Yok yeşil zeytin((
Zeytinlerin suyunu 2 3 gunde bir degistirin. Kirma zeytinse cabuk tatlanir. Cizmeyse gec tatlanir. Tatlaninca acisi gidince suyuna 2 avuc dolusu iri tuz ve 1 avuc dolusu limon tuzu atin. Ve suyunu hic degistirmeyin. Yemen istedikce kasenize alirsiniz zeytinyagi ve limon dilimi koyarsiniz kasenize.Kızlar ben orucluydum. 3 haftadır zeytinlerimi suda beklettim ve eşime üç tane getirdim yesin işte yapım falan. Oda tatlı dedi bende yaptım ama acıtekrar suyada koyamam zeytinlerimi nasıl kurtaracam .
Günlük suyunu değiştirmedin mi ilk etepta şöyle yapıyoruz günlük suyunu değiştiriyoruz tatlanıncaya kadar tuz yada limon tuzu katmıyoruz tatlandıktan sonra tuz ve limon tuzu katarız böyle yapmadınız mı yoksa ilk başta mı tuzlu ve limonlu suya kurdunuz.
Günlük suyunu değiştirmedin mi ilk etepta şöyle yapıyoruz günlük suyunu değiştiriyoruz tatlanıncaya kadar tuz yada limon tuzu katmıyoruz tatlandıktan sonra tuz ve limon tuzu katarız böyle yapmadınız mı yoksa ilk başta mı tuzlu ve limonlu suya kurdunuz.
Antalya-Mersin aynı bölge insanıyız benzememiz normal esescimBirçok şeyimiz gibi
Bu da aynı
Bulcamm
❤
Antalya-Mersin aynı bölge insanıyız benzememiz normal esescim
Tekrar suyunu değiştirin günde 2 defa sonra tatlanırsa tuzlu ve limonlu su yaparsın ama bazı zeytin cinsleri çabuk eriyebilir yumuşama varmıydı mesele bizim burada sarı ulak diye geçen zeytin adı var iri iri olur çabuk erimez güzel yapılırsa 1 sene bile dayanıyor.Kızlar ben orucluydum. 3 haftadır zeytinlerimi suda beklettim ve eşime üç tane getirdim yesin işte yapım falan. Oda tatlı dedi bende yaptım ama acıtekrar suyada koyamam zeytinlerimi nasıl kurtaracam .
Birşey olmaz ki,yeni baştan suya koyar ve sık sık değiştirirsin,süreç tamamlanamamış yalnızca...Yok degistirdim hergun ya da gün aşırı. Üç hafta boyunca. Kesik de attım. Zeytinin cinsinden farkeder mi acaba? İlk defa kurduğum için hayal kırıklığı oldu. Bir daha cesaret edemem galiba.
Kırma daha çabuk tatlanıyor çizmeye göre tekrar değiştir suyunu günde 2 kere sonra tuzlu ve limon tuzlu suya koy.Hayır yeşil zeytin. Üç hafta suyunu değiştirerek acısını çıkardığımı düşünmüştüm. Birisinin tadına baktım iyi gelince tuzlamıştım ve üzerine birkaç dilim limon koyup kavanozlamistim.
Suyun içinde mı şuan başka suya koy öyleyse yine tuz kat içine hic bisey olmazBende öyle oldu . Tuzladım nasıl kurtaracaz
En kökten çözüm her değiştiğinde suyuna tuz koy bozulmazAma benim zeytinlerim eridi yaaaa,aynısını yaptım olmadı,bi zeytin yapmayı beceremedim,
Denedim 4 defa ama hala aciSuyun içinde mı şuan başka suya koy öyleyse yine tuz kat içine hic bisey olmaz
Normal sumuKırma daha çabuk tatlanıyor çizmeye göre tekrar değiştir suyunu günde 2 kere sonra tuzlu ve limon tuzlu suya koy.
Bisey olmaz devam et canım tuzlu suda hem bisey olmaz hemde acısı çıkar ama ara ara süzmen lazım hergun çıkmaz dilme zeytinin acısı 3 yada 4 gün bekle öyle süzDenedim 4 defa ama hala aci
Anlamamki ben. Normal su damı beklemeli çünkü biraz yumusamisTekrar suyunu değiştirin günde 2 defa sonra tatlanırsa tuzlu ve limonlu su yaparsın ama bazı zeytin cinsleri çabuk eriyebilir yumuşama varmıydı mesele bizim burada sarı ulak diye geçen zeytin adı var iri iri olur çabuk erimez güzel yapılırsa 1 sene bile dayanıyor.
Ama tuzladım acıymış . Tekrar suda kalırsa bozulurÇıtlatma mı ?
Dilim mi ?
Hergün suyunu değiştim 7 gün
En son yedim tatlanmış
Döktüm o suyunu
Kaya tuzu ve limon tuzu attım
Yemeye hazır
Bisey olmaz devam et canım tuzlu suda hem bisey olmaz hemde acısı çıkar ama ara ara süzmen lazım hergun çıkmaz dilme zeytinin acısı 3 yada 4 gün bekle öyle süz
Bıçakla çizilmiş demekDilme nedir acaba
Dilme değil elde kırdımBıçakla çizilmiş demek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?