:))) sevdim sizin patronu duygucum. toplama günü sen bir de işe mi gelmeyi düşünüyorsun? anestezi alacaksın zaten araba falan kullanamazsın hadi eşin kullanır desen ağrıların olabilir o gün. istirahat etmen gerekir. bence riske atma canım. eve gelip dinlen ertesi gün gidersin işe. transferden sonra da 5 gün iznini kullanır istirahat edersin. hem opu olacağın günü iznine dahil etme canım o gün mazeretli sayılıyorsun.
demeye yaa( demek gaz sancıları başladı işte en kötüsüde bu iğneler anestesi opu hiç birey bu gaz öldürüyor ben de nineler gibi 2 büklüm geziyordum eşim dik dur dik dur deyip duruyordu sanki 2 büklüm olunca daha az ağrıyormuş gibi. valla bende bağırsak sorunuda olduğu için o gaz sancıları yerimden hoplatıyordu beni geceleri uykumdan şiddetli bi gaz sancısıyla hoplayarak kalkıyordum ( bende 2 yumoş toplanında çok sancı olammaıştı sayı çok olunca daha çok ağrı oluyormuş diye duydum ama ne kdar doğru bilmiyorum tabi. offyyaaa ( yine gaz öldürcek beni (( ne yapsamki acep.???
sende çık dışarı iğneni yaptır ve gez biraz yoksa evde durdukça düşünüp duracaksın bırak dr. ne uıygun görürse onu yapsın. artık güvenelim ya şu dr. lara :) bak dün pimpiriklendim 17 mm 1-2 daha mı ilaç kullanayım dedim sonra e2 3950 çıkıp birazda araştırma yapınca neredeyse çatlatma yapmayacaktım... dedimki her şeyi çok iyi biliyon ya al sana 1- daha kullansam mıymış.. çok biliyom ya git dr ol ozman:))) sende bırak düşünmeyi cmtesi git kaç olmuşsa kalınlık ona göre ne yapacaksa yapsın. valla artık karışmışcam yaa bırakcam dr. a her düşünceyi. para veriyoz benim kafam yorulcağına onunki yorulsun. ( ama canda benim ya yanlış bişey yaparsa :))
:))) sevdim sizin patronu duygucum. toplama günü sen bir de işe mi gelmeyi düşünüyorsun? anestezi alacaksın zaten araba falan kullanamazsın hadi eşin kullanır desen ağrıların olabilir o gün. istirahat etmen gerekir. bence riske atma canım. eve gelip dinlen ertesi gün gidersin işe. transferden sonra da 5 gün iznini kullanır istirahat edersin. hem opu olacağın günü iznine dahil etme canım o gün mazeretli sayılıyorsun.
ay alemler ya demek 3 aylık hamile olduğunu sanıyorlarmış her iş yerinde de olur böyle dedikodular insanlar kendi kendilerine alıp götürürler başka yerlere.sen boşver milleti kendi işine bak bugün çatlasın yumoşların ohhh misss :))) bu durumda ikinci opu sen oluyorsun. senden de 10 a yakın yumurta toplanır canım. hatta 10 tane toplanır. ve en az yarısı inşallah kaliteli olur. bunu söylerken korkuyorum çünkü benim 11 yumurtadan da sadece 3 tanesi kaliteliymiş ama buna şükür benim tek yumurtalıktan 3 tane çıktıysa senin çift yumurtalıktan 6 tane çıkar inşallah. işlerini toparla ve gelme yarın işe. benim şimdi sayı azalınca 5. güne gider mi bilmem rahim duvarına göre cumartesi netleşir.
ilaçları zk. ya yazdırdığın için orada yapmak zorundasın diye biliyorum. yani başka bir yere dönme şansın yok sanırım( ama yinede arabir öğren derim. dediğin gibi rapor hakkının olması hiç bir işe yaramıyor çünkü ilaçlarını cepten alacaksın. o rapor zaten ilaçları indirimli almak için çıkartılan bir rapor yani adı "ilaç raporu" dolayısıyla elimizde olan rapora 1 kez reçete yazdırabiliyoruz. benim tutacağını bilsem ilaçlarımı size kardeş payı yapardım 14 kutu puregon, 1 kutu cetrodite, 4 yapımlık 75 mg menapurum var:)) puregon açısından stok sağlam. bence zk kruul odasını ara sonra tüpü ara ve sonra fertili ara ilçalarımı zk. yazdı ama tedavi sizde olabilirmiyim diye sor. ama böyle bir durumda fertile biizm gibi 1500 mü verirsin daha fazlamı bilemiyorum. çünkü sisteme girmeleri gerek raporlu olduğunu dolayısıyla devletten tahsil etme durumu söz konusu.
