selam kızlar mesajlarınızı tek tek okudum şimdi cevaplıyorum;
baharcım kocanı göndermekle iyi etmişsin o ailesiyle vakit geçirsin sen de işlerini hallet hem de tedavi öncesi gerilmemiş olursun seni strese sokucak hertürlü şeyden uzak durman çok iyi olur. anestezi almadan opu yaptıran birisi ile görüştüm diğer bir topikte kesinlikle alma narkoz diyor çok basit bir işlem olduğunu söylüyor 15 dk sürmüş detaylıca anlattı. ağrı kesici iğne ve hafif çakırkeyif yapan bir cesaret iğnesi vuruyorlarmış. işlemin sadece yumurtaları toplama sürecinde yumurtaları içeriye yerleştirdikleri ince bir hortumla çekiyorlarmış sadece o zaman hissettim biraz ağrı diyor onun dışında çok rahattı iyiki de narkoz almamışım diyor. bana da cesaret geldi doktorumla da görüşücem uygun olursa almicam narkoz böbreğim için bu önemli. zira 3. narkozum olcak yoksa..
evet canım bu seferlik böyle oldu. stres bakmından da iyi oldu aslında şu an tedavi önceliğim. yaşayan biri iyi konuşman çok iyi olmuş elifcim. bencede anestezi alma. madem ağrı eşiğin yüksek çok da ağrılı bi işlem değilmiş zaten çakırkeyif iğnesi de yapacaksa anestezi doktoru kolay geçecektir hayırlısıyla. karar verebilmene çok sevindim.
valla ben de kendime şaşıyorum artık şipşak karar veriyorum :) bir de bu operasyonu narkozsuz olan başka insanlar da varsa ben de olabilirim bence. tek böbrekli olmasan bile hem vücut sağlığı hem de konulacak embriyonun sağlığı için narkoz almamak bence daha iyi. hatta söyliyim duygu da almasın. benden 3 yada 4 gün sonra da o opu olacak. benim de o opu olurken transferim olabilir. peş peşe sonuç beklicez çok heyecanlı birlikte eurofertil in yollarını arşınlicaz:) sen ayın kaçı gibi adet olmayı bekliyorsun canım? merkez konusundaki düşüncelerin ne alemde?
ya ne bileyim sonuçta doktor aynı görevi göre sadece ismi farklı 2 ilacı neden kullandırsınki hani bilgili araştıran tiplere benziyoruz en azından dr. un bizi kandırma gibi bir ihtimali olamaz ilaç kullanma sürecinde. hem öyle diyen altın eczanesindeki servet eczacılık okumamışki adam orda ilaç sata sata kalfa olmuş. tama belli sşeyleri öğrenmiştir ama dr. dan daha iyi biliyor olamaz araştırdığın için sağol canım benim vaktim olmadı bugün ama bende bakıcam prospektüsünü falan okuyucam tek korkum ikisini aynı anda vurmak alerji gibi bir şey yaparmı diye tırsıyorum. umarım birşey olmaz. ve hesaplamalarıma gre en en 30 ekim salı günü opu olur diye tahmin ediyorum.
valla ben de kendime şaşıyorum artık şipşak karar veriyorum :) bir de bu operasyonu narkozsuz olan başka insanlar da varsa ben de olabilirim bence. tek böbrekli olmasan bile hem vücut sağlığı hem de konulacak embriyonun sağlığı için narkoz almamak bence daha iyi. hatta söyliyim duygu da almasın. benden 3 yada 4 gün sonra da o opu olacak. benim de o opu olurken transferim olabilir. peş peşe sonuç beklicez çok heyecanlı birlikte eurofertil in yollarını arşınlicaz:) sen ayın kaçı gibi adet olmayı bekliyorsun canım? merkez konusundaki düşüncelerin ne alemde?
