cnm senin çokkk önceki yazını okudum tesadüf sana üç kere klomen sonra tüpemi geçilir demiştiler zk de ..ee bana niye kenan bey demedi öle bir şey üstelik tek tüp kaaplı olduğu halde ilk başvurduğumda 3 kere klomen denediğimi olmadığını sölemiştim ama bana devlet tek tüpü açık olana aşılamadan başlatıor demişti..şaşırdım baya
canım benim klomen kullanma sebebim bana iğnelerin fazla gelmesiydi. yani 50 doz puregon ya da gonal f le bile 5-10 arası yumurtam gelişiyordu. aşılamada biliyorsun 2 den fazla yumurta gelişti mi devlet iptal ediyor çoğul gebelik riskini engellemek için. ki bu yasa çıkmadan önce yani 2010 öncesinde izmirde bir kadın 7 iz bebeklere hamile kalmıştı aşılamayla ve bütün tr çalkalanmıştı belki hatırlarsın. sonra kaybetti bebeklerin hepsini. o yüzden 2010 yılında çıkan yasayla aşılamada 2 den fazla 17-20 mm arası yumurta oldu mu devlet iptal ediyor. ya ücretli tüp yapacaktım. ilaçları vs cebimden ödeeycektim ya da 3 kez klomenle aşılama deneyip, rapor çıkartacaktım. daha önce 1 kez de doğal yolla oluşan gebeliğim olduğu için hiç düşünmeden 3 kez daha klomen kullanmayı tercih ettim. bir umut belki klomenle yapılan aşılamalarla hamile kalırım diye ama olmadı işte. yani bana klomenle aşılama yaptılar mecburen 3 kere.
Son düzenleme: