Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

zk de rapor nasıl cıkıyor bılgı verırmısınız dısarda raporlu olursa ne kadar olur tup bebek

zk de rapor nasıl cıkıyor bılgı verırmısınız dısarda raporlu olursa ne kadar olur tup bebek

zk.ya gidince bir liste verecekler orda yazanları eksiksiz yerine getirdiğinz zaman incelemeden sonra heyete / konseye tekrar heyete girecek dosyanız.daha sonra raporunuz çıkacak. verilen listedeki test tahlilleri tamamlamak en az 2 ayınıza mal olur. + raporun çıkmasıda 1-1,5 ay sürüyor. rapor çıkartmak için en az 4 ay gerekiyor. rapor çıktıktan sonra sgk nın geçtiği özel bir merkezde yaptırmak isterseniz merkeze göre fiyat değşiyor. 1500-2000 tl arasında + ilaç parası ödeniyor.

insan ne kadar araştırırsa araştır bir yerlerde bilmediğimiz olaylarla karşılaşabiliyoruz yinede.. allahtan başlangıcı, ilerlemeden önlemini almışlar. beklemek zor tabii ama sabretmen gerek...allah sabrını verecektir... bir bakarsın bu seferde ben eşlik ederim sana. benimde herşey yolunda giderse şayet 15 aralık adetimle tedaviye başlanabilir... ama inşallah sen benden önce başlarsın :))

çok güzel haber yaa. 6 tanesinin döllenmiş olması süper.. şu sıralar transferine az bir zaman kaldı, hadi inşallah herşey yolunda gider, senin için dua ediyorum.

duygu şu an transfere hazırlanıyor olmalı. allah yardımcısı olsun.
benimde kasık ağrılarım şiddetlendi bugün. henüz iki kez iğne vurulmuş olmama rağmen.
arabada işe gelirken başladı hala giriyo arada bıçak gibi

aminnn, ne kadar zor bir süreç... ben rapor hazırlarken rahim filmi vs düşünürken şimdi öğreniyorumki onlar kolay tarafıymış. asıl zor kısım tedaviye başlama zamanıymış.. iğnesi ayrı dert, oluşturduğu ağrı ayrı, toplama ayrı, sonrası yine öyle ( allah şifa versin. inşallah ağrıların çabucak geçer.

sağol canım. aynen öyle. allah hepimizin yardımcısı olsun.
elif nasıl oldu acaba? erken ohss en fazla 10 gün sürüyor. umarım en kısa sürede toparlanır.

sağol canım. aynen öyle. allah hepimizin yardımcısı olsun.
elif nasıl oldu acaba? erken ohss en fazla 10 gün sürüyor. umarım en kısa sürede toparlanır.

elifim iyi olur inşallah... şansızlık oldu ama vardır bir hayır. iyice iyileşip yaptırma kararı çok doğru olmuş. iş transferin olmasında değil, sonrasında devam edebilmesinde.. inşallah beklediğinin karşılığını alacak. benimde çarşamba günü sistemik raporum çıkacak.o gün eşimle gidip tüp bebekte dosya açtıracaz. inşallah bir problemle karşılaşmayız.

günaydın kızlar duygu nun 11 de transferi vardı şuan yapılıyor olabilir rabbim yardımcısı olsun bu defa yüzünü güldürsün.
sonaycım iyi dileklerin için sağol kesinlikle üzülmüyorum aksine bunda da bir hayırın olduğunu düşünüyorum bu kadar bekledik 1-2 ay daha beklerim doktor 2 adet dönemi sonra yapacağını söyledi transferi 20 aralık gibi sanırım hem dinlenmiş olurum çok yorucu bu süreçler..
bahar cım senin adına da çok endişeleniyorum ilk kontrolünde herşeyi hatırlat e2 sonucunu sen de takip et. hafifi buysa şiddetlisini tahmin edemiyorum. Allah yardımcın olsun.

