ZEYTİNYAĞI İLE KIZARTMA YAPILIR MI?
Eki Görüntüle 709409
Kızartmanın en güzeli ve en sağlıklısı zeytinyağı ile yapılır. Buna rağmen zeytinyağı ie kızartma yapılır mı? Diye sorulduğunda genel kanı zeytinyağı ile kızartma yapılmayacağı yönündedir. Çünkü zeytinyağı diğer yağlara göre daha yüksek ısıya daha dayanıklı olup toksit oluşturmamaktadır. Zeytinyağını diğer yağlar gibi kolayca yanmaz. Ayçiçeği yağı 170 oC yanarken Zeytinyağı 210 oC ve daha üst derecedeki ısıya dayanabilir. . Zeytinyağının yanmaya başladığı ısı derecesi 210 ve üstüdür. Sızma zeytinyağları kızartmada kullanıldığında 210 oC altında duman çıktığı görülebilir. Çıkan duman normaldir ve zeytinyağının yandığı anlamına gelmez
Bu bilgiler ışığında Zeytinyağın ile kızartma yapılır mı? Sorusunun cevabı evet zeytinyağından kızartma yapılır. Dikkat edilmesi gereken her kullanımdan sonra ısı ve ışıktan uzak tutmak gerekir. Buna dikkat edildiğinde daha fazla kullanılabilir. Ayrıca kızartmadan kullanılan yağ hangi yağ olursa olsun insan sağlığı için beş defadan fazla kullanılmamalıdır.
ALINTIDIR.....
cevabi yazmak icin girdimki zaten cevap yaziyormus...bazi ascilar mutfaklarinda sadece tereyag ve zeytinyagi kullandiklarini soyluyorlar ovune ovune...lakin zeytinyagini ben hic yemeklerin icine atmiyorum...sadece tereyag ve cicek yagi...haa eger illa kullanacaksam zeytinyagini yemeklerin uzerine gezdiriyorum. bana pek guvenli gelmiyor zeytinyagini ocak uzerinde kullanmak...
cevabi yazmak icin girdimki zaten cevap yaziyormus...bazi ascilar mutfaklarinda sadece tereyag ve zeytinyagi kullandiklarini soyluyorlar ovune ovune...lakin zeytinyagini ben hic yemeklerin icine atmiyorum...sadece tereyag ve cicek yagi...haa eger illa kullanacaksam zeytinyagini yemeklerin uzerine gezdiriyorum. bana pek guvenli gelmiyor zeytinyagini ocak uzerinde kullanmak...
eskiler hep zeytinyağında kızartırlardı. anneannem dahil.
sonra bu ayçiçek ve mısırözü yağları çıktı.
ileride yaşayacağınız sağlık sorunlarını düşünmek bile istemiyorumnasıl sadece tereyağ ve çiçek yağ? z. yağı en sağlıklı yağdır, içten dıştan, her şeyinden faydalanılır. saça ayrı sürülür, yemeklere aynı konur, kimi yüzünde sürer eline sürer.
15 yıldır her yemeği z. yağlı yapan ayrıca her sabah 1 çay bardağı z. yağı içen arkadaşım var, üstelik doktor tavsiyesi üzerine. bence biraz bilinçlenin, kafanıza göre iş yapmayın.
ileride yaşayacağınız sağlık sorunlarını düşünmek bile istemiyorumnasıl sadece tereyağ ve çiçek yağ? z. yağı en sağlıklı yağdır, içten dıştan, her şeyinden faydalanılır. saça ayrı sürülür, yemeklere aynı konur, kimi yüzünde sürer eline sürer.
15 yıldır her yemeği z. yağlı yapan ayrıca her sabah 1 çay bardağı z. yağı içen arkadaşım var, üstelik doktor tavsiyesi üzerine. bence biraz bilinçlenin, kafanıza göre iş yapmayın.
selam nevoşşşş bende z.yağ ile kızartma denedim ama beğenmedim yemeklerde hep kullanırım ama kızartmada sevmedim
bu konuda bence herkes bilinçli zaten benim kızım bebğini saf z.yağ ile yağladı cildi için çok iyi oldu yazın sıcaklarda pişik bile olmadı
Üstelik kızartma yaparken kullandığınız ayçiçeği yağını, tekrar kızartma yapmak istediğinizde kullanmanız zararlı. kanserojen oluyor. Ama bir kere kızartmada kullandığınız zeytinyağını atmayıp bir iki defa daha kullanabilirsiniz. Hiç bir zararı olmuyor. Uzmanından duydum. Çok faydalı bir bilgi. Ben hep öyle yapıyorum. Zaten egeli olduğum için zeytinyağlı yemeklere alıştım. Diğer yağları, özellikle tereyağını midem kaldırmıyor pek.
Bende zeytinyağı ve terayağ kullanıyorum ama kızartmalarda çiçek yağı kullanıyorum. 1 kere kullanıp atıyorum o yüzden, fazla da yapmıyorum zaten. Fırında yapmaya çalışıyorum. Fırında yaptığım zaman üzerine zeytinyağ gezdiriyorum. Kabak, biber, patlıcan fırında güzel oluyo da, patates yağda kızartıldığı gibi güzel olmuyo ya fırındaBen de has zeytinyağı alıyorum, çok ağır geliyo bana nevoş hele de kızartmada düşünemiyorum, bi kere yaptım hiç hoşuma gitmedi
Teşekkürler canım bende sana katılıyorumÇok geçmiş olsun canım
Üstelik kızartma yaparken kullandığınız ayçiçeği yağını, tekrar kızartma yapmak istediğinizde kullanmanız zararlı. kanserojen oluyor. Ama bir kere kızartmada kullandığınız zeytinyağını atmayıp bir iki defa daha kullanabilirsiniz. Hiç bir zararı olmuyor. Uzmanından duydum. Çok faydalı bir bilgi. Ben hep öyle yapıyorum. Zaten egeli olduğum için zeytinyağlı yemeklere alıştım. Diğer yağları, özellikle tereyağını midem kaldırmıyor pek.
Bende zeytinyağı ve terayağ kullanıyorum ama kızartmalarda çiçek yağı kullanıyorum. 1 kere kullanıp atıyorum o yüzden, fazla da yapmıyorum zaten. Fırında yapmaya çalışıyorum. Fırında yaptığım zaman üzerine zeytinyağ gezdiriyorum. Kabak, biber, patlıcan fırında güzel oluyo da, patates yağda kızartıldığı gibi güzel olmuyo ya fırındaBen de has zeytinyağı alıyorum, çok ağır geliyo bana nevoş hele de kızartmada düşünemiyorum, bi kere yaptım hiç hoşuma gitmedi
Ben zeytinyağında kızartma yağınca koku alıyorum arkadaşlar ya var mı önüne geçmenin bir yolu acaba ? Bana mı öyle geliyor biliyorum ama sanki kızartmada koku veriyor sebzelere :s mısır özü yağında kızartıyorum mecburen ben de :s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?