• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla Doğum Günü Kutlaması

Bence de çok normal. Kv sürekli arayıp çağırmasa sorun yok. Bir kere söylemekle kalmıyor ama. Pasta alıp gidene kadar her gün arıyor doğum günü öncesinde. Ki bu doğum günü bizim taşındığımız zamana denk geliyor. O gün bize gelecekler ve yine pasta için ısrar edecek. He alıp geleyim de demez asla. Elli defa eşime söyler hadi al hadi al diye. Ben de istemiyorum işte inat ettim. Sizin hiç mi olmuyor hayatınızda bazen. Biri bir şeyi dayatınca sinir olup yapacağım varsa da yapmıyorum demez misiniz hiç? Ben gelemiyorum böyle şeye.
Sizde arayın kayınvalidenizi eve taşınamadık hamileyim çok yorgunum alın pastayı size geleceğiz kutlamaya deyin sizde niye kutlama oluyor ki zaten saçma

Yahu dert ettiğiniz şeye bak. Ömür boyu yüz yüze bakacağınız insanları bu sebepten kırarsanız problemli olan taraf sizsinizdir.
Size ve aileniz göre özel günler anlamsız olabilir ama o aile için değil.
Akşama kadar evinizde çalışan adama bir pasta üfleyip yemenin nesi zor, böyle bir talebin art niyet neresinde. Hem kp ile buzlar erimiş olur fena mı?
Bizde 60 küsür yaşında anne ve babamın doğum günlerinde tüm kardeşler toplanır gideriz.
Amaç pasta yemek yada kutlama yapmak değil, benim için değerlisin demek.
Eşinizinde yaşadığı o evde senelerce ona emek veren babasına bir pasta kesmesine laf ederseniz, kendi ailenizin bir ihtiyacında yanlarında olmayı nasıl teklif edeceksiniz?
Hem böyle günlerde organizasyonu yapan bir kişi olur mutlaka, emrivaki neresinde bunun?
Neden içlerine yeni girdiğiniz ailenin var olan düzenini yıkıp, kendi kurallarınızı koymanın çabası içindesiniz.

Ben kimsenin düzenini yıkmıyorum çünkü bir aile düzenleri yok zaten. Mesela eşimin bir küçüğü aileyle yemek bile yemez. Kimseyle bağlantısı yok. Biz oradayken gelir selam bile vermeden odasına çıkar. Ama kv ye sorsan kardeşleri birbirine çok düşkün der. Aile bağları son derece zayıf ama bana sanki çok düşkünlerimi gibi ispatlamaya çalışıyor. Eşim öyle demiyor ama. Bazen diyorum ki neden kardeşinle birbirinizi aramıyorsunuz. O beni ne kadar arıyor ki bize önem mi veriyor diyor. Yani öyle bir düzen yok aslında. Sadece kv nin ısrarları var. Ki bahsettiğim kardeşin doğum gününü günler öncesinden bana yine söyledi durdu ama çocuk o gün eve bile gelmemiş. Pasta alıp beklemişler saatlerce. Sonra da kendileri yemişler. Kardeşi yatmaya yakın gelmiş. Olay böyle ama kv ısrarından vazgeçmiyor.

aynen oyle
genelde pastayı ıyı secer organızasyonu guzel yapar bu ıslerı ıyı becerır denılen kısıye soylenır sen halledeersın dıye

kadın ortaya fıkrını koymus dogum gununu kutlayalım dıye ben olsam tamam pasta benden derdım altı ustu bır pasta yenılecek yarım saat gecırılecek hayır ıstemıyorsa madem bu kadar en bastan ben sevmem boyle seylerı benı hıc dahıl bıle etmeyın ama esım tabıkı ısterse sıze katılır deyıp gecseydı