kızlar ben de kontrole gittim bir ilerleme yok yani en azından bir artış yok aynen duruyor hipersitülüme olmuş kesecikler. zaten hemen geçmesi beklenemez ama bir büyüme yada ilerleme yok şimdilik. hemogram alındı kan değerlerime bakılacakmış gerekirse serum desteği verebiliriz dedi. çarşamba yine kontrole çağırdı sanırım ciddi olmasından korkulan bir durum.ishal karın ağrısı miğde bulantısı ve nefes darlığı var mı dedi yok dedim. bu bulgular halinde hemen beni ara dedi. bol su tüketmeye protein ağırlıklı beslenmeye devam.şimdilik bir sıkıntı yok bende çok bir rahatsızlık da yok ama sıvı nın damar yolu ile yukarılara karın içine kaçmaması için sürekli takip edilmesi gerekiyor sanırım. çok şiddetli değil 1 ayı bulmaz geçer dedi. ben de başlangıç aşamasında deyince ilk farkedildiğinde daha ilerler diye korktum dedim. uyarılmanın ne kadar süreceğine bağlı dedi. benim ilk rahim duvarı kontrolüne gittiğimde yeni başlıyordu ama şiddetlenmemişti. ilaca devam ediyorum inşallah da artmaz. sanırım 8-10 güne düzelirim. ama o büyüyen içi sı dolu foliküllerin küçülmesi ve tamamen gitmesi zaman alacağı için transferimi bir sonraki adetten sonra yapmicak. 1 adet dönemi daha beklicez. aralık adetimde yapılacak. gerekirse 3 ay. ben istemiyorum tabi 3 ayı bulmasını ama eğer riskli bir durum var sa zaten dondurduk embriyoları risk geçene kadar gerekirse 6 ay bekleriz napalım. çarşamba yine kontrol. umarım şiddetlenmez. benden haberler böyle. en son benim transferim yapılacak bu durumda. bekleyeceğim hepinizi :) bahar ı duygu kesin 3 aylık hamile olur benim transferim yapılacağı zaman :) ben de rahim içi nin temizlenmesini beklicem. geç olsun da güç olmasın sonu güzel olsun inşallah.
eşimin spermiyogramını ve embriyoskop cd mizi aldık geldik. kan sonucuna göre riskli bir durum varsa da arayacaklar. 2 embriyom var izledim 50 sn lik hızlandırılmı görüntü. bölünüp duruyolar hangisinin kaça bölündüğünü anlamak mümkün değil hangisi 8 hangisi 6 anlamak mümkün değil. ama olsun onlar yine de benim çocuklarım.
çok yoruldum ilaçlardan kontrollerden fırsat bulsam anneme gidicem biraz kalmaya ama çarşamba yine çağırdı dinlenmek iyi gelecek sonrasında 2 ay umarım benim için su gibi akıp geçer.....

sağol canım. bende kendi adıma endişeleniyorum ama elimizden gelen fazla bi şey yok gibi. kendimce önlem almaya çalışıyorum şimdiden. e2 yi takip edeceğim netten kontrol ederim hemşire ile görüşmeden. yüksek dozdan dolayı fazla yumurta gelişeceği için bu durum daha da tetikliyor ama napalım artık şu durumda yapılabilecek pek bir şey yok gibi.

canım bildiğim kadarıyla erken ohss en fazla 10 gün sürüyor. yani en geç 10 gün içerisinde iyileşmiş olacaksın inşallah. transferin yapılmış olsaydı eğer hastanede yatmaya kadar varabilirdi bu durum biliyorsun. geç ohss 3 ay kadar sürüyor bildiğim kadarıyla. anlayamadığım şey doktorun neden transferi 2 ay sonra yapacağı. yani tahminim kısa süre sonra adet olacaksın ve iyileşmemiş olacağın için 1 ay sonra mı yapabilecek transferi? yani öyleyse eğer 2 değil 1 ay beklemiş oluyorsun.

evet hepimiz duygudan iyi haberler bekliyoruz :)
senin içinde ilerlemiyor olmaları güzel. en azından artmayacaklar inşallah. olanlarıda ilaçlarla atarsın... zaman dediğin nedirki su gibi akıp gidiyor. hem seni bekleyen dondurulmuş embriyoların var.. ne kadar beklersen bekle onlarda seni bekleyecek :) bende hepinizi bekleyecem. çünkü piyasada bir raporum bile yok :)) herşey zamanla olur, tek yapmamız gereken biraz sabredebilmek, her ne kadar zor olsada sabredecez. sonu selamet olur inşallah.

canım ben şimdi 10 gün sonra adet olacağım doktora ozamana geçmiş olur mu yaparmısınız transferimi diye sordum birdahaki ay dedi. yani şimdiki adetimle gitmezmiş o geliişen foliküller. küçülmeleri için 1 ay daha beklememiz gerek dedi. mantıklı olanda bu bence. o kadar büyükler ki ben 2 adet de gitmeyebileceğini bile düşünüyorum. 15 kasım da adet olsam bir sonraki adetim 15 aralık olur yani o zamana sanırım yapıcak.

evet canım zaman su gibi akıp gidiyor. senin de raporunu aldığın ve denemeye başladığın günler gelecek az kaldı canım.herşey hallediliyor sakın üzülme. hem sen ne kadar çırpınsan da görüyorsun işte rabbim zamanı var diyor bekleyeceksin kulum diyor. o yüzden herşey hayırlısı ile olsun.

