• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zorla kapanmak..

Daha çok beklersin, bu toplum adam olmaz.
Toplumun çoğu cahil, okumak düşünmek yerine hacının hocanın ağzına bakar dedikleriyle yatar kalkar. Her gün Arapça dua eder ama duanın anlamından habersizdir.

Tüm Ortadoğu Ortaçağa saplanıp kalmış takılmış gidiyor. Rusya hızını alamayıp bütün Ortadoğuyu haritadan silse dünyanın hiçbir kaybı olmaz. Cahili, yobazı, teröristi, cihatçısı ne ararsan var.

Bizim toplumuzdaki kadınlardan kendi adıma hiçbir umudum yok. 17 sayfadan net görülüyor.
Zaten avrupada reform ve Rönesans incilin çevirisiyle başladı. Burada kimse oturup Kuranın türkçesini okumuyor ki. Halk fena halde cahil. Bir ara haberlerde vardı elde mikrofon basit sorular soruyordu kıbrıs veya mısır nerede gibi. Cevapları izleyince oturup ağlayasım geliyordu. Kadınlar aydınlansa herkes aydınlanacak da yobazların en çok korktuğu bu. O yüzden başörtüsü şu bu diye oyalıyorlar.

En basitinden yılbaşı kutlamayın kampanyası yaptı yobazlar. Ona harcadıkları enerjinin onda birini Kuranın ilk kelimesi oku kelimesidir, okuyun düşününe harcamadılar. Korkuyorlar okuyup düşünmemizden.

Cübbeli diyince aklıma jet skili görüntüleri geliyo valla dahası değil,bir de gösterişli evi

Ah sen yine iyisin.. Ben kızını tanıyorum.. :mad:

Kızı ile en yakın arkadaşım kankiydiler.. Dolduruşa getirirdi onu, şuan o en yakın arkadaşım benle konuşmuyor :KK51:
Ne konuda dolduruşa getirdiğini anlamışsındır

Beni yargıladınız bir de hakkımda hüküm verdiniz yani kul hakkına girdiniz

Neyse bir başka kişi de yazmıştı hayvanlarla nasıl kıyaslansın diye ben bundan rahatsızlık duymuyorum diye ona da yazdım

Biz düşünebiliyoruz diyoruz hayvanlardan en önemli farkımız bu diyoruz ama birbirimize farklı olanı seçme imkanı da tanımıyoruz

Bakın ben kapanmaya vs de karşı çıkmadım sadece verilen örnek hakkında bence bir şeyler söyledim ana siz beni hemen bir kategoriye soktunuz

ötekileştirdiniz ve benim gibi zihniyete sahip insanlar diye olayı çoğulladınız oysa bu benim görüşüm beni bağlar ve ben birey olarak düşünürüm bir kitleye mensup olarak değil
Kesinlikle oyle. Yazmis oldugunuz bir cok seye katiliyorum. Zihniyetinizden bahsederken herhangi bir kitleye soylemek degil amacim. Insan yalniz dusunebilen varlik. Bazi kesimler bunu yapamiyor olsa da...
Ben sizi kullanmis oldugunuz bir benzetmeden kaynakli kinadim ve bu konuda kul hakkina girdigimi dusunmuyorum. Herkes diledigini giymekte diledigini takmakta ve yasamakta özgür...
Kullandiginiz benzetme yanlis. Bu benim elestirim. Kabul edip etmemek de size kalmis.

Zaten avrupada reform ve Rönesans incilin çevirisiyle başladı. Burada kimse oturup Kuranın türkçesini okumuyor ki. Halk fena halde cahil. Bir ara haberlerde vardı elde mikrofon basit sorular soruyordu kıbrıs veya mısır nerede gibi. Cevapları izleyince oturup ağlayasım geliyordu. Kadınlar aydınlansa herkes aydınlanacak da yobazların en çok korktuğu bu. O yüzden başörtüsü şu bu diye oyalıyorlar.

En basitinden yılbaşı kutlamayın kampanyası yaptı yobazlar. Ona harcadıkları enerjinin onda birini Kuranın ilk kelimesi oku kelimesidir, okuyun düşününe harcamadılar. Korkuyorlar okuyup düşünmemizden.
okusalar inanan kalmaz zaten.
neyse daha fazla bişey demiyim :)
MissCherryBlossom MissCherryBlossom gibi ben de ülkeden ümidi kestim zaten bi süre önce. Kaçış yolları aramaktayım.

Olmayan birşeyin nefse zor gelmesi çok doğal. İnsana uymayan, bizi en iyi şekilde tanıyan rabbimizin emretmediği birşey elbette zor gelir.
Arkadaşım tesettür farz değildir deyip duruyorsun .!! Bir kelime i şehadet getir de imana gel. Tabii gönlünde varsa !!

Arkadaşım tesettür farz değildir deyip duruyorsun .!! Bir kelime i şehadet getir de imana gel. Tabii gönlünde varsa !!

