Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

evet zk da lh bakılmıyor sanırım son aylarda. benim de dikkatimi çekti. pco dan dolayı bana özellikle bakılması lazım ama bakılmamış. fsh da tek başına değerlendirilemez bu durumda. bu arada senin fsh baya düşük çıkmış. benim 1,5 yıl önce zk da ilk yaptırdığım tahlilde 7,5 di. 1,5 yılda 5.2 ye düşmüş. bu arada kolesterol için sürekli yeşilçay içiyordum bir yıldır. hiç ihtimal vermezdim ama geçen nette tesadüfen bi yazı okudum yeşilçayın fsh düşürücü etkisi varmış. günde 3-4 fincan içiyorum düzenli. ben kullandığımız iğnelere bağlıyordum ama yeşilçaydan düşmüş olabilir.

iyi geceler kızlar yazdıklarınız okudum şimdi. akşam üstü iyice yoğunlaştı işler malum yarından itibaren izili olacağım için en acil çıkanları silip süpürdüm. en azından tüh tüh bak bunlar yapılmadı diye pimpirik olmaz benimki. evede gelince yarın için hazırlık yaptım malum operasyon olacak. ve korkmaya başladım. ve şu soruyu sordum kendime ve eşime insanın bilmediği bir şeye gitmesi mi daha iyi yoksa başına ne gelceğini bildiği bir şeye gitmesimi daha iyi ? keşke ilk denemem olsaydı ve başıma ne gelceğini bilmeseydim ( dua edin bana herşey yolunda gitsin narkozun dozu ne olcak uyananilcekmiyim vücut nasıl tepki verecek. 11 gündür yaptığım iğne ilacın faydası ne kadar olmuş kaç yumoş çıkacak kaçı iyi olacak kaçı döllenecek sorularımın bir kısmı yarın cevap bulacak bir kısmıda cmtesi cevap bulacak. ve operasyon sonrası gaz sancısı falan umarım önceki gibi bitirmez beni. Dualarınızı iyi temennilerinizi eksik etmeyin. sağlıcakla kalın...

iyi geceler duygucum. yarın inşallah sorunsuz ağrısız bir şekilde atlatırsın ve güzel haberler verirsin bize. allah yardımcın olsun. dualarım seninle.

zk'de bir anda lh neden bakılmamaya başlandı anlamıyorum. ben de bir kaç ay arayla test yaptırdım birinde var birinde yok. halbuki fshyle muhakkak birlikte bakılması lazım. saptaman kesinlikle doğru, yeşil çay fsh'yi düşürüyor. hatta burada yazdım diye hatırlıyorum. fsh yüksekliği ve menapoza yaklaşanlara östrojen üretimi için de tavsiye ediliyor. ben de her gün yeşil çay içerim. maalesef çayının tadını sevmediğimden organik kapsülünü alıyorum. sanırım böyle olumlu rakamları da, içtiğim yeşil çay ve arı sütü sayesinde sağlıyorum. diğer yandan her gün 3-4 fincan çok değil mi? yani bir de fsh'yi aşırı düşürmesin. pko'yu tetiklemesin? bir de hamile olma ihtimaliniz varsa yeşil çay içmeyin düşük riski var diyorlar doğru mu bilmiyorum ama transferden sonra ne olur ne olmaz içmeyi düşünmüyorum.

tatlım sakın gerilme. yarın sular seller gibi geçecek. böyle tatlı bir uykuya dalacaksın, uyandığında bitmiş gitmiş olacak. zaten gaz vermedikleri için uyanmanda bir sorun olması ihtimali de yok.gaz sancısı için de istersen doktora rezene çayını sor. belki uygun görür. bütün dualarım seninle...

nevincim hiç kötü niyet olabilir mi aramızda, ne söylersek söyleyelim hep iyiliğimiz için olduğunu biliyorum. hem bende o kadar düşük olmaması gerektiğini düşünüyorum. vücut yaşım 20/25 lerde olabilir derken espri yapmıştım :)) daha önceki değerim 10 küsurdu. anlık düşüş yada yanlış ölçüm vs olabilir.. bizim sonuçlar bizi şaşırtmayı seviyor, baksana eşiminde sperm sonuçlarına, sende gördün ilki 2.700, 2. 23 milyon, senle birlikte olduğumuz gün verdiği ise 113 milyon. ben yorum yaptığını söylerken sperm sonuçlarına bakmıştınya onu söyledim :))

