zorla kapanmak..

Kendi isteğiyle olmayınca çok zor geliyordur. Uzuldum gerçekten baskıyla neden böyle şeyler yapar insanlar anlamiyorum. Konuşmaya çalış ailenle. Çok abartmadan alttan alttan işle açılma isteğini.
Bir de su senin günaha girmemesi isteme olayı.. Aile bile olsa kimse kimsenin günah defterini tutmuyorsa elinde karışmasın. Gunahsa konu sahibine günah. Ben inancı olmadan zorla kapatılan kadın tanıdım ya ateistti. Zorla kapatılmak onun dinden nefret etmesine sebep olmuş. Tabi kimse bilmiyor, bilse ailesi öldürürdü kızı. Kim neyin ne şekilde gunahina girdiğini bilemez.

Zorla yaptırılan birseyin sevabı da olmaz bunu bilmiyor bazı arkadaşlar sanırım.
Hala ailen seni düşünmüş falan diyenler var.
Kapanmak ya da açılmak içinden geliyorsa olacak şeylerdir.
Kendi iradesiyle karar vermeli insan.
Evlendikten sonra eş istedi diye kapanani da anlamıyorum ben.
Benim babam da çok baskıcı. Evliyim hala arada der hiç kulak vermem ona.

Tesettürlüyüm çünkü

ı hatırlamak ve hatırlatmak için

Yaratılış gayemin gereği

Özel olduğum için

Özel hissettiğim için

İnsanların gözünde değil,

Rabbimin nazarında özel olduğum için...

Kulluğumun gereği

Rabbimin rızasını kazanmak için

Tesettürlüyüm diyorum.

Örtü, yükseklerden bir emir ve yüksek bir eylemdir!

tan kuluna mahsus bir hediye, Mümine mahsus bir ahlaktır!

Göklerden gelen hediyeyi kabul ettiğim için Tesettürlüyüm...

Tesettürlüyken daha rahat olduğum için,
Dışarıda kendimi en rahat hissedebileceğim giyim şekli olduğu için,
rızası için,

Birtakım kötü gözlerden koruduğu için,

Tesettürlü bir insan dış görünüşüyle değil de kişiliği ve ahlakıyla davranışlarıyla, düşünceleriyle ön planda olduğu için

Tesettürlüyüm çünkü hürüm ben

Tesettürüm sayesinde namahremim saygı duruşuna geçmek zorunda…

(öyle bir temsil etmeliyim ki bu olmak zorunda)

Tesettürlüyüm çünkü Hak böyle istiyor

Hak istedi mi, şek yok şüphe yok koşul yok şart yok
Tesettürlüyüm çünkü; hürüm ben

Budur sebebi örtümü başımda taşırken gözlerimin ışıması

Gurur addetmeyiniz

Tesettürlüyüm çünkü;

Ben çiçek gibi taşımıyorum başımda örtümü
ben örtümü kurşun gibi yüreğimde saklıyorum.

Tesettürlüyüm çünkü; değerliyim!

Tesettürlüyüm Çünkü

Kem gözler-çirkef bakışlar bana göre değil

Tesettürlüyüm Çünkü

İtaat Ediyorum

Tesettürlüyüm...Çünkü

Teslim oldum

Tesettürlüsün Çünkü

güzelsin ve güzel olduğun için gizlisin(saklısın).Gizli olman emredilmiş
Göz önünde olanın, kolay ulaşılanın ne değeri vardır ki?

Tesettürlüyüm Çünkü;

Yüce Rabbim emretmiş.
o, bu dedi diye vazgeçecek kadar basit olsaydı başımda taşımaya utanırdım.
elhamdülillah gururla taşıyorum...

Tesettürlüyüm Çünkü;

öyle emretti.

Tesettürlüyüm Çünkü;

AHLAK ANLAYIŞIMDIR

Tesettürlüsün Çünkü;

Büyük bir ağrısı çekmeyeceksin

Tesettürlüyüm Çünkü;

o benim kimliğim !

Tesettürlüyüm Çünkü;

Rabbim in verdiği bedenle dünyaya cihat için gönderildim.

onu koruyacak en güzel zırhtır tesettür

Ve silahımdır başörtüm

zalime ve zulme karşı direnmek ben Rabbimin emriyim diye haykırmak için.. .

Tesettürlüyüm Çünkü;

başımda bulunan ufak bir bez parçasıyla sevap kazanıyorum,

Tesettürlüyüm Çünkü;

İslamdan rahatsız olanlarla kavgasız, gürültüsüz, kansız-cansız ancak böyle savaşabiliyorum,

Tesettürlüyüm Çünkü;

Öbür tarafta tesettürsüzden tek ayrıcalığım bu olacak,

Tesettürlüyüm Çünkü; zevk alıyorum,

Tesettürlüyüm Çünkü;

kendimi seviyorum,rahat yaşıyorum çünkü;TESETTÜRLÜYÜM

Daha ötesi var mı?
O zaman biz tesettürsüzler ahlaksızız. Bak canım açıklar açığım çünkü diye açıklamalar yapmıyor. Kismeye bir şey ispatlamak zorunda da değiliz.

