cnm meraba kusura bakma baya bir zaman geçti bu cvp için ama inanki uygun zamanı bekliyordum çok şükür o zaman geldi:))sana elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım cnm şimdi yediğim bir kaç çeşit yemeği yazayım ve ne kadar yediğimi
1. tarif akşam yemeği için
malzemeler
1 adet küçük boy karnıbahar,2 adet sivri biber(tatlı olsun cnm)
2 yada 3 tane domates,3 tane havuç,1 adet kuru sogan
tuz,karabiber,arzuya göre biber salçası (çok az olcak ama salça renk ve güzel tat için)
salça yoksa bul biber atıyordum ben birde biraz domates salçası
varsa evde birazda tavuk göğsü ve 2 bardakta su
yapılışı
karnıbaharlar yıkanıp parçalara ayırdıktan sonra fırın tepsisine koy sonrada diğer malzemeleri küp küp doğra baharatınıda eklereyek salçayıda koyup harmanlıyoruz suyuda koyup fırına sürüyoruz piştikten sonra afiyetle yiyiyoruz:))ama sadece 4 yemek kaşığı cnm
aklıma geldikçe yazarım yemek tarifi cnm ama genelde tatlarını sevdiğim sebzeleri birbirine bu şekilde karıştırırdım
mesela kabağı tuzlu suda haşlardım sonrada küp küp doğrardım sarımsaklı yoğurtla yerdim
ıspanağı yine doğrar hafif haşlardım(haşlamadan yiyemiyorum maalesef)domates kuru soğan kavururdum yağsız sonrada salça ve baharat ekleyip azıcık ta su piştikten sonra yerdim yanında bir kase yoğurt ve 1 dilim ekmek
çorbaları genelde hazır alıyorum gülüm ya knorun çorbalarını seviyorum onlardan bir kase yerdim ama onu içtiğimde ekmek kullanmazdım çünkü bir kase çorba 1 dilim ekmeğe eşdeğer
etlerimi ya yemeklere katardım yada fırında veya haşlama yapıp yanında yerdim oda sadece 100 gram kadar kendimden sana örnek vereyim ona göre sende kendine uyarla tatlım
sabah 1 kt kadar peynir yada 1 haşlama yumurta,birkaç tane zeytin,3 dilim layt veya kepek ekmeği şekersiz yada az şekerli çay
arada yarım bardak süt yada yoğurt(unutmamışsam eğer bazen ara öğünler aksardı)
öğlen 2 dilim ekmek,4 yemek kaşığı yağsız sebze yemeği,100 gram et
arada bir meyve
akşam 1 dilim ekmek,1 kase çorba,4 yemek kaşığı sebze yemeği,ve et
gecede saat 6 yada 7 den sonra hiç bişey yemezdim sadece bazen saat 8 gibi bir küçük meyve veya yarım bardak süt içerdim bunuda çok seyrek yapardım tamammı tatlım unuttuğum bişey varsa yada senin aklına takılan bişey olursa söylersin güzelim
merak etme cnm biraz sabır ve azimle en kısa zamanda kurtulacaksın bu kilolarından