• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla Doğum Günü Kutlaması

Bunu eşinizin söylemesi gerekmez mi? Yani ben olsam eşimden neden böyle yapıyorsunuz sürekli zoraki kutlatıyorsunuz siz kızın doğum gününü hatırlayıp en azından sorup bir kibarlık yaptınız mı demesini beklerim. Bu arada ben eş ailesinden kimsenin doğum gününü atlamam çünkü onlarda benimkini atlamaz sağolsunlar. Beraber pasta keselim der hazırlar beni beklerler. Hak edene hak ettiğini vermek gerekiyor, size terbiyesizlik yapılmış

kv den sırf pasta almasın size kitlesin diye bence hatırlatıyor , :KK48::KK48:
yok ya hıc sanmam pastanın kökü ne kadar kı dırekt pastaneden alınmasına bıle gerek yok bır hazır pasta tabanı arasına ustune kremsantı bıttı gıttı ıste

kayınvalıde bır dogum gunu gelenegı ıstemıs dogum gunu bahane bır arada olalım demıs
kayınpeder de yardım etmek ıstemıs tasınacaklar ya ona da kulp bulmus konu sahıbı ıstıyor kı esının aılesınden hıc kımseden cıt cıkmasın

yok ya hıc sanmam pastanın kökü ne kadar kı dırekt pastaneden alınmasına bıle gerek yok bır hazır pasta tabanı arasına ustune kremsantı bıttı gıttı ıste

kayınvalıde bır dogum gunu gelenegı ıstemıs dogum gunu bahane bır arada olalım demıs
kayınpeder de yardım etmek ıstemıs tasınacaklar ya ona da kulp bulmus konu sahıbı ıstıyor kı esının aılesınden hıc kımseden cıt cıkmasın
Buradaki kayınvalideyi bilmiyorum da
Bizde de mesela annem genelde evden işe işten eve bir tiptir
Ben daha dışarda işleri olan biri olduğum için doğum günlerinde bana derdi bi pasta al gel diye
Bana o kısım çok normal geldi o yüzden
Altı üstü bi pasta
Çok masraflı bi şet değil ki şunlara kitleyeyim densin

Şimdi bence birbirimize dürüst olalım
Kayınvalide hatırlatmasa da o doğum günlerini kutlamazdınız
Ki hatırlattıkları halde bile kutlamıyorsunuz zaten
Zaten sizden kimse hediye almalı, organizasyonlu bir kutlama da beklememiş
Altı üstü bir pasta alın denmiş

Olayın sıralaması sizin konunuzda anlattığınız gibiyse aslında ilk siz onlara yerlerini göstermişsiniz
Kayınpederinkine gitmemiş, görümceninkinde hasta olmuş, kayınvalideninkini kutlamamışsınız
Doğal olarak sizinki de kutlanmamış
Kendi oğullarının doğum günü gelince kutlanmış
Seneye de aynı düzen devam etmiş işte

Sürekli benden beklemesinler diyorsunuz da
Atıyorum adınız ayşeyse eşinize değil de ısrarla size mi diyorlar ayşe pasta al gel kutlama yaparız diye?
Bence sizi dışlamamak adına çift olarak size deniyor pasta alın diye
Siz gelmeyince de arıza çıkaran olmamış zaten

Eşinizin ailesinde bu hep yapılan bi şeyse insan bu kadar eğilmez bükülmez bir varlık olmamalı bence
Benim tarzım bu deyip geçmezdim ben olsam
Kendi doğum günüm zamanı da hatırlatırdım
Her yıl doğum günü kutlamalı güzel bi geleneğimiz olurdu
Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek çünkü.

Merhabalar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak.

Geçen sene yeni evlendiğimiz zamanlar kayınvalidemle otururken ailede herkesin doğum gününü saymaya başladı. Kayınpederimin doğum günü yaklaşmıştı çünkü. Pasta alıp gelirsiniz dedi. Kayınpederimle de hiçbir diyaloğum yok. En başından beri beni hiç istemedi, bunu hep belli etti ve karşılıklı olarak iletişim kurmamayı seçtik galiba. Selamlaşmak dışında bir iletişimimiz yok.

