Konu çok başka yerlere gitmiş
Tesettürü savunanlar ve savunmayanlar olarak ayrışmışız yine =))
Tesettürlü değilim, ancak bu konuda çok araştırdım ve okudum; din bizim yorumladığımız değil Allah'ın emirleridir ve örtünme ayetleri çok açık ve nettir, yok değildir demek ayeti inkardır ve bir tek ayeti inkarın bile manası korkunçtur. Bu tartışmalara girip, birbirimizi ve imanımızı hırpalamanın bir anlamı yok, bunu insanları sevdiğim için dile getirmek istedim, lütfen bir polemik yaratılmasın, Müslümanım diyen herkese küçük bir hatırlatmadır naçizane.
Konu sahibi kardeşim, tesettür içinden gelmeyebilir, bunu ailenle konuşmalısın. Ben sana iyi bir mesleğin olsun, evden ayrılır, istediğin gibi yaşarsın gibi uçuk bir tavsiyede asla bulunamam, hiç bir genç kıza ailen kafana uymuyorsa onları terket diyecek kadar şuursuz değilim. Bunu onlarla konuşarak, incitmeden çözebilirsin diye düşünüyorum. Yazdıklarından anladığım kadarıyla silah zoruyla bir baskı yok üzerinde, sende onları incitmekten korkuyorsun. Karşılıklı anlaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Onlar kendilerince senin iyiliğin için çabalıyor ama ruh halini gözden kaçırmış olabilirler, gençtir alışır diye düşünmüş olabilirler , sen onlara kendini ifade et, fark ettir ama hiç bir koşulda onları terk etmeyi düşünme lütfen.