• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
selam kızlar şuan için sizlere iyi haberlerim var ama yarın ne olur bilemiyorum. saat bu sabah saat 10 a doğru eurofertilden aradılar. 8 yumurtanız toplanmıştı bunların 6 sı döllendi dediler :46: çok sevindim tabi. neyse yarında bölünecekler bölünme durumlarına göre yarın sizi arayıp transfer günü ile ilgili bilgi vereceğiz dedi. bende dr. um pazartesi transfer olur dedi. deim. kızda 5.güne gitmeyi istiyoruz yarınki gelişmelere göre karar vereceğiz dedim. bende 5.gün transfweri olunca şansızmız daha da artıyor ama dondurulacak embriyo kalmayabiliyor dedim (dr.un lafını ona sattım:)) rezerv sorunu olan bir hastyaım olaki tutmazsa elimde dondurulmuş kalsın istiyroum dedim. şuan emriyolar embriyoskopta geince durumlarına sizde bakarsınız dedi. tamam inş. yarında iyi haberler verirsiniz deyip kapttım. eşimi aradım çok sevindi benimkiler çalışmış akşam diyor:)) ama inş bu sevincimiz yarıda kalmaz ve 6 sınınhepsi çok güzel bölünür 5.gün transferi olur ve dondurulacak embriyomuzda kalır inşallah. :26: ne çok şey istedim tanrıdan değilmi ama napim çok ilaç kullandım bıktım artık psikolojimde etkilendi ilaçlardan. allah bu defa yüzümüze bakar inşallah. dualarınız eksik etmeyin.

senin adına ben de çok sevindim canım inşallah en az 5 tanesi 1. sınıf embriyo olur ve bir kısmı da 5. güne gider. emin ol transfer için de dondurmak için de embriyon kalacak. ama embriyolara birdaha hiç ihtiyacın kalmayacak çünkü sen hamile kalacaksın bu ay benim içime öyle doğuyor. sonra belki kardeş yapmak için kullanabilirsin embriyolarını. bana da doktor 11 tane toplanınca 5. güne gitmek istiyoruz demişti ama 3 üne işlem yapılabilince ancak, bu ihtimal ortadan kalkmış oluyor. inşallah bölünmeleri de sağlıklı olur 8 hücreyi gördükten sonra tamam zaten daha da sırtın yere gelmez senin :) hakkında hayırlısı olsun. ben seni 1 yada 2 ay geriden takip edeceğim hatta bahardan sonra bile olabilir transferim geç olsun da güç olmasın önemli olan bu. şuan gebe kalsam bile vücudum bu durumda gebeliği devam ettirebilir mi şüpheli. zaten tutması da düşük ihtimal. en iyisi biraz dinlenmek şu OHHS denen durumu hafif şiddetle atlatmak. sonrasında da duam tabiki 1 ayda temizlenmesi rahimin. herşey olacağına varıyor işte.

ağlamak istiyorum, ağlayamıyorum bile. nasıl bir duygudur 1 belki de 2 ay daha sabretmem gerekecek. ne büyük bir mucizeymiş birdaha gelmesi için tam 1.5 yıldır bekliyorum. daha da bekleyeceğim. bir transferi olmayı bile beceremedim.
sadık bey kalbi duran ve kürtajla alınan gebeliğimin genetik sorunlardan olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. ben de rahim ince diye ondan beslenemedi diyorum o da olabilir diyor. ama kesesi görünen kalbi atan bir bebeğin sonradan ex olması genetik bir faktörü olduğu için olabilme ihtimali daha yüksek diyor. içime kurt düşürdü. bu arada zk nın genetiğinden randevu alıp pıhtılaşma ve genetik testlerimizi mi yaptırsak acaba? eşime söyledim saçmalama gerek olsa söylerdi doktor diyor her zamanki erkek milleti tepkisi. ama eğer pıhtılaşma yada genetik varsa transfere kadar yada hemen sonrasında beli olur belki o zamana da bir önlem alınır. duygu nun yaptığı gibi gidip 1 tane düşüğümün olduğunu sonrasında da 3 aşılama ile hamile kalamadığımı bu testleri doktorumun istediğini söylersem belki yaparlar ne dersiniz?

duygu sen eşin ve senin için ayrı ayrı mı randevu almıştın genetik bölümünden?

şimdi baktım 13-14-15 kasım tarihlerine randevu var ama eşim hemen gitmek ister mi bilemiyorum doktora soralım dedi sadık beye bir sorucam pazartesi pıhtılaşma faktörü varsa riski ortadan kaldırmak için kan sulandırıcı iğne kullandırıcaz demişti ama pıhtıllaşma olup olmadığını bilmek bize daha net bilgi vermez mi inşallah o da yaptır derde eşim de sesini çıkarmaz yoksa yine başımıza iş açıyosun der :)

bir de kızlar doktor bana dedi ki en önemli ayrıntıyı söylemeyi unuttum.bu şimdi vurulan hcg den dolayı olan birşeymiş ya eğer sana bu ay 5. güne gidip transfer yaparsak ve tutarsa bebek de hcg salgılayacağı için OHSS riskin devam edebilir dedi. okudum şimdi insanlar günlerce hastanede yatmışlar.inşallah ben de öyle olmam iyiki ertelenmiş gözüm korktu. kimisi dayanamıyormuş sıvıyı doktorlar boşaltıyormuş ama öyle boşaltılınca tekrar toplanıyormuş. çaresi bol su içip o sıvıyı vücuttan kendi kendine atabilmekmiş. çok şükür bugün iyiyim şişkinliklerim geçti insanlar sağdan sola dönemediklerinden bahsetmişler. opu dan sonraki gece ben de öyleydim ama ben normal sandım.iyi ki bol su içmişim yoksa daha da kötüsü olabilirmiş. neyseki kliniklik olmam heralde aman Allah korusun.

