kızlar kusuruma bakmayın. sizi merakta bıraktım. eve 12.30 gibi geldim ama ağrılardan fırsat bulamadım yazmaya. çok fenayım. alt karın bölgemde sürekli baskı hissi var ve sürekli sancım var. yardımsız oturamıyorum. yürüyemiyorum. tuvalete bile gidemiyorum tek başıma. idrarımı yaparken çokk zorlanıyorum. tek yapabildiğim şey yatmaktı geldiğimden beri. şimdi zorladım kendimi oturabildim ama ameliyathaneden çıktığımdan beri kımıldadığım an feci sancılarım başlıyor. hiç böyle olacağını tahmin etmezdim. hastabakıcı bağırmalarımı duyunca hemşireyi çağırdı hemşire ağrı kesici iğne vurmak istedi ama ben istemedim. iyi olacaksınız sizi hiç böyle görmeye alışkın değilim en metanetli hastamızdınız dedi. zaten beni saçıma taktığım o iğrenç bone yüzünden hiçbir tanımadı. yanıma yaklaşıp görünce aaa siz miydiniz? dedi. bugün bütün doktorlar hastanedeydi çok hareketli bi gündü kenanla da karşılaştık ama bone sayesinde şükür o da beni tanımadı:)).
baharcım çook geçmiş olsun ve gözün aydınnnn, son dakika çıkmadan bakmak istedim geldinmi diye.. inşallah sancıların geçer.. süper yumurtaların vardır inşallah.. kendine dikkat et. allaha emanet ol..
geçmiş olsuuuunnnnn! maaşallah hakikaten rekor kırmışın sayıdakızlar kusuruma bakmayın. sizi merakta bıraktım. eve 12.30 gibi geldim ama ağrılardan fırsat bulamadım yazmaya. çok fenayım. alt karın bölgemde sürekli baskı hissi var ve sürekli sancım var. yardımsız oturamıyorum. yürüyemiyorum. tuvalete bile gidemiyorum tek başıma. idrarımı yaparken çokk zorlanıyorum. tek yapabildiğim şey yatmaktı geldiğimden beri. şimdi zorladım kendimi oturabildim ama ameliyathaneden çıktığımdan beri kımıldadığım an feci sancılarım başlıyor. hiç böyle olacağını tahmin etmezdim. hastabakıcı bağırmalarımı duyunca hemşireyi çağırdı hemşire ağrı kesici iğne vurmak istedi ama ben istemedim. iyi olacaksınız sizi hiç böyle görmeye alışkın değilim en metanetli hastamızdınız dedi. zaten beni saçıma taktığım o iğrenç bone yüzünden hiçbir tanımadı. yanıma yaklaşıp görünce aaa siz miydiniz? dedi. bugün bütün doktorlar hastanedeydi çok hareketli bi gündü kenanla da karşılaştık ama bone sayesinde şükür o da beni tanımadı:))
meryem hemşire 9 a kadar hastanede olabileceğimizi söylediği için 9 a 10 kala hastanedeydik. özay sizi bekliyorduk nerede kaldınız dedi gülümseyerek alelacele girdim giyindim ve hazırladım. 10.10da ameliyathaneye aldılar. 10.45 de çıktım. 35 dk kadar sürdü sanıyorum. herşey çok güzeldi. toplama işlemini yapan dr çok güleryüzlü konuşkandı gebeliğimle ilgili sorular sordu belgin hn cevap verdi çoğuna benim yerime:) belgin hn ve nazmiye hemşirede vardı. ekip süperdi. konuşa konuşa uyuttular. başım dönüyor dediğimi hatırlıyorum. sonra belgin hn ın sesiyle kendime geldim. yumurtalarımı toplayan doktora 25 oldu mu diyordu. dr da oldu valla rekor kırdı dedi. o zaman anladım aslında ama emin olamadım. sedyede giderken hastabakıcıya