zorla kapanmak..

Babamı kırmamak için acilamiyorum demişsin. Acilirsam babam beni döver öldürür dememissin. Ailenin sana yaptığı baskı mi yoksa yonlendirme miydi acaba? Doğru bildikleri yolda seni teşvik etmişler bence. Sen de o yaşta buna musait olduğun için yönlenip kapanmışsın gibi geldi bana. Sen açılsan da kapanan da onlar seni severler. Onların biricik kızı göz nurusun sen. Sadece iyi düşünüp ne istediğine emin olup hareket etmelisin. Sonuçta oyuncak değil bu. Ve şimdiye kadar açılmadığına göre sende de bişeyler var. Çok yönlü artilariyla eksileriyle düşünüp karar vermelisin bence. Allah en isabetli kararı vermeyi nasip etsin.

Yok ben zorla kabullendirmeye çalışmıyorum. Ama konu sahibi ailemin gönlünü kırmak istemiyorum demis, demekki ailesiyle arasnda sadece bu bas kapatma sıkıntısı var. Geri kalanında huzurlu bir yuva diye düşündüm o yüzden isyan edin diretin diyemedim.

Kaldı ki namaz da farz örtünmek de farz oruc da farz vs vs.. ille birinj yapmiyor diye kafir olmaz kimse. Kapanıp kapanmamak kisinin kendi günahı ya da sevabı. Ama ailemi kıramam diyorsa o zaman tek caresi bu fikre alıştırmak kendini.

Yoksa kapanıp açılan tekrar kapanan tekrar açılan pek cok kişi var. Bu konuya hiç girmedim, beni de ilgilendirmez.

Ailesi kızlarının -kendilerince- iyiligini istedikleri icin boyle bir caba icine girmisler diyorum. Yani bir yerde sevdikleri için.

Yoksa zorla baş kapatmak asla dogru degil, kaldı ki kalpten gelerek yapmak gerek her seyi. Islam hoşgörü dinidir sonucta. :)

Alakası yok bence kızlarının iyiliğini düşünmeleriyle.
Zorla kapanmanın %90ı mahalle baskısı. Sülalenin hepsi kapalı sen de kapancaksın şeklinde sürü güdülenmesi veya o...u derler, elalem ne der derdinden.

Toplum baskısı yani. Kızımız cehenneme gitmesin vah vah diyen ince düşünen aile yok. Öyle olsalardı zaten kızlarını çekip güzelce biz böyle böyle düşünüyoruz sen ne dersin derlerdi.

Sevap günah senin iyiliğini istiyorları geçin yani Türkiye gerçeklerine gelin.

Burda konu sahibi zaten gönlünden geçeni söylemiş, yapmak isteyip yapamadıklarını belirtmiş. İsteği zaten belli, isteğini nasıl yapacağı hakkında yardım istiyor. İsteğinin doğru-yanlışlığı vs hakkında değil

Buraya gelip "Ailen seni günahtan koruyor" tarzında yorum yapan var, kime göre günah neye göre günah kardeşim. Açık insanlar günahkar mı oluyor size göre? Kızı zaten zorla kapatmışlar, istemediği bir hayatı yaşıyor doğru mu dedikleriniz? Kızın da canını iyice sıkıyorsunuz.

Bahriye Üçok günah yok, Arap stili örtünmenin dinde yeri yok dedi evine postayla bomba gönderdiler. O yüzden hehe de geç bence. Ben öyle yapıyorum. Bizimkisi kadar okumadan, eleştirmekten, kafa kullanmaktan uzak okuryazar cahil bir halka dert anlatamazsın. Bizim insanlarımız yüzyıllardır Ortaçağ'a çakılı, bu kafa sürer gider.

ailesi açık olan bir erkekle evlenirsin. sorun çözülür.

"Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O hâlde, kim tâğûtu tanımayıp Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir."
Bakara/256

Yok ben zorla kabullendirmeye çalışmıyorum. Ama konu sahibi ailemin gönlünü kırmak istemiyorum demis, demekki ailesiyle arasnda sadece bu bas kapatma sıkıntısı var. Geri kalanında huzurlu bir yuva diye düşündüm o yüzden isyan edin diretin diyemedim.