aynı şeyi yaşayan insanlarla konuştum iyi ki ertelemişsiniz en doğru karar diyorlar daha şiddetli atlatanlar olmuş adetinde giderler diyor 1 ayda geçer diyorlar kızlar ultrasonda görseniz kocaman içi su dolu kesecikler vardı. PKO lu olanlarda daha çok oluyormuş ama bende o kadar yok sanırım. 2 ay beklemek koyar bana ama adetime kadar bekleyebilirim inşallah birdahaki adette düzelirim. baharcım şimdi senin korkularını da daha iyi anlayabiliyorum. rabbim yardımcın olsun.

arkadaslar ben asılama ozel hastanede yaptırsam oldukı tutmadı zeynep kamılde tup yaparlarmı sonrasına bana yas faktoru 37 bılgısı olan varsa bılgılendırebılırlermı ssk var zeynep kamıl ssk la yaparmı tup bebek ama dedıgım gıbı asılamayı ozelde yaptırınca tutmayınca kac kez yaptırmalıım asılamayda ozelde tup bebegı ne sartla kabl ederlerler zkamıl hastanesı

selam kızlar şuan için sizlere iyi haberlerim var ama yarın ne olur bilemiyorum. saat bu sabah saat 10 a doğru eurofertilden aradılar. 8 yumurtanız toplanmıştı bunların 6 sı döllendi dediler :46: çok sevindim tabi. neyse yarında bölünecekler bölünme durumlarına göre yarın sizi arayıp transfer günü ile ilgili bilgi vereceğiz dedi. bende dr. um pazartesi transfer olur dedi. deim. kızda 5.güne gitmeyi istiyoruz yarınki gelişmelere göre karar vereceğiz dedim. bende 5.gün transfweri olunca şansızmız daha da artıyor ama dondurulacak embriyo kalmayabiliyor dedim (dr.un lafını ona sattım:)) rezerv sorunu olan bir hastyaım olaki tutmazsa elimde dondurulmuş kalsın istiyroum dedim. şuan emriyolar embriyoskopta geince durumlarına sizde bakarsınız dedi. tamam inş. yarında iyi haberler verirsiniz deyip kapttım. eşimi aradım çok sevindi benimkiler çalışmış akşam diyor:)) ama inş bu sevincimiz yarıda kalmaz ve 6 sınınhepsi çok güzel bölünür 5.gün transferi olur ve dondurulacak embriyomuzda kalır inşallah. :26: ne çok şey istedim tanrıdan değilmi ama napim çok ilaç kullandım bıktım artık psikolojimde etkilendi ilaçlardan. allah bu defa yüzümüze bakar inşallah. dualarınız eksik etmeyin.

canım nasıl sevindim anlatamam. tahmin ediyordum ben hissetmiştim yarısından fazlasının dölleneceğini. inşallah hepsi güzel güzel bölünür yarın daha mutlu haberlerini alırız hayırlısıyla.

