• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zorla kapanmak..

niye türbanlılar sevişmiyor mu zannediyorsunuz
çok üniversiteden arkadaşım kapalı erkek arkadaşıyla dört sene aynı evde yaşayıp gidip başkasıyla evlendi üniversite de açık eve gidince kapalı, üniversite de evli adamla aynı evde yaşayıp bir anda namus ve ahlak timsaline dönüşenleri
bu sevişmeler falan sadece açık olanlarda mı var
kapanınca Allah tarafından hormonlar da kapanıyor mu
Asla öyle birşey iddia etmedim farkindaysan açıklar sevisir turbanlilar tutup oturur da demedim

Ben zorla demiyorum diyorum ki Allah'ın emrinin başkasının zorlamasına kalmadan yerine getirilmesi en doğru olandır diyorum. Siz müslüman değilseniz sizin için geçerli değil tabii. O yüzden üzerinize alınmayın. Hak olan ilah asıl yapılması gereken yerde yapılması gerekeni yapmayanlara gerekli olanı gösterecek ve pişman edecektir.

Allahın emri dediğin şey, bana göre saptırma. Emin ol senden daha çok araştırmışımdır. Benim dinimi yargılıyorsun halbuki sen yanlıştasın, bana göre tabii. Senin demenle dinden çıksaydık ohooo..

O dönemde bazı kadınlar göğüsleri açık geziyordu. Taciz edenler laf edenler oluyordu. Allah da , göğsünüzü örtmeniz sizin hayrınıza demiştir. Ki bu bile tavsiye. Emir değil. Sadece Tavsiye. Bu konuyu bence bi araştırın.

Zira olmayan bir ayeti olmuş gibi gösteriyorsunuz. Üstüne, böyle değil diyenlerin dinlerimi yargılıyorsunuz. Halbuki kötüye düşmüş sizsiniz. Bana göre.

Ki sizin görüşünüze saygım var, üzülüyorum ama saygım var. Gerçeği keşfetmenizi isterdim, isterseniz konuşurum sizlerle. Ama yine de saygım var. Ama sizin neden zerre gram saygınız yok?

Sanırım kapalısınız. Zorla saçınızı açmanız istense ne hissedersiniz?
Rabbimin gazabından korkardım. Zorla kapatılmış bir insan da benim düşündüğümün aksini düşünüyor demektir. Ama bu düşünce hakikati değiştiremez

kur'an-ı kerim'de bahsi geçer ama koordinatları açık ve net olarak belirtilmemiştir.
örtülmesi gereken yer olarak "ziynet" kelimesi geçmektedir, bir de "örtüyü yakaya salmak" ifadesi geçmektedir.
Evet Kurani kerimde koordinatlari belirtilmemistir, bunun için Allahü teala peygamber efendimize peygamberlik vermistir. Kuranda tam aciklanmayan yerleri, müslümanlara anlatsin diye.
Kuranda namaz kılınması farz oldugu bircok yerde yazar fakat "koordinatlari" yazmaz. Peygamber efendimizden ögrendigimiz gibi kılarız.
Nur Sûresi indiginde, tüm kadinlar örtüleri olmadığı için evdeki büyük örtülerini yataklarinin çarşaflariyla başlarını, ve sizinde yazdiginiz gibi göğüslerini örtmüslerdir.
Bundan ötürü Çarşaf kelimesi bugüne kadar gelmiştir

Keşke benim etrafimda da kapanma konusunda bilinclendirecek biri olsaydi zamaninda. Baski ile degil guzellikle olur hersey. Ailenin yaptigini tasvip etmiyorum kesinlikle. Keske onlar baski yerine seni daha guzel bilinclendirip bu konuda seni ozgur biraksalardi. Belki o zaman kendi iradenle kapanirdin.

Be

Bende bunu merak ediyorum. Yıllardır Düşünürüm. Benim kardeşinden farkim nede o en iyisini layık görüldü banada bunlar bırakıldı.yanı hayatımı düşünüyorum da kardeşiyle aramızdaki tek fark tesettür değil daha neler var neler
Öyle arıyorum içime.gerisi hep hastalık. Ne dertliymisim be kendi konumu acsam yeriymiş.
Cesareti kucukte buluyorlar bunun çok örneğini gördüm bende büyük çocuğunu okutmayip kucugune saçını süpürge eden