Kaldı ki namaz da farz örtünmek de farz oruc da farz vs vs.. ille birinj yapmiyor diye kafir olmaz kimse. Kapanıp kapanmamak kisinin kendi günahı ya da sevabı. Ama ailemi kıramam diyorsa o zaman tek caresi bu fikre alıştırmak kendini.

Yoksa kapanıp açılan tekrar kapanan tekrar açılan pek cok kişi var. Bu konuya hiç girmedim, beni de ilgilendirmez.

Ailesi kızlarının -kendilerince- iyiligini istedikleri icin boyle bir caba icine girmisler diyorum. Yani bir yerde sevdikleri için.

Yoksa zorla baş kapatmak asla dogru degil, kaldı ki kalpten gelerek yapmak gerek her seyi. Islam hoşgörü dinidir sonucta. :)

Örtünmenin farz olması konusunda farklı görüşler de var. Size göre farz bana göre değil.. Ben kendi adıma , istemeden de olsa doğru yolu bulmuş diyemiyorum konu sahibi adına. Boşu boşuna kendine eziyet çektirdiğini düşünüyorum. Göğüsleri açık gezen kadınlar taciz ediliyor diye, göğsünüze örtü atmanız sizin yararınızadır deniyor(ki onda bile zorlama yok, tavsiye var). Benim inandığım bu.
Burdan nasıl çarşaflara kadar gelmiş konu inan bilmiyorum. Ki isteyen istediği şekil yaşasın, herkese saygım var. Laf etmem. Karşılıklı konu hakkında konuşursak, görüşümü söylerim sadece. Herkes kendi doğrularıyla mutlu olur. Zorlamamak lazım

Alakası yok bence kızlarının iyiliğini düşünmeleriyle.
Zorla kapanmanın %90ı mahalle baskısı. Sülalenin hepsi kapalı sen de kapancaksın şeklinde sürü güdülenmesi veya o...u derler, elalem ne der derdinden.

Toplum baskısı yani. Kızımız cehenneme gitmesin vah vah diyen ince düşünen aile yok. Öyle olsalardı zaten kızlarını çekip güzelce biz böyle böyle düşünüyoruz sen ne dersin derlerdi.

Sevap günah senin iyiliğini istiyorları geçin yani Türkiye gerçeklerine gelin.

Bilmiyorum benim cevrem böyle genellikle. Kaldı ki ben de kapalı değilim. Ailem de israrcı değil.

Ama yakın akrabalarımın ısrarı bu nedenle. Bizde Allah öcü ondan korkun diye bir sey yok. Allah'ı kırmaktan korkmak var,ona gore davranmak var.

Yani şu konumumda başımıza o...u mu olucan deyip baş kapattıranları anlamam mümkün değil, kendi ailemden öyle görmedim çünkü. Hayal edemem o zihinleri

Bende bi konuda anneme demistim dinde baskı olmazmış diye oda dediki başka dinde olanı müslüman ol diye baskı olmazmış ama müslüman birine dini farzlar konusunda baskı yapılırmış dedi. Anneler herşeyi bilir arkadaşlar siz anlamazsiniz:KK51::KK20:

Örtünmenin farz olması konusunda farklı görüşler de var. Size göre farz bana göre değil.. Ben kendi adıma , istemeden de olsa doğru yolu bulmuş diyemiyorum konu sahibi adına. Boşu boşuna kendine eziyet çektirdiğini düşünüyorum. Göğüsleri açık gezen kadınlar taciz ediliyor diye, göğsünüze örtü atmanız sizin yararınızadır deniyor(ki onda bile zorlama yok, tavsiye var). Benim inandığım bu.
Burdan nasıl çarşaflara kadar gelmiş konu inan bilmiyorum. Ki isteyen istediği şekil yaşasın, herkese saygım var. Laf etmem. Karşılıklı konu hakkında konuşursak, görüşümü söylerim sadece. Herkes kendi doğrularıyla mutlu olur. Zorlamamak lazım

Evet herkes zaten kendi penceresinden yorum yapiyor,bu tarz sitelerin de esas amacı bu. Pek cok pencereden tek bir konuya baktirabilmek. :)

Sizin fikrinizdir saygı duyarım ben de. :)

Anladigim kadariyla burda olay basini kapatmak meselesi degil sadece. Sen kendin gibi olamamaktan, kendini yasayamamaktan sikayetcisin anladigim kadariyla. Seni sana birakmamislar. Herseyine karismislar sanirim. Kendini yari kapali bir ceza evinde gibi hissediyor olmalisin. Baski sonucu kendi ozgurlugun hic kalmamis anladigim. Nasil olmak istiyorsan yavas yavas kendi mucadeleni vermelisin. Yoksa ya sindirileceksin ve kisiliksizlestirileceksin ya dapsikolojik olarak cokeceksin. Belki baska bir sehirde universiteyi kazanirsan biraz nefes alabilirsin.