sordum. bilgi verecekler size birazdan dedi. o kafayla bana öğretmen misiniz ne iş yapıyorsunuz falan diye soruyor. ne cevap verdiğimi bile hatırlamıyorum. yatağa yatınca da hemen sancılar başladı zaten. hastabakıcıdan rica ettim kaç yumurtam toplandığını öğrenmesini istedim. doktor hanımla konuşup geliyorum dedi. sonra koşarak geldi ve elimi sıktı kulağıma fısıldayarak 26 yumurtan toplanmış maşallah hadi hayırlısı dedi. nasıl mutlu oldum o an anlatamam. ama çoğu boş da çıkabilir diye düşündüm sonra. çok yumoş toplanınca öyle oluyor genelde sanırım. yanımdaki kadının 4, onun yanındakinin 4, bizden önce gireninse 3 yumurtası toplandı. toplam 4 hastaydık opuya giren. çatlatma saatimden dolayı en son beni aldılar. bugün çok sakindi. yataklar boştu ve istediğimiz kadar yattık. bazen öyle kalabalık oluyormuş ki yere yatak açıyorlarmış kızlar. çok güldüm duyunca:)) kendime gelince hafif bişeyler yedim ve kalktım. opu sıramızı beklerken yanımıza geçen ay tüp yaptırıp, hamile kalan bi kadın geldi. 5 haftalık hamileymiş bugün kalp atışını duymuşlar. eşinde sorun varmış. ilk denemede tutmuş. onunla konuşunca ayrıca moral depoladım. zaten herşey süperdi. ağrılarım hariç tabii:)
toplama işlemini yapan dr son zamanlarda alerjik bir hastalık geçirdiniz mi diye sordu. kolumdaki alerjiyi gösterince hepsi başıma üşüştü. düşünüp bir kaç soru sordular. sonra işleme devam ettiler. eşim de kenana sormuş. ilaçlardan kaynaklanmaz cildiyeye gidin mutlaka demiş. bakalım biraz toparlanayım geçmezse giderim sanırım.
böyle işte kızlar. yarın 11 de arayıp, konuşacağım. kaç yumurta olgun çıkmış. kaçı döllenmiş, bölünmüş, transfer ne zaman vs. ağrılarım da devam ederse sanırım yarın da işe gidemem. bakalım durum ne olacak.
geçmiş olsun baharcım işin bir basamağını daha atlattın. belkide çok ağrının olma sebebi çok yumurta olmasıdır. inş. bir çoğu dolu çıkar. ve döllenip dondurma şansın olur. demiştim ya çok ağrı çok yumurtadan olabiliyormuş yani öyle duyum almıştım. metanetli ol biraz sık dişini en fazla yarında çekersin bu ağrıyı ve yarın dahada azalmış olur. kabız olma ihtimalin yüksek ve gaz çok olur. çekinmeden sal bence içinde biriktirme daha kötü sancı yapar. kabız olmamak için önlem al. ben kayısı falan yesemde fayda etmiyor 2-3 günde bire düştü. inş. yarında iyi haberler verirsin. yere yatak açılmaz ya geyik yapmışlardır yerlerde kara fatmalar geziyor kim yatarki yerde?? bugün sadece opu mu vardı trasnfer yokmuydu belkide ondan sebep sakindi. zk. da ilk tüp denemesinde tutan birilerini hiç duymamıştım demekki nadirde olsa olabiliyormuş...
geçmiş olsuuuunnnnn! maaşallah hakikaten rekor kırmışın sayıdainşallah çoğu dolu çıkar, seç seç beğen biir sürü embriyon olur. allahın sevdiği kuluymuşun hastanede de işin rast gitmiş. tenha güne denk gelmişin. ekip falan da moral olmuş. bu şansın hep devam etsin de transferin de su sel gibi geçsin, sonucu da olumlu olsun inşallah.