Konu çok başka yerlere gitmiş
Tesettürü savunanlar ve savunmayanlar olarak ayrışmışız yine =))
Tesettürlü değilim, ancak bu konuda çok araştırdım ve okudum; din bizim yorumladığımız değil Allah'ın emirleridir ve örtünme ayetleri çok açık ve nettir, yok değildir demek ayeti inkardır ve bir tek ayeti inkarın bile manası korkunçtur. Bu tartışmalara girip, birbirimizi ve imanımızı hırpalamanın bir anlamı yok, bunu insanları sevdiğim için dile getirmek istedim, lütfen bir polemik yaratılmasın, Müslümanım diyen herkese küçük bir hatırlatmadır naçizane.
Konu sahibi kardeşim, tesettür içinden gelmeyebilir, bunu ailenle konuşmalısın. Ben sana iyi bir mesleğin olsun, evden ayrılır, istediğin gibi yaşarsın gibi uçuk bir tavsiyede asla bulunamam, hiç bir genç kıza ailen kafana uymuyorsa onları terket diyecek kadar şuursuz değilim. Bunu onlarla konuşarak, incitmeden çözebilirsin diye düşünüyorum. Yazdıklarından anladığım kadarıyla silah zoruyla bir baskı yok üzerinde, sende onları incitmekten korkuyorsun. Karşılıklı anlaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Onlar kendilerince senin iyiliğin için çabalıyor ama ruh halini gözden kaçırmış olabilirler, gençtir alışır diye düşünmüş olabilirler , sen onlara kendini ifade et, fark ettir ama hiç bir koşulda onları terk etmeyi düşünme lütfen.

Hey Allah'ım hey. Sen hidayet ver... Helal olsun anne babana onlar senin de bir gün yerin altına gireceğini hesaba katıp ince düşünmüşler. Sen de madem kapandın (ki Allah a şükür) ney için kapandım diye bir araştırma yap daha iyi nasıl olunur öğren yahu. Bu dünyaya neye geldik unutma.Ne zaman öleceğinin garantisi var mı ? Arkadaşım yaa her planınızı şu 3 günlük dünyaya göre kurmayın yaa.

Tesettür bu tesettür!! Tarz değil farz. Kafanıza göre takılan bedelini öder.

Senin ki de şu hesap kabrinde ne hasır var ne kilim, oturmuşsun seyrediyorsun filim..

Bana da gelip bu senin fikrin demeyin ! Benim fikrim değil bizi bir kan pıhtısından bir damla sudan yaratan rabbimin emri !!

söyledikleriniz mantıklı bile olsa, ifade tarzınız çok antipatik.....

Ahlak dinden bağımsız birsey zaten, ya var ya yok,Japonları sıklıkla örnek gösterirler onlardaki ar namus onur kavramını,ve bu millet çoğunlukla bir dini inanca sahip değil
Japonlar namustan bahsedince medeni oluyorlar,dini yasayan insanlar bahsedince kime gore namus neye gore namus diyerek taslaniyorlar,yobaz ilan ediliyorlar..Cok ilginc...

Biz farz değil demedim ki sadece önce bize neden kapanmamış gerektiğini yada dinimizi öğretirlerdi de gerisini bize biraksalardi. O zaman kapaliligimiz daha istikrarlı olurdu. Bizde din gretimi Allah taş eder bu günah. Yaz tatilinde kurana git çoğu din kurallarına elalem ne dersen çıkıyor. Bizde zayıf dinimizle dinden soğumuş bir halde başımız kapalı yaşıyoruz. Ben öyle değilim ama piyasadaki altta dar köy üste badi tepede topuz başı kapalilar hep bundan dolayı var. Düşüncede yanlış olabilirim ama ben kendim için söylüyorum bunu
Topuz başlıların ki tesettüre girmiyor zaten.

B
Cesareti kucukte buluyorlar bunun çok örneğini gördüm bende büyük çocuğunu okutmayip kucugune saçını süpürge eden
Buda kül hakkına girer obur dünyada hesabını nasıl verecekler bilmiyorum kendi cocugum var ilerde ne olacak bilmiyorum ama içimden diyorum ben onlara hakkımı helal etmem onlara etmesin obur dünyada helalleselim diye.

O zaman biz tesettürsüzler ahlaksızız. Bak canım açıklar açığım çünkü diye açıklamalar yapmıyor. Kismeye bir şey ispatlamak zorunda da değiliz.

Bir de kem gözlerden sakınıyorum diyorsun. Kem gözler kimin? Erkeklerin değil mi? Peki niye kadın kapalı. Ken gözlü erkekler kapasın o zaman gözlerini!!
Ben ahlaksızsınız demedim.İyi ki de açıklama yapmıyorsunuz,yorumları okumadın herhalde. Başörtülüleri özgürlükleri elinden alınmış,esir gibi,mağdur,zavallı,geri kafalı sanıyorsunuzSize kızmıyorum.Çünkü aynı hatayı kapanmadan önce bende yaptım.Ben şimdi size ne desem boş,inanmak istemedikçe başörtüye , anlattıklarım size saçmalık gelecek.Sizin için nasıl açıklık özgürlükse benim için de başörtüsü o kadar kutsal.