Bu arada böyle liste verir gibi tek tek doğum günlerinin sayılması da beni çok rahatsız etti. Ben kutlayacak olduktan sonra eşime herkesin doğum gününü sorar küçük bir şeyler yapardım zaten. Böyle dayatılınca hiçbir şey yapmak istemedim haliyle. Zaten birbirimizi de sevmiyoruz kayınpederimin doğum gününde ben gitmedim. Eşim işe giderken pasta alıp uğramış ordan da işe gitti. Sonra eşimin kardeşinin doğum günü yaklaştı yine kayınvalidem yayın yapıyor işte doğum günü geldi pasta alıp gelirsiniz diye. Bana acayip itici geliyor bu durum ama eşim de kardeşine düşkün elimde büyüdü der hep. Neyse dedim kardeşine bir şey yapayım bari. Daha sonra yine diğer kardeşinin doğum günü geldi. Kayınvalidem yine haftalar öncesinden başladı ay ne yapsak sende mi kutlasak sürpriz mi yapsak nasıl olsa falan filan. Yine neyse dedim hadi onu da kutlarız. Hediyesini aldık ama o gün rahatsızlandım eşim uğradı sadece. Ben de aradım rahatsız olduğum için gidemediğimi tekrar söyleyip kutladım. Kayınvalidemin doğum gününü de hiç sormadım eşim de unutmuş öyle araya kaynayıp gitti.

Tabi tüm bunlar olurken bana kimse senin doğum günün ne zaman diye sormadı. Ki normalde hiçbir önemi yok. Benim ailem de eşimin doğum gününü bilmez mesela ama kimseye de kendi doğum günü listelerini vermezler en azından. Çok öyle kutlama yapan insanlar da değiller. Ben herkesin doğum gününü hatırlarım ve mutlaka bir şeyler yapmaya çalışırım. Karşılık da beklemem. Bunu kendim istediğim için yaparım. Kayınvalidem de bana bu şekilde dayatmasa onlara da yapardım. Hem liste verir gibi söyleyip hem de hiç beni hatırlaması biraz tuhaftı.

Bu sene eşimin doğum günü geldi. Pasta alıp geldiler eşime sürpriz yaptılar. Ondan 2 gün sonra da benim doğum günümdü ama kimsenin haberi olmadı tabi ki. Bu hafta sonu da kayınpederimin doğum günü. Cumartesi taşınacağız pazar doğum günü. Kayınvalidem yine günler öncesinden hatırlattı tabi ki. Cumartesi taşınırsınız eşyanızı yerleştiririz pazar günü de babanızın doğum günü pasta yeriz dedi. Ben zaten artık hoşuma gitmeyen şeylere hiç yorum yapmamayı öğrendim. Muhabbete dahil olmuyorum. Kimse de bir şey demedi sessizlik oldu konu kapandı.

Şimdi taşınacağımız evde bazı eksikler var ve babası eşime ben hallederim demiş. Açıkçası ben gelip hiçbir şey yapmasını da istemiyorum ama eşimin babası sonuçta ve o da diyor ki neden yapmasın yani başkasıyla mı uğraşalım şimdi. Ve cumartesi çalıştığı için pazar günü gelip yapacak eksikleri. Yani kendi doğum gününde. Kayınvalideme de gün doğdu. Muhtemelen diyecek ki pasta da alın sizde kutlayalım. Ya da pasta alıp gelecekler ki bu düşük ihtimal çünkü hep bize aldırmak ister. Ama ben hiçbir şekilde kutlamak istemiyorum. Ve gerçekten de benimkini kutlayıp kutlamamaları umrumda değil. İstemiyorum kutlamasınlar ama benden de beklemesinler. Zaten ruh sağlığım açısından minimum düzeyde iletişim kurmaya çalışıyorum. Sırf sosyal hesaplarımdan görüp de kutlamasınlar diye başkalarının yaptıkları sürprizleri bile paylaşmadım. Çok uzun oldu ama umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır. Ne onlar beni hatırlasın ne ben onları. Ama böyle emri vakiyle bana doğum günü kutlattırmasın kimse.

