sen söylemişken aklıma geldi buraya da yazmışsın önceki msjlarda; kuzum ben senin fsh rakamına inan kötü niyetle fazla düşük demedim. sadece 30unu geçip de bu kadar düşük fsh'si olan birini ne duydum ne gördüm diye tuhafıma gitti. 30una geldinmi fsh artık 7lere çıkıyor. dün umutta süleyman bey benim fsh 7,2 olduğu halde yaşına göre çok iyi ve düşük dedi, senin 5 küsurlar biraz fazla düşük kalıyor düşün yani. bir de fsh genelde lh ve e2 ile birlikte değerlendiriliyor. mesela lhnin fshden düşük olması lazım. ama son dönemde zk'de lh ölçmez oldular. (benim de ilk testimde var, ikincisinde yok ölçmemişler) yani lh'de olmayınca tek başına fshnin düşüklüğü güvenilmez geldi.zk'de çok karıştırma ama özele geçince bir sor soruştur bence. anlık olarak da inmiş çıkmış olabilir ama ne bileyim sormaktan bir zarar gelmez her halde. yok senin fsh'n öyle düşükse de formülünü söyle de biz de uygulayalım:)))
iyi geceler kızlar yazdıklarınız okudum şimdi. akşam üstü iyice yoğunlaştı işler malum yarından itibaren izili olacağım için en acil çıkanları silip süpürdüm. en azından tüh tüh bak bunlar yapılmadı diye pimpirik olmaz benimki. evede gelince yarın için hazırlık yaptım malum operasyon olacak. ve korkmaya başladım. ve şu soruyu sordum kendime ve eşime insanın bilmediği bir şeye gitmesi mi daha iyi yoksa başına ne gelceğini bildiği bir şeye gitmesimi daha iyi ? keşke ilk denemem olsaydı ve başıma ne gelceğini bilmeseydim( dua edin bana herşey yolunda gitsin narkozun dozu ne olcak uyananilcekmiyim vücut nasıl tepki verecek. 11 gündür yaptığım iğne ilacın faydası ne kadar olmuş kaç yumoş çıkacak kaçı iyi olacak kaçı döllenecek sorularımın bir kısmı yarın cevap bulacak bir kısmıda cmtesi cevap bulacak. ve operasyon sonrası gaz sancısı falan umarım önceki gibi bitirmez beni. Dualarınızı iyi temennilerinizi eksik etmeyin. sağlıcakla kalın...
evet zk da lh bakılmıyor sanırım son aylarda. benim de dikkatimi çekti. pco dan dolayı bana özellikle bakılması lazım ama bakılmamış. fsh da tek başına değerlendirilemez bu durumda. bu arada senin fsh baya düşük çıkmış. benim 1,5 yıl önce zk da ilk yaptırdığım tahlilde 7,5 di. 1,5 yılda 5.2 ye düşmüş. bu arada kolesterol için sürekli yeşilçay içiyordum bir yıldır. hiç ihtimal vermezdim ama geçen nette tesadüfen bi yazı okudum yeşilçayın fsh düşürücü etkisi varmış. günde 3-4 fincan içiyorum düzenli. ben kullandığımız iğnelere bağlıyordum ama yeşilçaydan düşmüş olabilir.
tatlım sakın gerilme. yarın sular seller gibi geçecek. böyle tatlı bir uykuya dalacaksın, uyandığında bitmiş gitmiş olacak. zaten gaz vermedikleri için uyanmanda bir sorun olması ihtimali de yok.gaz sancısı için de istersen doktora rezene çayını sor. belki uygun görür. bütün dualarım seninle...iyi geceler kızlar yazdıklarınız okudum şimdi. akşam üstü iyice yoğunlaştı işler malum yarından itibaren izili olacağım için en acil çıkanları silip süpürdüm. en azından tüh tüh bak bunlar yapılmadı diye pimpirik olmaz benimki. evede gelince yarın için hazırlık yaptım malum operasyon olacak. ve korkmaya başladım. ve şu soruyu sordum kendime ve eşime insanın bilmediği bir şeye gitmesi mi daha iyi yoksa başına ne gelceğini bildiği bir şeye gitmesimi daha iyi ? keşke ilk denemem olsaydı ve başıma ne gelceğini bilmeseydim( dua edin bana herşey yolunda gitsin narkozun dozu ne olcak uyananilcekmiyim vücut nasıl tepki verecek. 11 gündür yaptığım iğne ilacın faydası ne kadar olmuş kaç yumoş çıkacak kaçı iyi olacak kaçı döllenecek sorularımın bir kısmı yarın cevap bulacak bir kısmıda cmtesi cevap bulacak. ve operasyon sonrası gaz sancısı falan umarım önceki gibi bitirmez beni. Dualarınızı iyi temennilerinizi eksik etmeyin. sağlıcakla kalın...
