kızlar şimdi tekrar konuştum o iğneyi kullanan arkadaşla. ilk tup denemesinde o iğne yapılmış ohss olmamış fakat 30 yumurtadan elinde kalan sağlıklı embriyo sayısı cok az ve hepsi ziyan olmuşbence o riski göze al ve catlama iğneni ol demiş zaten ist tüp bebekte gözlem altında tutuyorlarmış. bu şekilde hem bir suru dondurulmusun oluyor hemde embriyoların hemen hemen hepsi dollenip sağlıklı bebek oluyor demiş. böylelikte nerde yaptırırsam yaptırayım bu alternatif iğne fikrini kafamdan çıkarttım kullanmak istemediğimi söyliyeceğim ve inşallah o aşamaya gelirsem kendime acımadan kullanacağım çatlatma iğnesini:)
bence bu durum tayfun beyin mantığına göre yasal değil. yoksa raporun dışarı verilmesi zaten sağlık bak yani devletin izniyle oluyor. tayfuna ters geliyodur bu durum. tamam biz kabul ediyoz devlette devam etmeyi o halde onlarda lab. ortamını son sistem yapsınlar son teknoloji ile çalışsınlar nevinin dediği gibi imsi yapsınlar, pgt yapsınlar bizde gidelim oraya. ha bunlar varda bizmi nankörlük ediyoruz:) tüm bunlara rağmen yine ilk denememi orda yaptım daha ne istiyorlar:)) basit bir amh testi bile yok (taktım ona parayla yaptırcam ya zoruma gidiyor:) ) ama devletin parasınıda senelerdir peşin ödüyoruz aslında bedavada yaptırmıyoruz yani testlerimizi.
bahar sende pko olduğu için se çatlatma iğnesi hiç vurmuyormuydun. yani ovitrelle hiç kullanmadınmı sen?
o amh'nin olmamasına ben de taktım. kadın hastalıkları üzerine türkiyenin en ünlü dal hastanelerinden birinde olmamasına inanamıyorum. bu arada başkent üniv hast'nde varmış diye duydum. sgk anlaşmalı ama ne kadar fark alırlar bilemiyorum.
canım kullandım tabii aşılamada ama aşılamada ohss ihtimali düşük olduğu için bi zararı olmadı. tüp bebekte önermiyorlar. öneren tek doktor tayfun bey oldu.
araştırdım ben eurofertil 97 tl memorial ataşehir allianz indirimi yapınca 156 liradan 95 e düşüyor. şifa ve acıbadem daha yüksek. yarın fertile gidicem ordamı kan versem yoksa memorialdemi yaptırsam? sorucam birde adetken yaptırmak doğrumu amh da adet olma zorunluluğu yokmuş.
eurofertil 97 TL
kadıköy şifa 233 TL
acıbadem tüp bebek merk. normal 314 TL. özel sağlık sig indirimi (benimki allianz) 176,22 TL
Memorial ataşehir normal 156 TL özel sağlık sig. indirimi 95 TL
bence eurofertilde yaptır geç, bir daha memoriala git gel uğraşma.
kızlar az önce özel mesaj kutuma bakarken gördüm. daha önce başka bir topikte istanbul tüp bebekte tedavi gören bi arkadaşla mesajlaşmıştım özelden. bana ilk tüp denemesinde farklı bir iğne kullandıklarını ve o kadar yumurta arasından kaliteli bir embriyo bile elde edemediklerini dondurulacak embriyoları dahi kalmadığını yazmış. yanlış hatırlamıyorsam kalitesiz bir embriyo ile kimyasal gebelik yaşamıştı. 2.denemesinde ise ovitrelle kullanmışlar ve 22 yumurta toplanmış. 18 i döllenmiş fakat bu sefer ovitrelle yüzünden hafif ohss geçirmiş. protein serumu, protein diyeti ve bol su ile şiddetlenmesini engelleyerek karından su alınmasına gerek kalmadan atlatmış. o arkadaşın bahsettiği iğne sanıyorum decapeptyl di. tayfun bey bugün telefonda gebelik ihtimalini düşürdüğü için kullanmadıklaırını söyledi. yani ben zk dışında bir merkeze gidersem ve bu iğne kullanılırsa gebelik ihtimalimi düşürmüş olucam ve o kadar yumurta arasından belki hiç kaliteli embriyo elde edemiycez. belki de benim için gözümü karartıp zeynep kamilde yaptırmak daha mantıklı. siz ne dersiniz? tabii bu durumda ne zmaan adet olurum bilmiyorum ama bayrama denk gelirse sonraki aya kalabilir.
canım bayan doktor o kadar bakmıyor. inan benim testlerime hemen hemen hiç bakmadı. ama kolesterol genetik bir şey bunu doktorlar da artık gün gibi biliyor. annemin kalp damar cerrahı söylemişti yemeyle içmeyle ancak %10 müdahale edebiliyorsun. yani çok yedim içtim yükseldi demek gerçekçi olmayabilir. öncelikle sormazsa bir şey deme. sorarsa da ailemde genetik olarak kolesterolümüz yüksek, daha önce doktora gittim gebeliğe de hazırlandığımdan şimdilik ilaç kullanmana gerek yok beslenmene dikkat et, spor yap dedi dersin.(ki öyle diyorlar) sedimantasyon için de idrar yolu deme. rahim ve idrar yolu yakın olduğu için olur olur sorun çıkarır. alakasız bir şey seç, testi yaptırdığımda dişimde bir iltihap vardı, dişçi antibiyotik verdi tedavim devam ediyor de. ya da bileğim burkuldu onun ödemidir de.(ki benim öyleydi)senin değerler gerçekten iyiymiş. ben bayan doktora aldım randevuyu, ama bu yükseklikle yinede imzalamayabilir. bişey derse bu cocuk olayı beni cok sarstı, sıkıntıdan abur cubur pasta vs cok tükettim derim. sedimantasyonada idrar yolu enfeksiyonu vardı deyip içtiğim antibiyotikleri gösteririm. imzalamazsada napalım, kısmet.