Bir de kem gözlerden sakınıyorum diyorsun. Kem gözler kimin? Erkeklerin değil mi? Peki niye kadın kapalı. Ken gözlü erkekler kapasın o zaman gözlerini!!

Ben kapanmadım. kayın peder imam benim dışımda ki bütün gelin ve kızları kapalı kimsenin hatırı kırılmasın diyede kapanmayacağımı hepsine söyledim. Ahlaklı olmak öyle olmuyor. Kişi karakterli ise ailesine değer ve saygı gösteriyorsa merhametli ise bu özellikler yeterli benim için.

Basortulu biri olarak insanlarin zorla basortu takmasi icin zorlanmasina kesinlikle karsiyim. Bu kalpten gelen birsey ve tamamen kisinin kendi istegiyle olmali. Zaten zorla olan seyin ne degeri olur ki. Belli ki size basortusu daha sevdirilmeden zorlanmissiniz. Mesela benim ailem bana bu konu da o kadar iyi yaklasti ki seve seve basortusu taktim. Hatta suan acilsam neden acildin demez hickimse, esim dahil. Bir arkadasimin da kucukken basini kapatsin diye saclarini kucuk besleme gibi kesmisler sonra da kuran kursuna gonderip carsafa sokmuslar 12 yasindayken. E bazi seyler zorla olmadi tabii kiz acikogretimden universite okudu suan ogretmen ve acik. Yani aileniz sevaba falan girdigini saniyor ama yaniliyor bence.

Hey Allah'ım hey. Sen hidayet ver... Helal olsun anne babana onlar senin de bir gün yerin altına gireceğini hesaba katıp ince düşünmüşler. Sen de madem kapandın (ki Allah a şükür) ney için kapandım diye bir araştırma yap daha iyi nasıl olunur öğren yahu. Bu dünyaya neye geldik unutma.Ne zaman öleceğinin garantisi var mı ? Arkadaşım yaa her planınızı şu 3 günlük dünyaya göre kurmayın yaa.

Tesettür bu tesettür!! Tarz değil farz. Kafanıza göre takılan bedelini öder.

Senin ki de şu hesap kabrinde ne hasır var ne kilim, oturmuşsun seyrediyorsun filim..

Bana da gelip bu senin fikrin demeyin ! Benim fikrim değil bizi bir kan pıhtısından bir damla sudan yaratan rabbimin emri !!
Sanırım kapalısınız. Zorla saçınızı açmanız istense ne hissedersiniz?

dinimiz size göre bize göre diye ayrışmaz
yazılanlara ya riayet edersiniz kurtulananlara nail olursunuz ya da tam tersi seçim sizindir
ve evet aile evladından mesuldur bu durumda sizden kapanmanızı istemeleri çok normal
ve umarım en kısa zamanda içinize siner yerine getirdiğiniz emir
Allah hidayetler versin cümlemize inşallah.

Senin ailen aslında bu şekilde seni günaha sokuyorlar evet kapalısın ama samimi bir kapanma değil bu allah ta samimiyetsizliği sevmez.

Bu dünyaya neye geldik unutma.

Ne zaman öleceğinin garantisi var mı ?

Kafanıza göre takılan bedelini öder.

Senin ki de şu hesap kabrinde ne hasır var ne kilim, oturmuşsun seyrediyorsun filim..

Benim fikrim değil bizi bir kan pıhtısından bir damla sudan yaratan rabbimin emri !!

Bu dunya canlilari 4 milyarlik dunya tarihinde ne zaman dogacagini ve olecegini sizin gibi misyonerlerden ogrenmedi zaten. Utanmadan insanlari tehdit ediyorsunuz. Bu yaptiginiz polemik ve din tucccarligi yildirdi bizleri.
YETER.

Herkese merhaba,
Ben 20 yaşında genç bir kızım. Çok büyük bir şey olmasa da benim de dert edindiğim şeyler var ve artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Aile baskısından ötürü 16 yaşında kapandım. Herkese kendi isteğimle kapandığımı söylemek üzüyordu. Gerçekten isterdim ki gönlüme gelsin ve öyle kapanayım ama yok yıllar geçtikçe ben daha da çok soğudum. Annem bile evlendikten sonra kendi isteğiyle kapanması çok koyuyor. Bu arada 16 yaşında kapandım ama 13-14 yaşlarımda başlamıştı baskılar. Ben şuan hala kapalıyım çünkü babamın kalbi kırılsın istemiyorum ama ben hayattan soğudum , beni olduğum gibi kabul etmeyen, sevmeyen bir aileyle ne yapmalıyım ? Onlara artık bunu yapmak istemediğimi , 30 yaşında da olsa bi insanın kendi isteğiyle kapanmasının zorla kapanmaktan bin kat daha anlamlı olduğunu nasıl izah edebilirim ?
Bu arada okumak çok zahmet olmasın diye kapalı olduğum süre boyunca buna ısınıp alışmak için neler yaptığımı tek tek yazmak istemiyorum ama inanın çok şey yaptım evet şuan bu halde olmam belki almam gereken şeyi alamamış olmamdan kaynaklanıyor olabilir ama evde bile giyimime karışıyorlar ben patlamanın eşiğindeyim...
Yürekten yap tesetturunu içinden gelmiyorsa yapma heleki kicina dar kotu giyip başına türban takanlardan olma Allah yardımcın olsun