Bu defa kayınvalideme söylemek istiyorum eğer zorla kutlama yapmaya çalışırsa. Benim doğum günüm ne zaman peki diye bi giriş yapayım mı? Yani böyle söyleyince bundan sonra kutlayacak muhtemelen ama onu da istemiyorum. Yaptığı ayıbı da yüzüne vurmak istiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Hiç kafa yorma bak yoluna sen kendini üzmeyecek kendini yıpratmaaycağın yollar seç eve gelip de kendini yeme ay bunu niye dedim demeseydim her zaman mesafe en iyisidir dedi demişe hiç girme derim ben doğum gününse tamam oldu bitti ne yapalım yani diğerlerini de kutlasınlar oturup sen önem veriyorsan d.günlerine hepsine katıl ama senin içinden gelmiyorsa kutlasınlar.

Ben daha dışarda işleri olan biri olduğum için doğum günlerinde bana derdi bi pasta al gel diye
Altı üstü bi pasta
aynen oyle
genelde pastayı ıyı secer organızasyonu guzel yapar bu ıslerı ıyı becerır denılen kısıye soylenır sen halledeersın dıye

kadın ortaya fıkrını koymus dogum gununu kutlayalım dıye ben olsam tamam pasta benden derdım altı ustu bır pasta yenılecek yarım saat gecırılecek hayır ıstemıyorsa madem bu kadar en bastan ben sevmem boyle seylerı benı hıc dahıl bıle etmeyın ama esım tabıkı ısterse sıze katılır deyıp gecseydı

daha benımkını kutlamadılar dıyor kendısı kımsenınkını kutlamamıs kı kutlasınlar
yazık o kadar dogum gunu dogum gunu dıyen herkesın dogum gununu kutlatan kayınvalıdenın dogum gununu kımse kutlamamıs .

Altı üstü bi pasta
Valla öncesinde bizde de öyleydi kv pasta alın gelin ,
Akşama doğum günü babanın gelin
Bir zaman sonra doğum günü de sıkıyor bıktırıyor doğmuş sa doğmuş diyorsun abartı çok önemli maalesef _..
bende bıraktım artık d.günlerine de gitmiyorum yapmacıklık hoşuma gitmyior bazı nüanslar var onları atlıyoruz.

Detay bilmeden atıp tutmak ne kadar hoşunuza gidiyor maşallah. Taşınacağımız evi önceden gördüler gayet pis ve boyaya ihtiyaç vardı hiç umurlarında bile olmadı. Israrla evi boyatmayacak mısınız dediler. Biz de hayır sadece temizleteceğiz şu an ona bütçe ayıramayız dedik. Annem ben temizleteyim o zaman siz de o parayla başka bir işinizi görün dedi. İki gün sürdü evi temizletmesi. Bu süreçte başka masraflar da çıkıyor haliyle. Kayınvalidem her gün arayıp ev ne oldu temizlendi mi duvardaki kirler çıktı mı boyatmıyor musunuz diye sordu sadece. Aslında güzel silinse çıkardı diye yorum yaptı. Kimseden bir beklentimiz de yok ama hiçbir şey yapmıyorsan da yapılana yorum yapmazsın öyle değil mi?

Doğumuma bir ay kaldı. Tüm çevrem ailem arkadaşlarım sürekli bir eksik var mı yapabileceğimiz bir şey var mı hediye alacağız bari işine yarasın diye diye neredeyse her şeyi tamamladılar. Yine söylüyorum kimse hiçbir şey yapmak zorunda değil insanlar yapmak istedikleri için yapıyorlar. Mesela abim bezine kadar düşünmüş ilk 3 aylık bezini almış. Kayınvalidem sadece internette gördüğü elbiseleri gösteriyor bana. Kendisine alayım diye. Ve bunu sadece ben değil kendi oğlu da farkediyor. En son yine bana oğlunun yanında elbise gösterdi ben 44 beden giyiyorum vs. Ben de eşime baktım istersen sen al diye işaret ettim oralı olmadı. Oradan ayrılınca da bana dedi ki birkaç ay sonra çocuğumuz olacak benim ailemden bir Allah’ın kulu ne yaptınız ne aldınız eksik var mı diye sormadı bile ne elbisesinden nakşediyorsun dedi. Böyle birilerine minnet edip evimin bir şeyini yaptırmak istemiyorum. Kaldı ki eğer evimin eksiklerini yapıyorlar desem o zaman da hem işinizi yaptırıyorsunuz hem de doğum günlerini kutlamıyorsun dersiniz