sen söylemişken aklıma geldi buraya da yazmışsın önceki msjlarda; kuzum ben senin fsh rakamına inan kötü niyetle fazla düşük demedim. sadece 30unu geçip de bu kadar düşük fsh'si olan birini ne duydum ne gördüm diye tuhafıma gitti. 30una geldinmi fsh artık 7lere çıkıyor. dün umutta süleyman bey benim fsh 7,2 olduğu halde yaşına göre çok iyi ve düşük dedi, senin 5 küsurlar biraz fazla düşük kalıyor düşün yani. bir de fsh genelde lh ve e2 ile birlikte değerlendiriliyor. mesela lhnin fshden düşük olması lazım. ama son dönemde zk'de lh ölçmez oldular. (benim de ilk testimde var, ikincisinde yok ölçmemişler) yani lh'de olmayınca tek başına fshnin düşüklüğü güvenilmez geldi.zk'de çok karıştırma ama özele geçince bir sor soruştur bence. anlık olarak da inmiş çıkmış olabilir ama ne bileyim sormaktan bir zarar gelmez her halde. yok senin fsh'n öyle düşükse de formülünü söyle de biz de uygulayalım:)))
iyi geceler kızlar yazdıklarınız okudum şimdi. akşam üstü iyice yoğunlaştı işler malum yarından itibaren izili olacağım için en acil çıkanları silip süpürdüm. en azından tüh tüh bak bunlar yapılmadı diye pimpirik olmaz benimki. evede gelince yarın için hazırlık yaptım malum operasyon olacak. ve korkmaya başladım. ve şu soruyu sordum kendime ve eşime insanın bilmediği bir şeye gitmesi mi daha iyi yoksa başına ne gelceğini bildiği bir şeye gitmesimi daha iyi ? keşke ilk denemem olsaydı ve başıma ne gelceğini bilmeseydim( dua edin bana herşey yolunda gitsin narkozun dozu ne olcak uyananilcekmiyim vücut nasıl tepki verecek. 11 gündür yaptığım iğne ilacın faydası ne kadar olmuş kaç yumoş çıkacak kaçı iyi olacak kaçı döllenecek sorularımın bir kısmı yarın cevap bulacak bir kısmıda cmtesi cevap bulacak. ve operasyon sonrası gaz sancısı falan umarım önceki gibi bitirmez beni. Dualarınızı iyi temennilerinizi eksik etmeyin. sağlıcakla kalın...
evet adet döneminde inceliyo sonra kalınlaşıyo sonra tekrar inceliyo sanırım:) duygunun rahim büyüklüğü de kalınlığı da ideal. benim de 8-9 mm çıkıyor genelde. hiç 10 mm dediğini duymadım mesela. rahim boyutumda küçük 3 cm civarı.
ya inanın hepiniz içimi rahatlattınız. dünden beri kendi kendime yahu ben mi uyuzum da böyle şeylere takıyorum diye düşünüyordum. biz bekleme salonundayken sürüyle çift girip çıktı. kimse halinden şikayetçi görünmüyordu. (bu arada bir çift de olumlu haber almış olacak ki mutluluk göz yaşları döke döke sevinçle ayrıldılar)
ama ben anlattığım ayrıntılara tek tek sinir oldum. eşim zaten daha çıkar çıkmaz olumsuz fikrini beyan etti. ama sizler burada deseydiniz ki, "aman nevin senin de taktığın şeyler boş şeyler. ne var ki, her yer böyle" inanın biraz yatışacaktım. mesela şimdi sen eurofertildeki ilk görüşmeni anlatınca evet neden tepki göstermedim ki diye bir kat daha sinir oldum:)))
günaydın kızlar umarım güne duygu dan güzel haberler alarak devam ederiz. benim de bütün şikayetlerim geçti çok şükür sanırım o karnımın içinin acıması falan antibiyotiği aldıktan sonra geçti.çok iyiyim bugün birazdan eczaneye gidip iğnemi vurdurucam normalde hamilelere yada rahimi ince olanlara haftada 1 falan da verilebiliyormuş bu progestan iğnesi ben hergün vurulduğuma göre çok da etkili bir iğneymiş inşallah 8 i bulur rahim duvarım. zaten hiç lekelenmem olmadı benim ilk gün idrarda kahverengilik oldu o kadar. sonra akıntım beyaza döndü inşallah toparlanır kızlar yaaa transferim de olur.