ne güzel canım keşke bende çabuk karar verebilsem. narkoz almamak kesinlikle daha iyi ama herkes senin gibi olamaz canım hele benim gibi ilişkide bile acı çeken biri. bu konuda şanslı olduğuna emin olabilirsinne güzel duyguyla birlikte devam edeceksiniz. benim adetim 4 gün gecikti canım. merkez konusunda da karar veremedim. ama yorumların bana çok yardımcı oldu. istanbul tüpü eledim. eurofertil ve zk arasında gidip geliyorum şu an. bana en çok tayfun bey güven verdi açıkçası diğer doktorlar gibi ikinci deneme ya da ohss olursun demedi en azından. kontrollü davranıcaz ohss düşük bi ihtimal dedi. ama bayramda adet olmak korkutuyor beni sırf bu yüzden eurofertili tercih edebilirim.
bugün öğlen eşimle birlikte emre beyle görüştük. açıkçası beni de eşimi de çok etkiledi diyebilirim. her şeyden önce görüşme sanırım 1,5 saat civarı falan sürdü. imsi, pgt, co-culture,gebelik aşısı, havuz yöntemi, mini tüp bebek gibi yöntemlerle ilgili sürüyle sorumu büyüüüük bir sabırla cevapladı. sonuç olarak bana 1-öncelikle (eşimle ikimizin de ebeveynlerinde kalp damar sorunları olduğu için) pıhtılaşma testi ve beraber genetik testlerini muhakkak yaptırmamızı söyledi. zk'dan genetikden zaten randevu almıştım ama olmadı özelde daha erken sonuç veriyorlarsa dışarıda yaptıracağım 2-275 iu ile başlanacak, kısa protokol, spermlerin muhakkak imsiyle seçileceği mikroenjeksiyonun ilk denememde uygun olacağını söyledi. 3-şayet başarılı olamazsak yaş faktöründen dolayı 2. sinde bir de pgt eklenmesini tavsiye etti. hem pgt pahalı bir işlem olduğu için, embriyo sayısına göre 2000 dolara kadar çıkabilen maliyetleri varmış, hem de bazen embriyoya zarar verebildiğinden, şimdilik ilkinde uygulamayalım dedi. ayrıca hep çift embriyo konmasından bahsetti. (ama ben çift embriyo istemiyorum, ikisi de tutarsa ikizim olması durumu var ve ben tekil gebelik yanlısıyım)
genel olarak izlenimlerimse şu: bir kere çok gerçekçi bir doktor. bir çok doktor gibi toz pembe tablolar çizmiyor ya da sadece duymak istediklerini söylemiyor. yaşımdan kaynaklı sorunları(ki zaten biliyordum) gayet açık bir şekilde anlattı. başarı şansımızı da gayet açık göz önüne serdi. benim gibi deli derecesinde internette araştıran, okuyan birisinin her sorusunu sıkılmadan cevaplandırdı, başka doktor olsa eni konu terslerdi. gerçekçi olmasının yanında, kesinlikle kırıcı değil, son derece insan biri de. istanbul tüpe, aret kamardan dolayı duyduğum antipatiyi, sadece kendisi orada olduğu için geldiğimi de net bir şekilde anlattım, bir de umutla görüşmek istediğimi de... bana bir çok yerle görüşmemi ama nereyi seçersem seçeyim laboratuarı iyi bir yer seçmemi, çünkü laboratuar unsurunun başarıyı önemli bir şekilde etkilediğini söyledi. (ki daha önce emriyolog olan arkadaşım da aynı şeyi söylemişti) umut'un da çok başarılı olduğunu, laboratuar şartlarının iyi olduğunu ve alternatif olarak iyi bir seçim yaptığımı da ekledi.
finansal kısmı, merkez biz görüşmedeyken kapandığı için görüşemedik. ptesi finans bölümü arayacakmış.
emre beyin şimdilik iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum yani elde var 1 şeklinde. süleyman tosunla da görüşünce kararımı vereceğim bakalım.