kızlar bu arada düşündüm de yarın ne olur belli olmaz tabii ama ben zk daki işlemden gerçeten çok memnun kaldım. az kalsın pire için yorgan yakacaktım:) (buradaki pire kenan oluyor tabii) ben böyle dikkatli olacaklarını tahmin etmemiştim hiç hep dozu ayarlayamazlar tedavi iptal olur diye şartlandırmıştım kendimi. şükürler olsun öyle olmadı en azından korktuğum kısmı atlatmış oldum.
bu arada bebe asprini ve folik asit yanısıra tetradox, prednol ve progesteron jele başladım. jel kullanmaya korkuyordum ama hiç zor olmadı.
dedim ya korktun kenan denk gelmedi aslında korktupun başına gelirmiş ama maşallah şanslısın gelemdi benim hemen hemen 9 günlük kontrolümde 6 günü kenan vardı diyebilirim. ama hiç tırsmamıştım ondan. ameliyathane ekibi daha ılımlı güle oynaya çalışıyolar ve moral vermeye çalışıyolar bende o açıdan memnun kalmıştım. yerde yatma işi cidden tiksinçmiş sürekli kara fatma ölüleri gördüğüm bir yerde nasıl yatardım. bayram öncesi olduğu için belkide öyle yaptılar ama yinede olmaması gerek bir durum. prednol iğrenç bi ilaç azına attığın an yutman gerek acısı anında ağıza dağılıyor ver epeyce geçmiyor. vajina bölgen tahriş olmuştur yumoş çok olduğu için orası epeyce açık kaldığı için belkide hafif yırtılma yada çatlama olmuştur ondan idrarın asidide yakıyordur. bi kaç güne geçer başka sebebi olamaz. çok şükür en korkulcak yolları atlattın inş. hayırlısıyla transferide atlasırsında köşene çekilirsin. darısı diğerlerinin başına. sonuçlarımız inş. hep poztif çıkar çıkmazsada sevmediğim birinin sloganı olsada durmak yok yola devam diycem. en azından şükretcek çok şey var. tedavilerimiz iptal olmadı yumoşlar toplandı. ölsekte gam yemeyik artıkın:)))
evet çok şükür kenan hiç dnek gelmedi bu sefer. ama zaten benim aşılamalarda bile kontrollerime genelde tayfun girerdi bazen de belgin. sevmediğin ot burnunda bitermiş ama çok şükür şanslıyım sanırım bu konuda. bende kenandan asla tırsmıyorum zaten kimseden korkmam ama sinir bozucu bir tavrı var. biliyorsunuz zaten sadece bir kez sorun yaşadım onunla. o da yetti gitti. prednol evet iğrençmiş. bir de kortizon içeridği için sanırım şişiriyormuş ama napalım katlanacağız tabii. zaten yeteri kadar da şiştim:) eve geldiğimde lekelenme şeklinde kanamam olmuştu az miktar. o da normal sanırım. idrarda sıkıntım yanma şeklinde değil de idrar yapmaya çalıştığımda sancı giriyor oturamıyorum bile. yardımsız onu bile yapamıyorumevet çok şükür büyük kısmını atlattık. sen ben elif. umarım nevin sonay ve aylinde hayırlısıyla en güzel şekilde atlatırlar. inşallah güzel haberler veririz birbirimize. bu arada snein sonuç baya yaklaştı. ben senden çok umutluyum. cumartesi mi yapacaksın testi?
sağol canım. inşallah yarın daha iyi olurum. bu arada ben çok memnun kaldım zk dan. gerçekten çok ilgililerdi. zaten şimdiye kadar bu konuda hiç sorun yaşamadım. kürtajımı da zk da olmuştum ve sanki özel hastanede olmuş gibiydim. umuttan vazgeçtiysen eğer bence sende düşünebilirsin.
kızlar bu arada düşündüm de yarın ne olur belli olmaz tabii ama ben zk daki işlemden gerçeten çok memnun kaldım. az kalsın pire için yorgan yakacaktım:) (buradaki pire kenan oluyor tabii) ben böyle dikkatli olacaklarını tahmin etmemiştim hiç hep dozu ayarlayamazlar tedavi iptal olur diye şartlandırmıştım kendimi. şükürler olsun öyle olmadı en azından korktuğum kısmı atlatmış oldum.