daha benımkını kutlamadılar dıyor kendısı kımsenınkını kutlamamıs kı kutlasınlar
yazık o kadar dogum gunu dogum gunu dıyen herkesın dogum gununu kutlatan kayınvalıdenın dogum gununu kımse kutlamamıs .
Organizasyona bile gerek yok ki
Bir pasta ya altı üstü ne bileyim
Zaten konu sahibi de genel olarak katılmıyormuş
Şimdi evlerinde iş yapacağı için kutlamak zorunda kalmış gibi olmuş
Bu kadar dimdik katı durmaya gerek yok bence ya
Gerçekten yok yani
Bir de görüşmeye devam ettiğin insanlar bunlar
Ben de gerçekten en çok kayınvalideye üzüldüm
Onunkini kimse takmamış
Nasıl ki konu sahibi sevmediği halde kendininki niye hatırlanmıyor kafasıba girebilsiyse doğum günü seven kadının beklentisi mutlaka vardır
Hayal kırıklığı yaşamış
Valla öncesinde bizde de öyleydi kv pasta alın gelin ,
Akşama doğum günü babanın gelin
Bir zaman sonra doğum günü de sıkıyor bıktırıyor doğmuş sa doğmuş diyorsun abartı çok önemli maalesef _..
bende bıraktım artık d.günlerine de gitmiyorum yapmacıklık hoşuma gitmyior bazı nüanslar var onları atlıyoruz.
Sizin kaçırdığınız da şu
Bahsi geçen insanlar eşinizin anne babası
Sizin için anne babanıza aldığınız bir pasta veya yaptığınız bir şey yapmacıklık nasıl değilse eşinizin ailesi için de değil, olmamalı
Doğum günlerini 3 gün 3 gece kutlamıyorsanız abartı saymak bana iyi niyetli gelmiyor gerçekten
Yılda bir kere bi insana pasta alıyorsunuz altı üstü

Bence de çok normal. Kv sürekli arayıp çağırmasa sorun yok. Bir kere söylemekle kalmıyor ama. Pasta alıp gidene kadar her gün arıyor doğum günü öncesinde. Ki bu doğum günü bizim taşındığımız zamana denk geliyor. O gün bize gelecekler ve yine pasta için ısrar edecek. He alıp geleyim de demez asla. Elli defa eşime söyler hadi al hadi al diye. Ben de istemiyorum işte inat ettim. Sizin hiç mi olmuyor hayatınızda bazen. Biri bir şeyi dayatınca sinir olup yapacağım varsa da yapmıyorum demez misiniz hiç? Ben gelemiyorum böyle şeye.
sızı degıl oglunu arasa bu seferde tenezzul edıp benı aramıyor bıle sadece oglusuna ısrar edıyor derdınız
sız ordayken telde konusurken ınsanlara burdalar dıye anlatıyor gosterııs yapıyor demıssınız
akrabalar soruyordur gelın nasıl oglan nasıl gelıp gıdıyorlar mı ıyıler mı
sızde mesafelısınız ya bunu caktırmıyor buradalar bızdeler bırlıkteyız eglenıyoruz dıyor kol kırılıyor yel ıcınde kalıyor ınsanlara ıyı anılarınızı anlatıyor bunda bıle altında kotuluk arıyorsunuz

madem bu kadar dogrucu bır ınsansınız kadının yuzune net olarak ben dogum gunu kutlamalarını unutuyorum pek sevmıyorum benı hıc dahıl etmeyın valla sız kendı aranızda yapın o yuzden her seferınde benı arayıp cagırmanıza gerek yok deyın de kadın sızı her seferınde cagırmak zorunda kalmasın

Sizde arayın kayınvalidenizi eve taşınamadık hamileyim çok yorgunum alın pastayı size geleceğiz kutlamaya deyin sizde niye kutlama oluyor ki zaten saçma
esının babası kayınpeder yardıma gelecekmıs tasınıyorlar ya
e halıyle yemek falan yenır bırlıkte olunacak o arada
gelmısken pasta da kesılsın demıs kayınvalıde