bu arada mailini çok geç okudum. sabah interneti açmadan çıktım. artık başka bir zaman görüşürüz
şu rapor çıkınca ilacı alma, almazsan az vermeleri olayını çözemedim. eczacının söylediği şey mantıksız. ayrıca ilk defa böyle bir şey duydum. raporu çıkıp da düzensiz adet gördüğü için epey sonra tedaviye başlayan dolayısıyla ilaçları geç yazılıp alanlar var bu durumda onlara hiç ilaç verilmemesi lazım. menapur değil ama aynı türden menagonu çok kullanan var. her halde bir sürü kişiye boş yere verecek halleri yok. sen eczacının seni ikirciklendirmesine izin verme. yumurtaların da epey iyi gibi. hayırlısı olsun. demekki rezervin o kadar düşük falan değil, ayrıca sonuçta yaşın genç, sen bakma fsh her zaman en doğru bilgiyi vermeyebiliyor. mesela benim fsh'm senden düşük ama seninki kadar sayıda yumurtam yok. sonuçta senin yaşının üretkenliği çok büyük avantaj.
tüm dualarım sen ve elifle...
kuzucum şaka değil hakikaten ihtiyacın olursa memnuniyetle fiyat konuşmaya seninle gelirim. bizler artık belli raporla yaptıracağız. raporla olunca bir kısmını devletten aldıkları için her şey kayıtlara geçiyor ve pazarlık payın oldukça düşük oluyor. ama cebinden yaptırınca öyle değil. kdvsini osunu busunu indiriyorlar, sürüyle şey dönüyor. doktora falan da ben size çok güvendim, illa sizde istiyorum ama maddiyat zorluyor gibi tavır alacaksın. ben amerikan hastanesi gibi 6000-7000 liraların telaffuz edildiği yerde 3500'e tüp yaptıranı gördüm. ama asıl önemlisi sende şunu da görüyorum, aslında hiç bir doktor aman aman içine sinmiş değil sanki. devamlı fikir değiştiriyor gibisin. cem beyi de ehveni şer görmüşsün. o yüzden belki bir kaç yerle daha görüşmelisin. mesela fertijin seval taşdemir var çok ünlü. yeri etilerde biraz sapa ama istersen bir de onunla görüş. millet buralarda tüp bebeğin kraliçesi diye başlıklar açmışdı. benim embriyolog arkadaşım da çok başarılı olduğunu söylemişti ama rapor geçmediğinden fertijini hiç düşünmedim. ara bir sor istersen ücretsiz görüşmeleri var mı. ha yoook ben cem beyde kararlıyım, içime sindi diyorsan o başka tabi.
o zaman sonuna kadar pazarlık etmeye bak.
elif canım bugünkü kontrolünü okudum. sakın üzülme, boyutlar gayet güzel. sonuçta ilaçlara daha yeni başladın sayılır. daha büyümeleri için önünde günler var. ben de seninle gün sayıyorum ve heyecanla bekliyorum. ama bak sen de duygu da hamile kalıp, sonra buradan elinizi ayağınızı çekip bizi unutmayın:)))
ne güzel canım keşke bende çabuk karar verebilsem. narkoz almamak kesinlikle daha iyi ama herkes senin gibi olamaz canım hele benim gibi ilişkide bile acı çeken biri. bu konuda şanslı olduğuna emin olabilirsinne güzel duyguyla birlikte devam edeceksiniz. benim adetim 4 gün gecikti canım. merkez konusunda da karar veremedim. ama yorumların bana çok yardımcı oldu. istanbul tüpü eledim. eurofertil ve zk arasında gidip geliyorum şu an. bana en çok tayfun bey güven verdi açıkçası diğer doktorlar gibi ikinci deneme ya da ohss olursun demedi en azından. kontrollü davranıcaz ohss düşük bi ihtimal dedi. ama bayramda adet olmak korkutuyor beni sırf bu yüzden eurofertili tercih edebilirim.
insan bir an önce başlamak istiyor değil mi canım seni anlayabiliyorum. senin de adetin gecikmiş tedaviden çıkan herkesein adetine oluyor bi haller. zeynep kamil de iyi bir karar sen tayfun beye güveniyorsun ayrıca kenan da test olsa da alanında başarılı. biz eurofertile gittik ama eşimle de konuşuyoruz şuana kadar zk da yapılanın dışında birşey yapılmadı ki.225 doz iğne ve kontrol o kadar. ama zk ya gitseydim hep lgiden şikayetçi olup acaba özele mi gitseydim diye aklımda kalacaktı. burda para verince sanki insanın içi daha mı rahat ediyor hayır ama şartlar ve ilgi kesinlikle daha iyi ve başka. herşeyi sorabiliyorsun istediğin zamanda öyle zk daki gibi hemşire beklemek soktor beklemek yok yani işini anında halledebiliyorsun. belki rahim anomalim olmasa ben de güvenebilirdim zk ya ama hassas bir hastayım. gerçi herkesin durumu hassas. seninki de hassas bir nokta. eğer aurofertil i seçersen de deceptly miydi o iğneyi istemediği söylersin o da az dozla kontrollü gider canım. neticede biz 1 kez gebe kalmış insanlarız içini ferahlat artık. ve bu adetinle başla. artık neresi denk gelirse..