sen doktorun dediği gibi bekle. iyice temizlensin. artık acele etmiyorum çünkü benimde adetime 10 gün var, diğeri de senin gibi 15 aralıkta olacam. o zaman kadar rapor cıkar, acele etmiyorum.

selam kızlar geldim eşim eve bıraktı bişeyler yedik yat dedi bana o evden çıkar çıkmaz neti açtım:) hemen bilgi vereyim dedim. biliyosunuz 8 yumoştan 6 kalmıştı ve bu 6nın hepsi döllenmişti. bölünmeleride olmuştu 4 ü iyi kalitede demişlerdi dün. ama bugün gittiğimizde elimizde kala sadece 3 embriyo olduğunu öğrendik. embriyolog döllenme ve bölünmelerini izlettirdi. 3 ü de 8 hücreli onlardan en iyisini transfer ettiler. yani bu belirlermeyide bazı değerlere göre embriyoskop yapıyormuş. eskiden o yoktu bir karar veriyorduk acaba hangisini transfer etsek diye dedi embriyolog bayan. neyse toplamlda 3 adet 8 hücreliden 1 transfer edildi 2 si donduruldu. 17 kasım test günü dediler. bakalım artık hayırlısı olsun. 5.güne gitmeyi planlamıştık başta ama az embriyo kalınca riske girmek istemedik dedi embriyolg. bende çeşitli sorular sordum. hani 2 sini dondurum diğerni 5 güne götürün falan gibilerinden nasıl olur sizce soğru olurm ufalan deim rüskleri çok amaillaböyle istiyorum dersenizde imzalı kağıt alıyoruz falan dedi. yok sadece merak ettim ısrar etmiyorum neyi uygun gördüyseniz onu yapın dedim. oldu bitti işte geldik eve bu hafta evdeyim artık bundan sonrası allaha kalmış. bu arada sadık bey dokstinox diye bi hap verdi 8 gün kullanınn dedi. küçükücük bir şisesi var ve içinde 8 adet minnacık hap var. 36 tl. alışmışım sgk dan ilaç almaya öyle patır patır para verince üzülüyorum. o ilacı verme sebebide e2 4000 lerde çıktı ya önlem olsun diye dedi yumurtalar çok irimiymiş neymiş. ama neden önlem almaya çalışıyo anlamadım tırstım acıkçası. kafamda dalgın olduğu için irdelemedim. artık verilen her ilacı içiyorum sorgusuz. ve gerçekten bıktım. göbek iğneleri bitti peşine haplar ve kalça iğnesi başladı illallah ettim yani (

kızlar şimdi size yazarken zk. genetikten aradılar sonucunuz çıktı randevu alıp gelin sonuçlarınızı alın dediler. bende sonuç almayadamı randevu gerek dedim genetik dr. yönlendircem dedi. haa yorum yapması için öylemi dedim evet dedi. bakalım ne çıktı. umarım kötü şey çıkmamıştır(( tuhaf oldum şimdi

canım hayırlı olsun transferin. bir hafta izin ayarlaman da iyi olmuş. bu sefer herşey yolunda gidecek inşallah 17 sinde güzel haberlerini alırız. umarım genetik sonuçlarınız da güzel çıkmıştır.