zaten opu dan sonra ani kararlar vermeyin dikkat gerektirecek işler yapmayın dedi yaşar hanım araba kullanmak gibi diye de ekledi sonra. eve gelene kadar çakırkeyiftim çünkü.
dün ve gece kötürdüm ama bu sabah dikeldim artık canım dik durunca karın geriliyor ondan acıyor ben de hep dün nineler gibi gezdim pek de nazlısın diyor eşimde. valla bazen onu masaya yatırıp biyerlerinden ultrason aletini sokasın geliyor halimizi anlasınlar diye. onlara ne kadar da kolay geliyor. sinir ediyor bu da beni. doktoruma güveniyorum ya memnunum yani. artık ne olacaksa olacak. belki de korktuğum gibi olmaz 5. güne gidebilirsek olur transferim.beki kalınlaşır neticede 1.5 mm kalınlaşması yeterli transferden sonra da kullandırır zaten iyice kalınlaşır. ayrıca beslensin diye de Allah ne verdiyse ver dicem herşeye razıyım yani. o kadar da kötü değil yani durum dimi hala sevinecek birşeyler var. kendim için o kadar değilim de senin için çok ümitliyim. sen hamile kalacaksın bu ay o yüzden işlerini bitir transferden sonra da 1 hafta yat. sonucu güzel olacak bak.
saymıyorki cuma gelemiycem dediğimde rapor veriyorlar o güne dedi. yok raporu transferden sonra vercekler dedim. İznimden kullanırım dedim. Tamam dedi. Neyse dese nolur izne ihtiyacım olunca paşa paşa verecek Hem işe girerkek kağıt imzaladım ayda 1 gün mazeret izni kullanma hakkım var valla eşim gitme dedi ama ilk opuyu düşünüce gayet iyiydim o gün ma ertesi günlerde gazdan kötü olmuştıum
canım her çalışanın ayda 3 gün mazeret izni vardır aslında ama kağıt imzalamışsın. sen yine de opu dan sonra eve geç. transferin salı günü olursa iznini hafta sonuyla birleştirip 6 gün istirahat edersin.
ay çok sinir oldum hee. ulun bey hakkında kötü şeyler duydum zaten sizlede paylaştım ama süleyman beyde ekstra gıcıkmış. ve seni bilgili gördüğü için sıradan davranamayacığı hissetti ve ters ters konuşmuş. ne yani lanet olsun tamam gel muayene et dedirtmeye çalışmış resmen. son iki ultrasonuna bakılarak genel bir değerlendirme yapılır. mesele beni 3 hormon değerim aşağı yukarı nasılsa ultrasonra aynen öyledir. ha tedavi öncesi kist varmı ona bakılabilir ama alakasız bir zamanda gel bakalım ne demek. aynen her önümüze gelene açar olduk ve yeminle zkda ultrason odasının ordaki soyunma kabinine girmeden kafam dalıp pantolonumu indirdiğimi bile bilirim:)) amaaann zaten görmeyen kalmadı der gibilerinden. resmen yalam oldu artık acı hissiyatım bile yok oldu.
benim düşüncem zaten bilgi vermek için arayan sekreter zamanında oraya karşı negatif oldu. kızın sesinni bile duyamıyordum gürültüden çok acele acel anlattıp kapattı. sgk lıkların gimediğide külliyen yalan hani ucuz bir merkezde değilki memorialle aynı fiyat şahsen ben özel gidiyor olsam umutmu memorialmi derlerse memoriali seçerim nasıl olsa fiyatları çok yakın. yani finansçılarının söylediği yalan raporunu alan koşuyor umuta. yoksa özel gidicekler ve o kadar yoğun olacak öylemi. başımı kesseler inanmam.
