hoşgeldin duyguuuu
bu arada kızlar sonunda tanıştık duygu ile bizi zeynep kamil buluşturamadı ama eurofertil buluşturdu ennihayetinde:) ama merkez o kadar kalabalıktı ki ayaküstü laflayabildik sadece ama herşeyi biliyoz ya sanki kırk yıllık ahpablar gibiydik naptın sen naptın muayne nasıl geçti vs..
bahar ın tam tersine kendisi de tam bir esmer bomba
anlat bakalım duygucuk sizi de odadan odaya sürüklediler paraları aldılar 1500 tl yi birdahaki gelişde istediler dimi
yahu bu bu işler benim iyice psikolojimi bozdu sürekli gece gündüz kafamda hesap kitap...nerden başlasam nasıl yapsam ikinci deneme de var işte ...o merkez bu merkez...yoksa kitle varda ben önce amliyatmı olsaydım kurtulamıyorum gece bile uyanıyorum sürekli aklımda ..araştır araştır kafam yoruldu düşünce artık bu gün başım çok ağrıdı migren tuttu yattım...
selam duygucum, incir kürü işe yaramış anlaşılan maşallah yumoşlarına. menapur ekstra olmuş biraz ama işe yarayacaktır. inşallah bol kaliteli yumoşların olur.
selam duygucum, incir kürü işe yaramış anlaşılan maşallah yumoşlarına. menapur ekstra olmuş biraz ama işe yarayacaktır. inşallah bol kaliteli yumoşların olur.
duygucum netten baktım biraz menopur yumurta geliştirici iğne fakat gonal f, puregon ve fostimon saf fsh içerirken, yumurta geliştirici ilaçlardan menopur, menogon ve merional fsh + lh içeriyor. bu da yumurtanın kalitesini artırıyor olabilir. bakma sen eczacının söylediğine.
hadi bakalım umarım iyi sonuçlar alırsın emre beyin ilgisi kibarlığı baharı etkileyip ikna edemedi bakalım emre bey sen konusunda başarılı olabilecekmi :)
kuzucum şaka değil hakikaten ihtiyacın olursa memnuniyetle fiyat konuşmaya seninle gelirim. bizler artık belli raporla yaptıracağız. raporla olunca bir kısmını devletten aldıkları için her şey kayıtlara geçiyor ve pazarlık payın oldukça düşük oluyor. ama cebinden yaptırınca öyle değil. kdvsini osunu busunu indiriyorlar, sürüyle şey dönüyor. doktora falan da ben size çok güvendim, illa sizde istiyorum ama maddiyat zorluyor gibi tavır alacaksın. ben amerikan hastanesi gibi 6000-7000 liraların telaffuz edildiği yerde 3500'e tüp yaptıranı gördüm. ama asıl önemlisi sende şunu da görüyorum, aslında hiç bir doktor aman aman içine sinmiş değil sanki. devamlı fikir değiştiriyor gibisin. cem beyi de ehveni şer görmüşsün. o yüzden belki bir kaç yerle daha görüşmelisin. mesela fertijin seval taşdemir var çok ünlü. yeri etilerde biraz sapa ama istersen bir de onunla görüş. millet buralarda tüp bebeğin kraliçesi diye başlıklar açmışdı. benim embriyolog arkadaşım da çok başarılı olduğunu söylemişti ama rapor geçmediğinden fertijini hiç düşünmedim. ara bir sor istersen ücretsiz görüşmeleri var mı. ha yoook ben cem beyde kararlıyım, içime sindi diyorsan o başka tabi.evet cnm yaa pazarlık etmem gerek ama yapamıyorum işte hemen gurur yaptım medicinede ..sen de gelsen benimle iyi olur valla:))) bu gün arkadaşla konuştum onun tanıdığı yeditepede yapmış cem bey indirim yapmış baya ama ben muhasebe ile muhatap oldum ..ama aramayı düşünüyorum cem beyi...kartını verdi yaa pek beceremem utanırım ama deneyeceğim..napalım artık herkes indirim yaptryor her yerde..hemde durumlarıd aolduğu halde bu gün duydum şaırdım valla..cem beyi sevdim baya alçak gönüllü bir de benim tüp olayımla değilde hastalığımla özellikle ilgilenmesi beni çekti ..yani illada göreceğim dei amliyatlık olabilirsin dedi hatta renkli dopleri görünce baya düşündü..kitle şüphesi vardıya hani bende..bilemiorum ama onu çok deneyimli gördüm..tüp konusunda yapacağı işlem aynı diğer doktorlarla ama hastalık konusunda belki ona amliyat bile olabilirim özel sigortam geçerse orada..ama çok pahalı bir yer ya...