Olmaz olur mu emrivaki dayatma hiç sevmem. Size diyorum ki kv söylesin dursun siz tepksiz kalmaya devam edin ha yok artık tepkisiz kalmak istemiyorum diyorsanız kvnize ben doğum günlerini pek kutlamaktan hoşlanmıyorum oğlunuzla kutlayın deyin. Ama yine diyorum senede üç beş pasta kesilecek bir durum için eşinizi kırmaya değer mi cidden bunu da düşünün.
Şaşalı kutlamalar olsa insan evet e yeter der ama altı üstü bir pasta. Siz dahil olmazsınız yine istemiyorsanız.
Pazar günü de sizin yerinizde olsam kv söylemeden eşinize pastayı erkenden aldırırım o demeden yapmış olursunuz.

Ama bu sefer kayın peder evinize kadar geliyor üstelik iş yapmaya geliyor. Bence alın bu seferlik ayıp olur. Diğer kimselerde tepkini koy

Ben biri ısrar edince isterse annem babam olsun yapmam ayrıca dışarıdan gelen alıp gelir pastayı kv cebimden para çıkmasıb derdinde benim peder gibi bize oturmaaya gelsinler cin mısır getirmişti diğerlerinde eli boş.

Organizasyona bile gerek yok ki
Bir pasta ya altı üstü ne bileyim
Zaten konu sahibi de genel olarak katılmıyormuş
Şimdi evlerinde iş yapacağı için kutlamak zorunda kalmış gibi olmuş
Bu kadar dimdik katı durmaya gerek yok bence ya
Gerçekten yok yani
Bir de görüşmeye devam ettiğin insanlar bunlar
Ben de gerçekten en çok kayınvalideye üzüldüm
Onunkini kimse takmamış
Nasıl ki konu sahibi sevmediği halde kendininki niye hatırlanmıyor kafasıba girebilsiyse doğum günü seven kadının beklentisi mutlaka vardır
Hayal kırıklığı yaşamış

Sizin kaçırdığınız da şu
Bahsi geçen insanlar eşinizin anne babası
Sizin için anne babanıza aldığınız bir pasta veya yaptığınız bir şey yapmacıklık nasıl değilse eşinizin ailesi için de değil, olmamalı
Doğum günlerini 3 gün 3 gece kutlamıyorsanız abartı saymak bana iyi niyetli gelmiyor gerçekten
Yılda bir kere bi insana pasta alıyorsunuz altı üstü
pasta alma muhabbeti değil abartı ısrarı var kv nin işi gübü bırakıp tek tek sayması konu sahibi diyor ki pastayı alırsınız sürekli pasta iteleniyor .

Ben kimsenin düzenini yıkmıyorum çünkü bir aile düzenleri yok zaten. Mesela eşimin bir küçüğü aileyle yemek bile yemez. Kimseyle bağlantısı yok. Biz oradayken gelir selam bile vermeden odasına çıkar. Ama kv ye sorsan kardeşleri birbirine çok düşkün der. Aile bağları son derece zayıf ama bana sanki çok düşkünlerimi gibi ispatlamaya çalışıyor. Eşim öyle demiyor ama. Bazen diyorum ki neden kardeşinle birbirinizi aramıyorsunuz. O beni ne kadar arıyor ki bize önem mi veriyor diyor. Yani öyle bir düzen yok aslında. Sadece kv nin ısrarları var. Ki bahsettiğim kardeşin doğum gününü günler öncesinden bana yine söyledi durdu ama çocuk o gün eve bile gelmemiş. Pasta alıp beklemişler saatlerce. Sonra da kendileri yemişler. Kardeşi yatmaya yakın gelmiş. Olay böyle ama kv ısrarından vazgeçmiyor.

