Dinde zorlama yoktur cümlesini de yanlış anlamışsınız. İslama girmekte zorlama yoktur ama islamın emirlerine uymak zorunludur.!İbret aldım, imana geldim.
Hani bu dinde zorla yaptırmak yoktu?
Ozgur seks dediginiz olay bana gore de ozgurluk degil onune gelenle yatmaktir midesizliktir,hayvanlar gibi kimle ciftlestigi belli olmamaktir.Sonra da evlencegim kisiye anlatamadigim gercekler var,diktirsem mi diye gelip burda konu acmaktir.Bak ben de ozgurum benim fikrim de bu.Saygi duyulmasini arz ederim.Aile baskıcı baksana. Umarım zorla evlendirmezler.
Ben üniversitede okurken tesettür yasaktı. Kapalı bir arkadaşım açılmak için deli gibi çalışıp üniversite kazandım demişti. Çok üzülmüştüm kızın hâline. Kapanan insanların bir kısmı içinden geldiği için kapanıyor evet ama önemli bir kısmı da mahalle baskısı..
Çok acaip bir ülkede yaşıyoruz. Bir kısmınız islam ülkesi gibi çarşaflar yasaklar. Bir kısmımız avrupa gibi. Gece gezmeler özgür seks vs. Tabi ben avrupa tarzınu onaylıyorum. Kimse kimseyi hiç bir şeye zorlamamalı. Hiç bir Avrupalı kimseyi içki içmeye vs.ye zorlamıyor. Zaten islam ülkelerinden kaçışlar suudilere değil avrupaya. Bunu müslümanlar nedenini bir sorgulasa...
Benim herkese saygım var. Herkes istediğini yapar ve bedelini öder diyorum. Dikkatinizi çekerim o bedeli ödecek olan ben değil rabbimdir ! Tesettür farz değil bir tavsiyedir diyorsanız dinden çıkmış oluyorsunuz. Kuran ın ayetini red ederek.
Dinde zorlama yoktur cümlesini de yanlış anlamışsınız. İslama girmekte zorlama yoktur ama islamın emirlerine uymak zorunludur.!
İşte bu şiddet biraz artıp yön değiştirince IŞİD oluyor bilmem ne oluyor insanların başına bela oluyor.iyi hoşsunuz da bi şeyi kaçırıyosunuz.
peygamberimiz (sav) hiç bir zaman dini konularda bilmeyenlere ya da uygulamayanlara şiddetle yaklaşmamış.
siz şuan sözlü şiddetle insanlara püskürüyosunuz ve dini bir vecibeyi itici bi şekilde sunuyosunuz.
bu şekilde kimseye tesir edemezsiniz, insanların 'aaa azarı yedik, ozaman hidayete erelim madem, hak yola girelim' diye düşüneceğini mi sanıyosunuz.
ben dine en çok zarar verenlerin onu kaba yolla insanlara aktaranlar olduğuna inanırım hep.
şiddetinizi azaltın biraz lütfen.
Japonlar namustan bahsedince medeni oluyorlar,dini yasayan insanlar bahsedince kime gore namus neye gore namus diyerek taslaniyorlar,yobaz ilan ediliyorlar..Cok ilginc...
bir ilmihal edinin.hangi ayet kuranda kadınları dovunuzde yaziyor
Herkes okusun. Gerçek buradaAnneci babacı giller gelmiş gene. Zorla baskıyla birşeyler yaptırmak doğru mu? Ah pardon, size göre doğru tabii.
Rabbin emri yerine girmeyeceğim. Konuyu bizzat iyice dine çekmişsin. Emir olarak görmeyen görüşler de var bilesin. Sana göre farz, bana göre ise çeviri hatası. İsterseniz özelden yazın, banlanmaya niyetim yok açıkçası.
Kendi doğrunuzu, başkasına zorla neden yaştıyorsunuz? Bu şey gerçekten doğru yada yanlış, farketmez. ZORLA kimsenin kimseye birşey yaptırmaya hakkı yok.
Bakın sonuçlar görülüyor. Zorla evlilik, zorla ailenin istediği bölüm-okul, zorla çocuk, zorla şu bu.. Her konuda zorlama yanlış. Sadece dinde değil yani.
Bırakın insanlar kendi fikirlerini yaşasın.
Tesettür farz değil Allah'ın tavsiyesidir diyen bile olmuş.
Evet koşup koşup dinde zorlama yoktur diyen de olmuş ama cümleyi işlerine geldiği şekilde algılamışlar. Dinde zorla yoktur cümlesinden kasıt kimseyi zorla islama sokamazsınız demektir. İslamdaysanız istediğinizi yapabilirsiniz demek değildir. İslam dairesi altında olan insanlara tesettür farzdır ! Giren girer girmeyen girmez ama bari ayetleri red edipte bari islam dairesinden dışarı çıkmayın !
Ben kimsenin aleyhine konuşmuyorum ! Uymadığınız sürece elem verici azaplardan kaçış yoktur diyorum. beni geçin Allah demiş .!
Özgür seks dediğiniz şey önüne gelenle sevişmek değil sevdiğiniz kişiyle sevişmektir. Burada konu açmadan evlenen pek çok kişi var. Dertsiz tasasız evlendikleri için de buraya yazma ihtiyaçları yok. Fikirlerine saygı duyulmasını istiyorsan insanların yaptıklarını hayvanlık olarak yorumlamayarak işe başlayabilirsin.Ozgur seks dediginiz olay bana gore de ozgurluk degil onune gelenle yatmaktir midesizliktir,hayvanlar gibi kimle ciftlestigi belli olmamaktir.Sonra da evlencegim kisiye anlatamadigim gercekler var,diktirsem mi diye gelip burda konu acmaktir.Bak ben de ozgurum benim fikrim de bu.Saygi duyulmasini arz ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?