bu arada bebe asprini ve folik asit yanısıra tetradox, prednol ve progesteron jele başladım. jel kullanmaya korkuyordum ama hiç zor olmadı.
dedim ya korktun kenan denk gelmedi aslında korktupun başına gelirmiş ama maşallah şanslısın gelemdi benim hemen hemen 9 günlük kontrolümde 6 günü kenan vardı diyebilirim. ama hiç tırsmamıştım ondan. ameliyathane ekibi daha ılımlı güle oynaya çalışıyolar ve moral vermeye çalışıyolar bende o açıdan memnun kalmıştım. yerde yatma işi cidden tiksinçmiş sürekli kara fatma ölüleri gördüğüm bir yerde nasıl yatardım. bayram öncesi olduğu için belkide öyle yaptılar ama yinede olmaması gerek bir durum. prednol iğrenç bi ilaç azına attığın an yutman gerek acısı anında ağıza dağılıyor ver epeyce geçmiyor. vajina bölgen tahriş olmuştur yumoş çok olduğu için orası epeyce açık kaldığı için belkide hafif yırtılma yada çatlama olmuştur ondan idrarın asidide yakıyordur. bi kaç güne geçer başka sebebi olamaz. çok şükür en korkulcak yolları atlattın inş. hayırlısıyla transferide atlasırsında köşene çekilirsin. darısı diğerlerinin başına. sonuçlarımız inş. hep poztif çıkar çıkmazsada sevmediğim birinin sloganı olsada durmak yok yola devam diycem. en azından şükretcek çok şey var. tedavilerimiz iptal olmadı yumoşlar toplandı. ölsekte gam yemeyik artıkın:)))
bugün daha iyi olursun inşallah. Ya onca yoğunluktaki bir hastanede ancak o kadar olabilir. Bencede iyi bir yer. Ben 23 kasım yani haftaya cuma günü için z.kamil genetik 3, dr. Hatip aydına eşim ve kendim için randevu aldım. Cuma akşamı içinde umut süleyman bey e almak istedim cuma günü öğleden sonra yokmuş. Bende ulun bey e aldım. Internetten resmine baktım pfidik bişey elektrik alamadım :)) iptal edip scumartesi gününe süleyman beye almayı düşünüyorum.
evet canım cmtesi yaptırıcam ama erken olmazmı transfer edildiği günüde sayarsak 13. günde test yapmış olucam hatta sabahtan kan vermeye gidicem 12. gün diyelim. nebilm kan testide olsa çıkmayabilir diye düşünüyorum. yani test yapsamda adet olduğumda ümidi keserim acaba gebelik varda çıkmadımı diye düşünmem artık. zaten 17 si test günü bir akşama olmazsa 20 sinde de regl olmam gerek bakalım allahtan hayırlısı artık...
senin idrar olayı bence gaz sıkışmasından. düşün o gazı çıkartmak isterken bile feci bir sancı yapıpta çıkmayabiliyor. umarım bugün daha iyisindir.
duygucum daha önceki hamilelik beklentilerimde 11. Günü bile doktor bana kanda bakalım çıkar dedi. Ben 3/4 ay denedim ve her ay acilde dahil hep kanda baktırdım. özeldeki doktor ilişki sonrası11 günde bile değer çıkar diyordu.. Eğer bekleyebiliyorsan pazartesini bekle, bir daha para verme. Tabii bekleyebileceksen :)
birde şu genetik olayını soracaktım. Orda kan pıhtılaşma durumunada bakıyorlar mı? Vbenim asıl merak ettiğim durum kan pıhtılaşması
benimde yarın genetikte randevum var sonuçlarımı alcam. Arayan kişi randevu alıp gelin dr. A mı yorumlatcaksınız dediğimde evet dedi neden öyle bişey yaptıki acaba herhangi olumsuz birşeymi çıktıda dr. La görüştürüyor belki sonucumu alıp başka dr. Göstercem. Ve tek randevu aldım eşimi götürmiycem ikimizin sonucunuda ben alcam umarım verirler illa eşin gelip alsın demezler. Ben eylem hanımdan almıştım 15 ekim apzartesi ama saat 10 geliyordu ne o nede hatip bey yoktu o saatte neymiş yoldlarmış trafiktelermiş biz oflayıp poflayım eşim söylenince sekreter başka dr. La görüştürmüştü bilge hn. Dı sanırım. Ki o hafta onun randevu listesinde adı yoktu. Yada 18 yaş altı hastalara bakan dr. Du ama işimi gören o oldu nitekim.
