Öyle..
Bu ülkede düşünene , zekaya değer yok.
Kuranı düşünene, sen ayetleri mi sorguluyorsun derler!
Ama kendileri düşünmeden, anam babam öyle yapmış doğrudur diyip, anlamadan boş boş uygularlar, uyguladım sanırlar.
Atalar ne yaptıysa o doğrudur derler.
Kuranı arapça değişik ses efektleriyle okurlar ama, bir gün düşünmezler, acaba ben ne okuyorum diye.
İslamın şartı diye sayı söylerler, bi onları bilirler. Onları da saptırarak bilirler. İslam sadece 3-5 şey söylemiş gibi bilirler.
Uydurulmuş hadislere inanırlar. Hadisi Kuranın önüne geçirirler. 2 hadis ezberleyince kendilerini cennetlik sanarlar.
Bunlar gibiler yüzünden gerçek dindarlara, dinini doğru yaşayanlara da tepkileniyor millet. Herkesi bunlar gibi zannediyorlar.
İslama faydam olsun derken, zararları oluyoır halbuki
Dediklerinin çoğunda haklısın, saptırmalar, zorlamalar, beyin yıkamalar
Lakin ısrarla atladığın bir şey var, sadece Kuran diye bir şey yok, sen Peygamber Efendimiz (SAV)'i atlıyorsun ki bu insanı büyük hatalara götürür. Kuran ilmi denen bir şey var, eğer bu ilme ve tefsire sahipsen önünde saygı ile eğiliyorum ama şu yukarıda yazdıkların internetten copy paste maalesef. Ne inanan, ne Allah aşkıyla yanan insanlar var, ne alimler gelip geçmiş bu dünyadan Gazali gibi, Rabbani gibi, bunlar da boş gelebilir de, Kuran-ı kerimde bir ayet var ; Allah CC, Kuran'ın değiştirilmeden ve yanlış anlaşılmaya yol açmayacak şekilde dünya durdukça var olması benim garantim altındadır demiş. Şimdi sen onun da bu ayetini yok sayıyorsun, açıkça yazılmış örtünme ayetleri var, yok şöyle denmiş yok böyle kastedilmiş, yok arapça yok farsça falan argümanlara sarılıyorsun. Kuran'ın yeryüzündeki en önemli uygulayıcısı Peygamber Efendimizdir SAV, eğer ki yorumda şüpheye düşüyorsan onun içtihadına bakacaksın, ben okuduklarımda örtünme ayeti şöyledir böyledir vs.. dediğini hiç bir kaynakta görmedim, o devirde ki içtihatta erkekler dahil tesettür kuralına herkes uymuştur. Fikir alış-verişi güzel , belli bir kesimin yanlış uygulamalarından bende pek haz etmiyorum ama konunun derinini bilmemek, hadisi ve Peygamberi atlamak da insanları yanlışa sürükler, herkes inandığını yapmakta özgür ama altı boş olmamalı, itham ederken senin görüşünün kaynakları ve içtihatları olmalı bence. Bende tesettürlü değilim, nefsime ağır geliyor, Rabbim hidayetimi arttırsın diyorum içimden hep, hepimiz kuluz yanlışlarımız var, umudumuz da var. Naçizane fikirlerim böyle , konunun şimdiye dek kapatılmamasına da çok sevindim, bunları da konuşabilmeliyiz, faydalı oldu bence