allah yardımcın olsun, inşallah herşey seni şaşırtacak kadar güzel ve rahat geçer. güzel haberler verirsin bize :)

canım benim kıyamam ben sana seni çok iyi anlıyorum masada yatarken uyuyana kadar nasıl da ettim kuşlar gibi hafif uyanmak nasip et bana diye rabbime önceden hiç olmazdı uyanamama korkum ama tek böbrekli olduğumu öğrendikten sonra korkmaya başladım narkozdan. ama hiç korkma memnun ayrılacaksın. benim şikayetlerimin hepsi geçti sayılır şişkinliğim geçti yürürkenn rahatsız olmuyorum ağrı acı yok ilaçları kullandıkça da vücut toparlıyor. ilk gece biraz sıkıntılıydı ama ben çok da su içtim böbreğime bir zeval gelmesin diye o da şişirdi beni. kayısı ye eve gelince üzerine de ılık su iç faydası olur ertesi gün tuvalete çıkmanda. umarım herşey kolay geçer canım saat şuan 09:10, ve 20 dk sonra alırlar seni aklım sende aricam sonra. sorularının hepsi cevap bulsun. kendini rahat bırak sonra da bak bana kızıyodun nolucaksa olcak bırak düşünme artık diye. ben bıraktım düşünmeyi şimdi de sana söylüyorum düşünme herşey olacağına varır.

evet aynen öyle oluyor. benim de küçük uterus boyutları. benimki kadar küçük olamaz senin benim yarım rahim neticede %60 falan normal bir rahime göre. ama muayne olduğum her doktor gebeliği taşır diye ısrarla üstüne basa basa söylüyor inlemlerle de inşallah kucağımıza almak nasip olur.

artık sıkma canını doktorlar da bilmiş hasta sevmiyor mütevazi olcan incelcen kırılıcaksın karşısında dediklerine tamam hocam diceksin. senin bilgili bilinçli olmana kızmaya tepki göstermeye hakkı yok. tamam bu kadar araştırmanız iyi değil diyebilir ama bunu daha kibar bir dille söylemeli ve yine de her soruna sabırla cevap vermeliydi. boşver sen artık orayı. bir yere karar vermek zorundasın ve tek alternatifin emre bey kaldı. merkez hakkındaki olumsuz şeyleri unut emre bey e gücen ve tedavine başla bence. tedavi esnasında da içine sinmeyen birşey olursa anında müdahale edersin sen cin gibi kızsın :)

günaydın kızlar umarım güne duygu dan güzel haberler alarak devam ederiz. benim de bütün şikayetlerim geçti çok şükür sanırım o karnımın içinin acıması falan antibiyotiği aldıktan sonra geçti.çok iyiyim bugün birazdan eczaneye gidip iğnemi vurdurucam normalde hamilelere yada rahimi ince olanlara haftada 1 falan da verilebiliyormuş bu progestan iğnesi ben hergün vurulduğuma göre çok da etkili bir iğneymiş inşallah 8 i bulur rahim duvarım. zaten hiç lekelenmem olmadı benim ilk gün idrarda kahverengilik oldu o kadar. sonra akıntım beyaza döndü inşallah toparlanır kızlar yaaa transferim de olur.

günaydınnn, ağrı sızılarının geçmesine çok sevindim. inşallah rahim duvarında istenilen boyuta gelirde transferinde olur.. hepimizden önde gidensin :)) en güzel haberleri vereceksin bize allahın izniyle.

canım sonradan içime dert oldu ya. "bak yine dilini tutamadın" dedim kendi kendime.sonuçta insanlar türlü türlü ve bu dönem hassas bir dönem de. böyle kuşkulu şeyleri söyleyince bozulup kötü niyetle söylediğini zannedene de çok rastladım. o yüzden sonradan keşke demeseydim dedim.

düzeldiğine çok sevindim. hadi inşallah rahim kalınlığı da uygun ölçülere ulaşır. seni de duyguyu da inan çok takdir ediyorum. hakikaten güçlü kadınlarsınız.