canım benim sen gayet bilgili ve bilinçli bir insansın emre beyin yaklaşımı da güzel ama genel olarak o merkezin yaklaşımı da böyle sanırım yani hastalara aşırı ilgi alaka saatlerce görüşme vs.. neticede bir yere güvenmek zorundayız. seçimlerin doğru umut la da görüş ondan sonra karar ver. bence de doktorlardan çok laboratuvar ve embriyologlar önemli. seçtiğimiz merkezler zaten bu işin önde gelenleri ben öyle düşünüyorum. ayrıca doktorun açık sözlü olması da çok güzel. hatta benim doktorum sadık bey ile de ilk görüşmemizde açık konuşmuştu. rahim anmalimin gebe kalmayı engellemeyeceğini ayrıca gebeliği taşıyabilecek boyutlarda göründüğünü ama ilk denememiz tutmzsa 2. deneme öncesinde histeroskopi ile açılıp kontrol edilmesi gerektiğini söylemişti. ben de daha ilkinii yapmadan ikinciyi düşünüyor diye önyargılı omuştum eşim de hatta tamam peşin hükmünü verdin doktorun demişti. olmaz burası diye çıktığım merkeze geri döndüm oturup mantıklı düşününce. hatta belki tutmazsa merkez değiştirmek de doğru değil diye düşünüp ikinci demememi de sadık bey de yaptırırım. daha kafamda sorular var hep. pazartesi rahim duvarımı sormayı unutmamalıyım. eğer 7mm nin altında olursa dondurucaz birdahaki ay transfer edicez demişti umarım öyle olmaz.
duygucum, ben o lab isimlerini alayım. zira zk'de randevum 30unda ve tüpe sonuçlar yetişmez. doktorsa muhakkak sonuçları alıp öyle başlamamı söyledi. emre bey hakkında evet gitmeden olumlu düşüncelerim vardı, ama eşimin hiç bir fikri yoktu. o yüzden çıktığımızda kendim hiç bir fikir belirtmeden eşime sordum. o da çok olumlu düşündüğünü söyledi. biz son yıllarda hem kayınvalidemin rahatsızlıklarında, hem kendi sağlık sorunlarımızda muhtelif alanlarda devlette ve özelde doktor doktor gezdik, ama çok az böyle insanca yaklaşan doktor gördük, belki o bizi etkiledi bilemiyorum artık. bunun yanında sen de biliyorsun artık doktorlara bir şey oldu, özelde dünya para verdiğin doktorlar bile müthiş bir snobluk içinde, vakit ayırıp senin sorularını cvp lamıyor, hatta sinirleniyor, internette çok okuyorsunuz diyor, öyle ezberden konuşsun, sen de dinle, kayıtsız şartsız kabul et git istiyor. kısacası salak ve cahil hasta istiyorlar. bu adamın öyle olmaması hoşuma gitti. ama ona karar vermiş de değilim. umutla görüşmeden de karar vermeye niyetim yok. ama elde bir seçenek olması iyi zira bazen bir sürü doktor geziyorsun da hiç birini gözünün tutmadığı oluyor. emre bey en azından şu anda "olabilir" kategorisinde. yani umut ve süleyman tosunu beğenmezsem dönüp gidebileceğim biri.
ben şahsen senin yumurtalardan ümitliyim. belki içtiğin vitaminler de biraz olumlu etki yapmıştır. tedaviye de iyi cevap verip, hem transfere hem dondurulmuşa güzel güzel embriyoların olacağından eminim.