Ayrıca daha nişanlıyken kardeşinin doğum günü olduğunu öğrenip eşime ben teklif etmiştim bir şeyler yapalım diye ve yapmıştık da. Kayınvalidem sürekli söyleyip baymasa devam ederdim de. Çok zekisiniz niyet okumaya da bayılıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ama art niyetli olmayın bu kadar.

ben yine de beklenti içinde olduğunuzu düşünüyorum
bence normal de beklemeniz aslında bu kadar değilim demenize gerek yok
yani herkesin doğum günü sayılırken sizinkinin sayılmaması itici ve garip tabi ki...

bir de size yapılan sürprizleri paylaşmamanız sırf onlar görmesin diye...
mesela bu da garip, he hiç paylaşmıyorsanız normal ama hayat akışınızı onların durumlarına göre belirlemeniz sadece sizi yorar ve üzer. Canınız nasıl istiyorsa öyle davranmanız lazım, illaki bu olmasa bile diğer doğum günleri kulaklarına gidecek...

Yani ailede kadınların doğum günü kutlanmıyor ben öyle anladım kv ile konuşun bu güne kadar diğerlerinin ki kutlandı bu sene sadece senin ve benim doğum günüm kutlanacak deyin boş verin şu erkekleri ne anlarlar doğum gününden :63:

Buna güldüm gerçekten :)) evet öyle olmuş resmen. Bu yolla bile konuya girsem belki anlar kv yaptığı ayıbı.

ben yine de beklenti içinde olduğunuzu düşünüyorum
bence normal de beklemeniz aslında bu kadar değilim demenize gerek yok
yani herkesin doğum günü sayılırken sizinkinin sayılmaması itici ve garip tabi ki...

bir de size yapılan sürprizleri paylaşmamanız sırf onlar görmesin diye...
mesela bu da garip, he hiç paylaşmıyorsanız normal ama hayat akışınızı onların durumlarına göre belirlemeniz sadece sizi yorar ve üzer. Canınız nasıl istiyorsa öyle davranmanız lazım, illaki bu olmasa bile diğer doğum günleri kulaklarına gidecek...

Bu zamana kadar paylaşıyordum ama bu doğum günümde biraz rahatsızdım ve gerçekten anlamsız geldi paylaşmak. Yani tek sebep onlar değildi ama onlar da sebepti biraz. Biliyordum orda görünce bir şey yapacaklardı ve beni daha çok mecbur edeceklerdi kutlamalarına. Kp nin doğum günü de yakın çünkü. Hiç o topa girmek istemedim.

Kv her şeyi o kadar inceler ki bana çok meraklı olsa önceki yıldan not alırdı doğum günümü paylaşmıştım çünkü. Hatta sosyal hesabımda da var daha önceki doğum günüm. Yani mesele önem vermemek.

Buna güldüm gerçekten :)) evet öyle olmuş resmen. Bu yolla bile konuya girsem belki anlar kv yaptığı ayıbı.
Yukarda uzun yaptığınız yorumu da okudum sizin kv sadece yemek istiyor belli ki aman bizden para çıkmasın çocuklara yardımımız dokunmasın kafasındalar sizde boşverin oğulları görüyor onlar kasmamış sizde kasmayın gitmemekle doğru yapıyormuşsunuz mesafeyi ayarlayın saf yerine koydurmayın tabi ki kendinizi. Sadece para değil temizliğe de yardım edilmiyormuş sizde ona göre ne etliye ne sütlüye karışın bence takmayın da amann kendileri bilir çok yapsa bu sefer daha çok konuşur karışır.

Sizden birşey isterse anne bize de alın de. Sürekli istersen bir süre sonra istemekten vazgeçer

Siz kutlamayın ki zaten kutlamıyormuşsunuz. Eşiniz alır pasta kutlar bu kadar basit. Bunu dert edip konu yapmanıza gerek yok.
Kayınvalideniz size söylüyor diye kızıyorsunuz ama zaten duymazdan gelip umursamıyormuşsunuz e o zaman sorun ne?
Eşiniz de anne baba kardeşlerinin doğum gününü kutlasın zaten çok normal.