elif canım bugünkü kontrolünü okudum. sakın üzülme, boyutlar gayet güzel. sonuçta ilaçlara daha yeni başladın sayılır. daha büyümeleri için önünde günler var. ben de seninle gün sayıyorum ve heyecanla bekliyorum. ama bak sen de duygu da hamile kalıp, sonra buradan elinizi ayağınızı çekip bizi unutmayın:)))
yok canım emin ol öyle bebiş haberi falan gelirse ben gitmem yanınızdan. elifinde kopacağını sanmam daha çok sizlere yardımcı olmamız gerek bir adım önde olacağımız için çok az daha deneyimli olacağız başımıza gelecek iyi ve kötü şeyleri paylaşırız yine ve yine sizlerin gördüklerinden duyduklarından fikir alırız. inş. olsunda sağlıkla sıhhatle ben burda kalmaya devam ederim zaten başka topiklere yazınca kimse iplemiyor cevap bile vermiyor. hem verselerde onları tanıyım bilgi sahibi olana kadar zaman kaybı. hem beiş olunca burdan gidecek kadarda bencil değilim. öküz öldü ortaklık bitti hesabı asla yapmam.
benim yumoşlar çok çıkmış ki ilk tüptede aynen bu kadar çoktu ilaçlar büyüttü onları ama anlamadım fsh ne iş. valla fsh beyinde salgılanan bir hormn bundan dolayı artık doğru bilgi verdiğini düşünmüyorum. amh da yumurtalıklarda salgılanıyor o kesin ve net bilgiyi verir bakalım yaptırcam diye tutturnmuştum kaç dr. gerek yok dedi hatta sadık beyde. ama o kadar yumurtayı görünce yaptırın artık gerek var dedi. bu arada amh bile 1 haftada çıkan bir testmiş bu sebepten genetik testinin 1 ayda çıkması normal diye düşünüyorum. zk. 1 ayda sonuç veriyor daha erkende çıkabilir dediler. özelde yaptırsanda en erken çıkması 15-20 günü bulur diye tahmin ediyorum. zk. daki randevu tarihin çok ileri değilse bence orda yaptır. benm pıhtılaşma ve kromozomlarıma bakılacak. eşminde sadece kromozom. en azından bunları ücretsiz yaptır başka istediği genetik test varsa onları özelde yaptırırsın. ha zamn çok önemli 1 hafta bile öne gelse iyi olur diyorsan özel labaratuar telefonlarını yazmıştım bir ara istersen mail yollayayım arayıp fiyat öğren oralardan. ismi duyulumuş lab. mış genelde. zaten sende az çok duymuşsundur. emre beyden zten görmedğin halde memnundun. inş. hakkında hayırlı olacak en doğru kararları verirsin.
aylin bencede tam karar veremedi bu sebepten sürekli fikir değitiriyor. dediğin gini biz raporlu olarka gittiğimiz için pazarlık için pek şansımız yok ama özel olsa vura kıra indirim yaptırtılır. mesela biz 1500+kdv ödiycez ha peşin ödeseydik bence 1500 yaparlardı ama eşim karttan çekince mecburen 1620 ödiycez ama en azından 2 ye bölecek. o bakımdan ben kdv almamaları konusunda işi zora sokmadım.