hadi hayırlı olsun duygu cum Allah sonunu güzel eylesin inşallah. neticede 1 tanesini transfer ettiler 2 tane de dondurdun ve hepsi 8 hücreli gayet güzel. ben biraz araştırdım 7 hücreli 6 hücreli dondurulmuş tutan bile var. bırak 4 hücreli tutan bile var rabbim yeterki ol desin. aldığın o ilaçtan ben de kullanıyorum dostinex. içinde 8 tane var zaten 8 günlük minicik bir kutu biz de 36 tl idi şenay eczanesinden 32 tl ye aldık. sanırım senin de yumurtaların aşırı iri olduğu için önlem amaçlı vermiştir muhakkak düzenli iç. ohss olabilirsin transferden sonra da bu durumla karşılaşan çok insan oluyormuş. kimisinin gebeliği tutmuyor kimisinin tutuyor ama hastanede yatarak 3 ayı zor geçiriyorlarmış. bol bol su iç. progestan iğneni de düzenli yap folik asidini de iç canım kendine dikkat et. zor oldu mu transfer çok mu sıkışmak gerekiyor idrara bir de sonrasında ne kadar yatırıyolar merak ettim.
genetik sonuçların da çıkmış hayırlı olsun. ben doktora sordum gerek yok dedi. eşim de yanımdaydı zaten işleri de yoğun dünden razı gitmemeye. artık götüremem. doktor şuan gerek yok dedi. anca 2-3 deneme tutmicak yada tekrarlayan düşükler olucak o zaman. zaten bazı önlemleri almak için kan sulandırcı vericem falan dedi. benim de takatim kalmadı zaten.
ohss olanlarla falan konuştum. daha şiddetli geçirmiş bir arkadaş 1 hafta yatmış hastanede ama hemen o adette atmış su keseciklerini ve başlamış dondurulmuş için transfere kadar rahim kalınlığı için ilaç kullandı vs.. şimdi hamile. senin de birdahaki adetine gider diyor. doktora sordum bakıcaz kesecikler biraz büyük belki 1 ayda gitmeyebilir dedi. karından da baktı öyle net görünüyor ki. beni çarşamba da görücek. ölücekmiyim ne çağırıp duruyor. şiddetlenmesin diye kontrol ediyor sanırım. şimdi yaşar aradı kan değerlerim normalmiş korkulacak bişey yokmuş. çok sıkıldım artık doktora gitmekten zaten transferde olmadı hevesim kursağımda kaldı. artık bitsin gidip gelmeler de rahatlayayım kafamı dinleyeyim en azından adetime kadar. inşallah 1 ayda temizlenir de olur transferim ama hiç ümidim kalmadı daha şimdiden. belki de 2 ay beklemek daha iyi olur ne biliyim sanki 2 ay dinlensem daha iyi tutar gibi geliyor. rabbim biliyor artık.
karşı komşum hastaydı vefat etti dün akşam moralim bozuk oraya geçtim başsağlığına. sürekli uykum var ilaç yapıyor sanırım. yatıcam birazdan.
sende dikkat et kendine 2 gün canım sonrasında da abartmadan hayatına devam et :) inşallah sen pozitif i göreceksin.

Tberik ederim, gözün aydınn, sorunsuz tranfer olmuş, çok sevindim. inşallah dondurulmuşlara ihtiyaç duymassın. bu sefer olacak bak gör.. 17 sine de 12 güncük var :)) bu haftaya izin almış olman güzel. doktorlarda evde olmanımı önerdiler. yani yatacakmısın hep. o şekilde tutma şansı dahamı yüksek oluyor.

sağolun kızlar bakalım sonuç ne olur bilemiyorum artık hakkımda hayırlısı ne ise o olsun dyorum. eğer bu da tutmazsa 3.deneme çift embriyo koyacaklar kalanlarıda orda kullanırım. ya elif 4 gündür iğne yapıyorum hiç acı olmuyordu bugün tuğba mı o hemsire yaptı s.tük kalçm nasıl ağrıyo kaç saattir.bşrde bu iğne acır masaj yapın arada dedi zaten yaparkende acıdı dibine kadarmı ne soktu atal karı. gidince şikayet etcem eli çok ağırdı nş. başıma bi iş açmaz bu ağrı. o dokstinox ne işe yarıyor allasen önlem almak içişn deyince endişelendim (( acaba transferde bişeymi gördü verdi ???

tranferin en zor kısmı idrara sıkışık olmak o bitiriyor 15-20 dk sürüyor acıma olayı yok kasmamak gerek kasınca acır ama speklumu takınca epeyce açık kalıyor dr. oynuyorda onuyor bir an önce bitsin istiyosun çoksa suratına işiycem diye korkuyosun:))) odaya geçincede biraz daha tuttum hemen yapmadım sonra bakıcıdan sürgü istedik getirdi bunlar temiz dimi dedim 10kez kullanıolıp atılıyr dedi ama yapınca nasıl rahtladım anlatamam. 1 saat dinlendirdiler .2.idrar gelince tekrar çağırdık kalkabilir dediler kalkıp 2.cisini wc de yaptım.. böyle işte pc yanımda yatarak tek elle yazıyorum geç yazbiliyorum:)) varsa sorular yazayım cevap.

ya bana kalırsa tutacağı varsa her şekilde tutar ama ilk 3 gün ikkar edin diyolar. 3gün rapor verebiliyolar günde yıllık izindn aldım 5 gün 7 günde h.sonu 7 gün ama şimdiden sıkıldım ( yatmak bana göre değil bugün uzanırımda yarın kalkarım. zaten hep yat demiyorlar arada kalkıp gez dediler. nasıl davranmam gerektiğini bayan asstn anlatırken eşimde dalga geçiyor internete girmek serbetsmi diye:) biliyor ya durmayıp gireceğimi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…