listeyi okudum neredeyse 7000 lira harcamışsın!!! haklısın rapor olmasa kim bilir ne kadar harcardın. gerçi biz de 7 kere spermiogram, hsg, iptal olan aşılamanın ilaçları, eşim için özelde gittiğimiz 3 ürolog, 1 endokrinolog, eşime yapılan ultrasonlar, 2 hormon testi, 1 hipofiz mr'ı ve tabii biiir yığın takviye(ki çoğunu yurtdışından türkiyenin 4te 1 fiyatına aldığım halde) bugüne kadar rahat 2000 lira harcamışızdır. bana yapılan tahlilleri falan devlette yaptırmasam en az 1000 lira da onlar tutardı her halde. allah maddi gücü takati olmayanlara yardım etsin diyorum başka bir şey demiyorum.
aylinin (arkasından konuşuyor gibi oldum ama okuyorsan yüzüne konuşmuş olayım aylinciğim) bence eşinin biraz çekimser kalması da sorun. nedir kardeşim öyle etliye sütlüye karışmamak. yani böyle bir tedavi göreceksek, çocuk yapacaksak sırf kendimize yapmıyoruz ya. bunlar birlikte alınacak kararlar. benim eşim olsa çoktaan bana "bak nevin gel önce ameliyat ol/ya da önce şurada tüp deneyelim diye çoktan fikir belirtmişti". maddi yükünü de sırf ayline yüklemeye çalışması cabası. hayır bir de bu kızcağız çalışmıyor da. bizde de merkeze verilecek para benden çıkacak ama ben öyle istediğim için. yani ben çok önceden daha çalışırken bu parayı kenara ayırdığım için. yoksa eşim şu ana kadarki aşamalarda bana tek kuruş harcatmadı, şimdi de çok iyi biliyorum yok sen ver desem onu da verir. yani kızcağız biraz da verilecek kararın yükü ve sorunluluğu tek kendi omuzlarına yüklendiğinden de kararsız. tabi içine sinen bir doktor da bulamadı sanki.
aylinim o zaman şöyle bir yol izleyelim. sen önce cem beyi ara, önce ameliyatmı tüpmü diye sor. ama şunu söyleyeyim, çikolata kistleri kötü huylu kistlere pek dönmez. yani biraz boşa vesveseleniyorsun. ama şu da var bu kisti öyle ya da böyle günün birinde aldıracaksın. hani şimdiden bitsin gitsin pürüz olmadan temiz temiz tüpüme başlayayım diyebilirsin. tahlilleri de düşünme ne olacak yenilerini yaptırırsın. biliyorsun bana zk'de 2. defa yaptırdılar sadece 1 ay kaybettim. ama önemli olan senin sağlığın. neyse işte sen cem beyi ara. bu kadar paramız yok, biraz yardımcı olunsa, kimle görüşebilirim de. artık kimle görüşmeni söylerse gidelim görüşelim. hele hele ameliyat derse yeditepenin devletle anlaşması yok. dışarıda devletle anlaşmalı çoook daha az para ödeyeceğin sürüyle özel hastane var muhakkak dile getir. özel sigortan da bu ameliyatı ödüyor mu iyice öğren çünkü bu tip şeylerde ödemeyebiliyorlar da. sonradan bir sürpriz çıkmasın.
aylinim o zaman şöyle bir yol izleyelim. sen önce cem beyi ara, önce ameliyatmı tüpmü diye sor. ama şunu söyleyeyim, çikolata kistleri kötü huylu kistlere pek dönmez. yani biraz boşa vesveseleniyorsun. ama şu da var bu kisti öyle ya da böyle günün birinde aldıracaksın. hani şimdiden bitsin gitsin pürüz olmadan temiz temiz tüpüme başlayayım diyebilirsin. tahlilleri de düşünme ne olacak yenilerini yaptırırsın. biliyorsun bana zk'de 2. defa yaptırdılar sadece 1 ay kaybettim. ama önemli olan senin sağlığın. neyse işte sen cem beyi ara. bu kadar paramız yok, biraz yardımcı olunsa, kimle görüşebilirim de. artık kimle görüşmeni söylerse gidelim görüşelim. hele hele ameliyat derse yeditepenin devletle anlaşması yok. dışarıda devletle anlaşmalı çoook daha az para ödeyeceğin sürüyle özel hastane var muhakkak dile getir. özel sigortan da bu ameliyatı ödüyor mu iyice öğren çünkü bu tip şeylerde ödemeyebiliyorlar da. sonradan bir sürpriz çıkmasın.