Benim arkadaşım aile zoruyla kapandı yurt dısına okumya gıttı açıldı sıfır kol bıkını ne varsa gıyındı yurt dısından geldı tekrar kapandı üstelik ailesı telefonuna bakar da fotoları görür dıye hepsını sıldı yazık cıdden arkadasım arastırma gorevkısı şımdı istedıgı gıbı takılıyo sende öyle yspıcaksın meslegını elıne al kımse bırsey dıyemez arkadasıma ailesı şimdi birşey dıyemıyor .

ailesi açık olan bir erkekle evlenirsin. sorun çözülür.
Aile baskıcı baksana. Umarım zorla evlendirmezler.
Ben üniversitede okurken tesettür yasaktı. Kapalı bir arkadaşım açılmak için deli gibi çalışıp üniversite kazandım demişti. Çok üzülmüştüm kızın hâline. Kapanan insanların bir kısmı içinden geldiği için kapanıyor evet ama önemli bir kısmı da mahalle baskısı..
Çok acaip bir ülkede yaşıyoruz. Bir kısmınız islam ülkesi gibi çarşaflar yasaklar. Bir kısmımız avrupa gibi. Gece gezmeler özgür seks vs. Tabi ben avrupa tarzınu onaylıyorum. Kimse kimseyi hiç bir şeye zorlamamalı. Hiç bir Avrupalı kimseyi içki içmeye vs.ye zorlamıyor. Zaten islam ülkelerinden kaçışlar suudilere değil avrupaya. Bunu müslümanlar nedenini bir sorgulasa...

İsteyen cehenneme isteyen cennete göre herkesin kendi iradesi.
Burda tartışılan konu sevap, günah doğru yanlış vs değil zaten insanın hür iradesinin ailesince elinden alınması.

Zorla , şartlara gereğince kapanmaktan; kendi iradenle yapmadığın bir eylemden sevap/günah olur mu sizce? Eylemlerde irade ve niyet esastır.İnsanların karar verme özgürlüklerin elinden alarak günahı önlemiş mi oluyorsunuz yani???

Dediğiniz gibi kafasına göre takılıp bedelini ödemek istiyor kız belki, nerden biliyorsunuz? İnsanların günaha girme özgürlüğü var ve de olmalı.

Konu günah sevap kapanmak açılmak değil,özgürlük tekrar ediyorum. Siz madem dindarsınız Allahın verdiği beynin, iradenin insandan gasp edilmesini günah bulmuyor musunuz?
çok haklısın
şu baskıyla bir şeyler yaptırılmalara acayip uyuzum
baskıyla kapanan ya böyle mutsuz oluyor istediği gibi giyinip hareket edemiyor
ya açıldığı zaman tonlarca laf yediğiyle ailesiyle kavga ettiğiyle kalıyor

bu kız şimdi aile baskısıyla kapandı başka eve çık açıl desek ailesi yanında kapansa kız yine mutsuz yalancılık yapmak istemez
böyle kapalı görüp evlenip açılsa ya kocası izin vermeyecek ailesi kendi kafasına göre bir adam bulacak ya ben senle kapalı evlenmiştim niye açıldın diyecek en iyi ihtimal kocası izin verse bu defa ailecek küslükler damada laf söylemeler başlayacak
niye rahat bırakmıyorlar insanları
bir çok kapalı insan da böyle çoğu ben kendi isteğimle kapandım der ama ya aile ya koca ya mahalle baskısı bolca da korkutma

