• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zorla kapanmak..

Daha çok beklersin, bu toplum adam olmaz.
Toplumun çoğu cahil, okumak düşünmek yerine hacının hocanın ağzına bakar dedikleriyle yatar kalkar. Her gün Arapça dua eder ama duanın anlamından habersizdir.

Tüm Ortadoğu Ortaçağa saplanıp kalmış takılmış gidiyor. Rusya hızını alamayıp bütün Ortadoğuyu haritadan silse dünyanın hiçbir kaybı olmaz. Cahili, yobazı, teröristi, cihatçısı ne ararsan var.

Bizim toplumuzdaki kadınlardan kendi adıma hiçbir umudum yok. 17 sayfadan net görülüyor.

Öyle..
Bu ülkede düşünene , zekaya değer yok.
Kuranı düşünene, sen ayetleri mi sorguluyorsun derler!
Ama kendileri düşünmeden, anam babam öyle yapmış doğrudur diyip, anlamadan boş boş uygularlar, uyguladım sanırlar.
Atalar ne yaptıysa o doğrudur derler.

Kuranı arapça değişik ses efektleriyle okurlar ama, bir gün düşünmezler, acaba ben ne okuyorum diye.
İslamın şartı diye sayı söylerler, bi onları bilirler. Onları da saptırarak bilirler. İslam sadece 3-5 şey söylemiş gibi bilirler.

Uydurulmuş hadislere inanırlar. Hadisi Kuranın önüne geçirirler. 2 hadis ezberleyince kendilerini cennetlik sanarlar.

Bunlar gibiler yüzünden gerçek dindarlara, dinini doğru yaşayanlara da tepkileniyor millet. Herkesi bunlar gibi zannediyorlar.

İslama faydam olsun derken, zararları oluyoır halbuki

Rabbim hepimize duru bir akıl versin emirlerini düzgünce anlamak için.salih bir çevre versin yoldan sapmamak için.sağlam bir irade versin nefse ve şeytana uymamak için.ihlas versin ibadetlerimiz kabulü için.sanada çikita muz dua etcem ve senin gibi kardeslerimede

Istenmedi mi arkadaşım . Daha 2 yıl öncesine kadar başörtüsü yasağı denen lanet bir yasak yok muydu ülkemizde . Ne çabuk unutuldu o kara günler ?
Unutulmadı da zorla açılmanız istendiğin de ne hissettiniz onu sordum. Zorla istemeden açılmayı da kapanmaymışsın kimse kimseden talep edemez. Bence

Madem açılacak bunun savaşını kapanmadan versin en iticisi onca zaman kapaliliktan sonra hop diye soyunmak bence
Ama aile istiyorsa o baskiya dayanmakta zor.surekli huzursuz olmasindansa ki ben yapilan baskilarin nekadar agir oldugunu biliyorum,mecburen dayanacak

İnançta , inancın gereğini yapmakta sadece kişinin kendi isteğine bağlıdır .
Benim ailem bana neye inanıyorsun diye sormaz ve baskı yapmaz .
Önemli olan merhametli , vicdanlı , saygılı bi insan olmak .
Hiç kimse kimseyi inanç ve türban konularında kısıtlayamaz !
Kim neye inanmak istiyorsa ne yapmak istiyorsa onu yapar .

Ablam bu Türkçe çevirisi. Her ayet ve surenin ve hatta hadislerin bile tefsiri var. Tefsir mealden tamamen farklı bir şey değildir, yalnızca biz Arapça bilmiyoruz o günün şartlarını bilmiyoruz. Alimler bunların hepsini birleştirerek tefsirini yapıyorlar. Ve hatta kısa olan Fatiha suresinin bile ciltlerce tefsiri var. Tesettür ayetlerinin de tefsiri vardır ama mealden farklı değildir, e: mc2 formülü mealse bu formül nereden gelmiş niye gelmiş açıklaması tefsirdir. Tesettür ayetlerinin tefsirini okumanı öneririm ablam. Bunu dinlemeni de öneririm

Ama işte bu o kişinin yorumu

Allah ile kul arasına aracı giremez

O yorumcuların her biri farklı şey söylüyorsa bu da kur an I'n tekliği ilkesine zıt düşer