Merhaba arkadaşlar bendeki haberler pek iyi değil. aslında böyle dememem lazım buna şükür şuan çok iyiyim. en iyisi tane tane anlatayım. ultrasondan önce doktorum zaten ebmriyoloji lab. ile görüşmüş dur bir muayne bitsin sana da bilgi vericem dedi. muayneye başlar başlamaz gördük ki bende yeni başlayan hafif şiddetli OHSS olmuş. inanamadım. karın ağrısı miğde bulantısı gibi şikayetlerin var mı dedi hayır yok dedim. sen OHHS olmuşsun dedi doktorum. rahim duvarımı ölçtü sonrasında gayet iyi dedi 8.2 olmuş çok güzel toparlanmış. sonra odama geç geliyorum bir karar vermemiz lazım dedi. eşimi çağırdım odasına geçtim bir süre gelmedi sanırım alev hanıma da danıştı. sonrasında geldi ve durumu açıkladı.
bu durumun son yapılan çatlatma yani hcg iğnesinden sonra da yumurtalıkların uyarılmaya devam etmesi durumudur dedi. nadiren rastlanır kilinik duruma bile varabilir düşük ihtimal olsa da dedi. ultrason görüntümde sanki yumurtalarım toplanmamış gibi koca koca foliküller vardı hiç net bir görünüm yoktu. meğerse onlar içleri sıvı dolu su kesecikleriymiş. yani rahimde sıvı birikmesi olmuş.ve karın boşluğuna akıp ordan da organlara ve bazen de ciğerlere kadar gidebilen bir sıvı birikimi olabiliyormuş. tabi bu en son safa sı. bu durumda ciğerlerdeki sıvının boşaltılması gerekiyormuş vs..
ama şuan bendeki başlangıç aşamasındaymış korkulacak birşey olmadığını söyledi.zaten söylediği şikayetlerden hiçbirisi de bende mevcut değil ağır kasık ve karın ağrısı ve miğde bulantısı. sonrasında 2 seçeneğimiz var dedi. embriyolg elif hnm sanırım oranın doktoru onunla yeniden konuştu. 3 embriyodan 2 tanesi sağlıklı. birtanesi 8 hücreli 3. gün embriyosu.çok iyi dedi hayet güzel normal olan bu dedi. birtanesi de 6 hücreliymiş. ona da kesinlikle çok kötü demiyorum orta derecede iyi dedi 2 saat sonra bir bakmışsınız 8 e bölünmüş olaiblir dedi. ayrıca 4 hücreli bir hastasının dondurulmuş transferinin tuttuğunu ve şuanda gebeliğinin hala devam ettiğini söyledi.
seçenekler; bana bir antibiyotik yazdı hemen sıvı birikiminin ilerlememesi için onu bertaraf etmek için bantları progestanı ve kortizon içeren ilacı kesiyoruz sadece 4 gün süre ile tetra yı kullanmaya devam et dedi.8 hücreli embriyo için 5. güne gitmeyi teklif etti pazartesi seni tekrar kontrol ederim 2 günlük ilaç kullanımın durumu hafiflettiyse yaparım transferini rahim de daha iyi kalınlaşır dedi. ama embriyo 5. güne gidemeyebilir ve bozulaiblir bu bir risk eğer göze alıyorsanız bu yolu izleyelim dedi.
ikinci seçenek de 2 embriyomun da dondurulması verdiği antibiyotiği 8 gün süreyle kullanman pazartesi de kontrole çağırdı takip edip adet olmamı sağlamak sonrasında da rahimi tekrar hazırlayıp transferi o zaman yapmak.

biz zaten direkt eşimle istemiyoruz bu ay transfer dedik. doktor da rahatladı yani yine de 5. güne gitmeyi düşünüp bana transferi yapmayı teklif etti. teklif bile etmeyebilirdi. donduralım iyileştikten sonra yeniden deneriz dedim.
o da böyle düşünüyormuş zaten daha mantıklı ve doğru bir karar dedi. ve ekledi sana pazartesi günü 5. embriyo transferi yapsak bile emin ol birsonraki ay daha temiz bir rahim ile transferini yapmak daha yüksek olasılıkla gebelik elde etmemizi sağlar dedi. artık ona inanmak zorundayım. yani şuan bu rahim içi ile endometrium hernekaddar 8.2 mm olsa bile sıvı birikimi içi su dolu keesecikler varken bunların 2 günlük antibiyotik kullanınca geçeceğine de ihtimal vermiyorum herşey boşa olmuş olacak transferim yapılsa bile tutmama ihtimali çok yüksek. o yüzden dondurulacak embriyolarım. 1 ayda da gitmeyebilir bunlar dedim doktora evet olabilir dedi artık uzman olduk hiçbişey vermicem dedi doğum kontrol hapı vs.. adet ol gel bakıcaz geçmediyse 1 ay daha beklicez o zaman yapıcaz transferini dedi. o iki embriyodan da ümitli hele 8 olandan çok ümitli. sana şuan 5. gün embriyosu yapmaktan daha yüksek 1 ay sonra dondurulmuş embriyo ile hamile kalman dedi. rahim içi temiz olur daha iyi kalınlaştırır ve öyle yapar transferimi. beklediğimiz olmadı 11 yumurtandan 3 üne işlem yapılabildi embriyo az olunca da daha ileriye gidemeyiz diyor adam. 1 tane 8 hücreli embriyom var onun da 5. güne gitsin diye heba olmasını göze alamazdım ayrıca bu şekilde ben de istemiyorum transfer. bana hamile kalmak değil canlı doğum yapabilmek 9 ay gebeliği sürdürebilmek o çocuğu besleyebilmek lazım..

böyle işte kızlar. bol bol su iç ve idrar çıkışını kontrol et dedi. cinsel ilişki yasak. ev işi yapmak yasak kendimi yoracak hertürlü iş yasak. dinlen yat istirahat et dedi hep de yatma ara sıra gezin dolan vs.. dedi. pazartesi yine kontrol edicek beni. ben de korktum ya bişey olursa da klinik vaka olursam diye. korkulacak bişey yok o kadar endişelenme dedi daha başlangıç aşamasında dedi verdiğim ilaçla zaten önlemimizi alıyoruz dedi. cep telefonu numarasını da verdi ama o kadar da panik yapma ciddi birşey yok diyor ben korktum hastanelik olcam diyede :)
eğer böyle bir durum oluşmasaydı rahim gayet güzel 8.3 dedi hatta yapıcaktım transferrini dedi. ama nasip herşey. rabbim diyor ki kulum daha zamanı değil sabret ve tevekküle devam et. olmicak olunca rahim duvarı kalınlaşsa bile olmuyor işte başka engeller çıkıyor. ben anladım ki bu işin bu ay olması nasibimde yokmuş. zaten kendi sağlığım herşeyden önemli. biraz dinlenip bu riskten kurtulunca adet olunca yine gidicem içi su dolu kesecikler dedi artık belki de 1 ayda gitmez , gitmeyebilir dedi doktor ama en fazla 2 ayda gider 3 ay beklemeyiz yani diyor. hayırlısı Allahtan. nasibimizde ilk denemeyi dondurulmuşlarla yapmak varmış. artık aralık mı olur ocak mı orasını da Allah bilir.