bu arada çocuk yapma işine girdiğimizden beri yaptığım masrafları tutmaya başladım;
1 Spermiyogram 60,00 TL
2 Spermiyogram 100,00 TL
3 Spermiyogram 120,00 TL
4 Rahim filmi 500,00 TL
5 ZK. 1. aşılama ilaç 380,00 TL
6 ZK. 2. aşılama ilaç 350,00 TL
7 ZK. 1. tüp ilaç 1.400,00 TL
8 ZK. 2. tüp ilaç 1.350,00 TL
9 AMH testi 97,00 TL
10 Eurofertil ultrason 118,00 TL
11 Eurofertil tedavi ücr. 1.620,00 TL
12 Eurofertil menagon 360,00 TL
13 jel, folik asid, tetradox 150,00 TL
14 vitaminler 150,00 TL
15 aktar(otlar b.klar) 200,00 TL
6.955,00 TL eğer devlete gitmeseymişim bunca işlemin bedeli bu rakamın en az 3 katı olurmuş neredeyse bir ev peşinatı yani :)))
bugün öğlen eşimle birlikte emre beyle görüştük. açıkçası beni de eşimi de çok etkiledi diyebilirim. her şeyden önce görüşme sanırım 1,5 saat civarı falan sürdü. imsi, pgt, co-culture,gebelik aşısı, havuz yöntemi, mini tüp bebek gibi yöntemlerle ilgili sürüyle sorumu büyüüüük bir sabırla cevapladı. sonuç olarak bana 1-öncelikle (eşimle ikimizin de ebeveynlerinde kalp damar sorunları olduğu için) pıhtılaşma testi ve beraber genetik testlerini muhakkak yaptırmamızı söyledi. zk'dan genetikden zaten randevu almıştım ama olmadı özelde daha erken sonuç veriyorlarsa dışarıda yaptıracağım 2-275 iu ile başlanacak, kısa protokol, spermlerin muhakkak imsiyle seçileceği mikroenjeksiyonun ilk denememde uygun olacağını söyledi. 3-şayet başarılı olamazsak yaş faktöründen dolayı 2. sinde bir de pgt eklenmesini tavsiye etti. hem pgt pahalı bir işlem olduğu için, embriyo sayısına göre 2000 dolara kadar çıkabilen maliyetleri varmış, hem de bazen embriyoya zarar verebildiğinden, şimdilik ilkinde uygulamayalım dedi. ayrıca hep çift embriyo konmasından bahsetti. (ama ben çift embriyo istemiyorum, ikisi de tutarsa ikizim olması durumu var ve ben tekil gebelik yanlısıyım)
genel olarak izlenimlerimse şu: bir kere çok gerçekçi bir doktor. bir çok doktor gibi toz pembe tablolar çizmiyor ya da sadece duymak istediklerini söylemiyor. yaşımdan kaynaklı sorunları(ki zaten biliyordum) gayet açık bir şekilde anlattı. başarı şansımızı da gayet açık göz önüne serdi. benim gibi deli derecesinde internette araştıran, okuyan birisinin her sorusunu sıkılmadan cevaplandırdı, başka doktor olsa eni konu terslerdi. gerçekçi olmasının yanında, kesinlikle kırıcı değil, son derece insan biri de. istanbul tüpe, aret kamardan dolayı duyduğum antipatiyi, sadece kendisi orada olduğu için geldiğimi de net bir şekilde anlattım, bir de umutla görüşmek istediğimi de... bana bir çok yerle görüşmemi ama nereyi seçersem seçeyim laboratuarı iyi bir yer seçmemi, çünkü laboratuar unsurunun başarıyı önemli bir şekilde etkilediğini söyledi. (ki daha önce emriyolog olan arkadaşım da aynı şeyi söylemişti) umut'un da çok başarılı olduğunu, laboratuar şartlarının iyi olduğunu ve alternatif olarak iyi bir seçim yaptığımı da ekledi.
