• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zeytin yapımını bilenler lütfen yardım??

Tuzu az gelmiştir onun ondan erimiştir. Bi de musluk suyu da bozabiliyo.. seneye yaparsın bidaha :)
Biz hep musluk suyu kullanırız hiçbirşey olmuyor memleketimde ki herkes musluk suyu kullanır zeytin vs için.

Anlamamki ben. Normal su damı beklemeli çünkü biraz yumusamis
Sen nasıl yaptın ki sanırım günlük suyunu hiç değiştirmeden yaptın içine direkt tuzlu ve limonlu su kurarak eğer böyle yaptıysan acı olur.Günlük suyunu değiştir günde 2 defa çabuk tatlanır ondan sonra tuzlu suya katarsın.

Biz hep musluk suyu kullanırız hiçbirşey olmuyor memleketimde ki herkes musluk suyu kullanır zeytin vs için.
Benim olduğum bölgede sular yoğun kireçli haliyle biz kullanmıyoruz. Sizin olduğunuz yerde bu derece yoğun olmayabilir.

Benim olduğum bölgede sular yoğun kireçli haliyle biz kullanmıyoruz. Sizin olduğunuz yerde bu derece yoğun olmayabilir.
Doğru kireç olayını unutmuşum :olamaz: benim bulunduğum yerde suyu çeşmeden içiyoruz temiz kireç vs olayı pek yok.

Yesil zeytinimi kendim yaptim kirip siselere doldurdum 5 sise.. 4 tanesini limon tuzu, tuz ve su karisiminin icine koydum hemen tuketemeyecegim icin bir tanesinide bir hafta on gun boyunca hergun suyunu degistirdim son gunlere dogru tadina baktim acisinin gittiginden emin olduktan sonra sisenin olcusu kadar suyu bir kaba aldim tuz ve biraz limon tuzuyla tatlandirdim icine biraz kisnisde ekledim gayet lezzetli oldu... musluk suyu kullandim bende

Sen nasıl yaptın ki sanırım günlük suyunu hiç değiştirmeden yaptın içine direkt tuzlu ve limonlu su kurarak eğer böyle yaptıysan acı olur.Günlük suyunu değiştir günde 2 defa çabuk tatlanır ondan sonra tuzlu suya katarsın.
Yaptım canım 3 hafta boyunca hergun suyunu degistirdim

Aynı şekilde yapıyorum
Şuanda yiyorum harika zeytin

Back
X