selam kızlar mesajlarınızı tek tek okudum şimdi cevaplıyorum;
duygu cum senin adına acayip sevindim. incir kürü de işe yaramıştır sağ ve sol yumurtalık dolu maşallah :) fsh a zaten çok takılma çok yüksek değil insanın fsh ı yüksekken de yumurtası oluyor gördüğün gibi ve sadık beyin ekstradan verdiği ilacın çok faydalı olacağını düşünüyorum ben. kaliteli yumurtalar elde etmek için gerekli. sgk nın 1 kere reçete yazdırması bana da çok saçma geliyor. insanların tedaviye başladıktan sonraki 1 ay içinde de yazılan ekstra ilaçları karşılamalı. ayrıca günler geçtikçe puregon alma hakkımızın azaldığı olayı da bana çok saçma geldi. servet o dediği şeyin aynısını bence kendisi yapıyodur emin ol zaten hastanenin karşısında hayrına getirenleri aynı paradan satmıyosa ne olayım. her türlü alengirli iş var o adamda belli canım. sen kafana takma nasılsa girdik bu yola bu da cebinden çıksın ne olacak ki ben senin için çok güzel şeyler hissediyorum kavuşacaksın kesinlikle bu ay bebeğine. bak buraya yazıyorum ben senin hammile kalacağına inanıyorum. falcının dediklerine de takılma. 2. çocuk inşallah hepimizin doğal yollarla olacak. bizim kendimiz hamile kalmamız için bence anca 1 yıl geçicek bu psikolojiden sıyrılabilirsek belki işte. yumurtlamamız var. ama sorun büyümelerinde. büyüyüp kaliteli olmalarında. döllenebilecek seviyeye gelmedikleri için tedavi görüyoruz. hakkımızda hayırlısı.
demek 375 doz yaptı puregon u e tabi menapur da 75 lik yine 450 doz yapıyor bahar ın ilaç ile ilgili yazdıklarını okumuşsundur puregon ile büyürlerken menagon ile de çeriği farklı olduğu için lh hormonu sayesinde kaliteli olacaklar. ben de cetrodite i nasıl vurcamı düşünüyorum ilkini merkezde vurdururum olmazsa bacaktan dı dimi o? bu arada aslında kendin vursan inan daha az canın acır. dikkatli ol ilaçları deri dışına kaçırma ziyan etme :)
bir de siz de bir üst kattaki aylinn hanımla görüştünüz mü? bir dosya verdi bbize okuyup imzalamamız için okudum ben evde sgk lıları kapsamıyor hiçbir indirim. yani opu oldu kaliteli yumurta yok döllenme olmadı yada transfer olmadı para iadesi yok ama sgk ya bildirmiyolarmış hakkınız saklı kalıyo dedi o ne demek anlamadım.
ama opu olmazsa yani hiç büyümediler tedavi iptal edildi o zaman ultrason kan ne yapıldıysa sadece onun parasını alıyolarmış. ama tabiki parayı almak için 1 yumurta bile olsa opu ya alırlar insanı. sgk lılara şartları çok ağır bence devlet ödüyor ya söke söke alıyolar parayı. ücretli yaptırıp iptal olan bişey olsa inan daha karlı çıkar.
yani şimdi iptal olursa sgk ya bildirmiyoruz dedi ya. ilaçları kullandık ok. elimde ilacım kaldı üzerine de ne gerekiyorsa ilave ettirip zk ya gidip 6 ay içinde yine tüp bebek yaptırabiliyoruz sanırım..