hımm
bence kadın bir bağ kurmaya çalışıyor aralarında çabası bunun için yani
ama olmuyor bir şekilde.
zaten eşiniz de durumun farkında o nedenle çok stres yapmaya gerek yok.
zaten pastayı da onlar alıyorlarmış :KK70:
bir kopukluk olmuş onu kurmaya çalışıyorlar ama bu saatten sonra zor

ay bir şey söyleyeceğim ama eşinizin kardeşi evlenirse o gelini el üstünde tutmazlarsa ben de bir şey bilmiyorum.
Sırf umursamaz oğulları iyice kendilerinden uzak durmasın diye yaparlar.

esının babası kayınpeder yardıma gelecekmıs tasınıyorlar ya
e halıyle yemek falan yenır bırlıkte olunacak o arada
gelmısken pasta da kesılsın demıs kayınvalıde
Kayınvalide kesilecek pastayı alsın gelsin o zaman .
Ben bazı durumları anlayamıyorum anne baba evet yapmak zorunda değil maddi yapmadı manevi olarak destek olabilir sürekli olarak tek taraflı beklenti olmuyor. Konu sahibi nişanlıyken zaten yapıyormuş herkesin doğum günü listelenirken bir kere niye sormamış kayınvalidesi madem değer veriyor. Bazı şeyler karşılıklıdır bana göre ilişkide denge önemli konu sahibine kızamadım ben

Buradaki kayınvalideyi bilmiyorum da
Bizde de mesela annem genelde evden işe işten eve bir tiptir
Ben daha dışarda işleri olan biri olduğum için doğum günlerinde bana derdi bi pasta al gel diye
Bana o kısım çok normal geldi o yüzden
Altı üstü bi pasta
Çok masraflı bi şet değil ki şunlara kitleyeyim densin

Konu pasta masrafı falan asla değil ama hep aynı kişiye de aldırmazsın öyle değil mi? 2 oğlu daha var ama onlar eve bile gelmiyor doğum günlerinde. Ortanca çalışıyor küçüğü öğrenci. Küçük olan odasından çıkmıyor diğeri de yatmaya geliyor sadece. Topluca ailecek bir kutlama değil yani. Sadece bize dayatılıyor.

Kayınvalide kesilecek pastayı alsın gelsin o zaman .
Ben bazı durumları anlayamıyorum anne baba evet yapmak zorunda değil maddi yapmadı manevi olarak destek olabilir sürekli olarak tek taraflı beklenti olmuyor. Konu sahibi nişanlıyken zaten yapıyormuş herkesin doğum günü listelenirken bir kere niye sormamış kayınvalidesi madem değer veriyor. Bazı şeyler karşılıklıdır bana göre ilişkide denge önemli konu sahibine kızamadım ben
konu sahıbının esı bugunde benım karımın dogum gunu demezse kendı eşi onem vermezse anası babası nıye onem versın
kadın kendı cocuklarına esıne deger vermıs dogum gunlerı demıs gelırken pasta alın bırlıkte vakıt gecırelım demıs
pasta alamayız yolumuza ters dese kalkar bır kek cırpar 40 yıllık evlı kadın pasta yapmayı bılıyordur heralde ;)

sorun konu sahıbının karsısındakı ınsanla net konusmaması kendı esının kendı dogum gununu aılesıne hatırlatmaması aslında

Detay bilmeden atıp tutmak ne kadar hoşunuza gidiyor maşallah. Taşınacağımız evi önceden gördüler gayet pis ve boyaya ihtiyaç vardı hiç umurlarında bile olmadı. Israrla evi boyatmayacak mısınız dediler. Biz de hayır sadece temizleteceğiz şu an ona bütçe ayıramayız dedik. Annem ben temizleteyim o zaman siz de o parayla başka bir işinizi görün dedi. İki gün sürdü evi temizletmesi. Bu süreçte başka masraflar da çıkıyor haliyle. Kayınvalidem her gün arayıp ev ne oldu temizlendi mi duvardaki kirler çıktı mı boyatmıyor musunuz diye sordu sadece. Aslında güzel silinse çıkardı diye yorum yaptı. Kimseden bir beklentimiz de yok ama hiçbir şey yapmıyorsan da yapılana yorum yapmazsın öyle değil mi?

