anladiklarini aslinda onlara karsi bi onyarginiz olmadan evlendiginizi falan...

Her verilen söze eyvallah
Ama şu annemlerde az oturalım söz yeni evi açıcam diyen adam kafasına silah dayasa geber öl derim yine de inanmam
İnanmayın kızlar elli defa size deniliyor.
O verilen sözler kuş olup uçuyor sizler de çektiklerinizle kalıyorsunuz.
Ayrıca orası Diyarbakır ve aileleri çok tutucu birbirlerine aşırı baglılar ve o diyarda yaşayıp büyümemişseniz zorlanırsınız tabiki de

Eğer Eşiniz 2 yıl sonra çıkacağız bu evden diyorsa o iki yıl içinde çocuk yapmamalıydınız. 2 yıl sonra sözünü tutmazsa da direkt boşardım ben olsam..

En baştan hiç kabul etmeseydiniz keşke aynı evde yaşamayı.. Hep de böyle olur 'durumumuz düzelene kadar 1-2 yıl kalırız' denir ama ne hikmetse sonradan hep yan çizilir. Israrcı olun taşınmak için sizde çalışın hatta yoksa
bu böyle gider.

Merhaba 5 aylık evliyim izmitten Diyarbakıra gelin geldim eşimin ailesiyle birlikte ayni evdeyim. bu 5 ay hiç kolay geçmedi bu yaşıma kadar görmediğim duymadığım şeyler görüp duydum. Ayrı ayrı konu olacak şeyler yaşadım. Gelirken önyargılı olmak istemedim ama insanların dedikleri çıktı. Kv kıskançlık yaptığını komşusuna söylerken duydum. kızıyla aramda ayrımcılık yaptı. Görumceme samimiyetimi hissettiremedim hep laf soktu. üzüntüden dusuncesizliklerinden cahilliklerinden bir dusukte yaptım. Eşim yapılanlara söylenenlere hep bahane buldu çoğu şeyi duyup görmesine rağmen. Ailesine toz konduramiyor sorunu hep bende aradı. en kötüsüde bu eşimin
yanlışın farkında olmaması. kim ne dedi ne yaptı umrumda olmazdı o beni biliyor olsaydı. o zaman yanlışa da izin vermez sahip çıkardı. şimdi Yine hamileyim kv Bana kışlık yaptırma kızının yapmadığı temizliği yaptırma derdinden insaf yok. Eşim Bana evlenmeden söz verdi 2 yıl kalıcaz diye bende tamam diye söz verdim bütün sorunlara rağmen sözümü tutucam zaman dolana kadar ayrı ev istemiyorum dedim. bu gün konu açıldı kafama gora ne zaman gitmek istesem dedi. sanki büyü yapılmış zaman geçtikçe daha kör kütük oluyor. en çok onun bana yaptığı düşmanlığa üzülüyorum çok zoruma gidiyor.

Böyle bir adama, bu kadar sorunun içinde ve bu kadar erken çocuk niye? Daha evliliğiniz oturmamış, kendinize yetemiyorsunuz.

Unutun siz ayrı ev meselesini bence.

Degil 5 ay 5 gun kayinvalidemin evinde kalamam, neden kabul ettiniz boyle bir seyi? 2 sene sonra evlenemez miydiniz? Evlenmezse olecek hastaligina mi yakalanmistiniz? Orasi onlarin evi ve siz de o eve en son gelen kisisiniz, bu durumda onlarin kurallarına uymaniz beklenir. Bastan kabul ederek hayatinizin hatasini yapmissiniz bunu yakinda anlarsınız.

Imzalari atarkenki " iyi gunde kotu gunde yaninda olucam" sozunu esin tutsaydi sana hak verirdim. Sende verdigin sozu tut 2 sene sabret derdim.
Ama su gidisata bakarsak 2 sene beklerken, 2 senenin sonunda bi yuva kalmiycak. Hadi ayri eve cik o zmn , sozunu tuttun ne mutlu..
Ben olsam ne yapar eder ayri ev isterdim.

Tekrar hamile olduğunu atlamışım,neyse çocuğu yok bari diye ailenin yanına dön yazacaktım.
Hamile olduğunu youmlarda gördüm ve içimi bir üzüntü kapladı.İnşallah eşini ikna edebilirsin.

Back