canım şok oldum inan. hiç beklemiyordum senden böyle bir haber. öncelikle rahmin bu kadar kısa sürede çok güzel toparlanmış çok ama çok sevindim ama bu kez de beklenmeyen bir durum çıkmış ortaya. bu ohss nin ortaya çıkmasına neden olan tek ama tek şey çatlatma iğnesi ya da gebelik yoluyla vücuda giren beta hcg hormonu. iki türlü ohss var. birincisi çatlatma iğnesinden sonra ortaya çıkan hafif şiddetli ohss diğer ise gebelik oluştuktan sonra ortaya çıkan ohss. transferi ertelemekle çok ama çok iyi yapmışsınız elifcim. transferin olumlu sonuçlansa bile bu kez gebelik yoluyla vücuda giren ve hızla artan hcg ohss yi tetikleyecekti ve şiddetlenecekti bu durum. doktorun kesinlikle olması gerekeni söylemiş sende çok doğru bir karar vermişsin. ne güzel 3 embriyonda bölünmeye devam etmiş ve iyi kalitedeler çok şükür. eminim bu durumu da 1 ay içerisinde atlatacaksın ve adetinden sonra harika bir şekilde gerçekleşecek transferin. yapman gereken bol su içmek ve protein ağırlıklı beslenmek. günde 3 litre su iç. yanı sıra bol sıvı komposto ayran vs ile destekle günlük sıvı alımın 5 lt olsun. proteine kesinlikle ağırlık vermelisin beslenmede. bu da atlatmaya yardımcı oluyormuş. canını hiç sıkma. bu kadar bekledin canım 1 ay ne ki. hem belki o kadar sürmez bile. ilerlediği zaman gerçekten çok ciddi tablolar çıkıyor ortaya inan. çok doğru bir karar vermişsiniz o yüzden. bir de protein serumu faydalı oluyor bildiğim kadarıyla. çok kişi bu şekilde atlatmış. onu önermedi mi saık bey? merkezde serum verirlerse atlatmana yardımcı olur. bildiğim bunlar elifcim. sıvı alımı protein diyeti ve istirahatle umarım en kolay şekilde atlatırsın. söylediğin gibi önemli olan gebelik oluşturmak değil sağlıklı devam etmesini sağlamak o yüzden üzülme yavaş ama emin adımlarla yaklaşıyorsun bebişine. o şimdi merkezde seni beklerken sende toparlanmaya çalış. inşallah çok güzel olacak bu sefer her şey.

ağlamak istiyorum, ağlayamıyorum bile. nasıl bir duygudur 1 belki de 2 ay daha sabretmem gerekecek. ne büyük bir mucizeymiş birdaha gelmesi için tam 1.5 yıldır bekliyorum. daha da bekleyeceğim. bir transferi olmayı bile beceremedim.
sadık bey kalbi duran ve kürtajla alınan gebeliğimin genetik sorunlardan olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. ben de rahim ince diye ondan beslenemedi diyorum o da olabilir diyor. ama kesesi görünen kalbi atan bir bebeğin sonradan ex olması genetik bir faktörü olduğu için olabilme ihtimali daha yüksek diyor. içime kurt düşürdü. bu arada zk nın genetiğinden randevu alıp pıhtılaşma ve genetik testlerimizi mi yaptırsak acaba? eşime söyledim saçmalama gerek olsa söylerdi doktor diyor her zamanki erkek milleti tepkisi. ama eğer pıhtılaşma yada genetik varsa transfere kadar yada hemen sonrasında beli olur belki o zamana da bir önlem alınır. duygu nun yaptığı gibi gidip 1 tane düşüğümün olduğunu sonrasında da 3 aşılama ile hamile kalamadığımı bu testleri doktorumun istediğini söylersem belki yaparlar ne dersiniz?

canım üzülme lütfen. yapman gereken bir ay daha beklemek sadece. dua ediyorum senin için. genetik testi yaptırmak istiyorsan yaptırabilirsin tabii ama önceki gebeliğin rahimdeki incelik nedeniyle rahim yeterli desteklenmediği için sona ermiş de olabilir söylediğin gibi o zaman bu sorunun farkında değildiniz belki bir kez düşük olunce şimdi daha temkinli olacaksınız ve herşey güzel olacak inşallah. pıhtılaşma testini bana zk da hemen yapmışlardı düşükten sonra. bence sende yaptırabilirsin.

