bakara
Hayatinda 1 sayfa bile kurani kerim okumamis insanlarin gelip burda basortusunun farz olup olmadigi belli degil demesi kadar ironik bisey yok. Aciksaniz aciksiniz sonuna kadar saygiliyiz herkesin gorusune, yalniz Allahin acikca emrettigine karsi gelmeyin.
Her neyse konu bu degil. Bence de kesinlikle ortada bi yanlis var. Aileler sadece yonlendirme yapabilir. Soyle yapsan senin icin daha iyi olur seklinde. Kesinlikle zorlama yapilmamali. Zorla kapattirilanlar yuzunden basortusu bu kadar ayaga dustu zaten. Sadece gonlunden gelenler kapansin mumkunse..
Sureler ayetten oluşuyor zatenBakara ayet değil sure yalnız
Sureler ayetten oluşuyor zaten
Tartışma çıkarmak gibi bir derdim ablacım ama bunu belirtmek zorundayım bir Müslüman olarak.
"Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynetlerini açmasınlar. Bunlardan görünen kısım müstesna. Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapayacak surette) koysunlar. Zinet (mahal)lerini kendi kocalarından, yahut kendi babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut kendi oğullarından, yahut kocalarının oğullarından, yahut kendi biraderlerinden, yahut kendi biraderlerinin oğullarından, yahut kardeşlerinin oğullarından, yahut kendi kadınlarından, yahut kendi ellerindeki memlukelerden, yahut erkeklerden yana ihtiyacı olmayan hizmetçilerden, yahut henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Hepiniz Allaha tövbe edin ey müminler. Taki korktuğunuzdan emin, umduğunuza nail olasınız." Nur 31
üppersislam tesettürü emretmez. islam nefsine hakim olmayı emreder. kuran-ı kerim'i okuyup, oradaki hükümleri kendisi üzerinde görmeyip başkası üzerine yoranlar, kul hakkı boyutunu bile ele almaya gerek kalmadan, müşriktir. tesettüre girmek isteyen girer, kuran-ı kerim emri değildir, olduğunu iddia eden ise şirk koşar.bu
islam tesettürü emretmez. islam nefsine hakim olmayı emreder. kuran-ı kerim'i okuyup, oradaki hükümleri kendisi üzerinde görmeyip başkası üzerine yoranlar, kul hakkı boyutunu bile ele almaya gerek kalmadan, müşriktir. tesettüre girmek isteyen girer, kuran-ı kerim emri değildir, olduğunu iddia eden ise şirk koşar.bu
Peki gizlenecek ziynet ne ayağını yere vurunca sesi çıkacak saçtan ses çıkar mı
Bir de kendi kölelerine de açmak serbest kayınbabaya da
Yazabilir misin ayeti
Bence acı olan benim sucum neydide benimde hayatım kurtulsaydi mademTesettürlü olanın hayatımı kayıyormuş
Herkese merhaba,
Ben 20 yaşında genç bir kızım. Çok büyük bir şey olmasa da benim de dert edindiğim şeyler var ve artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Aile baskısından ötürü 16 yaşında kapandım. Herkese kendi isteğimle kapandığımı söylemek üzüyordu. Gerçekten isterdim ki gönlüme gelsin ve öyle kapanayım ama yok yıllar geçtikçe ben daha da çok soğudum. Annem bile evlendikten sonra kendi isteğiyle kapanması çok koyuyor. Bu arada 16 yaşında kapandım ama 13-14 yaşlarımda başlamıştı baskılar. Ben şuan hala kapalıyım çünkü babamın kalbi kırılsın istemiyorum ama ben hayattan soğudum , beni olduğum gibi kabul etmeyen, sevmeyen bir aileyle ne yapmalıyım ? Onlara artık bunu yapmak istemediğimi , 30 yaşında da olsa bi insanın kendi isteğiyle kapanmasının zorla kapanmaktan bin kat daha anlamlı olduğunu nasıl izah edebilirim ?
Bu arada okumak çok zahmet olmasın diye kapalı olduğum süre boyunca buna ısınıp alışmak için neler yaptığımı tek tek yazmak istemiyorum ama inanın çok şey yaptım evet şuan bu halde olmam belki almam gereken şeyi alamamış olmamdan kaynaklanıyor olabilir ama evde bile giyimime karışıyorlar ben patlamanın eşiğindeyim...
Bakara ayet değil sure yalnız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?