birde doktor demiş ya bir herkese imsi yapıyoruz. bence o da yalan. herkese imsi değil mikrienjeksiyon yapılıyor. yani eskiden yumoşla spermi yana yana döllenmesini bekliyorlardı artık spermi direkt yumoşa enjekte ediyolar ve bırak özel merkezi zk bile mikro yapıyor döllenme şansını arttırdığı için. dolayısıyla sperm sorunu olmaya bir adama ne diğe imsi yapsınlar. bence imsi demek onlar için ekstra bir iş demek. vede eylülde yapılmış bir spermiyogramla ekimde yapılmış arasında değişen hiç bir şey olmaz bunu biz bile biliyoruz o dr. mu bilmiyor allasen resmen 150 ultrason,150 spermiyogram öyle öyle yolmaya çalışmış. ki bu daha ilk görüşme olaki karar verirsen yok pgt yok kan testi yok o yok bu diye bellki, fiyatı özele denk getirecek gibi.
valla canım ben kendim için araştırma yaparken bile umut hiç içime sinmemişti ki bizzat görüşmedim bile telde aldım negatif elektriği. kızda beni azarlar gibi konuşmuştu. demekki doktorundan çalışanına kadar ukalalarmış. ben bu tip merkezlerin paraya hala doymamış olduklarını düşünüyorum. tamamen sömürü sektörü. işin içine girince hadi oda olsun bunuda yapalım dediği için bir çok kişi onlara rant kapısı açılıyor. ha sende bir ultrason istemiyorum deyince zıt oluyorsun. bana kalırsa oraya gitme derim. ama raporun geçtiği ve imsi yapılan başka hangi merkez var?? fertilde ımsı yok mesela. emre beyin orda varmı. bahçecide tabiki olur milleti yola yola hal bırakmamışlar vatandaşta tabiki en son teknolohjik aletleri alıp en son tedavi ssistemini uygularlar. onun bunun parasıyla son sistem çalışırlar tabi(
yani burayı elersen eline sadece emreyin orasımı kalacak. ha öyleyse emre beyin oraya git derim en azından dr. dan negatif elektriik almadın. ilk şansını orda dene bence.
Tüp bebek tedavisinde IMSI yöntemi nedir? - UZMANTV
linke bakarsanız dr. un herkese imsi uyguluyoruz demesinin yalan olduğunun bir kanıtı:)) kimler uygulandığı belli. şimdi ben gitsem bana uygulamayacakları aşikar.
birde PGT istemendeki sebep erkek infertiletesi olmasımı yoksa yaş faktörümü?
canım inan 150tl falan umurumda değil. zaten bilerek gittim. muayene falan olmadan sadece doktorla tanışmak ve bilgi almak için o 150tlyi vermeye istekliydim. ama doğru dürüst bir bilgi falan da alamadım. benim kısırlık mevzunu öğrendiğimden beri neredeyse 1 yıl olacak. sorun eşimde olduğu halde şu 1 yılda önüne gelen beni muayene etti. zk'de de ultrasona testlere de 2şer kere girdim. artık çok sıkıldım. ha şu da var hepsi aynı şeyleri söyledi. yani bu doktor da bakacak aynı şeyleri görecekti. bundan sonra artık tedaviye kimle başlayacaksam ona muayene olmak istiyorum. sonuçta hasta olan benim ve kararıma saygı göstermeliler.hay allah yaa, yazdıklarını okuyunca üzüldüm. hakikaten soğuk geçmiş.adam baktı karşısında bu işin profu duruyor, bozulmuş olabilir :)) üstüne birde muayene istememen olabilir. aslında bana sorarsan keşke muayene olsaydın. yani elinde sonuçlar var tabii ama onun bizzat görmesi, durumu anında değerlendirmesi daha iyi olabilirdi... sadece 20 dk lık sohbet için onca parayı vermişsin yazık.. uğraştırsaydın biraz :)) muayene olmadın diyede böyle davranması gerekmiyor... valla şimdi bende soğudum... dediğin gibi iyi bir merkez diye bende orayı düşünüyorum,umarım gittiğimde negatif bir elektrik almam... insanın içine sinen bir yer ve doktor olması lazımki kafamız rahat bir şekilde bu süreci geçirebilelim. zaten ruh halimiz sıkıntılı, üstüne birde doktor yüzünden stres sinir.... allah korusun olacağı varsada olmaz.
