Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

hadi gözün aydın. şu konuda haklısın, bekliyorsan adetlerin asla tarihleri tutmuyortarihlere de kafa yorma kuzum artık. vüudun şööyle bir toparlansın da artık ne zaman kısmetse olur.

gözünaydın canım. çok sevindim adetinin gelmesine. transfer için kendini ne zaman hazır hissediyorsan o zaman yaptır canım ama istersen bu ay kontrole gidebilirsin. bir ay sonra transfer yaptırıp, hamile kalan da var biliyorsun. yine de senin hazır hissetmen önemli tabii. umarım en doğru zamanda gerçekleşir transferin.

kızlar cumartesiden beri sağ kolumda hafif kaşıntı vardı hiç dokunmadım tabii. sonra dün hafif kızarıklık başladığını farkettim ama çok önemsemedim. bu akşam işten geldiğimde üzerimi değiştirirken farkettim sağ kolum omuzdan dirseğe kadar kıpkırmızı. resmen alerji olmuş. sol kolumda da aynı şekilde kaşıntı ve kızarıklık başlamış. eşim kullandığın ilaçlardan biri alerji yapmıştır deyince netten araştırdım biraz. tam olarak emin olmamakla birlikte sanırım tetradoxun böyle bir yan etkisi varmış sanırım. kollarım çok kaşınıyor ama korkudan dokunamıyorum bile. vücudumun diğer bölgelerinde yüzümde vs çıkacak diye de korkuyorum. yarın işlem öncesi tayfun beyi bulabilirsem sorayım diyorum. başka neden olabilir ki. yani kullandığım bir krem vs de yapmış olabilir mi bilemiyorum. ama neden sadece kolumda var. umarım ciddi bişey değildir.

uff bende 19.da ayın gıtcem kadın doguma zeynep kamılde,,hıc muayene olmadım zaten ıkıncı gıdısım oncesınde sadece test ıcın gıttıydım,,
acaba nasıl doktorların ılgısı falan?genetık doktoru cok ılgılıydı,,walla ben bıraz kasılırsam hemen cıkarım doktorun yanından

canım benimde kollarımda hassasiyet olmuştu hani elimi sürdüğümde sanki diken batırmışlar gibiydi okşar gibi yapıyordum genede bir sızlamavardı ama kızarıklık oldumu hiç bakmadım valla:) eşimde hormon ilaçları yapıyordur normaldir takma deyip geçiştirdi. :) ben hiç krem falan sürmem vücuduma hep alerji yapabileceğinden korkarım benimki kesin ilaçlardan oldu bence seninkide ilaçalrdandır ve eminim geçer. tetradox u bana opu günüyle birlikte verip sabah akşam günde 2 defa 4 gün kullandırmışlardı. sen başladınmıki tetraya ?

benimde sağ kalçamda sırtıma yakın bölgede iğneerden sebep kocaaa bir yumruk var. ellediğimde bariz belli ara ara ovuşturuyorum, duşa girdim ordada lif ve sıcak suyla ovdum. napalım başa geldi çekiyoruz inş. kıymetimizi bilet evlatlarımız olur düşünsenize ne kadar zorluklar çekiyoruz. vücudumuz nelere maruz kalıyor belkide hayatımız büyük risk altında ama bu yolda devam ediyoruz allah hepimize hayırlı evlatlar versin.

doktorların ilgisi şahane, bi kere kırmızı halı hep var. önce bando mızıka, sonra keman ve piyano resitaliyle devam eden müthiş bir karşılama artından klasik müzik eşliğinde müzikli terapiye alıyolar:)) hele hele yattığın masadan bu şartlar altında kalkmak istemezsin bile. bir bölüm başkanı var kenan bey ben diyim şeker sen de bal o derece yemede yanında yat. :))

devlet hastanesi işte bunların olması çok normal :)

canım ben yumurta geliştirici iğnelere başladığım gün tetradox ve bebek asprinine başlamıştım. demek bazı bünyelerde alerji yapabiliyor. ama benim kollarımda özellikle sağ kolumda kıpkırmızı kabarcıklar oluştu resmen şok oldum görünce. ben normalde de krem vs çok kullanırım. ama şimdiye kadar kullandığım hiçbir ilaç alerji yapmamıştı. bi de bu tetradox sivilce için kullanılıyormuş sanırım. doktora soracağım yarın. belki opu dan sonra vermezler en azından. kalça ilacı zormuş gerçekten. bene güya iğneleri hemşireye vurduruyorum ama göbeğimde minik morluklar oluştu. bacak iğnesini vurdurduğum son gün şişti resmen iğneyi vurduğu yer. kolumda sürekli kan aldırmaktan morardı moraracak. tüp bebek tedavisi deyip geçiyoruz ama çok zor gerçekten bu yaşadıklarımız. gerekli gereksiz bir sürü ilaç kullanıyoruz ne diyelim duygucum allah emeklerimizin karşılığını versin.