Doğumuma bir ay kaldı. Tüm çevrem ailem arkadaşlarım sürekli bir eksik var mı yapabileceğimiz bir şey var mı hediye alacağız bari işine yarasın diye diye neredeyse her şeyi tamamladılar. Yine söylüyorum kimse hiçbir şey yapmak zorunda değil insanlar yapmak istedikleri için yapıyorlar. Mesela abim bezine kadar düşünmüş ilk 3 aylık bezini almış. Kayınvalidem sadece internette gördüğü elbiseleri gösteriyor bana. Kendisine alayım diye. Ve bunu sadece ben değil kendi oğlu da farkediyor. En son yine bana oğlunun yanında elbise gösterdi ben 44 beden giyiyorum vs. Ben de eşime baktım istersen sen al diye işaret ettim oralı olmadı. Oradan ayrılınca da bana dedi ki birkaç ay sonra çocuğumuz olacak benim ailemden bir Allah’ın kulu ne yaptınız ne aldınız eksik var mı diye sormadı bile ne elbisesinden nakşediyorsun dedi. Böyle birilerine minnet edip evimin bir şeyini yaptırmak istemiyorum. Kaldı ki eğer evimin eksiklerini yapıyorlar desem o zaman da hem işinizi yaptırıyorsunuz hem de doğum günlerini kutlamıyorsun dersiniz

Ayrıca daha nişanlıyken kardeşinin doğum günü olduğunu öğrenip eşime ben teklif etmiştim bir şeyler yapalım diye ve yapmıştık da. Kayınvalidem sürekli söyleyip baymasa devam ederdim de. Çok zekisiniz niyet okumaya da bayılıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ama art niyetli olmayın bu kadar.
E siz böyle desenize mevzu doğumgünü değil size yapılmayan beklentileriniz.
Eşinizin ailesine evet siz bir şey yapmak zorunda değilsiniz ama umarım eşinizde size uyup ailesiyle bağlarını koparmaz.

Şöyle söylüyim ben aileye doğum günün getiren insanım kimsenin kutlanmamıştı aileye girdim herkezin tek tek pastasını alır giderdim,
Eşim için yapardım sonrasında bazı nedenlerde kopukluk girdi ama görüşme devam ediyor havadan suda bana da yapmacıkk gelen olay tam da bu can ciğer değilseniz pasta alıp organizasyona ne gerek var doğum günün kutlu olsun geç
neyse 5 yıl boyunca hepsi için ayrı ayrı aldım bu yıl görümcemin benden 10 gün önceydi onu kutlamadım ,
sonra benim doğum günüm geldi o da benimkini kutlamadı demek istediğim demekki bu işler karşılıklıymış geçen 4 yıl boşa kutlamış oldum ben de gereksiz buluyorum belki de benim yaşadığım ile alakalı.
Büyük bir olay değil ya alır gidersin yada almazsın bir pastadan adam darlanmaz.
Diyelim kocanla kavgalısın gitmeyeceksin sinirlerin bozuk yapmacık şekilde gidip insanların gönlüolsun diye kutlamaya katılır mısın ? giggles giggles

pasta alma muhabbeti değil abartı ısrarı var kv nin işi gübü bırakıp tek tek sayması konu sahibi diyor ki pastayı alırsınız sürekli pasta iteleniyor .
İşi gücü bırakıp gün sayması dediğiniz özel günler 🙄
Sanırım siz özel günleri genel olarak kutlamıyorsunuz
Bizim aile kültürümüzde anne,babamı zaten geçtim kuzenlerimin bile takip eder kutlarım
İşi gücü bırakmış bi insan da değilim bildiğim kadarıyla
Pasta itelemek de kaldırılamayacak bir masraf değil insan için
Bir anne olarak çocuğuma bize alacağı bir pasta yük gelseydi çok ağırıma giderdi sanırım