şimdi baktım 13-14-15 kasım tarihlerine randevu var ama eşim hemen gitmek ister mi bilemiyorum doktora soralım dedi sadık beye bir sorucam pazartesi pıhtılaşma faktörü varsa riski ortadan kaldırmak için kan sulandırıcı iğne kullandırıcaz demişti ama pıhtıllaşma olup olmadığını bilmek bize daha net bilgi vermez mi inşallah o da yaptır derde eşim de sesini çıkarmaz yoksa yine başımıza iş açıyosun der :)

bir de kızlar doktor bana dedi ki en önemli ayrıntıyı söylemeyi unuttum.bu şimdi vurulan hcg den dolayı olan birşeymiş ya eğer sana bu ay 5. güne gidip transfer yaparsak ve tutarsa bebek de hcg salgılayacağı için OHSS riskin devam edebilir dedi. okudum şimdi insanlar günlerce hastanede yatmışlar.inşallah ben de öyle olmam iyiki ertelenmiş gözüm korktu. kimisi dayanamıyormuş sıvıyı doktorlar boşaltıyormuş ama öyle boşaltılınca tekrar toplanıyormuş. çaresi bol su içip o sıvıyı vücuttan kendi kendine atabilmekmiş. çok şükür bugün iyiyim şişkinliklerim geçti insanlar sağdan sola dönemediklerinden bahsetmişler. opu dan sonraki gece ben de öyleydim ama ben normal sandım.iyi ki bol su içmişim yoksa daha da kötüsü olabilirmiş. neyseki kliniklik olmam heralde aman Allah korusun.

aynı şeyi yaşayan insanlarla konuştum iyi ki ertelemişsiniz en doğru karar diyorlar daha şiddetli atlatanlar olmuş adetinde giderler diyor 1 ayda geçer diyorlar kızlar ultrasonda görseniz kocaman içi su dolu kesecikler vardı. PKO lu olanlarda daha çok oluyormuş ama bende o kadar yok sanırım. 2 ay beklemek koyar bana ama adetime kadar bekleyebilirim inşallah birdahaki adette düzelirim. baharcım şimdi senin korkularını da daha iyi anlayabiliyorum. rabbim yardımcın olsun.

sağol canım. pco luların çok büyük bir kısmı yaşıyor bu durumu benimde en büyük korkum biliyorsun. yani tutmama ihtimalinden daha çok korkutuyor beni bu durum. neyse ki sen hafif atlatacaksın. bu arada diğer aşılama topiğinde bir arkadaş var. istanbul tüp bebekte tedavi gören. sen biliyorsun. o da ikinci denemede hafif ohss yaşadı bebikleri donduruldu transferi 1 ay ertelendi ama şu an hamile. sende eminim öyle olacaksın.

canım bence pazartesiye genetiğe yer varsa randevu al. ve eurofertilden sonra genetiğedeuğra. benim yalan söylememe gerek kalamdı. 2 aşılama 1 tüp yaptım burda tutmadı dr. falanda istemedi ben merak ediyorum genetik sorunmu var diye dedim. sorular sordu doğru cevapladım yani düşük yaptım falanda demedim ama yinede tamam yapalım dedi aile soy ağacıyla ilgili sorular sordu. kromozom taraması ve pıhtılaşma testi yapılıyormuş orda onlar için kan verdik. eşime ayrı kendime ayrı randevu aldım. eşim 1 tüp ben 2 tüp kan verdim. erkek için kromozom benim için kromozom+pıhtılaşma yaptıkdı ama sonuç hala çıkmadı :)) pazartesi bi arayıp sorayım harbiden 15 ekimde kan vermiştim. bence sende yaptır. bu dinlenme sürecindde sonuçların çıkmış bile olur. bedava değilmi aklında kalmamış olur.

teldede konuştuğumuz gibi kendin için çok çok doğru bir karar vermişsin. düşüncese bu rahimle transfer olcak olaki tuttu allah göstermesin bebek 2 aylık olcak gene düşücek. ama diğer dürlü 2 ay bekleyip tertemiz bir rahimle transfer olmak çok daha avantajlı ki şuan için önemli olan senin sağlığın sen sağlıklı olcanki sağlıklık bebiş doğurasın az bir zaman değil 9 ay sağlam adam bitiyor. canın daha kıymetli bence. bak yıkım olur falan diyordun tutmazsa nasıl ama hiçte yıkım değil dimi :)) allah sabrını veriyor. benim ilki tutmadığında da üzülmemiştim demekki zamanı varmış daha kısmetimde yokmuş dedi.

arkadaslar ben asılama ozel hastanede yaptırsam oldukı tutmadı zeynep kamılde tup yaparlarmı sonrasına bana yas faktoru 37 bılgısı olan varsa bılgılendırebılırlermı ssk var zeynep kamıl ssk la yaparmı tup bebek ama dedıgım gıbı asılamayı ozelde yaptırınca tutmayınca kac kez yaptırmalıım asılamayda ozelde tup bebegı ne sartla kabl ederlerler zkamıl hastanesı

zk yaş faktörüne çok önem vermiyor. eğer infertilitede ağır bir faktörünüz varsa ki özellikle ağır erkek faktörüyse direkt tüp diyebilirler. ama sebebi bilinmeyen bir durumun varsa kesinlikle 2 aşılama yapmadan tüpe geçirmiyorlar. ve özelde istersen 10 tane aşılama yap yinede z.k da tüpe geçmen için bir sebep değil. zk. en az 2 aşılama yaptıktan sonr a tüpe geçebilirsin ama başta dediğim gibi kontrol olmanve onların istedi test tahlil vs. işlemlerini yaptıktan sonra durumuna bakar sorununuz nedir ona göre tüple yada aşılamayla başlatırlar.