hadi gözün aydın. şu konuda haklısın, bekliyorsan adetlerin asla tarihleri tutmuyortarihlere de kafa yorma kuzum artık. vüudun şööyle bir toparlansın da artık ne zaman kısmetse olur.
Kesinlikle iş beyinde bitiyor nevincim beynini serbest bırakırsan istediğine çabucak kavuşursun keşke bebeklerde böyle gelse tarihlere takılmıyorum doktorumla aynı fikirdeyiz acele yok transferden çok zaten doğuştan tek olan yumurtalığımın durumu önemli belki de devam edicek önümüzdeki ay da uyarılması temizlenince yumurtalık normale dönmüşmü ona bakıcak doktorum çünkü aşırı yumurta üretiminden over de büyüyüp kendi etrafında dönebiliyomuş bazen bu çok riskli ve istenmeyen bişey sanırım olmadı bende çok şükür çünkü apanst ağrısı gibi dsyanılmaz ağrılar yapar dedi ben yırttım sanırım adet de söküldü bu sabah itibariyle artık herşey yoluna giriyor

Sağol canım yani sanki 1 adet dönemi daha dinlenip öyle olsa içim daha rahat edecek çünkü doktor da acele etmeyelim o kesecikler içindeki su boşalınca bildiğin kist olarak kalıcak yani 1 ayda gitmeyebilir dedi 2 aydaha iyî dedi hem bu adette gitse bile rahimin toparlanması için 1 ay daha beklemek istiyorum ben yine düşükle sonuçlanıcak bir gebelik istemiyorum ben rahim en az 9-10 mm kalınlıkta olsun beneğim güzel beslensin istiyorum hem eğer bu ay koydurursam ve tutmazsa sabredemrdim diye içim içimi yer ve eşim de istemiyor acele yok 1 ay daha bekleriz gerekirse 3 ay bekleriz diyor o böyle olmasını daha mantıklı buluyor be tutacağına çok inandığı için iyice dinlenmemi istiyor.
Senin de bugün opun var inşallah herşey yolunda gider hayırlı haberler alırsın canım

Canım benim de dekolte bölgem boynum falan minik minik kırmızı noktacıklarla dolu kaşı tı yok ama sürü halinde öyle kırmızı noktalar var kesinlikle ilaçlar yapıyor bünyeye göre de farklı şekillerde ve şikayetlerle ortaya çıkıyor mesele benim cildim acayip hassastır öyleki alt çamaşırımın lastikleri bile kasıklarımda pul pul döküntü yapar hep nemlendirici kullanırım ama kaşıntı yapmadı sadece göğüs be dekolte bölgemde yani böğrümde kırmızı noktalar varsen yine bir sor daha kullanacaksın opu dan sonra o yüzden belki değiştirir yada 4 gün kullanıcaksan bizim gibi dayanırsın şiddetlenmezse bol su ile iç ilaçlarını

Ay duygu çok alemsin canım ya niiçün insanları heveslendiriyorsun hayallerle gidip kenanın hiddetiyle karşılaşınca neye uğradıklarını şaşıracaklar sonra

Bu arada sumisali hoşgeldin sefa getirdin devlet hastanesinde çok aşırı ilgi alaka beklemiceksin ama çok geniş bir yelpaze var bazen güzel ilgilenilir doktora istediğin soruyu sorar cevabını alırsın bazende karambole gelir doktoru bulamazsın vs.. Muayne şartları özeldeki gibi değil tabi ortalama bir kenan bey var oranın şefi bazen melek bazen şeytan bağırıverir bazen :) ama hiçbişey kafana takma onlarda çok yoğun çalışıyolar ara sıra gerginlikler olabiliyor.