Bu isler zorla olmaz , ibadet ve kapanma kisinin kendi rizasi ile olursa bir anlam ifade eder bence....
Birde onemli olan edep yerlerinim kapanmasidir, kafanin degil...
Bence sizde bu baskiya boyun egmeyin, zaman akip geciyor, mutsuzlugunuza daha fazla devam etmek yerine ailenizi alin karsiniza dusuncelerinizi paylasin...
Zorla kpanan cok tanidigim var, hepsi islerini eline alinca aileden ayri yasamaya baslayinca acildi ve suan cok modern yasantilari ve giyim tarzi var ama ailelerde zamanla yanlislarini gordu....
Ben acik biriyim kapanmaya karsiyim, ibadet desen kendimce yaparim bisiler ama kapanmakla musluman da olunmaz, ibadetlerde kabul olmaz gorusundeyim... Hersey allah ile kisi arasinda olur, onemli olan niyetin iyi olmasidir...

Hey Allah'ım hey. Sen hidayet ver... Helal olsun anne babana onlar senin de bir gün yerin altına gireceğini hesaba katıp ince düşünmüşler. Sen de madem kapandın (ki Allah a şükür) ney için kapandım diye bir araştırma yap daha iyi nasıl olunur öğren yahu. Bu dünyaya neye geldik unutma.Ne zaman öleceğinin garantisi var mı ? Arkadaşım yaa her planınızı şu 3 günlük dünyaya göre kurmayın yaa.

Tesettür bu tesettür!! Tarz değil farz. Kafanıza göre takılan bedelini öder.

Senin ki de şu hesap kabrinde ne hasır var ne kilim, oturmuşsun seyrediyorsun filim..

Bana da gelip bu senin fikrin demeyin ! Benim fikrim değil bizi bir kan pıhtısından bir damla sudan yaratan rabbimin emri !!

İbret aldım, imana geldim.

Hani bu dinde zorla yaptırmak yoktu?

Alakası yok bence kızlarının iyiliğini düşünmeleriyle.
Zorla kapanmanın %90ı mahalle baskısı. Sülalenin hepsi kapalı sen de kapancaksın şeklinde sürü güdülenmesi veya o...u derler, elalem ne der derdinden.

Toplum baskısı yani. Kızımız cehenneme gitmesin vah vah diyen ince düşünen aile yok. Öyle olsalardı zaten kızlarını çekip güzelce biz böyle böyle düşünüyoruz sen ne dersin derlerdi.

Sevap günah senin iyiliğini istiyorları geçin yani Türkiye gerçeklerine gelin.

Dediklerine katılıyorum bende 5-6 sene önce zorla kapatıldım. ailemizde herkes kapalı bir açık sen olursan elalem ne der diyorlar . Bende haliyle boyun eğdim ama hiç mutlu değilim . Kabul etmek zorunda kalıyorsun ve zamanla alışıyorsun.

Allahın emri dediğin şey, bana göre saptırma. Emin ol senden daha çok araştırmışımdır. Benim dinimi yargılıyorsun halbuki sen yanlıştasın, bana göre tabii. Senin demenle dinden çıksaydık ohooo..

O dönemde bazı kadınlar göğüsleri açık geziyordu. Taciz edenler laf edenler oluyordu. Allah da , göğsünüzü örtmeniz sizin hayrınıza demiştir. Ki bu bile tavsiye. Emir değil. Sadece Tavsiye. Bu konuyu bence bi araştırın.

Zira olmayan bir ayeti olmuş gibi gösteriyorsunuz. Üstüne, böyle değil diyenlerin dinlerimi yargılıyorsunuz. Halbuki kötüye düşmüş sizsiniz. Bana göre.

Ki sizin görüşünüze saygım var, üzülüyorum ama saygım var. Gerçeği keşfetmenizi isterdim, isterseniz konuşurum sizlerle. Ama yine de saygım var. Ama sizin neden zerre gram saygınız yok?
Benim herkese saygım var. Herkes istediğini yapar ve bedelini öder diyorum. Dikkatinizi çekerim o bedeli ödecek olan ben değil rabbimdir ! Tesettür farz değil bir tavsiyedir diyorsanız dinden çıkmış oluyorsunuz. Kuran ın ayetini red ederek.

B

Buda kül hakkına girer obur dünyada hesabını nasıl verecekler bilmiyorum kendi cocugum var ilerde ne olacak bilmiyorum ama içimden diyorum ben onlara hakkımı helal etmem onlara etmesin obur dünyada helalleselim diye.
Hayat sartlariysa insanları bu hale getiren birsey diyemem ama evlat ayrımcılığı affedilemez

Back