Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı?

Zeytinyağını hangi yemeklerde kullanıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    30
Bilgiler için sağol Nevoşum.Bende hemen hemen tüm yemeklerimde mümkünse zeytinyağı kullanıyorum.Bulgur pilavındaki o lezzeti evyapımı tere yağı ve zeytin yağı dışında hiçbir yağda alamıyorum.
Mutfakta kullanılması gereken yağların başında ve en sağlıklı olanları Zeytin yağı,fındık yağı ve halis tere yağıdır.
Margarinler ise en zararlılarıdır.
Ve bazı yemeklerde bir miktar kuyrul yağından zarar gelmeyeceği gibi et olarak ta kuzu eti genelde tercih edilmelidir.
SAĞLIK İÇİN:16:

Bilgiler için sağol Nevoşum.Bende hemen hemen tüm yemeklerimde mümkünse zeytinyağı kullanıyorum.Bulgur pilavındaki o lezzeti evyapımı tere yağı ve zeytin yağı dışında hiçbir yağda alamıyorum.
Mutfakta kullanılması gereken yağların başında ve en sağlıklı olanları Zeytin yağı,fındık yağı ve halis tere yağıdır.
Margarinler ise en zararlılarıdır.
Ve bazı yemeklerde bir miktar kuyrul yağından zarar gelmeyeceği gibi et olarak ta kuzu eti genelde tercih edilmelidir.
SAĞLIK İÇİN:16:

Sağlık için yediklerimize dikkat etmemiz lazım.Ben de genel olarak zeytinyağı ve tereyağı kullanıyorum:56:Teşekkürler canım:16:

Ben salata hariç her şeye zeytinyağı kullanıyorum. Kızartmalara yemeklere hepsine.. Salatada ağır tat geliyor ağzıma, o yüzden kullanamıyorum.

ben de bütün yemeklerime zeytinyağ kullanırım. pilav ve kızartmada dahil. kızartmanın böyle daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. biraz mutfağı duman basar ama olsun. pasta kurabiye gibi şeylere çiçek yağı kullanıyorum ama aslında ona da kullanmamam lazım. zararlı olsa bizim dedelerimiz anneannelerimiz hep zeytinyağı kullandı maşallahları var. alışkanlık meselesi bana kokmuyor kendi yağlarımız zaten hep onlarla büyüdük. hele ekmeğin üstüne ev salçası, zeytinyağı ve nane harika olur

ZEYTİNYAĞI İLE KIZARTMA YAPILIR MI?
Eki Görüntüle 709409

Kızartmanın en güzeli ve en sağlıklısı zeytinyağı ile yapılır. Buna rağmen zeytinyağı ie kızartma yapılır mı? Diye sorulduğunda genel kanı zeytinyağı ile kızartma yapılmayacağı yönündedir. Çünkü zeytinyağı diğer yağlara göre daha yüksek ısıya daha dayanıklı olup toksit oluşturmamaktadır. Zeytinyağını diğer yağlar gibi kolayca yanmaz. Ayçiçeği yağı 170 oC yanarken Zeytinyağı 210 oC ve daha üst derecedeki ısıya dayanabilir. . Zeytinyağının yanmaya başladığı ısı derecesi 210 ve üstüdür. Sızma zeytinyağları kızartmada kullanıldığında 210 oC altında duman çıktığı görülebilir. Çıkan duman normaldir ve zeytinyağının yandığı anlamına gelmez

Bu bilgiler ışığında Zeytinyağın ile kızartma yapılır mı? Sorusunun cevabı evet zeytinyağından kızartma yapılır. Dikkat edilmesi gereken her kullanımdan sonra ısı ve ışıktan uzak tutmak gerekir. Buna dikkat edildiğinde daha fazla kullanılabilir. Ayrıca kızartmadan kullanılan yağ hangi yağ olursa olsun insan sağlığı için beş defadan fazla kullanılmamalıdır.
ALINTIDIR.....

zeytinyagını çok severiz eşimle sıcak - soğuk, salatalarda hep bunu kullanırız pilavla, makarna bile yaparım. ayrıca kuru inciri sapında kesip zeytinyağlı kavanozda 2 gün bekletir sonrada sabahları aç karnına tüketiriz.mayıs ayında bir trafik kazası gecirdim inanılmaz agrılarım vardı ve ağrı kesiciler gercekten agrımı kesmediler ve her yerim özellikle bacaklarım morardı bir tanıdıgımız 1 fincan z.yağı içmemi söyledi ve birazda moraran agrıyan yerlerimi sürmemi tavsiye etti gercekten agrılarım kesilidi moraran yerler hafifledi.... :16: :16:

Son düzenleme:
ben de bütün yemeklerime zeytinyağ kullanırım. pilav ve kızartmada dahil. kızartmanın böyle daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. biraz mutfağı duman basar ama olsun. pasta kurabiye gibi şeylere çiçek yağı kullanıyorum ama aslında ona da kullanmamam lazım. zararlı olsa bizim dedelerimiz anneannelerimiz hep zeytinyağı kullandı maşallahları var. alışkanlık meselesi bana kokmuyor kendi yağlarımız zaten hep onlarla büyüdük. hele ekmeğin üstüne ev salçası, zeytinyağı ve nane harika olur

heleki o kızartma odun ateşinde ve zeyinyağlı ise tadına doyulmaz :16: :16: :16:

Back
X