çok haklısın
şu baskıyla bir şeyler yaptırılmalara acayip uyuzum
baskıyla kapanan ya böyle mutsuz oluyor istediği gibi giyinip hareket edemiyor
ya açıldığı zaman tonlarca laf yediğiyle ailesiyle kavga ettiğiyle kalıyor

bu kız şimdi aile baskısıyla kapandı başka eve çık açıl desek ailesi yanında kapansa kız yine mutsuz yalancılık yapmak istemez
böyle kapalı görüp evlenip açılsa ya kocası izin vermeyecek ailesi kendi kafasına göre bir adam bulacak ya ben senle kapalı evlenmiştim niye açıldın diyecek en iyi ihtimal kocası izin verse bu defa ailecek küslükler damada laf söylemeler başlayacak
niye rahat bırakmıyorlar insanları
bir çok kapalı insan da böyle çoğu ben kendi isteğimle kapandım der ama ya aile ya koca ya mahalle baskısı bolca da korkutma

çok sene önce televizyon da güya bir hoca çıkmış çocuğu namaza küçükken alıştırın sabah namazına kalkmak istemiyorsa ya bir terlikle ya bir sopayla uyandırmalıymışız (!)
benim yedi yaşında ki çocuğumu sopayla sabah namazına kaldırınca o çocuğun dini imanı da o kadar güzel olur ki
ya toptan çocuk dinden çıkar ya iyice yobaz olur çıkar

zorlamayla hiç bir şey olmamalı
dinimiz de en önemli şey niyetle başlar
sen ramazan ayında tut bir insanı at zindana aç susuz bırak iftarda çıkar o gerçekten oruç tutmaya kendi içinden isteyerek niyet etmezse o oruç tutmuş sayılmaz
sen istediğin kadar uğraş

Ben gerçekten toplumumuzu anlayamıyorum. Her şeyde baskı, en çok dinde. Halkımız zaten dinle kafayı bozmuş o ayrı bir hikaye.

Zorla kapattırınca ne oluyor yani? Kızlar ya başlarını ilk fırsatta, ailelefinden uzaklaşınca açıp kendi kafalarına dönüyorlar ya da başı bağlı kıçı açık şekilde garip görüntüler sergiliyorlar??!?

Ortadoğu kafası baskıdan vazgeçmeli. Zırla ne yaptırırsanız yaptırın insanların düşüncelerini kafalarından alamazsınız. Baskıyla , asmayla kesmeyle olmaz.

sen hiç tesettürlü inek gördün mü
bu nasıl bir benzetmedir.bütün hayvanlar çırılçıplak. . O zaman biz de mi öyle olalım. Ben insan olarak Hayvanlardan farkliyim..Ve asla kendimi onlarla kiyaslanamam. Çok ilginç geldi bu yorum.

Öncelikle allah kolaylık versin bu hayatta istemesinin bir şeyin zorla dayatilmasi zordur.Bende 20 yasindayim ve bulunduğum şehirde de yapi itibariyle kapalı kadinlar çoğunlukta .Arada bir dusunurum acaba kapansam mi diye .. Geçenlerde soğuk fazlaydi kafami sar gitmek zorunda kaldim markete. Karsidan gelen bas örtüsüz kadini gorunce içimde oluşan adini koyamadigim bir duygudan ötürü anladimki kapanmak şuan bana gore bir şey değil. Bas örtüsüz insanları görünce keşke bende kapanmasaydim diyecegime o ani beklemek en doğrusu.toplum baskisi viz anlicaginda. Ailenle iyi bir konuşma yapmalisin

Aile baskisi (hadi zoraki diyelim ona lafim yokta ) ve artik günümüzde başka şeyler için kapanan kadınlar da teseddurun iyi içine etti.Bir ton evet bir ton kirmizi
rujlar daracik kiyafetler üste alinmiyan ceketlerle yollarda gayet 15 cm lik topuklularla yuruyorlar .. Bence baska bir seye benziyorlar. Haberleri yok. Çok itici

Son düzenleme:
Hey Allah'ım hey. Sen hidayet ver... Helal olsun anne babana onlar senin de bir gün yerin altına gireceğini hesaba katıp ince düşünmüşler. Sen de madem kapandın (ki Allah a şükür) ney için kapandım diye bir araştırma yap daha iyi nasıl olunur öğren yahu. Bu dünyaya neye geldik unutma.Ne zaman öleceğinin garantisi var mı ? Arkadaşım yaa her planınızı şu 3 günlük dünyaya göre kurmayın yaa.

Tesettür bu tesettür!! Tarz değil farz. Kafanıza göre takılan bedelini öder.

Bana da gelip bu senin fikrin demeyin ! Benim fikrim değil bizi bir kan pıhtısından bir damla sudan yaratan rabbimin emri !!
Dinde zorlama yoktur

Back