Detay bilmeden atıp tutmak ne kadar hoşunuza gidiyor maşallah. Taşınacağımız evi önceden gördüler gayet pis ve boyaya ihtiyaç vardı hiç umurlarında bile olmadı. Israrla evi boyatmayacak mısınız dediler. Biz de hayır sadece temizleteceğiz şu an ona bütçe ayıramayız dedik. Annem ben temizleteyim o zaman siz de o parayla başka bir işinizi görün dedi. İki gün sürdü evi temizletmesi. Bu süreçte başka masraflar da çıkıyor haliyle. Kayınvalidem her gün arayıp ev ne oldu temizlendi mi duvardaki kirler çıktı mı boyatmıyor musunuz diye sordu sadece. Aslında güzel silinse çıkardı diye yorum yaptı. Kimseden bir beklentimiz de yok ama hiçbir şey yapmıyorsan da yapılana yorum yapmazsın öyle değil mi?

Doğumuma bir ay kaldı. Tüm çevrem ailem arkadaşlarım sürekli bir eksik var mı yapabileceğimiz bir şey var mı hediye alacağız bari işine yarasın diye diye neredeyse her şeyi tamamladılar. Yine söylüyorum kimse hiçbir şey yapmak zorunda değil insanlar yapmak istedikleri için yapıyorlar. Mesela abim bezine kadar düşünmüş ilk 3 aylık bezini almış. Kayınvalidem sadece internette gördüğü elbiseleri gösteriyor bana. Kendisine alayım diye. Ve bunu sadece ben değil kendi oğlu da farkediyor. En son yine bana oğlunun yanında elbise gösterdi ben 44 beden giyiyorum vs. Ben de eşime baktım istersen sen al diye işaret ettim oralı olmadı. Oradan ayrılınca da bana dedi ki birkaç ay sonra çocuğumuz olacak benim ailemden bir Allah’ın kulu ne yaptınız ne aldınız eksik var mı diye sormadı bile ne elbisesinden nakşediyorsun dedi. Böyle birilerine minnet edip evimin bir şeyini yaptırmak istemiyorum. Kaldı ki eğer evimin eksiklerini yapıyorlar desem o zaman da hem işinizi yaptırıyorsunuz hem de doğum günlerini kutlamıyorsun dersiniz

Ayrıca daha nişanlıyken kardeşinin doğum günü olduğunu öğrenip eşime ben teklif etmiştim bir şeyler yapalım diye ve yapmıştık da. Kayınvalidem sürekli söyleyip baymasa devam ederdim de. Çok zekisiniz niyet okumaya da bayılıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ama art niyetli olmayın bu kadar.
en bayıldıgım sey bu ıste konu sahıbının bır anda detay bılmeden atıp tutmak kolay demesı gelen yorumlar sonrası bır anda çark etmesı
hanımefendı sız konuya ne yazarsanız bız onu bılır ona gore yazarız detay bılmeden atmayın demeden once detay verın o zaman

tasınacagınız eve kayınvalıde masraf etmek zorunda mı
bır pastaya verecegı paradan kacmaz dedıgım yoruma atlayıp tasınacagımız evın pıs oldugunu gordu hıc destek olmadı dıyorsunuz ne munasebet nıye kayınvalıde tasınacagınız ev ıcın masraf etsın kı ? annenız kendı ıcınden gelmıs teklıf etmıs annenız teklıf ettı dıye kayınvalıdenız var mı arttıran dıyerek daha da ustune guzellık mı yapsın beklıyorsunuz

bıraz ugrasılsa cıkardı aslında demek ısınıze karısmak degıl fıkrını soylemıs fıkrını degerlendırmek ıstemezsenız bızım ıcımıze boya yaptırmak daha cok sındı der gecersınız sankı kayınvalıde herseyınıze karısıyor gıbı davranmaktan vazgecın bence ortada gercekten sorun yok cunku

bunlar neden oluyor bılıyormusunuz sız gercekten kotu ınsan gormemıssınız , bu kısılerı o yuzden kotu sanıyorsunuz benım yorumuma bıle sallama dedınız dırekt mesela hayata bakıs acınız da enteresan cok ılgınc

Valla öncesinde bizde de öyleydi kv pasta alın gelin ,
Akşama doğum günü babanın gelin
Bir zaman sonra doğum günü de sıkıyor bıktırıyor doğmuş sa doğmuş diyorsun abartı çok önemli maalesef _..
bende bıraktım artık d.günlerine de gitmiyorum yapmacıklık hoşuma gitmyior bazı nüanslar var onları atlıyoruz.