canım yazdıklarını büyük bir titizlikle okudum ve kesinlikle bence umut a gitmekten vazgeçmelisin hem o kadar para vereceksin hem de devlet hastanesine gitmekten bir farkın kalmayacak. söyleriklerinin hepsine katılıyorum başarılı olsalar da paraya doymamış bir merkez ben de orayı çok istememe rağmen özel ilgi alaka olmadığını duyduğum için gitmekten vazgeçmiştim. ulun beyin soğuk olduğunu ama süleyman beyin daha esprili sıcak olduğunu duymuştum ama demekki adamına göreymiş seni de dişli buldu demekki. bu durumda istanbul tüp bebek ile tekrar görüş ve emre beyde tedaviye başla canım
elif inan aynen hislerimi yazmışsın. ha bütüüün yukarıda saydıklarımı geçtim geçtim, inan o paraları falan da vermeye razıyım, çook daha fazlalarını gözden çıkardım zaten. ama inan ki beni en çok rahatsız eden o arkadaki hemşire ve telefon meselesiydi. odaya girdik zaten kapı açık kaldı, dişarıdan bir uğultu, konuştuğumuzu duyamıyoruz. hemşire doktorun arkasında dikeliyor, durmadan da telefon çalıyor. sessiz sakin bir şekilde 20 dakika hastaya vakit ayırmak bu kadar mı zor. bu resmen hastaya saygısızlıktır. içimden bu ne ya, zk'de bile böyle bir şey görmedim oldum. eşim de en çok ona irite oldu biliyorum. onca ilaç alıcam, zaten duygusalllık, depresiflik yaratıyor, kontrollerde o telefon çalıp duracak, biliyorum birden içimden canavar çıkar benim. huyumdur çok sakin durur durur sonra birden patlar ağzıma ne geldiyse söylerim.
kızlar adet olmuşum:) ilacı bıraktıktan sonra bugün 4. günümdü. erken geldi bu sefer ama sevindim cuma günü gelecek diye korkuyordum. zk yolları göründü yine bana:) bu arada adetin 2. günü kan veriyor muyduk tüp bebekte? e2 değeri kontrol ediliyor mu ilk gün?
kızlar adet olmuşum:) ilacı bıraktıktan sonra bugün 4. günümdü. erken geldi bu sefer ama sevindim cuma günü gelecek diye korkuyordum. zk yolları göründü yine bana:) bu arada adetin 2. günü kan veriyor muyduk tüp bebekte? e2 değeri kontrol ediliyor mu ilk gün?
yaa aylin kaçgündür yok, nerelerdeki.
e2 için tedavinin ilk günü kan almıyorlar. ama sen yine genel bir hormon baktır son veriler elinde olsun. banada gerek yok demişti kenan ben yinede yaptırmıştım hazır oraya kadar gitmişken.
e2 için tedavinin ilk günü kan almıyorlar. ama sen yine genel bir hormon baktır son veriler elinde olsun. banada gerek yok demişti kenan ben yinede yaptırmıştım hazır oraya kadar gitmişken.
hadi gözün aydınn :)) valla ben daha acemiyimya hiç bir bilgim yok. o kullandığınız terimlere bile çok yabancıyım. bu işin piiri duygu, şimdi cevap verir:)
sanırım aylin bu ara kafasını boşaltmaya çalışıyor umarım başarabilir. çikolata kistinden dolayı acaba kansermiyim endişesine kapılmıştı. ve önce ameliyatmı yoksa tüp denemesi diye düşünüyordu. demekki herhangi bir şeye karar vermedi verseydi bizimle paylaşırdı şimdiye.
sağol canım:) biraz zoraki oldu ama geldi sonunda beklenen misafirim:))
hadi gözün aydınn :)) valla ben daha acemiyimya hiç bir bilgim yok. o kullandığınız terimlere bile çok yabancıyım. bu işin piiri duygu, şimdi cevap verir:)
inşallah beklediğin asıl misafirde pat diye geliverir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?