6 kişilik pasta 100 liranın altında değil bu ne böyle 2 güne pasta kesmek hep de size kilitlemisler durumunuz iyi galiba. Afiyet olsun
İnsan ana babasına senede bir kez yüz liralık pasta alamıyor ya da bunun hesabını yapıyorsa ben evladım diye gezmesin ortalıkta. Ağaç kovuğundan çıktım desin.

hımm
bence kadın bir bağ kurmaya çalışıyor aralarında çabası bunun için yani
ama olmuyor bir şekilde.
zaten eşiniz de durumun farkında o nedenle çok stres yapmaya gerek yok.
zaten pastayı da onlar alıyorlarmış :KK70:
bir kopukluk olmuş onu kurmaya çalışıyorlar ama bu saatten sonra zor

ay bir şey söyleyeceğim ama eşinizin kardeşi evlenirse o gelini el üstünde tutmazlarsa ben de bir şey bilmiyorum.
Sırf umursamaz oğulları iyice kendilerinden uzak durmasın diye yaparlar.

Yok hayır pastayı hep bize aldırıyor. Çünkü diğerlerinin pek umrunda değil. Ha bu arada kayınpederimi zerre kadar sevmem ama hakkını yemeyeyim. Kendisi bizim almamızı istemez alıp çağırır. Ama kv nin günler öncesinden bizi daraldığını bilmiyor tabi.

Son söylediğinize de katılıyorum öyle olacak zaten. Biz iki yakınlarından ev tutmuyoruz diye ödleri kopuyor ama diğeri için diyor ki nereden istiyorsa oraya gitsin. Çünkü eşim ailenin hem alttan alan tarafı. Ne derlerse yapmaya çalışan kırmayan evladı. Diğeri de kendini böyle kabul ettiren umursamaz evladı. Ve inanın bu beni hiç rahatsız etmiyorum. Eşim tabiki de ailesine düşkün olsun her dediklerini yapsın. Çünkü bana bir zararı yok beni zorlamaz. Ve güzel bir şey yaptığı da. Ama kv beni zorlamasın istemiyorum. Sürekli bi şeylerin içine çekmeye çalışmasın. Oğluyla yetinsin.

Konu pasta masrafı falan asla değil ama hep aynı kişiye de aldırmazsın öyle değil mi? 2 oğlu daha var ama onlar eve bile gelmiyor doğum günlerinde. Ortanca çalışıyor küçüğü öğrenci. Küçük olan odasından çıkmıyor diğeri de yatmaya geliyor sadece. Topluca ailecek bir kutlama değil yani. Sadece bize dayatılıyor.
cocuklardan bırının aıle bagı olmadıgını dogum gununde eve bıle yatma saatınde geldıgını soyledınız kadının umudu sızde evlıler aılemız buyuyor eve duzen dırlık gelır bırlıkte bırseyler yaparız belkı dıyor
sızden sankı para mal mulk beklıyor allah askına
pasta alacak durumunuz yoksa bız gelırken pasta alamayabılırız yolumuza ters dıyebılırsınız nakıtım yok dıyebılırsınız hep ben secıyorum bu kez de baskası alsın onun zevkıyle pastayı keselım dıyebılırsınız aıle oldunuz artık ınsan akrabasıyla aılesıyle de konusamayacaksa derdını anlatamayacaksa kımınle konusacak

sız mesafelı durmayla buz gıbı olmayı bırbırıne karıstırmıssınız resmıyetı mesafeyı bende severım ama aıle bagını kopararak elde edemezsınız kucuk seylerı buyutup kafaya takıp kurarak ıstedıgınıze ulasamazsınız

Back