canım ben kenanla çok benzer bir olayı daha tüp bebeğe adım atar atmaz yaşadım. o gün kenandan öyle bir soğudum ki, raporum çıkınca asla orada tedavi olmamaya karar verdim. adam asla ama asla soru sormayacaksın sorgulamayacaksın istiyor. tamam doktor olan o ama biz de tedaviyi görecek kişileriz. yani bu bizim sağlığımız, bir komplikasyon çıkarsa çekecek olan da biziz, insan gibi açıklayıp, içimizi rahatlatmak bu kadar mı zor anlamıyorum ki. sana da son dakika golü atmış resmen. ha şunu da söyleyeyim, kenan bana da diğer yerlerin söylediğinden daha yüksek bir doz ön görmüştü. ama tabi benim pco'm yok, yani yaşayacağım yan etkiler daha azdı.
bu saatten sonra yapılabilecek bir şey yok. ama çok çok sinirin bozuldu bu adamla devam etmek istemiyorum diyorsan bence yarın sabah daha önce görüştüğün merkezleri ara. transfer yapılmadığı sürece başka yere geçilebiliyor diye biliyorum. yani ilacını aldın, opu oldu ama transfer olmadı bu hakkın yanmıyor. başka merkeze geçip bir kere daha deneyebiliyorsun(sadece ilaç alamaıyorsun ama opu ve transferi devlet ödüyor) demekki şu aşamada da başka yere geçme imkanı olmalı. yani en azından kağıt üzerinde mümkün görünüyor. olan ilaçlarınla bu ay hemen başka yerde tedavi olunabiliyormu bir sor. yani yüzlerce hastadan aynen böyle son dakikada devleti bırakmak isteyen biri muhakkak çıkmıştır, onlar bilir gibi geliyor.[/QUOTE]

evet aynen söylediğin gibi sorgulayan hasta istemiyor karşısında. ne yapalım artık başladım bir kere. ilaçları aldığım için başka yerde başlamam yasal değilmiş aslında biraz üstelesem söylediğin gibi belki bir sonuç elde ederim ama artık gücüm kalmadı. zk da 1,5 yıldır 6 aşılama 1 düşük kürtaj 3 kez rapor süreci derken yoruldum artık uğraşacak halim kalmadı. ama opu yapılmadan tedavi iptal edilirse fertil ve istanbul tüp ile görüşüp, tedavime orda devam edip edemeyeceğimi sorarım. kabul etmezlerse de söylediğin gibi hakkım yanmamış oluyor bir daha ki ay fertilde denerim. ilaçları alırım sadece.

kızlar moral verdiğiniz için sağolun bir arkadaşda ohhs olsa da gebeliğe bişey olmuyor sadece ilk 3 ay zor geçiyor demiş keşke yaptırsaydın der gibi canım sıkkın gerçi verdiğim karardan pişman değilim ama hafif atlatıcam riski alıp 8 hücreliyi 5. Güne gitmeyi deneyebilirdim. Yarına daha da toparlanmış olurdum yapılırdı transfer tamam riskli ama ne biliyim doktor da pek istemedi bunu ama bir 5. Güne giden embriyom bile yok doktor benden ve 11 yumurtadan çok ümitliydi neden sadece 3 ü doluki?onca doza rağmen ona da canım sıkılıyor yumurtalık rahim anomalimden dolayı beslenemiyor ben e damarlarımın ince olduğumu söylemişti medicine daki figen hanım olan oldu artık ama canım sıkkın umarım 1 ayda geçer serumdan falan bahsetmedi sadık bey pazartesi ne dicek bakalım ben iyiyim çok az şişkinliğim var o kadar belkide hafif ve başlangıç diye gerek duymadı 1 ilaç yazdı onu içicem 8 gün ciddi bişey olacağını sanmıyorum transferimi yaptırıp gebe kalsam bile tekrarlarsa zaten rahim anomalimden dolayı riskli geçcek gebeliğimi bir de ohhs ile 3 ay zorlayarak geçiremem herşey olacağına varırı artık dondu 2 bebeğim :( ben sadece daha gazla embriyo bekliyodum elimizde hiçbişey kalmicak eğer yine denemem gerekirse aynı merkezde devam etmeyi düşünüyorum