Evet zaten kv gösterişe bayılıyor. Ne yapıyorsa başkalarına anlatmak için. Oraya gittiğimizde bile cümle aleme yayın yapıyor buradalar işte sabah kahvaltıya geldiler de şu bu.

Doğum günü de öyle. Bana biz birbirimize çok düşkünüz demeye çalışıyor ispat gibi. Ama maalesef kendi oğlu bana anlatıyor aile bağlarının zayıf olduğunu kimsenin kimseyi umursamadığını. Ki bir şey varsa ispata gerek duymazsın.

Yahu dert ettiğiniz şeye bak. Ömür boyu yüz yüze bakacağınız insanları bu sebepten kırarsanız problemli olan taraf sizsinizdir.
Size ve aileniz göre özel günler anlamsız olabilir ama o aile için değil.
Akşama kadar evinizde çalışan adama bir pasta üfleyip yemenin nesi zor, böyle bir talebin art niyet neresinde. Hem kp ile buzlar erimiş olur fena mı?
Bizde 60 küsür yaşında anne ve babamın doğum günlerinde tüm kardeşler toplanır gideriz.
Amaç pasta yemek yada kutlama yapmak değil, benim için değerlisin demek.
Eşinizinde yaşadığı o evde senelerce ona emek veren babasına bir pasta kesmesine laf ederseniz, kendi ailenizin bir ihtiyacında yanlarında olmayı nasıl teklif edeceksiniz?
Hem böyle günlerde organizasyonu yapan bir kişi olur mutlaka, emrivaki neresinde bunun?
Neden içlerine yeni girdiğiniz ailenin var olan düzenini yıkıp, kendi kurallarınızı koymanın çabası içindesiniz.

Siz kutlamayın ki zaten kutlamıyormuşsunuz. Eşiniz alır pasta kutlar bu kadar basit. Bunu dert edip konu yapmanıza gerek yok.
Kayınvalideniz size söylüyor diye kızıyorsunuz ama zaten duymazdan gelip umursamıyormuşsunuz e o zaman sorun ne?
Eşiniz de anne baba kardeşlerinin doğum gününü kutlasın zaten çok normal.

Bence de çok normal. Kv sürekli arayıp çağırmasa sorun yok. Bir kere söylemekle kalmıyor ama. Pasta alıp gidene kadar her gün arıyor doğum günü öncesinde. Ki bu doğum günü bizim taşındığımız zamana denk geliyor. O gün bize gelecekler ve yine pasta için ısrar edecek. He alıp geleyim de demez asla. Elli defa eşime söyler hadi al hadi al diye. Ben de istemiyorum işte inat ettim. Sizin hiç mi olmuyor hayatınızda bazen. Biri bir şeyi dayatınca sinir olup yapacağım varsa da yapmıyorum demez misiniz hiç? Ben gelemiyorum böyle şeye.

Evet zaten kv gösterişe bayılıyor. Ne yapıyorsa başkalarına anlatmak için. Oraya gittiğimizde bile cümle aleme yayın yapıyor buradalar işte sabah kahvaltıya geldiler de şu bu.

Doğum günü de öyle. Bana biz birbirimize çok düşkünüz demeye çalışıyor ispat gibi. Ama maalesef kendi oğlu bana anlatıyor aile bağlarının zayıf olduğunu kimsenin kimseyi umursamadığını. Ki bir şey varsa ispata gerek duymazsın.
ahahahah aynı biz bu senle elti olabiliriz belki 🙃
abi neyi kime ispatlamaya çalışıyorsun aynısııı arayan der ki ne yapıyorsun bu hemen der çocuklar bize napsınlar oturuyorlar,
Gerek yok hayatları gösteriş
Bana da demişti ki biz evlatlarımız için yaşıyoruz peder eşimi dolandırdı resmen 🙃
sonra dedi ki biz konuşa konuşa çözeriz eşim de der ki ne sorarlar ne konuşurlar boş boş konular konuşulur ben genelde tv izlerim
kime ispat dimi neyin ispatı..

Back