Senin gibilern kabalığı yüzünden, biz gerçek inananlar da damgalanıyoruz. İslamı kötü tanıtan, saptıran sizsiniz.

Size hadislerinizle, uyduruk farzlarınızla, mezheplerinizle, hocalarınızla mutluluklar.

Zeynep, sen en azından öbür arkadaş gibi, şiddetli kaba dille konuşmuyorsun. Senle benim doğrularımız farklı, farklı şeyler savunuyoruz. İkimizin görüşü de birbirimize yanlış geliyor. Ama en azından kaba dille yazmadığın için teşekkür ederim.

Benim de senden tek dileğim, sen de araştır. Araştır sadece.. Belki aynı görüşünde kalırsın, belki görüşün değişir, bilemem. Ama araştırmaktan-anlamaya çalışmaktan zarar gelmez.
haklisin çikita muz.düşüncelerimiz farklı.bakış açımız farklı.ben despotlukla bir noktaya gelemiyecegimize inanıyorum.kuranda bir emirde kavli leyyin d ir yani yumuşak güzel soz.farklı hayatlarda yaşasak, birbirimuze saygı duymalıyız. Benim omrum kurana talebe olmak ve talebe yetistirmek çikita muz.ınş omrum öylede biter. Sende hadis konusunda biraz daha oku ınş.usul oku hadisler bize nasıl gelmiş bak araştır ınş yeni ufuklar açılır onunde:KK52:

haklisin çikita muz.düşüncelerimiz farklı.bakış açımız farklı.ben despotlukla bir noktaya gelemiyecegimize inanıyorum.kuranda bir emirde kavli leyyin d ir yani yumuşak güzel soz.farklı hayatlarda yaşasak, birbirimuze saygı duymalıyız. Benim omrum kurana talebe olmak ve talebe yetistirmek çikita muz.ınş omrum öylede biter. Sende hadis konusunda biraz daha oku ınş.usul oku hadisler bize nasıl gelmiş bak araştır ınş yeni ufuklar açılır onunde:KK52:

Ortak noktamız, kaba olmamak sanırım.. Gerçekten kaba olmakla iş çözülmüyor. Ters tepiyor.. Kibar kibar konuşmak varken, ne gerek var kabalaşmaya..

Senin gibilern kabalığı yüzünden, biz gerçek inananlar da damgalanıyoruz. İslamı kötü tanıtan, saptıran sizsiniz.

Size hadislerinizle, uyduruk farzlarınızla, mezheplerinizle, hocalarınızla mutluluklar.
Haşa Allah uyduruyor diyorsunuz şuan. Kendinize gelin !! Benim bilmediğim başka bir kuran mı var !!

Kendi görüşümde birini gördüğüme o kadar sevindim ki. Mezheplere değinse konu, ne olaylar çıkardı. Sayımız az. İnşallah çoğalacak, inşallah insanlar gerçeği görecekler. Çok eminmiş gibi konuşuyorlar. Sanki Allahtan onlara bir onay kağıdı gelmiş gibi.

Bu saptırdıkları dinle cennete gireceklerini sanıyorlar. Ah bide , bırak kendi cennete girmelerini, elalemin girip girmemesini de hesaplıyorlar. Sağolsunlar! Hesap makinesi gibiler maşşallah ya :KK70:

Anladığım kadarıyla sen de tek kaynak Kuran diyenlerdensin. Yolumuz açık olsun arkadaşım. Onlar bataklıklarında mutlular. Ama gönül elvermiyor işte, üzülüyor insan onlar adına. En kötüsü de, kendi yanlışlarıyla, bize sataşmaları. O kadar komik ki. 2 kere 2 beştir , nasıl kabul etmezsin diyorlar.

Hiç sorgulamıyorlar, anlamaya çalışmıyorlar. Tek bi hoca bellemişler, o ne derse odur. Annem babam ne derse odur. Hadis ezberleyelim hadi derler. Arapça kuran okuyalım derler. Ama bu kitap bize ne öğütlüyor, ne diyor acaba demezler. İslamın şartı 5tir 6dır falan derşer. İslam bu bikaç şarttan ibaretmiş gibi. Bunları bilirler , üstüne yanlış bilirler..

Ben Kurandan başka hiçbir şeye inanmam.
Aklı yarım olduğu halde, aklı tam olana galebe çalan (galip gelen) kadından başka bir varlık görmedim. Kadınların hem dinleri hem akılları noksandır. Cehenemi dolduranlarin çoğunun kadın olduğunu gördüm.

İşte bunlar hadis hadis diye dayatan zavallılara cevap olsun. Alın size hadis. Bunları da savunun da göreyim!!!!

Çok kişinin doğru kabul ettiği, o şeyin doğru olduğu anlamına gelmez.

Nuh peygamber tufan geliyor dediğinde kimse inanmamıştı. O büyük kalabalık inanmadı. Peki ne oldu?

