sen söylemişken aklıma geldi buraya da yazmışsın önceki msjlarda; kuzum ben senin fsh rakamına inan kötü niyetle fazla düşük demedim. sadece 30unu geçip de bu kadar düşük fsh'si olan birini ne duydum ne gördüm diye tuhafıma gitti. 30una geldinmi fsh artık 7lere çıkıyor. dün umutta süleyman bey benim fsh 7,2 olduğu halde yaşına göre çok iyi ve düşük dedi, senin 5 küsurlar biraz fazla düşük kalıyor düşün yani. bir de fsh genelde lh ve e2 ile birlikte değerlendiriliyor. mesela lhnin fshden düşük olması lazım. ama son dönemde zk'de lh ölçmez oldular. (benim de ilk testimde var, ikincisinde yok ölçmemişler) yani lh'de olmayınca tek başına fshnin düşüklüğü güvenilmez geldi.zk'de çok karıştırma ama özele geçince bir sor soruştur bence. anlık olarak da inmiş çıkmış olabilir ama ne bileyim sormaktan bir zarar gelmez her halde. yok senin fsh'n öyle düşükse de formülünü söyle de biz de uygulayalım:)))
evet zk da lh bakılmıyor sanırım son aylarda. benim de dikkatimi çekti. pco dan dolayı bana özellikle bakılması lazım ama bakılmamış. fsh da tek başına değerlendirilemez bu durumda. bu arada senin fsh baya düşük çıkmış. benim 1,5 yıl önce zk da ilk yaptırdığım tahlilde 7,5 di. 1,5 yılda 5.2 ye düşmüş. bu arada kolesterol için sürekli yeşilçay içiyordum bir yıldır. hiç ihtimal vermezdim ama geçen nette tesadüfen bi yazı okudum yeşilçayın fsh düşürücü etkisi varmış. günde 3-4 fincan içiyorum düzenli. ben kullandığımız iğnelere bağlıyordum ama yeşilçaydan düşmüş olabilir.