Yıllarca Zekeriya beyaz tv ye çıkıp göğüs açık bile namaz kılınır bu da eski bir yorumdan alıntıdır dedi

Örneğin kesicileri olan da hocanın diyor cübbeli de hocanın diyor binlerce kişi de diyor

Eğer inanacaksam aracıya gerek yok Allah bana bunu hissettirir ha ben buna hocalardan biri böyle dedi diye inanacaksam da bana göre olmaz

Her bir cümlenin bulunduğu zamana göre yorumu gerekir bence buna tarihsel yorum denir o yazının yazıldığı şartlarda yorumu bu nedenle aradaki ulema vs bence dikkate alınmamalıdır

Ama bu bence

İsteyen inanır isteyen kapanır ama kimseye baskı yapmadan

Unutulmadı da zorla açılmanız istendiğin de ne hissettiniz onu sordum. Zorla istemeden açılmayı da kapanmaymışsın kimse kimseden talep edemez. Bence

Haklısın ben de ne zorla açmaya ne de zorla kapanmaya destek vermiyorum. Fakat ben dininin gereklerini yaşamaya çalışan bir bayan olarak elbetteki çocuğum da böyle olsun isterim. Ha zorla kapanacaksin demem diyemem. Ama çok guzel örnek olurum inşallah gerek yasantimla gerek davranışlarımla.

tesettürlüyüm Rabbimin emri yerine getiriyorum. nefsimiz var zor geliyor bende isterdim mini sort giyeyim saçlarımı acayim vs vs ama işte isteklerine gem vurup emirlere itaat etmek asıl marifet. 3 GÜNLÜK DÜNYA. tüküreyim insanlarin doymak bilmez azgin nefislerine..nefse degil yaradana kul olmak mümin işidir

O gün için beklememize gerek yok arkadaşım. Gerçek o kitabın içinde. Günah olur, abdestsiz alınmaz, belin altında tutulmaz vs vs diyerek kullanılmayan boş odaların duvarlarını ya da dolaplarını süsleyen o güzelim kitabı açıp okudukları zaman gerçek anlaşılacaktır! Ben o zavallı zihniyetin hor gördüğü biri olmaktan onur duyarım. Mezheplere inanan, sorgulamaktan korkan, anlamadan okumadan sözde alimlerin peşinden giden, her şeye günah herkese günahkar gözüyle bakan, Allah adına haramlar ve helaller tayin eden, dua etmeyi anlamadığı sureleri belli sayılarda okumak sayan, sureleri bir iksir olarak kullanan, rin tüccarlarının peşinden akilsizca giden vb insanlardan Rabbim hepimizi korusun!!!

Kendi görüşümde birini gördüğüme o kadar sevindim ki. Mezheplere değinse konu, ne olaylar çıkardı. Sayımız az. İnşallah çoğalacak, inşallah insanlar gerçeği görecekler. Çok eminmiş gibi konuşuyorlar. Sanki Allahtan onlara bir onay kağıdı gelmiş gibi.

Bu saptırdıkları dinle cennete gireceklerini sanıyorlar. Ah bide , bırak kendi cennete girmelerini, elalemin girip girmemesini de hesaplıyorlar. Sağolsunlar! Hesap makinesi gibiler maşşallah ya :KK70:

Anladığım kadarıyla sen de tek kaynak Kuran diyenlerdensin. Yolumuz açık olsun arkadaşım. Onlar bataklıklarında mutlular. Ama gönül elvermiyor işte, üzülüyor insan onlar adına. En kötüsü de, kendi yanlışlarıyla, bize sataşmaları. O kadar komik ki. 2 kere 2 beştir , nasıl kabul etmezsin diyorlar.

Hiç sorgulamıyorlar, anlamaya çalışmıyorlar. Tek bi hoca bellemişler, o ne derse odur. Annem babam ne derse odur. Hadis ezberleyelim hadi derler. Arapça kuran okuyalım derler. Ama bu kitap bize ne öğütlüyor, ne diyor acaba demezler. İslamın şartı 5tir 6dır falan derşer. İslam bu bikaç şarttan ibaretmiş gibi. Bunları bilirler , üstüne yanlış bilirler..