finansal kısmı, merkez biz görüşmedeyken kapandığı için görüşemedik. ptesi finans bölümü arayacakmış.
emre beyin şimdilik iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum yani elde var 1 şeklinde. süleyman tosunla da görüşünce kararımı vereceğim bakalım.
bu arada mailini çok geç okudum. sabah interneti açmadan çıktım. artık başka bir zaman görüşürüz
şu rapor çıkınca ilacı alma, almazsan az vermeleri olayını çözemedim. eczacının söylediği şey mantıksız. ayrıca ilk defa böyle bir şey duydum. raporu çıkıp da düzensiz adet gördüğü için epey sonra tedaviye başlayan dolayısıyla ilaçları geç yazılıp alanlar var bu durumda onlara hiç ilaç verilmemesi lazım. menapur değil ama aynı türden menagonu çok kullanan var. her halde bir sürü kişiye boş yere verecek halleri yok. sen eczacının seni ikirciklendirmesine izin verme. yumurtaların da epey iyi gibi. hayırlısı olsun. demekki rezervin o kadar düşük falan değil, ayrıca sonuçta yaşın genç, sen bakma fsh her zaman en doğru bilgiyi vermeyebiliyor. mesela benim fsh'm senden düşük ama seninki kadar sayıda yumurtam yok. sonuçta senin yaşının üretkenliği çok büyük avantaj.
tüm dualarım sen ve elifle...
kuzucum şaka değil hakikaten ihtiyacın olursa memnuniyetle fiyat konuşmaya seninle gelirim. bizler artık belli raporla yaptıracağız. raporla olunca bir kısmını devletten aldıkları için her şey kayıtlara geçiyor ve pazarlık payın oldukça düşük oluyor. ama cebinden yaptırınca öyle değil. kdvsini osunu busunu indiriyorlar, sürüyle şey dönüyor. doktora falan da ben size çok güvendim, illa sizde istiyorum ama maddiyat zorluyor gibi tavır alacaksın. ben amerikan hastanesi gibi 6000-7000 liraların telaffuz edildiği yerde 3500'e tüp yaptıranı gördüm. ama asıl önemlisi sende şunu da görüyorum, aslında hiç bir doktor aman aman içine sinmiş değil sanki. devamlı fikir değiştiriyor gibisin. cem beyi de ehveni şer görmüşsün. o yüzden belki bir kaç yerle daha görüşmelisin. mesela fertijin seval taşdemir var çok ünlü. yeri etilerde biraz sapa ama istersen bir de onunla görüş. millet buralarda tüp bebeğin kraliçesi diye başlıklar açmışdı. benim embriyolog arkadaşım da çok başarılı olduğunu söylemişti ama rapor geçmediğinden fertijini hiç düşünmedim. ara bir sor istersen ücretsiz görüşmeleri var mı. ha yoook ben cem beyde kararlıyım, içime sindi diyorsan o başka tabi.
o zaman sonuna kadar pazarlık etmeye bak.
elif canım bugünkü kontrolünü okudum. sakın üzülme, boyutlar gayet güzel. sonuçta ilaçlara daha yeni başladın sayılır. daha büyümeleri için önünde günler var. ben de seninle gün sayıyorum ve heyecanla bekliyorum. ama bak sen de duygu da hamile kalıp, sonra buradan elinizi ayağınızı çekip bizi unutmayın:)))
yok canım emin ol öyle bebiş haberi falan gelirse ben gitmem yanınızdan. elifinde kopacağını sanmam daha çok sizlere yardımcı olmamız gerek bir adım önde olacağımız için çok az daha deneyimli olacağız başımıza gelecek iyi ve kötü şeyleri paylaşırız yine ve yine sizlerin gördüklerinden duyduklarından fikir alırız. inş. olsunda sağlıkla sıhhatle ben burda kalmaya devam ederim zaten başka topiklere yazınca kimse iplemiyor cevap bile vermiyor. hem verselerde onları tanıyım bilgi sahibi olana kadar zaman kaybı. hem beiş olunca burdan gidecek kadarda bencil değilim. öküz öldü ortaklık bitti hesabı asla yapmam.
