zorla kapanmak..

tesettürün gereğine inanıyorum.
ama zorla ve baskıyla olması olayı itici hale getirir.
teyzem bu konuda çok harika bi insandır.
kuzenlerime hiç örtünme konusunda baskı yapmadı ve onlar vakti gelince isteyerek yaptılar bunu.
çünkü kadın dua etti hep onlar için, gereğini anlattı, tesettürden önce Allah ve peygamber sevgisi inşa etti ve asla baskı yapmadı.
kendisi bilinçli ve inançlı bir öğretmen, eğitimci olmasının da katkısı oldu tabi bu duruma.
keşke herkes onun gibi olsa.

İbret aldım, imana geldim.

Hani bu dinde zorla yaptırmak yoktu?
Dinde zorlama yoktur cümlesini de yanlış anlamışsınız. İslama girmekte zorlama yoktur ama islamın emirlerine uymak zorunludur.!

Ozgur seks dediginiz olay bana gore de ozgurluk degil onune gelenle yatmaktir midesizliktir,hayvanlar gibi kimle ciftlestigi belli olmamaktir.Sonra da evlencegim kisiye anlatamadigim gercekler var,diktirsem mi diye gelip burda konu acmaktir.Bak ben de ozgurum benim fikrim de bu.Saygi duyulmasini arz ederim.

İlerde göreceğiz kimin dinden çıkmış olup olmadığını.

Ayetleri saptırarak yorumlayan, buna bu şekilde kendini inandıranlar mı çıkıyor dinden

Yoksa doğrusunu bulan, doğrusuna inanan mı?

Kuranda olmayan farz yumurtlayınca cennete gidiliyor demek ki. Tebrikler, iyi cennetler size. Ah bende cehennemde yanacağım efendim.

Dikkat et tam tersi olmasın..
Umarım doğru yolu bulursun

Dinimizde sorulmadan tavsiye vermek bile edepsizliktir aksini yapanları sorgulayin bence, kim kendini nasıl huzurlu hissediyorsa öyle yaşasın, neden bazı insanlar zorla Allahi sevdirme çabasında,haşa Allahın buna ihtiyacı mı var. Herşeyden önce nezaket lütfen.

Zorla kapatınca ne oluyor ki. Önemli olan o insanın içinden gelerek kapanmasıdır. Kapanınca dinine daha mı düşkün olurmuş namuslu mu olurmuş.? Bizim milletimiz böyle işte kapanınca namuslu oluyorsun tertemiz oluyorsun. Kapanıp vücut hatlarını belli edecek kıyafet giyenler çok mu düzgünler.. Dinde zorlama yok derler en büyük baskıyı aile yapar .Etraf ne der kızımız açık olursa düşüncesindeler. Konu sahibi kendi ayaklarının üzerinde durduğun zaman nasıl mutlu olacaksan öle yap. Hiç bir şey zorla olmaz.

Dinde zorlama yoktur cümlesini de yanlış anlamışsınız. İslama girmekte zorlama yoktur ama islamın emirlerine uymak zorunludur.!

iyi hoşsunuz da bi şeyi kaçırıyosunuz.
peygamberimiz (sav) hiç bir zaman dini konularda bilmeyenlere ya da uygulamayanlara şiddetle yaklaşmamış.
siz şuan sözlü şiddetle insanlara püskürüyosunuz ve dini bir vecibeyi itici bi şekilde sunuyosunuz.
bu şekilde kimseye tesir edemezsiniz, insanların 'aaa azarı yedik, ozaman hidayete erelim madem, hak yola girelim' diye düşüneceğini mi sanıyosunuz.
ben dine en çok zarar verenlerin onu kaba yolla insanlara aktaranlar olduğuna inanırım hep.
şiddetinizi azaltın biraz lütfen.

Tesettür farz değil Allah'ın tavsiyesidir diyen bile olmuş.

Evet koşup koşup dinde zorlama yoktur diyen de olmuş ama cümleyi işlerine geldiği şekilde algılamışlar. Dinde zorla yoktur cümlesinden kasıt kimseyi zorla islama sokamazsınız demektir. İslamdaysanız istediğinizi yapabilirsiniz demek değildir. İslam dairesi altında olan insanlara tesettür farzdır ! Giren girer girmeyen girmez ama bari ayetleri red edipte islam dairesinden dışarı çıkmayın !

