• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zeytin yapımını bilenler lütfen yardım??

Kızlar ben orucluydum. 3 haftadır zeytinlerimi suda beklettim ve eşime üç tane getirdim yesin işte yapım falan. Oda tatlı dedi bende yaptım ama acı :110: tekrar suyada koyamam zeytinlerimi nasıl kurtaracam :KK1:.
Zeytinlerin suyunu 2 3 gunde bir degistirin. Kirma zeytinse cabuk tatlanir. Cizmeyse gec tatlanir. Tatlaninca acisi gidince suyuna 2 avuc dolusu iri tuz ve 1 avuc dolusu limon tuzu atin. Ve suyunu hic degistirmeyin. Yemen istedikce kasenize alirsiniz zeytinyagi ve limon dilimi koyarsiniz kasenize.

Günlük suyunu değiştirmedin mi ilk etepta şöyle yapıyoruz günlük suyunu değiştiriyoruz tatlanıncaya kadar tuz yada limon tuzu katmıyoruz tatlandıktan sonra tuz ve limon tuzu katarız böyle yapmadınız mı yoksa ilk başta mı tuzlu ve limonlu suya kurdunuz.

Aynen bunu anlatıyordum

Günlük suyunu değiştirmedin mi ilk etepta şöyle yapıyoruz günlük suyunu değiştiriyoruz tatlanıncaya kadar tuz yada limon tuzu katmıyoruz tatlandıktan sonra tuz ve limon tuzu katarız böyle yapmadınız mı yoksa ilk başta mı tuzlu ve limonlu suya kurdunuz.

Birçok şeyimiz gibi
Bu da aynı
Bulcamm

Kızlar ben orucluydum. 3 haftadır zeytinlerimi suda beklettim ve eşime üç tane getirdim yesin işte yapım falan. Oda tatlı dedi bende yaptım ama acı :110: tekrar suyada koyamam zeytinlerimi nasıl kurtaracam :KK1:.
Tekrar suyunu değiştirin günde 2 defa sonra tatlanırsa tuzlu ve limonlu su yaparsın ama bazı zeytin cinsleri çabuk eriyebilir yumuşama varmıydı mesele bizim burada sarı ulak diye geçen zeytin adı var iri iri olur çabuk erimez güzel yapılırsa 1 sene bile dayanıyor.

Yok degistirdim hergun ya da gün aşırı. Üç hafta boyunca. Kesik de attım. Zeytinin cinsinden farkeder mi acaba? İlk defa kurduğum için hayal kırıklığı oldu. Bir daha cesaret edemem galiba.
Birşey olmaz ki,yeni baştan suya koyar ve sık sık değiştirirsin,süreç tamamlanamamış yalnızca...

Hayır yeşil zeytin. Üç hafta suyunu değiştirerek acısını çıkardığımı düşünmüştüm. Birisinin tadına baktım iyi gelince tuzlamıştım ve üzerine birkaç dilim limon koyup kavanozlamistim.
Kırma daha çabuk tatlanıyor çizmeye göre tekrar değiştir suyunu günde 2 kere sonra tuzlu ve limon tuzlu suya koy.

Denedim 4 defa ama hala aci
Bisey olmaz devam et canım tuzlu suda hem bisey olmaz hemde acısı çıkar ama ara ara süzmen lazım hergun çıkmaz dilme zeytinin acısı 3 yada 4 gün bekle öyle süz

Tekrar suyunu değiştirin günde 2 defa sonra tatlanırsa tuzlu ve limonlu su yaparsın ama bazı zeytin cinsleri çabuk eriyebilir yumuşama varmıydı mesele bizim burada sarı ulak diye geçen zeytin adı var iri iri olur çabuk erimez güzel yapılırsa 1 sene bile dayanıyor.
Anlamamki ben. Normal su damı beklemeli çünkü biraz yumusamis

Benimki yaklasik bir bucuk aydir ayni aci suyunun icinde 10 kiloluk bidonda. Gecen hafta kucuk kavanoza aldim icinden biraz. Bir haftadir kavanozdakinin suyunu değiştiriyorum her sabah. Bugun baktim cikmis acisi. Limon tuzu ve tuz ekledim. Yarindan itibaren baslariz yemeye allah izin verirse :)

Back
X