benim yumoşlar çok çıkmış ki ilk tüptede aynen bu kadar çoktu ilaçlar büyüttü onları ama anlamadım fsh ne iş. valla fsh beyinde salgılanan bir hormn bundan dolayı artık doğru bilgi verdiğini düşünmüyorum. amh da yumurtalıklarda salgılanıyor o kesin ve net bilgiyi verir bakalım yaptırcam diye tutturnmuştum kaç dr. gerek yok dedi hatta sadık beyde. ama o kadar yumurtayı görünce yaptırın artık gerek var dedi. bu arada amh bile 1 haftada çıkan bir testmiş bu sebepten genetik testinin 1 ayda çıkması normal diye düşünüyorum. zk. 1 ayda sonuç veriyor daha erkende çıkabilir dediler. özelde yaptırsanda en erken çıkması 15-20 günü bulur diye tahmin ediyorum. zk. daki randevu tarihin çok ileri değilse bence orda yaptır. benm pıhtılaşma ve kromozomlarıma bakılacak. eşminde sadece kromozom. en azından bunları ücretsiz yaptır başka istediği genetik test varsa onları özelde yaptırırsın. ha zamn çok önemli 1 hafta bile öne gelse iyi olur diyorsan özel labaratuar telefonlarını yazmıştım bir ara istersen mail yollayayım arayıp fiyat öğren oralardan. ismi duyulumuş lab. mış genelde. zaten sende az çok duymuşsundur. emre beyden zten görmedğin halde memnundun. inş. hakkında hayırlı olacak en doğru kararları verirsin.
aylin bencede tam karar veremedi bu sebepten sürekli fikir değitiriyor. dediğin gini biz raporlu olarka gittiğimiz için pazarlık için pek şansımız yok ama özel olsa vura kıra indirim yaptırtılır. mesela biz 1500+kdv ödiycez ha peşin ödeseydik bence 1500 yaparlardı ama eşim karttan çekince mecburen 1620 ödiycez ama en azından 2 ye bölecek. o bakımdan ben kdv almamaları konusunda işi zora sokmadım.
bu arada çocuk yapma işine girdiğimizden beri yaptığım masrafları tutmaya başladım;
1 Spermiyogram 60,00 TL
2 Spermiyogram 100,00 TL
3 Spermiyogram 120,00 TL
4 Rahim filmi 500,00 TL
5 ZK. 1. aşılama ilaç 380,00 TL
6 ZK. 2. aşılama ilaç 350,00 TL
7 ZK. 1. tüp ilaç 1.400,00 TL
8 ZK. 2. tüp ilaç 1.350,00 TL
9 AMH testi 97,00 TL
10 Eurofertil ultrason 118,00 TL
11 Eurofertil tedavi ücr. 1.620,00 TL
12 Eurofertil menagon 360,00 TL
13 jel, folik asid, tetradox 150,00 TL
14 vitaminler 150,00 TL
15 aktar(otlar b.klar) 200,00 TL
6.955,00 TL eğer devlete gitmeseymişim bunca işlemin bedeli bu rakamın en az 3 katı olurmuş neredeyse bir ev peşinatı yani :)))
cnm ben yeditepeyi düşünüyorum yada medicineyi şimdi üçüncüye gidip medicinede pazralık edemem yeditepeye de gittim bir daha nasıl gidip edebiliriz peki..gelsen benimle ne iyi olurda..nasıl yapacağız yeditepede hem amliyat hem tüp denemek isterim..cem bey baya tecrübeli sanırım ameliyatlar konusunda da..telefonda arayıp pazarlıkmı edeyim yoksa senlemi gitsek gene..sanki hiç taviz vermiolar gibi fiyatta..cnm aslında o kadar yere gittim ki bu ara baya yoruldum bunun önceseinde hastalıktan dolayıda gezip yıprandığım için iflas ettim gibi bu ara..haa bir kaç ay tüpü ertlersem kafamda tahlil sürelerin geçmesini göze alıp o zaman detaylı araştırma yaparım..dediğin seval hanımı duydum ama karşıya gitmek beni çok yorar artık zaen bezdim şimdiden..gerekte yok bu yakada da güzel doktorlar var sanırım ..iş amliyatmı tüp mü oldum şimdi yine..kararsızlık öldürecek..