slm kızlar dün akşamdan beri k.k ya girmeye çalışıyorum amagiremiyorum yazma ekranına gelene kadar canım çıktı. ha yazdıktan sonra iletebilirmiyim orasıda meçhul kabaca bildireyim pazartesi saaat 11 de transfer olacakmış. 6 yumuşun 4 tananesi yi kalitede bölünmüş diğer 2 kötü değil onlardada bölünme oldu 4 tanaesi daha iyi dedi .kaça bölündüler dedim. 4 e dedi şı-una ee ilk denememdede 4 e bölündü ama başarısız oldu dedim. şuna 2. gün ve 2.günde 4 e bölünmeleri iyi dedi. saat başımı 3 saatte brmi ne bölünmeye devam ediyorlar dedi. zaten kzıın sesi fabrika gibi bir yerden geliyordu dışarda sandım meğerde embriyo odasıdaymış. çünkü her anlattıını 2 kez tekrarlattım. kusura bamayın sesininzi alamıyorum tekrarlatmak zorunda kalıyorum deyince odadan çıktı içerde işlemdeyimde ondna gürültü var dedi. neyse transfer öncesi ultrasonla bakılcakmı dedim bi arkadaşın başına ohss durumu geld idrarara sıkışıkmısınzı diye bakılıyor dedi mesele dün bi hastamız endemetrium için bakıldı ohss olduğu görüldü transfer iptal oldu dondorduk dedi. işte o arkadaştan basediyorum dedi:))) şüpeli bir durum olsa dr. zaten bakıyor dedi. öyle işte bakalım yarına durum ne olcak. 6 da 4 ü iyi bölünmüş diğer 2 side bölünmeye devam ediyormuş. 4 e bölünmüşler ama daha 2. gün bölünmeye devam ederler dedi. bilmiyorum artık yarın kaça bölünmüş embriyo trasnfer edilecek. dualarınzıı eksik etmeyin.

kızlar moral verdiğiniz için sağolun bir arkadaşda ohhs olsa da gebeliğe bişey olmuyor sadece ilk 3 ay zor geçiyor demiş keşke yaptırsaydın der gibi canım sıkkın gerçi verdiğim karardan pişman değilim ama hafif atlatıcam riski alıp 8 hücreliyi 5. Güne gitmeyi deneyebilirdim. Yarına daha da toparlanmış olurdum yapılırdı transfer tamam riskli ama ne biliyim doktor da pek istemedi bunu ama bir 5. Güne giden embriyom bile yok doktor benden ve 11 yumurtadan çok ümitliydi neden sadece 3 ü doluki?onca doza rağmen ona da canım sıkılıyor yumurtalık rahim anomalimden dolayı beslenemiyor ben e damarlarımın ince olduğumu söylemişti medicine daki figen hanım olan oldu artık ama canım sıkkın umarım 1 ayda geçer serumdan falan bahsetmedi sadık bey pazartesi ne dicek bakalım ben iyiyim çok az şişkinliğim var o kadar belkide hafif ve başlangıç diye gerek duymadı 1 ilaç yazdı onu içicem 8 gün ciddi bişey olacağını sanmıyorum transferimi yaptırıp gebe kalsam bile tekrarlarsa zaten rahim anomalimden dolayı riskli geçcek gebeliğimi bir de ohhs ile 3 ay zorlayarak geçiremem herşey olacağına varırı artık dondu 2 bebeğim :( ben sadece daha gazla embriyo bekliyodum elimizde hiçbişey kalmicak eğer yine denemem gerekirse aynı merkezde devam etmeyi düşünüyorum

elifcan hiiiç pişman olma herkeste aynı tepki olmuor o ardaş ilk 3 ay zor geçiyor demiş sende de böyle olcak diye birşey yok belki seninki daha ağır geçecekti belki 9 ay burnunda gelicekti ozman daha çooook pişamn olurdun. ve belkide pozitifi görüp gene bebeğini kaybedecektin. bence çok doğru karar verdin. kim ne derse desin can senin. bak bi opudan sonr abile canımız nasıl yanıyordu ki ohss daha ağır bir durum. ilerlkemedne önlem aldı dr. ve gelecek ay mis gibi bir rahimle inş. her şey çok daha güzel olur.

neyse aklıma geldi embriyologla konuşmalarımı eşime anlattım ben marketteydim sonra yanıma geldi. neyse ohss druumunu söyledimde nerden de biliyon oss yi diyor :))))

slm kızlar dün akşamdan beri k.k ya girmeye çalışıyorum amagiremiyorum yazma ekranına gelene kadar canım çıktı. ha yazdıktan sonra iletebilirmiyim orasıda meçhul kabaca bildireyim pazartesi saaat 11 de transfer olacakmış. 6 yumuşun 4 tananesi yi kalitede bölünmüş diğer 2 kötü değil onlardada bölünme oldu 4 tanaesi daha iyi dedi .kaça bölündüler dedim. 4 e dedi şı-una ee ilk denememdede 4 e bölündü ama başarısız oldu dedim. şuna 2. gün ve 2.günde 4 e bölünmeleri iyi dedi. saat başımı 3 saatte brmi ne bölünmeye devam ediyorlar dedi. zaten kzıın sesi fabrika gibi bir yerden geliyordu dışarda sandım meğerde embriyo odasıdaymış. çünkü her anlattıını 2 kez tekrarlattım. kusura bamayın sesininzi alamıyorum tekrarlatmak zorunda kalıyorum deyince odadan çıktı içerde işlemdeyimde ondna gürültü var dedi. neyse transfer öncesi ultrasonla bakılcakmı dedim bi arkadaşın başına ohss durumu geld idrarara sıkışıkmısınzı diye bakılıyor dedi mesele dün bi hastamız endemetrium için bakıldı ohss olduğu görüldü transfer iptal oldu dondorduk dedi. işte o arkadaştan basediyorum dedi:))) şüpeli bir durum olsa dr. zaten bakıyor dedi. öyle işte bakalım yarına durum ne olcak. 6 da 4 ü iyi bölünmüş diğer 2 side bölünmeye devam ediyormuş. 4 e bölünmüşler ama daha 2. gün bölünmeye devam ederler dedi. bilmiyorum artık yarın kaça bölünmüş embriyo trasnfer edilecek. dualarınzıı eksik etmeyin.