valla ne bilim canım daha önce başıma hiç gebelik gelmediği için 10. Gündemi çıkar 15, gündemi çıkar bilemiyorum ha çıkar diyorlar ama değer düşükse çıkmayabilirde diyorum. Canım parasından değilim sağlık ocağı bedava yapıyor ama sonuç 2 gün sonramı ne çıkıyor. Zati iğneye gittiğim gebelik olursa haber verin dedi. Yaw dedim diye diye kuruttunuz he her geldiğimzde bunu diyonuz olsa merak etmeyin haber veririm:) şimdi spontan gebe kalanı görmedik dedi hemşire çevremizdeki herkes tedavi görüyor. Bir bu kadarda bilmediğim insanlar var diyor. Fertilde illa cmtesi gitcem diye bişey yok. Işim vardı gelemedim pazartesi gelcem derim sorun olmaz. Sonuçta orda 1 tane gebelik testi yapma hakkım var.
Genetik bölümüne gelince bana pıhtılaşma ve kromozom yaptılar, eşime kromozom yaptılar. Ama bizde hiç bebek olmadı. Eğer düşük veya hamilelik geçirmiş olsaydım + ne gibi testler yaparlardı bilmiyorum. Gidince onuda sorarım yarın:) hatta diğer kızlar tekrarlayan düşük yok sende test yapmaya bilirler dedi ama dr. Yinede sağ olsun yaptırdı. Zaman kaybetmek istemiyroum bir kaç tüp denemesinden sonra hadi bunlarıda yapalım demesin diye dr.lar hazır şimdiden yapmak istiyorum dedim.
bence de ikinizin birden gitmesine gerek yok, durumu sana anlatırlar. sorun olduğunu sanmıyorum. keşke o kişiye başka bir doktora gösterecem, yinede randevu alıp gelmem gerekirmi diye sorsaydın. bence sonuçları sen yorumlayamayacağın için doktorun bakıp bişey varmı yokmu size söylemesi açısından randevu alıp gelin demiştir. başka bir doktora gösterebileceğin aklına gelmemiş olabilir. ben saat 16:00 a randevu aldım. inşallah o saatte kan alma odasında birilerini bulurda kan verebiliriz. sen görüşmeye gittiğinde sorabilir misin, birde pıhtılaşma durumuna bakıyorlarmı.
canım ara sor aç karnına vermek gerekiyorsa kanı boşa gitmiş olma. eğer aç verceksiniz derlerse iptal et randevuları sabah saatine al. ben genelde kan vereceğim durumda sabaha alırım randevuyu hatta hep sabaha alırımki olaki kan ver derler diye garanti olsun isterim. bence ara 391 06 80 / 1326 dahilisi genetiğin. kan verceğimiz zaman aç mı tokmu olmak gerekiyor de. aç derse rand. iptal et. sabah saatine al.
ya eşime almadı zati tek kendime aldım. boşver yorumlasın dr. zaten kimseye göstermiycem şuan için o sonuçları ha tutmadımı odurumda 3.tüpü denerken gösterriim dr. uma. ama o nitekim kadın doğumcu. genetikçinin yorumlaması daha iyi olur gibime geliyor. iyi bir dr. sa tabi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?