olurmu öyle şey yaa, konuşaacaz, düşüncelerimizi paylaşacaz tabiki.. onu konuşma, bu yanlış anlaşılırmı diye düşünürsek ohooo :))) bunlar çoook kötü, berbat falan desen bile alınmamki, sonuçta bir bildiğin gördüğün varki söylersin öyle birşey... ben o gün sana gösterirken bildiklerin, bugüne kadar öğrendiklerinle, benimkiler hakkında ne düşündüğünü duymak için gösterdim...bişey söylemeseydin ilgilenmedin olurdu :))...

kadın milleti çok güçlüymüş gerçekten... eskiden tüp bebek duyduğumda kolay bişey sanırdım.. ne kadar zormuş yaşadıklarınızla öğrendim

ben de öyle eskiden kolay bir şey sanırdım. meğer ne zormuş!!! tabi bu kadar tetkik ve iğne faslından hiç haberim yoktu o zamanlar.
eşimle aramızda hep konuşuyoruz, kadınlar hakikaten erkeklere göre çok daha güçlü. o kadar iğneyi ve opuyu eşim olacak olsa hayatta yapmaz. hatta daha tetkilerde cayar "ben vazgeçtim, çocuk falan da yapmayıverelim" der. hepatit aşısı olduğumuzda bile her enjeksiyondan sonra 3-4 gün kolum acıyor diye şikayet etti paşam:))))

selam kızlar geldim ben. sabah 8 gibi ordaydık 9,30da alındım ama zaten opumun 9,30 da yapılcağını söyledler. artık yumuoşlar iyice ağırlık yaamay başlamıştı alınsında kurtulayım oldum hamile bir kadında sanırım böyle düşünüyor dedim içimden düşünsenize içinizde bir ağırlık var ve bir an evvel kurtulmak istiyorsunuz. hamilelik daha zor olsa gerek. neyse opuya alındım allahtan su narkoz yada bayıltma işi var yoksa yeminle yapamazdım. böylece hafifte olsa hayatımın . narkozunu almış oldum. çıktıktan sonra tüplerimn oldu ksımda ve sağ yumrtalığımda adet ağrısı gibi bir ağrı oldu. ama hafifledi şimdi yumurtalığımda az ağrı var. ama genel olarak iyiyim gibi eve geldim ve kendime boool sucuklu bir yumurta yaptım ohh kokulu kokulu:)) sonra da kendi kendime gittii gitti gitti yumoşlarım gitti dedim ama bana geri dönüşü umarım muhteşem olur.

8 yumoş toplandı kaçı iyi kaçı kötü bilinmiyor. bugün mikro enjeksiyon yapılacak ve yarın gün içinde embriyolog arayıp bigi vercek. dr. la görüştür elindeki bir takvimden resimli gösterek anlattı. aslında daha fazla sayıda yumoş vardı ama çekerken sıvıyla birlikte geldi yumuş alamadık falan dedi sanırım içleri boş anlamına ggeliyor. ama suan ellerinde 8 adet var en azından yarısı döllense yine şükür diycem. pazartesi transfer yaparız dedi. peki dedim 5. gün transferi yapsak dahamı iyi olur. 5. gün transferi daha iyi tabi %10 gibi şans artıyor ama bu durumda da donduracak embriyo kalmıyor dedi. yarınki döllenme durumuna göre bakılacak duruma. ha diyelimki 8 de 8 döllenme olur ve bölünmeleir iyi olursa belki 5. güne gider. ama şuan için belli olan bişey yok. 3.gün transferi olursa kalanları dondurma şansımızda oluyor. artık bakalım yarın ola hayrola gelecek haberler inşallah iyi olur. en azında 8 de 4 döllense ve bölünmeleride kaliteli olsa baç tacı edicem yani. hakkımda hayırlısı artık son aşamaya geldm hakkımda hayırlı olan oslun diyorum. zaten buda tutmazsa artık ara vercem yoksa ilaç almaktan ölücem. op sonrası verile ilaçlardan biri öncekindne kalmıştı onu almadım toplamda 2 hap 1 iğne verdiler.