nevincim lab. isimlerini tellerini mail attım bakarsın. valla aylinle birlikte gidip anlaştığı hastaneyle pazarlık yaparsan büyüüük bir sevaba girersin diye düşünüyorum. aylin biraz pazaarlık işini beceremez gibime geldi vakit ayırırsan ona valla vura kıra bence bişeyler yaptırırsın gibime geliyor. aylinin bu kararsızlığı dediğin gibi birazda eşinden kaynaklanıyor maddi olarak beraberhareket etseler hiç bu sıkıntıya düşüp aşırı kararsızlık yaşamıycak.öncelikle oturup eşiyle enine boyuna konuşması lazım. hatta gerekirse acıtasyon yapmalı nihayetnde insna evladı biraz vicdana gelir diye düşünüyorum. hiç guru yapıpta ben kendimi acındıramam demesin.yeri geliyor hepimiz yapıyoruz yeri geliyor gururlu dim dik karşısında duruyorz yeri geliyor duygularını kullanıyoruz acıtasyon yaparak. sonuçta kötü bir niyetle yapmayacak. bence öncelkle eşiyle konuşsun (aylin sana sesleniyorum:) ). yani tamam annen sürekli yanında destek oluyor ama eşinin yanında olup destek olması çok çok farklı emin ol niahyetinde bebek ikinizin olacak. mesela benim iğnelerimi eşim yapıyor ilk aşılamadan itibaren o yaptı.kaç çeşit iğne yağtık bacak iğnesi menapur faln yapımları puregona göre daha zor ama bana yaptırmıyor. ve yaptığında kahrolmaya başladı canına yazık değilmi diye söylenip zamanında s.çtık şimdi temizlemeye çalışıyorum diyor. senin eşinde bazı konularda geç kalmaz umarım. ama en iyi fikir çok ciddi bir şekilde karşına alıp konuşmak sonra tavrı ve yaklaşımı aynıysa tek başına yola devam etmek. konuşma esnasında arada duygusal moda girip 2 damla yaş dökmeyi unutma
cnm benim aslında sorunum çikolat kistimi müsinöz kidtmi belli değil yani iyi huylu ur deoplerde böle yazılmıştı düşünülebilir diye..kesinde değildi karın boşluğunda da sıvı vardı zaten bu urlar çikolat kistlerinin içinede karışabiliormuş..benim korkum o ..çikolata kistide değil aslında..ne olduğu tam belli olmadığından pişman oluyroum ameliyat olmadığıma bazen ..çocuğun tutunup tutunmasını çok düşünmüyorum yani..kistlede tutan var tutmayanda kisti olmaynalrında tutmayabilior bilemioumm belki şans mı diyim artık..ama medicinede ki figen hanım kistin tüp için başarı oranını düşürdüğünü demişti ..yani sağlık için olunca özel sigorta karşılar diye düşünüyorum ama kısırlık işlemlerini karşılamıor..ssk ile olursam herlde marmarada falan olurum
aylincan bu kist senin kafanı çook karıştııryor zk. ya geri gidip ameliyatını olsan daha sora ne yapman gerektiğini düşünsen olurmu. hani tek düşüncen merkez seçmek değil birde kist olayını da düşünüyorsun. ameliyatını olsan sonra ter temiz olarak düşünsen bebek işini hem belki ameliyattan sonra kendiliğinden olur olmasa bile tüpün tutma olasılığı bir nebzede olsa artmış olur. hani ameliyatını özelde ol desem ekstra çok şeyler çıkartırlar diye düşünüyorum. bu sebeple belki tüp için ayırdığın parada ameliyata gidebilir. bir önceki yazımda da sana ithafen yazdım eşinle karşılıklı çok ciddi konuş tedavi sürecini tek başına yüklenme maddi manevi ortak olması söyle. evililikte snein param benim param diye bişey olmamalı. 4 yıllık eviliyiz kesintisiz çalıştım maaşımı vermeyip benim param demeye yada ayrıca birikim yapmaya hakkım yok evliliği böler diye düşündüm kenarda eşimin bilmediği 1 kuruşum dahi yok bu salkıkmı oluyor yada aynen eşiminde yok. paramız varsa ikimizin yoksa da ikimizde parasısızdır. bu sebeple bu gibi ayrımalr kopuşlara neden olur umarım eşin idrak eder ama geç olmaz...