nevincim hiç kötü niyet olabilir mi aramızda, ne söylersek söyleyelim hep iyiliğimiz için olduğunu biliyorum. hem bende o kadar düşük olmaması gerektiğini düşünüyorum. vücut yaşım 20/25 lerde olabilir derken espri yapmıştım :)) daha önceki değerim 10 küsurdu. anlık düşüş yada yanlış ölçüm vs olabilir.. bizim sonuçlar bizi şaşırtmayı seviyor, baksana eşiminde sperm sonuçlarına, sende gördün ilki 2.700, 2. 23 milyon, senle birlikte olduğumuz gün verdiği ise 113 milyon. ben yorum yaptığını söylerken sperm sonuçlarına bakmıştınya onu söyledim :))
günaydın kızlar umarım güne duygu dan güzel haberler alarak devam ederiz. benim de bütün şikayetlerim geçti çok şükür sanırım o karnımın içinin acıması falan antibiyotiği aldıktan sonra geçti.çok iyiyim bugün birazdan eczaneye gidip iğnemi vurdurucam normalde hamilelere yada rahimi ince olanlara haftada 1 falan da verilebiliyormuş bu progestan iğnesi ben hergün vurulduğuma göre çok da etkili bir iğneymiş inşallah 8 i bulur rahim duvarım. zaten hiç lekelenmem olmadı benim ilk gün idrarda kahverengilik oldu o kadar. sonra akıntım beyaza döndü inşallah toparlanır kızlar yaaa transferim de olur.
canım sonradan içime dert oldu ya. "bak yine dilini tutamadın" dedim kendi kendime.sonuçta insanlar türlü türlü ve bu dönem hassas bir dönem de. böyle kuşkulu şeyleri söyleyince bozulup kötü niyetle söylediğini zannedene de çok rastladım. o yüzden sonradan keşke demeseydim dedim.
düzeldiğine çok sevindim. hadi inşallah rahim kalınlığı da uygun ölçülere ulaşır. seni de duyguyu da inan çok takdir ediyorum. hakikaten güçlü kadınlarsınız.
olurmu öyle şey yaa, konuşaacaz, düşüncelerimizi paylaşacaz tabiki.. onu konuşma, bu yanlış anlaşılırmı diye düşünürsek ohooo :))) bunlar çoook kötü, berbat falan desen bile alınmamki, sonuçta bir bildiğin gördüğün varki söylersin öyle birşey... ben o gün sana gösterirken bildiklerin, bugüne kadar öğrendiklerinle, benimkiler hakkında ne düşündüğünü duymak için gösterdim...bişey söylemeseydin ilgilenmedin olurdu :))...
kadın milleti çok güçlüymüş gerçekten... eskiden tüp bebek duyduğumda kolay bişey sanırdım.. ne kadar zormuş yaşadıklarınızla öğrendim
ben de öyle eskiden kolay bir şey sanırdım. meğer ne zormuş!!! tabi bu kadar tetkik ve iğne faslından hiç haberim yoktu o zamanlar.
eşimle aramızda hep konuşuyoruz, kadınlar hakikaten erkeklere göre çok daha güçlü. o kadar iğneyi ve opuyu eşim olacak olsa hayatta yapmaz. hatta daha tetkilerde cayar "ben vazgeçtim, çocuk falan da yapmayıverelim" der. hepatit aşısı olduğumuzda bile her enjeksiyondan sonra 3-4 gün kolum acıyor diye şikayet etti paşam:))))
selam kızlar geldim ben. sabah 8 gibi ordaydık 9,30da alındım ama zaten opumun 9,30 da yapılcağını söyledler. artık yumuoşlar iyice ağırlık yaamay başlamıştı alınsında kurtulayım oldum hamile bir kadında sanırım böyle düşünüyor dedim içimden düşünsenize içinizde bir ağırlık var ve bir an evvel kurtulmak istiyorsunuz. hamilelik daha zor olsa gerek. neyse opuya alındım allahtan su narkoz yada bayıltma işi var yoksa yeminle yapamazdım. böylece hafifte olsa hayatımın . narkozunu almış oldum. çıktıktan sonra tüplerimn oldu ksımda ve sağ yumrtalığımda adet ağrısı gibi bir ağrı oldu. ama hafifledi şimdi yumurtalığımda az ağrı var. ama genel olarak iyiyim gibi eve geldim ve kendime boool sucuklu bir yumurta yaptım ohh kokulu kokulu:)) sonra da kendi kendime gittii gitti gitti yumoşlarım gitti dedim ama bana geri dönüşü umarım muhteşem olur.