yok canım ya benim 1.tüp denememde kür falan yapmamıştım ona rağmen yumoş ilk kontrolde çoktu tedavi sürecindede büyümüşlerdi. bak yazayım nasıl olduğunu. 450 dozla başlayıp
5.gün kontrlümde sağda 11,5 - 9 -6mm (3 adet) solda 10,8 - 11,5 - 11,5 - 9 ,2 -8,5 (5adet)
8.gün kontrolümde sağda 12,7 - 12,5 - 12 - 10 - 9 - 9 mm (6 adet) solda 14,5 - 15,5 - 13 - 12,5 - 12 -12mm(6 adet)
9 gün kontrolümde sağda 14,4 - 13 - 10mm (3adet) solda 16,3 - 15- 15- 15,5mm(4 adet)
10.gün kontorlümde sağda 16,5 - 16,5 (2 adet) solda 17,5 - 18 - 17 - 16,5 - 16 16 (6 adet)
bu verilerden anlaşıldığı gbi benim sol nyumurtalık daha iyi çalışıyor. yani sağdada var ama sol daha yok oluyor ve gelişimi daha iyi oluyor. bende anlamadım madem rezervler kötüyse bu yumoşlar neden çıkıyor. işte çok oluyor ama kalitesi iyi olmuyor diye düşündü demekki menapur verdi ekstradan. puregonu yaptık. menapuru yaparken çok zorlandı eşim canım çok acıdı resmen ağladım(( enjektörü fertil verdi kalın uçla hazırladık ince uçla vurd ama o ince uç bile çok acıttı bence yinede aklın bir ucu var baktığımdada kalın gelmişti. şimdi yarın nasıl olcak onun korkusu sardı.
selam kızlar mesajlarınızı tek tek okudum şimdi cevaplıyorum;
baharcım kocanı göndermekle iyi etmişsin o ailesiyle vakit geçirsin sen de işlerini hallet hem de tedavi öncesi gerilmemiş olursun seni strese sokucak hertürlü şeyden uzak durman çok iyi olur. anestezi almadan opu yaptıran birisi ile görüştüm diğer bir topikte kesinlikle alma narkoz diyor çok basit bir işlem olduğunu söylüyor 15 dk sürmüş detaylıca anlattı. ağrı kesici iğne ve hafif çakırkeyif yapan bir cesaret iğnesi vuruyorlarmış. işlemin sadece yumurtaları toplama sürecinde yumurtaları içeriye yerleştirdikleri ince bir hortumla çekiyorlarmış sadece o zaman hissettim biraz ağrı diyor onun dışında çok rahattı iyiki de narkoz almamışım diyor. bana da cesaret geldi doktorumla da görüşücem uygun olursa almicam narkoz böbreğim için bu önemli. zira 3. narkozum olcak yoksa..
evet canım bu seferlik böyle oldu. stres bakmından da iyi oldu aslında şu an tedavi önceliğim. yaşayan biri iyi konuşman çok iyi olmuş elifcim. bencede anestezi alma. madem ağrı eşiğin yüksek çok da ağrılı bi işlem değilmiş zaten çakırkeyif iğnesi de yapacaksa anestezi doktoru kolay geçecektir hayırlısıyla. karar verebilmene çok sevindim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?