yok cnm aslında o kadar parayı düşünmüyorum düşünüyorum da o kadar değil ...para konusu eşimle aramda sorun değil yanlış anladınız sanırım dedim ya harcamalar çok uğundan adama da hepsini sen ver öde diyemem masrafta çok zaten altınlar ikimizin sayılır düğünde takıldı..destek derken fikren şöyle yap böyle yap demez ben neye karar verisem o yani..ama haksızlık etmekte istemem ben eve beş kuruş harcamadım şimdiye oda var kendi geçindir evi dört dörtlük yani..estetik burun amliyatı paramıda terddütsüz ödedi oda var..benim zaten param yokii vereceğim kendime ait öle..kolonoskopi olacağım zaman baya destek oldu lavman falan o yaptı bana .şu an karrasızlığım internet okumaktan baya kafam karıştı yaa para da değil artık mesele kendimde kötü huylu urdan şüphe ediorum tüm bulgular bende...
cnm nerde konuşmuşsun arkamdan göremedim :))cnm maddi yükünü bana yüklemesi şöyle yani altın meselsi onlarda zaten düğünde takılanlar ikimizin sayıulır yine..eşim bu parayıda öderde umrede orda burada çok para harcadı bu sene..arabaya şuna buna . kurbanda var tabi bu sene illa kesecek durmaz..zaten para yetmior ki tüp için yeditepede bile olsam en az 2000 tl si gider oda katacak yani altınların yanına..medicinede 1000 tlsi ider en fazla:))yani o kadar da hakıszlık etmeyeyeim benim hiç param olmadı yani birikmiş..ama eşim beni burundan estetik ameliyat paramı bile verdi..bu da var iki sene önce ..buna da mecbur değildi yoksa harcar yani..fikir vermemesi sorun doktor ne derse yapar aslında..bu günde amliyat olcam dedim de kızdı ne öle olmadın şimdi de böle diorsun haklı tabi ordan..ama baya düşünen benim yinede
ya ne bilim canım erkekler bazen bencil olabiliyor sende kendim ödiycem dedin adam elini eteğini çekti diye düşündum. birde her yere annenle gidince .. gerçi eşin gereksiz izin almaması iyi evde tek çalışan o ve işini koruması gerek ben bile eşime gerek olmadıkça götürmüyorum. kocan tabiki yapacak canım kadın daha çok yıpranıyor onca koşturmaca ilaç iğne narkoz ameliyat valla olan kadına oluyor erkekte karısına manen destek olmalı sonuna kadar. bizdede bazen film kopuyor ama sonra kendien geliyor:)
ya ne bilim canım erkekler bazen bencil olabiliyor sende kendim ödiycem dedin adam elini eteğini çekti diye düşündum. birde her yere annenle gidince .. gerçi eşin gereksiz izin almaması iyi evde tek çalışan o ve işini koruması gerek ben bile eşime gerek olmadıkça götürmüyorum. kocan tabiki yapacak canım kadın daha çok yıpranıyor onca koşturmaca ilaç iğne narkoz ameliyat valla olan kadına oluyor erkekte karısına manen destek olmalı sonuna kadar. bizdede bazen film kopuyor ama sonra kendien geliyor:)
aman da aman kocasını nasıl da korurmuş:))))) bakıyorum da toz kondurmuyorsun:))))))))))))))))))))))))))))))))
ne bileyim güzelim ben seni tanıyıp sevdiğimden, sana kıyamadığımdan, eşine biraz gıcık oldum her halde. bir de huyumdur kadınlara fazla korumacıyımdır:))) erkeklere daha gaddarım. elbette yapacak, edecek, parasını da verecek, manevi sıkıntısını da çekecek modeliyim. çünkü malum erkekler üzerine minimum sorumluluk almaya pek meraklı.
neyse sen hayırlısıyla ne yapacağına karar ver de bakalım.
bu arada bana zk konsey raporunda bana 4500 ünite ilaç önermiş. doktor 275 iu ile başlanır, büyük ihtimalle de yeterli olur dedi. allah büyük olur da tüpüm 1. de tutarsa, benim iptal olan aşılamadaki 3 kutuyla beraber fazla fazla ilaç artması lazım. sana burada söz veriyorum sen de tüp yaparsan sana yardımcı olacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?