- 14 Ekim 2012
- 1.416
- 38
- 88
Isin asli artik her doktor kendine gore birseyler diyor cunku bende televizyonda bir doktordan dinlemistim zeytinyaginda kizartma yapmanin zararli oldugunu
Zeytinyagini tabiiki kullaniyorum ama soguk bir sekilde salatalarima ve yemeklerimin uzerine vs hatta zeytinyagini ocak uzerinde kullanmanin zararli oldugunu duydugum icin kullanmiyordum diyebilirim cok fazla kizartma yapan bir insanda degilim zaten
ayrica kendi kafama gore degilde senin kafana gore mi is yapacagim??? sen oyle yapiyor olabilirsin, ama ben boyle yapiyorum. Ayrica gunumuzde bir cok kisinin kanser olma sebebi ya da olum sebebi sadece cicek yagi degil herhalde degil mi? Ha unutmadan uzmanlar bugun birseye yanlis deyip yarin dogruluyorlar o kadarda cok guvenmiyorum o yuzden doktorlara, uzmanlara ama zeytinyaginin soguk tuketildiginde harika birsey oldugunu emin ol biliyorum.
ben düzgün bir dille yazarken ve terbiye sınırları içinde kalırken, sizin cevabınız ne kadar ayrı dünyalardan olmuş.
arkadaşım dediğim insan 25 yaşında anjiyo olmuş ve şu anda 45 yaşında olan bir insan. biraz bilginiz varsa anjiyo nedir normalde kaç yaş civarında olur, 25 yaşın ne kadar erken olduğunu, durumun ne kadar ciddi olduğunu anlayabilirsiniz. 20 senedir çok şükür bir rahatsızlığı yok ve doktorunun dediklerini yapıyor, aynı doktorun.
siz zaten benim kafama göre iş yapmayın, baya farklı kafalarımız. doktorların kafasına göre de yapmayın.
ama her şeyden önce iyi niyetle bir şey yazan insanlara saygılı olun! babamın kızı değilsiniz, arkadaşım değilsiniz. bana sen deme hakkınız olmadığı gibi, düşman da değiliz kötülüğünüze bir şey yazacak değilim.
Riviera zeytinyağını denedin mi canım o kızartma ve sıcak yemekler için
konudan eksik kalmayayım dedim :) ..benim bildiğim de zeytinyağı pişirilmesi sakıncalı olan bir yağ..yemekler pişdikten sonra üzerine bir miktar dökülmesi gerekiyormuş sanırım..ben öyle yapıyorum ya da daha çok sos ve salatalarda kullanıyorum.özellikle kızartmalarda zeytinyağını tercih etmiyorum.
edit: yanlış biliyormuşum öğrenniş oldum :)) kullanılırmış ama hangi doktor yapmıştı o zaman bu açıklamayı kandırmış bizi:) saf zeytinyağı yollar k.validem her sene bundan sonra ilk kızartmamı zeytinyağın da yapıcam bakalım nasıl olacak.
Canım haklısın her zeytinyağıda bir olmuyor..Dediğin gibi fırında yapılanla kızartma farklı lezzetlerAma işte keşke alışkanlık olsa hepimiz genel olarak zeytinyağı kullanıp diğerlerini hayatımızdan çıkarsak
Yok ya, patates kızartmasını da zeytinyağda yapmayıveriyimBen beğenmiyorum o şekilde :120:
Ama kekimi çırparken bile saf zeytinyağı kullanırım, zaten belli olmuyor pişince. Hem normal çiçek yağını 1 bardak kullanırdım önceden kekte, şimdi zeytinyağı ile yarım bardak katıyorum
Anket sorusunun cevabına gelirsek, yıllardır pilav dahil herşeyi z.yağıyla yaparım, z.yağı diğer yağlara göre biraz daha ağır bir yağdır, ben o ağırlığa alışığım çünkü ailem zeytin yetiştiricisi, herkesin damak tadına uymayabilir ama sağlıklıdır. Doğal bir E vitamini deposudur, z. yağı doğru miktarda kullanılmalı, ayçiçek yağını 2 bardak kullanıyorsanız z.yağını 1 bardak kullanırsınız, kullandığınız z. yağının saflığı da mühim, eğer pamuk, kanola, fındık yağı karıştırılımışsa yağ kokabilir ama doğru şartlarda elde edilmiş hakiki z.yağı ağır kokmaz, kızartmada yaptığımda, özellikle patateste aynı yağı birkaç kere kullanıyorum ama başka sebzeleri kızartırken tek kullanımı tercih ediyorum. Sabah kahvaltılarındaysa dağ kekiğiyle vazgeçilmez lezzetimdir
konudan eksik kalmayayım dedim :) ..benim bildiğim de zeytinyağı pişirilmesi sakıncalı olan bir yağ..yemekler pişdikten sonra üzerine bir miktar dökülmesi gerekiyormuş sanırım..ben öyle yapıyorum ya da daha çok sos ve salatalarda kullanıyorum.özellikle kızartmalarda zeytinyağını tercih etmiyorum.
edit: yanlış biliyormuşum öğrenniş oldum :)) kullanılırmış ama hangi doktor yapmıştı o zaman bu açıklamayı kandırmış bizi:) saf zeytinyağı yollar k.validem her sene bundan sonra ilk kızartmamı zeytinyağın da yapıcam bakalım nasıl olacak.
Ben de pilavı önce az zeytinyağı ile şehriyeyi kavuruyorum sonra şehriye kavrulunca tereyağı ekliyorumzeytinyağı zararlı olduğundan değil de piştiğinde tadı değişip acılaştığı için yemek piştikten sonra üzerine dökün deniyor.
bense pilavlar hariç her türlü yemekte kullanmaya çalışıyorum. pilavlarda tereyağ-çiçekyağı birlikte, sulu yemeklerde ve salatalarda zeytinyağı-çiçekyağı kullanıyorum. sade zeytinyağı kullandığımda ağır geliyor.
damak tadıyla alakalı sanırım ben kızartmalarda da zeytınyagı kullanıyorum tadı gayet guzel gelıyor.
ZEYTİNYAĞI İLE KIZARTMA YAPILIR MI?
Eki Görüntüle 709409
Kızartmanın en güzeli ve en sağlıklısı zeytinyağı ile yapılır. Buna rağmen zeytinyağı ie kızartma yapılır mı? Diye sorulduğunda genel kanı zeytinyağı ile kızartma yapılmayacağı yönündedir. Çünkü zeytinyağı diğer yağlara göre daha yüksek ısıya daha dayanıklı olup toksit oluşturmamaktadır. Zeytinyağını diğer yağlar gibi kolayca yanmaz. Ayçiçeği yağı 170 oC yanarken Zeytinyağı 210 oC ve daha üst derecedeki ısıya dayanabilir. . Zeytinyağının yanmaya başladığı ısı derecesi 210 ve üstüdür. Sızma zeytinyağları kızartmada kullanıldığında 210 oC altında duman çıktığı görülebilir. Çıkan duman normaldir ve zeytinyağının yandığı anlamına gelmez
Bu bilgiler ışığında Zeytinyağın ile kızartma yapılır mı? Sorusunun cevabı evet zeytinyağından kızartma yapılır. Dikkat edilmesi gereken her kullanımdan sonra ısı ve ışıktan uzak tutmak gerekir. Buna dikkat edildiğinde daha fazla kullanılabilir. Ayrıca kızartmadan kullanılan yağ hangi yağ olursa olsun insan sağlığı için beş defadan fazla kullanılmamalıdır.
ALINTIDIR.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?