tetra 500mg günde 2 tok 4 gün kullanılacak
prednol 16 mg günde 1 tok 4 gün kullanılacak (evde vardı almadım elifin dediği kortizon içeren hap buymuş.)
progynex ampul 50mg progesteron (jel yerine geçiyormuş hatta aynısıymış ama iğne versiyonu. her kutuda 5 adet var 15 gün boyunca yani gebelik testi yapılana kadar günde 1 tane kalçadan yapılacakmış)

benden haberler bu kadar. sorularınız varsa cevaplarım aklıma gelmeyen şeylerde olabilir çünkü uykum var gibi(

elif ya ameliyathanen orda hazırlık yaptığımız oda ne şahaneydi öyle ya. mooor duvar kağıdı ve çok hoş 2 berjer türü koltuk mor kadifeden bayıldım resmen. sığdaydı çantama koyup eve getirecektim vall:)) hatta markasına baktımda göremedim belki alırım diye:)

sorma ya. benimkide güya moral veriyor ne korkuyorn seninki hiç bişey ben daha ağır narkoz aldım bunda bişey yok. ok tamam ozman önüne gelen sana bişeyler soksun dedim susuyor. annelik gibi yüce duygu size bahşedilömiş deyp duruyor her her defasında:) keşke erkek olsaydım diyorum manyakmasınım millet kesitirip kadın oluyor diyor:)) aklı sıra moral veriyor . gerçi vermese nolcakki sonuçta bu şekilde yaratılmışız.

birde burda anadan ürjan soydular. zk. da sadece alt kısmı çıkarttılar hatta temiz beyaz bir çorap giydim bişeyde dememişlerdi. ama neyseki üşümedim normalde aşırı üşürüm.

geçmiş olsun duygucum. sende atlattın çok şükür. yumurta sayın çok güzel. inşallah bugün güzel güzel döllenir yumoşların. sana da progesteronu iğne olarak vermişler elif gibi demek ki fertilde prensip olarak her hastaya iğne olarak veriyorlar. sende zor kısmı atlattın inşallah yarın da güzel haberlerini alırız.

Bende duygu giremediyse kızlara girip haber vereyim diye girdi. Yemek yaptım mutfaktan çıkamadım öğlenden sonra günüm var hazırlanıcam birazdan. Çok geçmiş olsun duygu atlattın çok şükür sana verilen ilaçlardan ekstradan fazlası kalça bantı bana verilen canım. Ben bugün çok iyiyim bütün şikayetlerim bitti sen de ilaçlarını bol su ile iç ben en az 2 bardak su ile yuttum valla hepsini löpür löpür :) ne kadar bol su o kadar böbreklerde iyi süzülmesi demek ilacın sana prognex mi vermiş eczane bana ellerinde yokmuş sanırım progestan ampül yazmışlar muadili yani hiç sevmem normalde muadili ilaç ille aynısı olcak ama oldu artık neticede ikiside aynı işe yarıyor yarın 9.30 dan sonra ararlar canım bugün bol bol dua et aşk yaşasınlar bu gece en azından 4 yada 5 tanesi olgun olsun. Benim doktorumda 3 tane olunca embriyo 5. Güne gitmekten vazgeçebilir çünkü 5. Günü zorlarsa bozulabilirler ve elimizde yumoş kalmayabilir belki 2 sini dondurup 1 tanesini 5. Güne gitmeyi deneyebilir bilemiyorum herşey yarın netleşicem rahim kalınlığı da şüpheli en azından senin o derdin yok kesin olucak transferin döllenme olduysa benimki hala muallakta artık hayırlısı ne ise o olsun yarın transferim olabilir yani.

sağol canım inşşallah hiçbirimizin emekleri boşa gitmez ve hepimizden iyi yumoşlar çıkar ve bir çoğu döllenir. öyle yada böyle yolun sonuna geldim artık allah kaldı bundan sonrasıda. inş.bu defa olur. evet fertil iğne veriyor hayır keşke jel vereydi en azından elimdeki jeller biterdi. pırtık pırtık ilaç kaldı elimde atmayada kıyamıyorum. bari versemde birilerineişine yarasa. sen zk. da yaptırcan jeli, tetradox u be prodenalı verebilirim sana. ne zamn başlayacaksın tedaviye. muayene olacağın bir gün zk.nın oraya etirebilirim. hem ziyan olmaz işine yarasın seninde. ucuz ilaçlar sayılır ama ne gerk var almaya.

Bu arada koltuklara ben de bayılmıştım harika duvar kağıdını elledim bile : )))))

çok nazlılar canım :)
sen genetikten randevu al demiştinya, haftaya çarşambaya randevu aldım. 16:00 a. gidince ne demem lazım. genetik test yaptırmak istiyorum desem yaparlarmı. bu arada aç tok farketmez demiştin galiba. o gün dosyayı açtırıp 4 gibide kanı versem iyi olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…