çok sene önce televizyon da güya bir hoca çıkmış çocuğu namaza küçükken alıştırın sabah namazına kalkmak istemiyorsa ya bir terlikle ya bir sopayla uyandırmalıymışız (!)
benim yedi yaşında ki çocuğumu sopayla sabah namazına kaldırınca o çocuğun dini imanı da o kadar güzel olur ki
ya toptan çocuk dinden çıkar ya iyice yobaz olur çıkar

zorlamayla hiç bir şey olmamalı
dinimiz de en önemli şey niyetle başlar
sen ramazan ayında tut bir insanı at zindana aç susuz bırak iftarda çıkar o gerçekten oruç tutmaya kendi içinden isteyerek niyet etmezse o oruç tutmuş sayılmaz
sen istediğin kadar uğraş

Tesettürlüyüm çünkü

ı hatırlamak ve hatırlatmak için

Yaratılış gayemin gereği

Özel olduğum için

Özel hissettiğim için

İnsanların gözünde değil,

Rabbimin nazarında özel olduğum için...

Kulluğumun gereği

Rabbimin rızasını kazanmak için

Tesettürlüyüm diyorum.

Örtü, yükseklerden bir emir ve yüksek bir eylemdir!

tan kuluna mahsus bir hediye, Mümine mahsus bir ahlaktır!

Göklerden gelen hediyeyi kabul ettiğim için Tesettürlüyüm...

Tesettürlüyken daha rahat olduğum için,
Dışarıda kendimi en rahat hissedebileceğim giyim şekli olduğu için,
rızası için,

Birtakım kötü gözlerden koruduğu için,

Tesettürlü bir insan dış görünüşüyle değil de kişiliği ve ahlakıyla davranışlarıyla, düşünceleriyle ön planda olduğu için

Tesettürlüyüm çünkü hürüm ben

Tesettürüm sayesinde namahremim saygı duruşuna geçmek zorunda…

(öyle bir temsil etmeliyim ki bu olmak zorunda)

Tesettürlüyüm çünkü Hak böyle istiyor

Hak istedi mi, şek yok şüphe yok koşul yok şart yok
Tesettürlüyüm çünkü; hürüm ben

Budur sebebi örtümü başımda taşırken gözlerimin ışıması

Gurur addetmeyiniz

Tesettürlüyüm çünkü;

Ben çiçek gibi taşımıyorum başımda örtümü
ben örtümü kurşun gibi yüreğimde saklıyorum.

Tesettürlüyüm çünkü; değerliyim!

Tesettürlüyüm Çünkü

Kem gözler-çirkef bakışlar bana göre değil

Tesettürlüyüm Çünkü

İtaat Ediyorum

Tesettürlüyüm...Çünkü

Teslim oldum

Tesettürlüsün Çünkü

güzelsin ve güzel olduğun için gizlisin(saklısın).Gizli olman emredilmiş
Göz önünde olanın, kolay ulaşılanın ne değeri vardır ki?

Tesettürlüyüm Çünkü;

Yüce Rabbim emretmiş.
o, bu dedi diye vazgeçecek kadar basit olsaydı başımda taşımaya utanırdım.
elhamdülillah gururla taşıyorum...

Tesettürlüyüm Çünkü;

öyle emretti.

Tesettürlüyüm Çünkü;

AHLAK ANLAYIŞIMDIR

Tesettürlüsün Çünkü;

Büyük bir ağrısı çekmeyeceksin

Tesettürlüyüm Çünkü;

o benim kimliğim !

Tesettürlüyüm Çünkü;

Rabbim in verdiği bedenle dünyaya cihat için gönderildim.

onu koruyacak en güzel zırhtır tesettür

Ve silahımdır başörtüm

zalime ve zulme karşı direnmek ben Rabbimin emriyim diye haykırmak için.. .

Tesettürlüyüm Çünkü;

başımda bulunan ufak bir bez parçasıyla sevap kazanıyorum,

Tesettürlüyüm Çünkü;

İslamdan rahatsız olanlarla kavgasız, gürültüsüz, kansız-cansız ancak böyle savaşabiliyorum,

Tesettürlüyüm Çünkü;

Öbür tarafta tesettürsüzden tek ayrıcalığım bu olacak,

Tesettürlüyüm Çünkü; zevk alıyorum,

Tesettürlüyüm Çünkü;

kendimi seviyorum,rahat yaşıyorum çünkü;TESETTÜRLÜYÜM

Daha ötesi var mı?

Back