Son düzenleme:

günaydın elifcim tabi anacığın geldi tüm gün gezip tozacağın için erkenden topiğe girip cevapları aradan çıkarayım dedin dimi:) eğer o kesecikler içi boşalınca kiste dönüşüyorsa belki 2 .ayda doğum kontrol kapı kullandırıp onları yok etmek isteyebilir. ufak kistleri olanlara genelde d.kontrol veriyor dr.lar ama seninki ohss sonrası oluşan kistler olduğu için belki farklı bir tedavi uygular yada 2. adetinde kendiliğinden dökülmesini bekler. ha belkide keseler kister dönüşmiycek belli mi olur. valla canım insan öyle bir sabrediyorki 1-2 ay nedirki diyorsuın zman çok çabuk akıyor ve yetişemiyoruz ilk tüp ağustosta yapılmıştı 2 regl ara verilcek dendi hesap kitap yaptım ateş bastı nasıl sabredicem ben dedim. planlarıma göre ekimde transfer olurum dedim ama daha geç oldu yani bazı şeyler istesekte elimizde olmuyor: bu gibi işlemlerden sonra adet bende hiç geçikmedi tam gününde geldi mesela 17 ağust gebelik test günümdü 19 unda regl oldum. maşallah şaşsa günü şaşarım yani:) beni hiç utandırmıyor kör olasıca. aynı şekilde aşılamalarımda da öyle olmuştu.

ya napim elifcim devlet hast. ne kadar ilgi gösterebilirlerki insana. muayenemizi olup çıkabilirsek kendimizi şanslı hissetmeliyiz. haa ben çok şikayetçi değilim yolu yordamı öğrendim işlerimi hiç sektirmeden ilerlettim düşünki 1 yıl içinde 2 aşılama 1 tüp raporu alıp işlemlerimi yaptırdım. 2010 kasım sonu korunmayı bıraktım tam tamına 2 yıl olmuş ama bizde hala tık yok( bakalım ne kadar daha bekliycez.

ben ilk testimi fertilde veririm daha sonra değer artıyormu diye bi kaç gün zk ya giderim diye düşündüm. ha olaki gebelik olursa takibini zk. da yaptırmayı düşünmüyorum. ha şu 3 lü 5 li testler neyse onları hem özel heme zk. da yaptırırım yani garanticiyim ya çiftlerim testleri. 2 farklı özele para vereceğime 1 özel 1 zk. yaparım. hani pahalı olan testlermiş. gerçi millet pahalı diyor ama hiç fiyat bilmiyorum tabi. artık allah kısmet ederse bence sizlerde öyle yaptırın testleri çift yaptırın. gebe izlem kasvetli geliyor bana bu sebepten zk da istemem. ama nerede devam ederim hiç bilmiyorumda. bana yakın yer olsun geliş gidiş zor olmasın istiyorum ama yakın olanların hepside lüks hastaneler takip için gereksiz pahalı olur( sanki tuttuda bunların hesabını yapmaya başladım hey allahım napalım artık olmazsa da donmuşları bir defada koyaarız yada dr. a sorarız tekmi yoksa çiftinni koymakmı uygun olur o söyler. ama 2 tüp yapıp tutmayan biri olarak 2 sini koymak daha mantıklı gibi geliyor. ha ikiside tutup ikiz olursada şansımıza.

