Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok ben zorla kabullendirmeye çalışmıyorum. Ama konu sahibi ailemin gönlünü kırmak istemiyorum demis, demekki ailesiyle arasnda sadece bu bas kapatma sıkıntısı var. Geri kalanında huzurlu bir yuva diye düşündüm o yüzden isyan edin diretin diyemedim.
Kaldı ki namaz da farz örtünmek de farz oruc da farz vs vs.. ille birinj yapmiyor diye kafir olmaz kimse. Kapanıp kapanmamak kisinin kendi günahı ya da sevabı. Ama ailemi kıramam diyorsa o zaman tek caresi bu fikre alıştırmak kendini.
Yoksa kapanıp açılan tekrar kapanan tekrar açılan pek cok kişi var. Bu konuya hiç girmedim, beni de ilgilendirmez.
Ailesi kızlarının -kendilerince- iyiligini istedikleri icin boyle bir caba icine girmisler diyorum. Yani bir yerde sevdikleri için.
Yoksa zorla baş kapatmak asla dogru degil, kaldı ki kalpten gelerek yapmak gerek her seyi. Islam hoşgörü dinidir sonucta. :)
Buraya gelip "Ailen seni günahtan koruyor" tarzında yorum yapan var, kime göre günah neye göre günah kardeşim. Açık insanlar günahkar mı oluyor size göre? Kızı zaten zorla kapatmışlar, istemediği bir hayatı yaşıyor doğru mu dedikleriniz? Kızın da canını iyice sıkıyorsunuz.
Okuyorsanız okulunuz bittiğinde kendi hayatınızı kurar, kendi evinize çıkar,istediğiniz gibi giyinirsiniz.
Okumuyorsanız yeni bir hayat kurmaya çalışın. İstemediğiniz bir hayatı yaşamayın
Yok ben zorla kabullendirmeye çalışmıyorum. Ama konu sahibi ailemin gönlünü kırmak istemiyorum demis, demekki ailesiyle arasnda sadece bu bas kapatma sıkıntısı var. Geri kalanında huzurlu bir yuva diye düşündüm o yüzden isyan edin diretin diyemedim.
Kaldı ki namaz da farz örtünmek de farz oruc da farz vs vs.. ille birinj yapmiyor diye kafir olmaz kimse. Kapanıp kapanmamak kisinin kendi günahı ya da sevabı. Ama ailemi kıramam diyorsa o zaman tek caresi bu fikre alıştırmak kendini.
Yoksa kapanıp açılan tekrar kapanan tekrar açılan pek cok kişi var. Bu konuya hiç girmedim, beni de ilgilendirmez.
Ailesi kızlarının -kendilerince- iyiligini istedikleri icin boyle bir caba icine girmisler diyorum. Yani bir yerde sevdikleri için.
Yoksa zorla baş kapatmak asla dogru degil, kaldı ki kalpten gelerek yapmak gerek her seyi. Islam hoşgörü dinidir sonucta. :)
Alakası yok bence kızlarının iyiliğini düşünmeleriyle.
Zorla kapanmanın %90ı mahalle baskısı. Sülalenin hepsi kapalı sen de kapancaksın şeklinde sürü güdülenmesi veya o...u derler, elalem ne der derdinden.
Toplum baskısı yani. Kızımız cehenneme gitmesin vah vah diyen ince düşünen aile yok. Öyle olsalardı zaten kızlarını çekip güzelce biz böyle böyle düşünüyoruz sen ne dersin derlerdi.
Sevap günah senin iyiliğini istiyorları geçin yani Türkiye gerçeklerine gelin.
Örtünmenin farz olması konusunda farklı görüşler de var. Size göre farz bana göre değil.. Ben kendi adıma , istemeden de olsa doğru yolu bulmuş diyemiyorum konu sahibi adına. Boşu boşuna kendine eziyet çektirdiğini düşünüyorum. Göğüsleri açık gezen kadınlar taciz ediliyor diye, göğsünüze örtü atmanız sizin yararınızadır deniyor(ki onda bile zorlama yok, tavsiye var). Benim inandığım bu.
Burdan nasıl çarşaflara kadar gelmiş konu inan bilmiyorum. Ki isteyen istediği şekil yaşasın, herkese saygım var. Laf etmem. Karşılıklı konu hakkında konuşursak, görüşümü söylerim sadece. Herkes kendi doğrularıyla mutlu olur. Zorlamamak lazım
Acil o zaman
Aile baskıcı baksana. Umarım zorla evlendirmezler.ailesi açık olan bir erkekle evlenirsin. sorun çözülür.
çok haklısınİsteyen cehenneme isteyen cennete göre herkesin kendi iradesi.
Burda tartışılan konu sevap, günah doğru yanlış vs değil zaten insanın hür iradesinin ailesince elinden alınması.
Zorla , şartlara gereğince kapanmaktan; kendi iradenle yapmadığın bir eylemden sevap/günah olur mu sizce? Eylemlerde irade ve niyet esastır.İnsanların karar verme özgürlüklerin elinden alarak günahı önlemiş mi oluyorsunuz yani???
Dediğiniz gibi kafasına göre takılıp bedelini ödemek istiyor kız belki, nerden biliyorsunuz? İnsanların günaha girme özgürlüğü var ve de olmalı.
Konu günah sevap kapanmak açılmak değil,özgürlük tekrar ediyorum. Siz madem dindarsınız Allahın verdiği beynin, iradenin insandan gasp edilmesini günah bulmuyor musunuz?