elifcan hiiiç pişman olma herkeste aynı tepki olmuor o ardaş ilk 3 ay zor geçiyor demiş sende de böyle olcak diye birşey yok belki seninki daha ağır geçecekti belki 9 ay burnunda gelicekti ozman daha çooook pişamn olurdun. ve belkide pozitifi görüp gene bebeğini kaybedecektin. bence çok doğru karar verdin. kim ne derse desin can senin. bak bi opudan sonr abile canımız nasıl yanıyordu ki ohss daha ağır bir durum. ilerlkemedne önlem aldı dr. ve gelecek ay mis gibi bir rahimle inş. her şey çok daha güzel olur.

neyse aklıma geldi embriyologla konuşmalarımı eşime anlattım ben marketteydim sonra yanıma geldi. neyse ohss druumunu söyledimde nerden de biliyon oss yi diyor :))))

canım çok sevindim senin adına. bugün 4 e bölünmüş olmaları çok normal ve iyi yarın emin ol 8 e bölünmüş olacaklar ve o da çok güzel bir bölünme imiş kalanını da dondurursunuz artık :))) dua ediyorum ki ben senden çok imitliyim canım inşallah güzel haber alacağız senden. ben de bozmuyorum moralimi geç olsun güç olmasın risklerden daha iyidir. adet göreyim de hayırlısı ile sonrasında inşallah birdahaki aya sarkmadan alırım ben de göbüşüme. şikayetlerin geçti mi bari?

canım çok sevindim gerçekten. bu gece de bölünmeye devam ederler. yarın 8 hücreli hale gelirler inşallah. ne güzel bir sürü dondurulacak embriyon olacak. umarım yarın da herşey yolunda gider.

mrh bi konuda bilginizi paylaşmanızı rica decektim.Zeynep kamil hst. den bahsetmişsiniz umarım Rabbim dilediğiniz gibi çocuk sahibiolmayı nasip eder.Benim sorum bu hastane ile ve tüp bebek maliyeti ile ilgili.Ablam tüp bebek yapmayı düşünüyor z.kamilde nasıl ilerleniyor tüp bebek konusunda hangi aşamalar oluyor ve maliyeti nedir bu konularda bilgi verirseniz çok sevinirim biz istanbulda değiliz o yüzden gelmeden önce bilgi sahibi olmaya çalışıyoruz.şimdidençok teşekkürler.

kızlar ya k.k da sorun mu var girebilmek için akla karayı seçiyorum ve çoğunda başarısız oluyorum:((

yarın ola hayrola bakalım kaça bölüncekler ne bilim içimde hiç bir sevinç yok. transferden sonra tutmayabilirde tutsabile devamı gelemeyebliri. her an her dakkaendişe içinde olucam. bu sebepten aşırı nötrüm. hayırlısıya olsun diyorum.

mrh bi konuda bilginizi paylaşmanızı rica decektim.Zeynep kamil hst. den bahsetmişsiniz umarım Rabbim dilediğiniz gibi çocuk sahibiolmayı nasip eder.Benim sorum bu hastane ile ve tüp bebek maliyeti ile ilgili.Ablam tüp bebek yapmayı düşünüyor z.kamilde nasıl ilerleniyor tüp bebek konusunda hangi aşamalar oluyor ve maliyeti nedir bu konularda bilgi verirseniz çok sevinirim biz istanbulda değiliz o yüzden gelmeden önce bilgi sahibi olmaya çalışıyoruz.şimdidençok teşekkürler.

ablanız sgk dan yararlanacakmı? biz hepimiz sgklı hasta olarak gittik. ve bir çoğumuzun z.k dan rapor çıkartıp sgk. anlaşması olan özel kliniklerde denedik ve deneyecek arkadaşlar var. ben ilk denememi zk.a yaptım sonuç negatif oldu. 2.raporumu çıkarttım ve son rapor hakkım olduğu özel bir kliniğe geçtim.. sgk lı oalrak gelecekse zk. ya sadece ilaç parası ve transfer günü 410 tl öder. ama özel hasta olarak gelip parasıyla yaparsa fiyat bilgim net değil. ha sgk lı gelmek istersede ha deyince tüp yaptıramaz araştırılırı edilir tüp derler tüp apar yoksa en az 2 aşılam yaptırma zorunluluğu var.

Back
X