aynen öyle dikkat etmiyorlar şimdi benimki iyileşti ya geceleri yine yorganı üstünden atmaya başladı bende artık üstünü örtmüyorum sonra sanrıım k.çı donuyor bakıyorumda içine girmiş sıkı sıkı sarılmış oluyor yorgana. aslında iş bölümü yapmak iyiymiş keşke bende yapsaymışım ama iş beğenmiyorumki . adam elinden geli,nce yapmaya çalışıyor bir erkek olarakta gayet iyi aslında ama ben illa aksilik yapıp azarlıycam adamı yapamamışsın diycem:) ama napim çamaşırları nizami asmıyor çırpıp tele astırıyorum atletleri falan yamuk asıyor dolayısıyla çamaış yamuk kuruyor:) benim eşim ev temizliğinede önem verir ama ben alıştırdım anası kirli pasaklı belki bende öyle olsaydım batmazdı ama bu saatten sonra biraz dağıttığım zaman ya bu arar çok dağıttım etrafı diyorum evet farkındayım hadi gel etrafı toparlayalım diyor. ve artık kimsenin işini beğenmiyor teyzesine gidip 1 gecve kalmıştık şehir dışında eve gelince hemen lafını etti ayy teyzemin banyosu ne kirliydi öyle birde genç kızı var falan anasına dedi ana teyzem kendini salmış evi kirliydi falan nerdeyse aynayı bel silecektim dedi. anasıda bacısı ya ses etmiyor. ay bende duygunun işinden sonra kimseyi beğenmez oldum diyorda kaynana gık demiyor. ha hu öylemi bile dedmiyor oğlu karısını övünce içten içe zoruna gidiyor heralde. ama pasaklı koca tarafım sosyaliz gezmeyi tozmayı severiz adı altında evlerini bok götürür haa onlara sorsan biz çok titiziz der ve eli beğenmeyip elin lafını ederler:)) öyleki ben olayın b.kunu çıkartıp camları silerken pencere aralarını eski diş fırçasıyla fırçalarım:) anamdan gördüm napim. ama o ev hanımı zamanı çok oyanalanmak için yaparda ben neyime güveniyorum bi cmtesin var yüzeysel yap geç dimi ama yokk illa ellerimi parçalayıp bi posta belimi sakat edeicem rahat etmem yoksa:) ama senin kocanda tek çocuk olmasına rağmen bence şımarık değilmiş ve bunları yapıyormuş bravo valla hele birde anasıda iş bilmez allahtan ona çekmemiş. ne bilim yeni nesil erkek biraz evcimen mi ne elinden karı işide geliyor gibi yada bana mı öyle geliyor. hasta olduğumda eşim sen yat ben sana hizmet edicem der. 2 dk. uzarım sonra ya mutfağı dağıtırya ya ıslar elleriyle dolap kulplarını tutarsa ya elişnden yere su damlarsa diye düşünüp hemen kalkıp giderim yanına oda çok sinir olur hastasın be kadın bi yatta ben yapayım der ama içimden hee dağıt birde senin k.çınımı toplayım derim. halbuki dağıtmaz makinayada yerleştirir ama ben yinede rahat edemem. mesela balkon wc yıkama işini sever. ben sazan yine atlarım bırak yapsın demi ne kaşınıyon. millet kocam yapsın der bende adam yapıuyorda beğenmiyom nankörmüyüm neyim:)) sanırım bu anlamda şanslıyız. sonayın kocada becerikli sanırım yemekler falan ohh o da şanslılardan:)

erkenden hastalanman iyi oldu, rahatlarsın biraz. bende yarına çıkmam gibi, ağrılardan anlıyorum. umut düşünüyordum ama dün umutta tüp yaptıranları okudum 30 yumurta toplananlar var. ve kullandıkları ilaçları yazmışlar 5/6 çeşit. sanki siz o kadar çeşit kullanmadınız... bende acaba çok yumurta elde etmek için fazlacamı veriyorlar diye korktum. sonradan acillik olanları var. karnımdan su çekecekler diyenler !!! hemde transferleride yapılmış olarak !!! birde bahar yumurta büyüklüklerini, e2 sonucunu falan yazıyordu..sürekli kontrole gidiyordu.. umuttakiler hiç söylemiyormuş. yani içime bir kararsızlık doğdu gibi ama yinede şimdilik bilemiyorum...

bence sen 1 ay daha bekle iyice tertemiz ol, rahminde iyice toparlansın sağlıklı bir şekilde transferini ol. nasıl olsa sadece içine yerleştirecekler. senle ikimiz 15 aralık gibi başlayacaz. adet günlerimi aynı.. herşey yolunda giderse yılbaşı civarı transfer olur.. yeni yıla öyle gireriz :)

eşi temiz olunca kimseleri beğenmez tabii :) iş konusundada ben eşime diyorum...ben rahat etmek için evlendim, var olan işlerime ekstra iş yüklemek için değil. temizliği ben yaparım ama yemek işlerini çoğunlukla o yapar. balkon yıkamak, alışveriş onun işi... çamaşır yıkamak ve bazanda ütü yapmak. tedaviye başlarsam hiçbişey yapmam.