Ben kimsenin aleyhine konuşmuyorum ! Uymadığınız sürece elem verici azaplardan kaçış yoktur diyorum. Hadi beni geçin Allah demiş onu geçmek çok mu kolay !.

İşte bu şiddet biraz artıp yön değiştirince IŞİD oluyor bilmem ne oluyor insanların başına bela oluyor.

Herkes okusun. Gerçek burada

Afferimmmm kırmızı ve büyük harflerle yazınca herkes seni doğrulayacak

Benim dediğim olay, göğüsleri örtme tavsiyesi. Ben onun adına tesettür demiyorum.

Saygısızsınız, çok.

Böyle emin konuşmayın , gün gelir işler terse döner. Gün gelir anlarsınız belki gerçekleri.

Ben ayet reddetmiyorum. Ama sen ayetle oynuyorsun , ayeti bozuyorsun, saptırıyorsun. Bunun üstüne de insanları yargılıyorsun.

Ne kadar eminsin ya doğru yolda olduğundan. Yolun sonunda kimin doğru yolda olduğu ortaya çıkacak. O zaman pişman olacak mısın acaba, Olmayan ayet farz yarattığına, bir ayeti yanlış yorumladığına pişman olacak mısın?

Doğru oku bide. Tesettür tavsiyedir demedim. Göğüsleri örtmek tavsiyedir, o bile zorunlu değildir dedim.

Sana göre hepimiz cehennemliğiz. Doğruluğundan bu kadar emin olma, yanlış çıkmayasın dikkat et.

Bizi dinden çıkarttın ya, sağolasın.
Asıl sen dinden çıkmış olabilirsin ama, böyle birşeyi ben kimseye söylemem. Haddim değil. Senin gibi haddim olmayan Laflar söylemem

Özgür seks dediğiniz şey önüne gelenle sevişmek değil sevdiğiniz kişiyle sevişmektir. Burada konu açmadan evlenen pek çok kişi var. Dertsiz tasasız evlendikleri için de buraya yazma ihtiyaçları yok. Fikirlerine saygı duyulmasını istiyorsan insanların yaptıklarını hayvanlık olarak yorumlamayarak işe başlayabilirsin.

edi, post: 44414068, member: 509828"]niye türbanlılar sevişmiyor mu zannediyorsunuz
çok üniversiteden arkadaşım kapalı erkek arkadaşıyla dört sene aynı evde yaşayıp gidip başkasıyla evlendi üniversite de açık eve gidince kapalı, üniversite de evli adamla aynı evde yaşayıp bir anda namus ve ahlak timsaline dönüşenleri
bu sevişmeler falan sadece açık olanlarda mı var
kapanınca Allah tarafından hormonlar da kapanıyor mu[/QUOTE]

Bahsettiğiniz kişiler zorla kapanan başörtüsnüne saygısı olmayan kisiliksiz kimliksiz insanlar zaten. Iste böyle insanlarin yüzünden başörtüsü tartismali.sizde boylelerini görüp yorum yapmissiniz. Allah hayâlı insanlarla karsilastirsin sizleri

Kapanmak diye birşey yok... Başını kapatmak diye yazmiyor bana gore dedikodu hak yemek kalp kırmak gunah kafasını kaptan herkes cennete girmeyecek benim kalbim kapalı allaha inanıyorum yeter

Dinde zorlama olmaması gerektiğini ailenizin bilmemesi çok acı, üzüldüm gerçekten. Yarın öbür gün erkek kardeşiniz ya da abiniz varsa ona da kapalı kız isterler kesin.
Açık ve rahat bir ailede büyüdüm eşimin aileside aksine kapalı hatta bir çoğu çarşaflı olan kişilerden oluşuyo ama eşimde dahil daha bir kişi bana gelipte "ne zaman kapanıcaksın" demedi. Ben de bir kez olsun o aileye gidip zorluk yaşayacağımı düşünmedim...
İş karşılıklı saygıda bitiyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…