• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zeytin yapımını bilenler lütfen yardım??

Annemle beraber yaptık bizde en son, zeytini aynı suda bekletmemeniz lazım belli aralıklarla suyunu değiştirip içine tuz koymalısınız.aynı suda bekletirseniz tatlanmaz çünkü.

Yeşili güzel olur kırmasına bayılırım varken yap fırsatını kacirma elde yapılmış gibi varmı
sehirden gocup gelince buralara agaca uzaktan bakiyoduk anca :KK70:
simdi tadina vardik cok seviyoruz kendi zeytinimizi , 2 tane de nar agacimiz var , ben hayatta nar yemezdim insanin kendi bahcesinden olunca o bile lezzetli geldi
sansliyiz gercekten

sehirden gocup gelince buralara agaca uzaktan bakiyoduk anca :KK70:
simdi tadina vardik cok seviyoruz kendi zeytinimizi , 2 tane de nar agacimiz var , ben hayatta nar yemezdim insanin kendi bahcesinden olunca o bile lezzetli geldi
sansliyiz gercekten
Tabiki insanın kendi malı gibisi varmı kendinde olunca nasıl olduğunu ilaçlı mı ilaçsız mı katkılı mı degilmi biliyorsun neler yapıyorlar artık neler bilmemek değil öğrenmemek ayıp canım insan isteyince herşeyi ogreniyor

Allah iyiliğinizi versin o nasıl anlatmaktır zeytini çökeleği hele inciri canımı çektirdiniz

. Bir sonraki tayin yerimiz ege olsun lütfen Allahım. Hayırlısıyla ama lütfen :)

Biz 1 litrelik şişelere 1 kaşık tuz 1 kaşık yağ koyup 3 ay bekleterek yapıyormuşuz. Ara sıra çalkalıyorsun bekleme aşamasında o sulanıyor zaten beklerken. Sonrasında yıkayıp keyfine göre yağ limon ekliyorsun servis ederken.

Yenmiycek kadar acı mı? 3 hafta aynı suyun içinde mi bekledi? Aynı suyun içinde beklediyse zeytinin acı suyu çıkmaz.

Yiyceğiniz kadarını 1 hafta 10 gün boyunca hergün suyunu değiştirin. Artık istediğiniz tatlılık kıvamına göre arada tadına bakarak suyunu değiştirmeye devam edersiniz.

Sonrasında zeytinleri damak tadınıza göre biraz limon tuzu biraz limon ve tuzla bi kapta harmanlayın. Bi 20 dakika özleşsin. Kavanoza zeytinleri dökün ve üstüne içme suyu alın. Afiyetler olsun.

Bu arada zeytinci kızıyım ben içinde büyüdüm güvenle uygulayabilirsiniz :)
Ama ben zeytini yaptım yani tuzladım ve limon tuzu koydum . Sonradan anladım acı olduğunu . Tekrar suda bırakırsam bozulur dedi annem neyapabilirim yardim

Siyah zeytin mı şuan ne durumda tuzda mı onu al bir keseye yada çuvala koy üstüne 10 kiloluk su bidonunu doldur koy öyle beklet canım çok güzel olur
Siyah zeytin mı şuan ne durumda tuzda mı onu al bir keseye yada çuvala koy üstüne 10 kiloluk su bidonunu doldur koy öyle beklet canım çok güzel olur
Bende öyle oldu . Tuzladım nasıl kurtaracaz

Yenmiycek kadar acı mı? 3 hafta aynı suyun içinde mi bekledi? Aynı suyun içinde beklediyse zeytinin acı suyu çıkmaz.

Yiyceğiniz kadarını 1 hafta 10 gün boyunca hergün suyunu değiştirin. Artık istediğiniz tatlılık kıvamına göre arada tadına bakarak suyunu değiştirmeye devam edersiniz.

Sonrasında zeytinleri damak tadınıza göre biraz limon tuzu biraz limon ve tuzla bi kapta harmanlayın. Bi 20 dakika özleşsin. Kavanoza zeytinleri dökün ve üstüne içme suyu alın. Afiyetler olsun.

Bu arada zeytinci kızıyım ben içinde büyüdüm güvenle uygulayabilirsiniz :)
Ama benim zeytinlerim eridi yaaaa,aynısını yaptım olmadı,bi zeytin yapmayı beceremedim, :KK61:

Biz 1 litrelik şişelere 1 kaşık tuz 1 kaşık yağ koyup 3 ay bekleterek yapıyormuşuz. Ara sıra çalkalıyorsun bekleme aşamasında o sulanıyor zaten beklerken. Sonrasında yıkayıp keyfine göre yağ limon ekliyorsun servis ederken.
Sıyah zeytın boylede yapılabılıyor.
Bı degısıgıde tuza basıyorsun zeytın hem de baya bı tuza. Onun ıcınde genelde cuvala yada suyunu akıtacak altı delık plastık bıdonlarda olabılır onların ıcıne tuzlu zeytın konulu arada cevrılerek bı kac gune zeytın hazır oluyor. Hafıf acılı daha lezzetlı oluyor.

Benımde suan yesıl zeytın var suda kırma zeytın. Hala ılk suyunda ama tuzlu olarak saklıyorum yoksa erıyebılır. Yiyecegımız zamanda kucuk bı kavanoza alıyorum bıraz zeytını gun ıcınde suyunu degıstırıyorum hem acısı hem fazla tuzu gıtmıs oluyor. Kahvaltıda yemeklerın yanında cok severım kırma zeytını.

Bende öyle oldu . Tuzladım nasıl kurtaracaz
Siyah zeytin mi siyah zeytin yeşil zeytine göre geç olur,bizde tuzlarız gelir gider hergün bidonu çalkalarız içinde su oluşur onu dökeriz zamanla kıvırcıklaşır sele zeytini olur,sonra 1 gece suda bekletiriz eğer çok tuzlu olmuşsa sonra yıkar kuruturuz ve hafif yağlarız.

Siyah zeytin mi siyah zeytin yeşil zeytine göre geç olur,bizde tuzlarız gelir gider hergün bidonu çalkalarız içinde su oluşur onu dökeriz zamanla kıvırcıklaşır sele zeytini olur,sonra 1 gece suda bekletiriz eğer çok tuzlu olmuşsa sonra yıkar kuruturuz ve hafif yağlarız.
Yok yeşil zeytin :(((

Nasıl bir zeytin ?
Çıtlatma mı ?
Dilim mi ?
Siyah zeytin mi ?

Yok yeşil zeytin :KK43:((
Günlük suyunu değiştirmedin mi ilk etepta şöyle yapıyoruz günlük suyunu değiştiriyoruz tatlanıncaya kadar tuz yada limon tuzu katmıyoruz tatlandıktan sonra tuz ve limon tuzu katarız böyle yapmadınız mı yoksa ilk başta mı tuzlu ve limonlu suya kurdunuz.

Ama ben zeytini yaptım yani tuzladım ve limon tuzu koydum . Sonradan anladım acı olduğunu . Tekrar suda bırakırsam bozulur dedi annem neyapabilirim yardim
Tuzlu suya koy yıne bıraz oyle tatlandır yanı acısı tuzlu suda da gıder daha sonrada lımonlarsın.

Back
X