Ne kadar saygisiz bir üslubunuz var. Kiniyorum sizi. Benzetmeniz hic hos degil.
Her seyin tesettur olmadigi konusunda size katiliyorum. Ancak bu sekilde degil. Gerci sizin gibi zihniyete sahip insanlara ne soylense bos.

Beni yargıladınız bir de hakkımda hüküm verdiniz yani kul hakkına girdiniz

Neyse bir başka kişi de yazmıştı hayvanlarla nasıl kıyaslansın diye ben bundan rahatsızlık duymuyorum diye ona da yazdım

Biz düşünebiliyoruz diyoruz hayvanlardan en önemli farkımız bu diyoruz ama birbirimize farklı olanı seçme imkanı da tanımıyoruz

Bakın ben kapanmaya vs de karşı çıkmadım sadece verilen örnek hakkında bence bir şeyler söyledim ana siz beni hemen bir kategoriye soktunuz

ötekileştirdiniz ve benim gibi zihniyete sahip insanlar diye olayı çoğulladınız oysa bu benim görüşüm beni bağlar ve ben birey olarak düşünürüm bir kitleye mensup olarak değil

tesettürlüyüm Rabbimin emri yerine getiriyorum. nefsimiz var zor geliyor bende isterdim mini sort giyeyim saçlarımı acayim vs vs ama işte isteklerine gem vurup emirlere itaat etmek asıl marifet. 3 GÜNLÜK DÜNYA. tüküreyim insanlarin doymak bilmek azgin nefislerine..nefse degil yaradana kul olmak mümin işidir
Nefsine zor gelenlerin bazıları da farz değildir deyip kurtulduklarını zannediyorlar.

Ohoo bazı arkadaşlar gurur panosu yapmış burayı.
Konu sahibi zorla kapandım nasıl sevebilirim bu durumu demiyor, baskıyla kapandım ve bu yüzden soğudum böyle olmayı istemiyorum diyor.
Konu sahibi arkadaşım, çoğu arkadaşın dediği gibi mesleğini eline al sonrasında nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa hayatı.
Herkes kendi yaşantısından sorumlu.

Rabbim hepimize duru bir akıl versin emirlerini düzgünce anlamak için.salih bir çevre versin yoldan sapmamak için.sağlam bir irade versin nefse ve şeytana uymamak için.ihlas versin ibadetlerimiz kabulü için.sanada çikita muz dua etcem ve senin gibi kardeslerimede

Zeynep, sen en azından öbür arkadaş gibi, şiddetli kaba dille konuşmuyorsun. Senle benim doğrularımız farklı, farklı şeyler savunuyoruz. İkimizin görüşü de birbirimize yanlış geliyor. Ama en azından kaba dille yazmadığın için teşekkür ederim.

Benim de senden tek dileğim, sen de araştır. Araştır sadece.. Belki aynı görüşünde kalırsın, belki görüşün değişir, bilemem. Ama araştırmaktan-anlamaya çalışmaktan zarar gelmez.

günümüzde ciddi anlamda bir manyaklık halini aldı. kur'an-ı kerim sadece bu ayetten oluşuyormuş gibi bir izlenim var. tek kuruşu bir fakiri sevindirmek için harcamayan tipler-ki kuran'da zekat bir çok yerde geçer) başörtüsüne manyaklık derecesinde bağlı. başı bağlayınca en müslüman sensin.

Kırmızı harfleri herkes dediklerimi kabul etsin diye yazdım dikkatinizi çeksin okuyun diye yazdım. Göğüs örtmek tesettürden değil midir ? Ne tavsiyesi yaa Allah rica etmiş gibi konuşmuşsun. Ayrıca ben kimseyi dinden çıkarmıyorum Allah teala buyurmuş!! Kuranın ayetlerini inkar eden dinden çıkar diyorum !!

Ayetleri,kurani,dini emirleri madem bu kadar iyi biliyorsun,
Burda zina yaptigi icin sayfalarca pismanim yazan bir kadina nasil oldu da geber insallah diyebildin.
Örtününce kötü ruhlarin üstü de kapatilmis mi oluyor.
Kalp güzelliği, emel, hoşgörü, kul hakki, iyi niyet..
Bunlar yoksa o kafayı kapatsan ne kapatmasan ne.

Back