canım bayan doktor o kadar bakmıyor. inan benim testlerime hemen hemen hiç bakmadı. ama kolesterol genetik bir şey bunu doktorlar da artık gün gibi biliyor. annemin kalp damar cerrahı söylemişti yemeyle içmeyle ancak %10 müdahale edebiliyorsun. yani çok yedim içtim yükseldi demek gerçekçi olmayabilir. öncelikle sormazsa bir şey deme. sorarsa da ailemde genetik olarak kolesterolümüz yüksek, daha önce doktora gittim gebeliğe de hazırlandığımdan şimdilik ilaç kullanmana gerek yok beslenmene dikkat et, spor yap dedi dersin.(ki öyle diyorlar) sedimantasyon için de idrar yolu deme. rahim ve idrar yolu yakın olduğu için olur olur sorun çıkarır. alakasız bir şey seç, testi yaptırdığımda dişimde bir iltihap vardı, dişçi antibiyotik verdi tedavim devam ediyor de. ya da bileğim burkuldu onun ödemidir de.(ki benim öyleydi)
uzun vadede kolesterolünü düşürmek için de bir kenara şu isimleri yaz. beta sitosterol, plant sterol, stanol... burada var mı bilmiyorum ama yurt dışına giden gelenin olursa bu içeriğe sahip takviyeler alsınlar sana. bu maddeler soya ve fındık ceviz gibi şeylerin içinde var. bu içerikteki takviyeleri her gün kullandığında kolesterolün 20-30 puan arası düşüyor. (eşimin kolesterolü annesinden miras oldukça yüksek biz epeydir kullanarak kontrol altına aldık) doğal yoldan alayım dersen kilolarca soya ve ceviz yemen gerekiyor, bir de vücudunun proses edip emmesi gerekiyor o yüzden imkanın olursa muhakkak takviye olanı al. bir sürü ürün var ama 2 ayrı markanın ürününü örnek olsun diye sana link olarak vereyim. tabi bir de booool bol omega 3 alacaksın.
Amazon.com: Nature Made Cholest-Off 240 Caplets (Cholest Off ): Health & Personal Care
Amazon.com: Natrol Cholesterol Balance, 60 Tablets (Pack of 4): Health & Personal Care
kızlar öğlen gibi eurofertil aradaı yarın randevunuz var geliyormusun evet dedim. sonra kapattm vay anasını paranın gözü kör olsun dedim. zk 1 yıldır hiç arayıp kontrolün var gelmeyi unutma demedi( fertil paraları alcak ya arar tabi (
yani tüp bebekte ovitrella değilde d harfiyle başlayan iğnedenmi kullandırıyorlar buda gebe kalma ühtimalini azaltıyor öylemi. peki o iğne ne işe yarıyor oda çatlama iğneside dozu dahamı azmış?? yada başka bişeymi ne çok sordum ya kafan zaten karışık.
canım decapeptyl hcg yerine lh içeriyorumuş ve fazla yumurta gelişse bile daha azının çatlamasına sebep olduğu için az yumurta toplanıyor ve gebelik şansını düşürüyor kalitesini de azaltıyor sanıyorum.
bu arada bu istanbul tüp bebek esnek bir merkez ilk deneme tutmazsa ve hasta ısrarcı olursa 2. denemede 2 transfer yapıyorlarmış. diğer merkezlerde yapar mı bilmiyorum ama en azından teklif etmek lazım.
bu arada babamın doktor bir arkadaşı erdem hastanesinde emel türkoğlunu önermiş. şimdi cepten arayıp konuştum. salı günü zk dönüşü uğrayın konuşalım dedi ama erdem hastanesi hakkında pek fikrim yok. siz olumlu olumsuz bi şey duydunuz mu?
erdem hastanesinin bir çamlıcada birde ümraniyede yeri var. ark. hamile çamlıcadaki yerinde kontrollerini yaptırdı ordada doğuracak. ama dr. kim bilmiyorum. normal gebe kaldı rutin kontrole oraya gitti dr. bayandı. aman aman çok memnun değil çokta şikayetçi değildi.eh işte misali . dediğin dr. erdemin hangi hastanesindeymiş.
zaten sormazsa tek kelime etmem :) uyarıların için çok teşekkür ederim. ya benimde annemin kolestrolü yüksek. genetik olabilir diyecemde cok hareketsizlikten oluyor benimki. günün 12 saat oturur pozisyondayımeve gidincede yatış :) ama bundan sonra biraz egzersiz yapmaya calısırım. verdiğin isimleride bir tarafa yazdım. giden arkadaşlar olursa onlara getirtirim. günde 1 ceviz tüketiyorum :)) ya kilom 53 ama kanımda kolestrolden geçilmiyor
zaten sormazsa tek kelime etmem :) uyarıların için çok teşekkür ederim. ya benimde annemin kolestrolü yüksek. genetik olabilir diyecemde cok hareketsizlikten oluyor benimki. günün 12 saat oturur pozisyondayımeve gidincede yatış :) ama bundan sonra biraz egzersiz yapmaya calısırım. verdiğin isimleride bir tarafa yazdım. giden arkadaşlar olursa onlara getirtirim. günde 1 ceviz tüketiyorum :)) ya kilom 53 ama kanımda kolestrolden geçilmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?