Demek ki bir ideanın doğru olması, onu doğrulayan kişi sayısına bağlı değilmiş.
Çok kişinin doğru kabul ettiği, o şeyin doğru olduğu anlamına gelmez.

Nuh peygamber tufan geliyor dediğinde kimse inanmamıştı. O büyük kalabalık inanmadı. Peki ne oldu?

Demek ki bir ideanın doğru olması, onu doğrulayan kişi sayısına bağlı değilmiş.

Evet haklısın her çoğunluğun dediği doğru degildir.akil var fikir var araştırır bakarsın. Şu da var ben bir örnek omer nasuhi bilmenle elmalı Hamdi yazirla hatta tirmizi ve buhariyle akil yarisi yapmam onkarin bilgisine inanirim.cunku bilirim ki Ku'an dışı bişey yazmiyorlar.ne digim daha Allah din konusunda bilgimizi arttirsin

Haklısın ben de ne zorla açmaya ne de zorla kapanmaya destek vermiyorum. Fakat ben dininin gereklerini yaşamaya çalışan bir bayan olarak elbetteki çocuğum da böyle olsun isterim. Ha zorla kapanacaksin demem diyemem. Ama çok guzel örnek olurum inşallah gerek yasantimla gerek davranışlarımla.
Bende aynı görüşmeyim. Bu dünyada yaşayan herkes bizimle aynı hayat görüşüne sahip olamaz, aynı şekilde yaşayamaz. Ama herkes herkesin değerlerine saygı duymak zorunda.

Tek yapacagin sey ailenle oturup konusmak.
Kapanmak istemiyorum diyeceksin.
Gönlün istemedikten sonra başın kapalı olsa tesetturun manasini anlamis mi olacaksin sanki? Tesetturlu mu olacaksin?
Hayir.
Eger bu kadar istemiyorsan açıl..

Bu arada..!
Allah'in emrine de çeviri hatasi diyenleri de kiniyorum.
Ceviri hatasi tabi, millet o kadar Arapca bilsin, bir hadis icin 20 30 yil omru yollarda gecsin, bir ayetin cevirisi icin binlerce kitap yazsin,okusun,sonra da ceviri hatasi yapsin (!), sen ki Arapca bir kelime dahi bilmeyen kisi ceviri hatasi oldugunu anliyorsun ve kendini buna inandiriyorsun. ! Şaka misin??
Biz buna gozler kör, kulaklar sağır diyoruz.. Gecmis olsun..

Yürekten yap tesetturunu içinden gelmiyorsa yapma heleki kicina dar kotu giyip başına türban takanlardan olma Allah yardımcın olsun

Her türlü görüşe saygı denicekse onada saygı duyulacak. Bende hoş görmüyorum o şekilde kapananları ama bu pembenin altına neden kırmızı giymiş gibi bir eleştiri. Belki türbanı beğendiği için taktı size ne? Kimse bana bi açık olarak "madem açıksın bla bla" diye giyim öğretmiyo kimsede o tarz yorumlar yapmasın madem fikir özgürlüğü?

Neyse konu sahibi, her türlü baskı konu ne olursa olsun yanlıştır. Bence ailen bunu sana namaz, oruç gibi tesettürün önüne geçebileceği ibadetlerde yapsaydı anlayabilirdim . Namaz dinin direğidir dimi neticede? O zaman annesi babası kıyamıyor moduna girebilirdim. Ancak tesettür biraz daha şekilci bir durum oluyor. Hani elalem ne dere giriyor gibi.

Kesinlikle oyle. Yazmis oldugunuz bir cok seye katiliyorum. Zihniyetinizden bahsederken herhangi bir kitleye soylemek degil amacim. Insan yalniz dusunebilen varlik. Bazi kesimler bunu yapamiyor olsa da...
Ben sizi kullanmis oldugunuz bir benzetmeden kaynakli kinadim ve bu konuda kul hakkina girdigimi dusunmuyorum. Herkes diledigini giymekte diledigini takmakta ve yasamakta özgür...
Kullandiginiz benzetme yanlis. Bu benim elestirim. Kabul edip etmemek de size kalmis.
Benzetmemden hoşlanmayabilirsiniz ama yanlış demeniz onun bir de doğrusu olduğu anlamına gelir ve kitle içinde bana sen yanlış yaptın demek olur

Oysa hayvanlarla karşılaştırmam sizin hoşunuza gitmemiş olabilir ama bence onları da Allah yarattı tıpkı insanlar gibi ve onlara da bir yaşam alanı bir doğa içinde düzen kurdu

Ortak noktamız, kaba olmamak sanırım.. Gerçekten kaba olmakla iş çözülmüyor. Ters tepiyor.. Kibar kibar konuşmak varken, ne gerek var kabalaşmaya..
Bu dünyanın gördüğü ve bir daha göremeyeceği en kibar naif insan Efendimiz.bizde onun ummetiyiz.inşallah amacımız da Efendimizi örnek almak ne konuda .en çok da ahlak ve insanlikda:KK200:

Back