canım umut zaten zk. 2 diyorum ben ha gidip bizzat görmedim ama telde bile sekreterin sesini duyamadım bir yer. birde herkes çok kalabalık diyor. bilemiyorum tabi sen ve nevinin ya umut yada ist.tüpten başka şansınız yok gibi raporlu olarak. erkek faktörü olduğu için imsi / pgt yöntemleri sanırım bu 2 yerde var. bu sebepten ya umut ya ist tüp olacak. oda sana ters olur çalıştığın için. adetine daha varsa ve raporun çıkmasınada daha var iyi araştır ve iyi düşün umarım en iyi kararı verirsin.

oh iyi valla senle nevin sermişsiniz yaş itibariylemidir nedir. belki bende zmanla öyle olurum. valla salamk lazım her işi o beceremz diye üzerime almakta doğru değil. bir zman sonra altında ezilirim. alıştı ya benimki her şeyi eksiksiz yapmama eksikler olunca triplere girdiği görüyorum ama yok öyle yağma hem dışarda para kazan, hem evde iş yap hem çocuk için onca eziyete katlan. birde he yükü al üstüne sonra triplere maruz kal. ha iş yapar ama ütü senin süpürge benim diye ayrım yapmadık hiç.

bahar şimdi opuda çıkmıştır yada btmek üzeredir. inş iyi kaliteli yumoşlar çıkar.

haklısın iyi düşünmek lazım.. ama umut yakın olmasından dolayı yine birinci tercihim olacak gibi. hayırlısı artık.

hangi işi sürekli yapmaya başlarsan o senin görevin haline geliyor, o yüzden bazan onların yapmasınada izin vermek lazım :) kadın milleti çok yıpranıyor, her anlamda.. bak bu süreçte bile çeken biziz
bahar inşallah güzel haberlerle gelirde sevindirir bizi.

haklısın iyi düşünmek lazım.. ama umut yakın olmasından dolayı yine birinci tercihim olacak gibi. hayırlısı artık.

aslına bir bakıma umutta sana yakın değil evin kartal karafında umut taa koşuyolunda, ist. tüpte gümüşsuyunda ve işin leventte. ikiside eşit uzaklıkta gibi. hatta metro kullanırsan ist. tüp daha hızlı gibi. ama aklını karıştırmak istemem. nevin zaten bu ay başlayacak ondan fikir alırsın ist. tüp hakkında memnun kalırsa eğer belki fikrin değişir. öyle yada böyle bence kaderinde ne varsa onu yaşarsın merkez işin bahanesi diye düşünüyorum..

canım sen nankör falan değilsin ama ayyyynen benim annem gibisin. bildiğin fazla titizsin. o da senin gibi çook ayrıntıcıdır. kadın por çözle banyo derzlerini fırçalarken derz bırakmıyor, bildiğin eritiyor da, geçende yine banyo fayanslarını yaptırdı. tabi ev hanımı da olunca o ev her gün deli gibi temizlenirdi. kardeşimle "bak her hafta temizlikçi gelsin, biz parasını verelim, büyük işleri o yapsın, allah aşkına kendini bu kadar yıpratma, sen git gez toz" diye yalvarırdık. temizlikçi gelir ama annem kimsenin işini de beğenmediğinden yine onun peşinde bir o kadar iş yapardı. 3 sene önce anjiyo olup, hastaneden geldiği akşam, 2 büklüm iş yapmaya kalktığını bilirim. hatta hatta bugün ev işi sevmememin sebebi de annemdir zira genç kızken aynı senin eşine yaptığın gibi beni o kadar azarladı ki, ben de iyice soğudum. gençliğinde kendine hiç acımadığı için de, 50sinden sonra tabi fıtık, kemik erimesi, eklemlerde kıkırdak kaybı, menisküs allah ne verdiyse çıktı. o yüzden ben ondan çok ders aldım ben kendimi böyle yıpratmam dedim. aman diyeyim sen de kendini harcama. sevmiyorum dediysem sanma ki evim leş falan. tabi o annenin evladı olunca zaten pis bir eve tahammülün olmuyor. ama senin deyiminle "yüzeysel" yapanlardanım. öyle pencere içlerini diş fırçasıyla falan fırçalayamam, bugün çok ütü yaptıysam, evi süpürmeyi yarına bırakırım falan.
zira titizliğin sonu yok. kendini her zorladığında sana yaşlılığında kireçlenme, fıtık, vs olarak dönüyor. bir gün öldüğünde de kimse mezar taşına "çok titiz kadındı, evi bal dök yalaydı" yazmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…