8 yumoş toplandı kaçı iyi kaçı kötü bilinmiyor. bugün mikro enjeksiyon yapılacak ve yarın gün içinde embriyolog arayıp bigi vercek. dr. la görüştür elindeki bir takvimden resimli gösterek anlattı. aslında daha fazla sayıda yumoş vardı ama çekerken sıvıyla birlikte geldi yumuş alamadık falan dedi sanırım içleri boş anlamına ggeliyor. ama suan ellerinde 8 adet var en azından yarısı döllense yine şükür diycem. pazartesi transfer yaparız dedi. peki dedim 5. gün transferi yapsak dahamı iyi olur. 5. gün transferi daha iyi tabi %10 gibi şans artıyor ama bu durumda da donduracak embriyo kalmıyor dedi. yarınki döllenme durumuna göre bakılacak duruma. ha diyelimki 8 de 8 döllenme olur ve bölünmeleir iyi olursa belki 5. güne gider. ama şuan için belli olan bişey yok. 3.gün transferi olursa kalanları dondurma şansımızda oluyor. artık bakalım yarın ola hayrola gelecek haberler inşallah iyi olur. en azında 8 de 4 döllense ve bölünmeleride kaliteli olsa baç tacı edicem yani. hakkımda hayırlısı artık son aşamaya geldm hakkımda hayırlı olan oslun diyorum. zaten buda tutmazsa artık ara vercem yoksa ilaç almaktan ölücem. op sonrası verile ilaçlardan biri öncekindne kalmıştı onu almadım toplamda 2 hap 1 iğne verdiler.
tetra 500mg günde 2 tok 4 gün kullanılacak
prednol 16 mg günde 1 tok 4 gün kullanılacak (evde vardı almadım elifin dediği kortizon içeren hap buymuş.)
progynex ampul 50mg progesteron (jel yerine geçiyormuş hatta aynısıymış ama iğne versiyonu. her kutuda 5 adet var 15 gün boyunca yani gebelik testi yapılana kadar günde 1 tane kalçadan yapılacakmış)
benden haberler bu kadar. sorularınız varsa cevaplarım aklıma gelmeyen şeylerde olabilir çünkü uykum var gibi(
elif ya ameliyathanen orda hazırlık yaptığımız oda ne şahaneydi öyle ya. mooor duvar kağıdı ve çok hoş 2 berjer türü koltuk mor kadifeden bayıldım resmen. sığdaydı çantama koyup eve getirecektim vall:)) hatta markasına baktımda göremedim belki alırım diye:)
zk'de bir anda lh neden bakılmamaya başlandı anlamıyorum. ben de bir kaç ay arayla test yaptırdım birinde var birinde yok. halbuki fshyle muhakkak birlikte bakılması lazım. saptaman kesinlikle doğru, yeşil çay fsh'yi düşürüyor. hatta burada yazdım diye hatırlıyorum. fsh yüksekliği ve menapoza yaklaşanlara östrojen üretimi için de tavsiye ediliyor. ben de her gün yeşil çay içerim. maalesef çayının tadını sevmediğimden organik kapsülünü alıyorum. sanırım böyle olumlu rakamları da, içtiğim yeşil çay ve arı sütü sayesinde sağlıyorum. diğer yandan her gün 3-4 fincan çok değil mi? yani bir de fsh'yi aşırı düşürmesin. pko'yu tetiklemesin? bir de hamile olma ihtimaliniz varsa yeşil çay içmeyin düşük riski var diyorlar doğru mu bilmiyorum ama transferden sonra ne olur ne olmaz içmeyi düşünmüyorum.
evet bende anlam veremedim artık bakılmamasına. ben nette okumuştum yeşilçayın fsh ı düşürdüğünü ama senin de doğrulamana sevindim. 3-4 fincan çok değil sanırım dikkat ediyorum beslenme uzmanları da günde 3-4 fincan yeşilçay içiyorlar. işyerinde masabaşı çalıştığım için sürekli sıcak birşey içmek istiyor tedaviyle birlikte siyah çay ve kahveyi bıraktım yeşilçayı onların yerine koydum.ama transferden sonra bırakacağım kesinlikle. içerdiği kafeinden dolayı düşük riskini tetikliyor ama ondan ziyade hamilelikte tüketildiğinde bebekte kalp sorunları oluşmasına neden oluyormuş. transferden sonra kesinlikle bırakırım o yüzden. pco yu tetikleyebileceği aklıma gelmemişti canım bir araştırayım.
geçmiş olsun duygucum. sende atlattın çok şükür. yumurta sayın çok güzel. inşallah bugün güzel güzel döllenir yumoşların. sana da progesteronu iğne olarak vermişler elif gibi demek ki fertilde prensip olarak her hastaya iğne olarak veriyorlar. sende zor kısmı atlattın inşallah yarın da güzel haberlerini alırız.
ben de öyle eskiden kolay bir şey sanırdım. meğer ne zormuş!!! tabi bu kadar tetkik ve iğne faslından hiç haberim yoktu o zamanlar.
eşimle aramızda hep konuşuyoruz, kadınlar hakikaten erkeklere göre çok daha güçlü. o kadar iğneyi ve opuyu eşim olacak olsa hayatta yapmaz. hatta daha tetkilerde cayar "ben vazgeçtim, çocuk falan da yapmayıverelim" der. hepatit aşısı olduğumuzda bile her enjeksiyondan sonra 3-4 gün kolum acıyor diye şikayet etti paşam:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?