Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kızlar şimdi tekrar konuştum o iğneyi kullanan arkadaşla. ilk tup denemesinde o iğne yapılmış ohss olmamış fakat 30 yumurtadan elinde kalan sağlıklı embriyo sayısı cok az ve hepsi ziyan olmuş bence o riski göze al ve catlama iğneni ol demiş zaten ist tüp bebekte gözlem altında tutuyorlarmış. bu şekilde hem bir suru dondurulmusun oluyor hemde embriyoların hemen hemen hepsi dollenip sağlıklı bebek oluyor demiş. böylelikte nerde yaptırırsam yaptırayım bu alternatif iğne fikrini kafamdan çıkarttım kullanmak istemediğimi söyliyeceğim ve inşallah o aşamaya gelirsem kendime acımadan kullanacağım çatlatma iğnesini:)

bahar sende pko olduğu için se çatlatma iğnesi hiç vurmuyormuydun. yani ovitrelle hiç kullanmadınmı sen?

o amh'nin olmamasına ben de taktım. kadın hastalıkları üzerine türkiyenin en ünlü dal hastanelerinden birinde olmamasına inanamıyorum. bu arada başkent üniv hast'nde varmış diye duydum. sgk anlaşmalı ama ne kadar fark alırlar bilemiyorum.

bahar sende pko olduğu için se çatlatma iğnesi hiç vurmuyormuydun. yani ovitrelle hiç kullanmadınmı sen?

canım kullandım tabii aşılamada ama aşılamada ohss ihtimali düşük olduğu için bi zararı olmadı. tüp bebekte önermiyorlar. öneren tek doktor tayfun bey oldu.

araştırdım ben eurofertil 97 tl memorial ataşehir allianz indirimi yapınca 156 liradan 95 e düşüyor. şifa ve acıbadem daha yüksek. yarın fertile gidicem ordamı kan versem yoksa memorialdemi yaptırsam? sorucam birde adetken yaptırmak doğrumu amh da adet olma zorunluluğu yokmuş.

eurofertil 97 TL

kadıköy şifa 233 TL

acıbadem tüp bebek merk. normal 314 TL. özel sağlık sig indirimi (benimki allianz) 176,22 TL

Memorial ataşehir normal 156 TL özel sağlık sig. indirimi 95 TL

canım kullandım tabii aşılamada ama aşılamada ohss ihtimali düşük olduğu için bi zararı olmadı. tüp bebekte önermiyorlar. öneren tek doktor tayfun bey oldu.

yani tüp bebekte ovitrella değilde d harfiyle başlayan iğnedenmi kullandırıyorlar buda gebe kalma ühtimalini azaltıyor öylemi. peki o iğne ne işe yarıyor oda çatlama iğneside dozu dahamı azmış?? yada başka bişeymi ne çok sordum ya kafan zaten karışık.

bence eurofertilde yaptır geç, bir daha memoriala git gel uğraşma.

kuzum benim total kolesterol 183, ldl 97'ydi de taktı dahiliyeci!!!! yani üst sınırın yakınından bile geçmiyordu. genetik olarak kolesterolüm hep düşüktür. aile hekimim hep fevkalade kolesterol rakamlarına hatta 25 yaşında son derece sağlıklı birinin değerlerine sahip olduğumu söyler durur. ama illa senin fazla kilon var şekerin, kolesterolün de vardır dedi de 3 kere test yaptırdım adamı inandıramadım. sedimantasyon benim de bileğimde kemik iliğinde bir ödem olduğundan azıcık yüksek çıkmıştı. onu da fizik tedavi uzmanına gidip düzelttim ama dahiliye1'den illallah geldi. imzayı da en son dahiliye2deki bayan doktordan aldım. aman sen de ona git. yoksa benim gibi gel git helak olursun. zk'de bir çok doktor biraz da yaşa takıyor gibime geliyor. 35'in üstündeysen bunda kesin her şey vardır deyip böyle seni sürüm sürüm süründürüyorlar.

senin değerler gerçekten iyiymiş. ben bayan doktora aldım randevuyu, ama bu yükseklikle yinede imzalamayabilir. bişey derse bu cocuk olayı beni cok sarstı, sıkıntıdan abur cubur pasta vs cok tükettim derim. sedimantasyonada idrar yolu enfeksiyonu vardı deyip içtiğim antibiyotikleri gösteririm. imzalamazsada napalım, kısmet.

bence eurofertilde yaptır geç, bir daha memoriala git gel uğraşma.

memoriavin yanı o bakımdan amayarın zaten fertile gidicem alırlarsa veririm kanı. şey bakımından demiştim paralrı hep bir yere vermiyelim birazda başkaları kazansın :) olmadı başka zamanda memorialde yaptırırım gerçi sonuç ne çıkacak belli ama aşağı yukarı kaç yıl daha adet görücem bilmek istedim

biz eşimle ilk arman beye gittiğimizde sperm sonucuna bakıp tüp bebek yaptırmamızı, burda raporsuz yaptırırsanız 3-4 milyar civarı, özelde yaptırırsanız 4/5 civarı yaptırabileceğimizi, başarıya gelince her iki yerdede tutma şansının aynı ölçüde olacağını söylemişti. normal hastalık durumlarında özellere gitmeye hep korkmuşumdur, ekstradan para almak için gereksiz şeylerde yapabilirler düşüncesi oluyor. ama çalıştığım için yinede gitmek zorunda kalıyorum. izin almamak için. devlet hastaneleri ilgisizliklerine rağmen bana daha güvenilir geliyor. yalnız tüp bebek konusu biraz hassas takip, labaratuar vs... o yüzden umut a gidecem.

canım bayan doktor o kadar bakmıyor. inan benim testlerime hemen hemen hiç bakmadı. ama kolesterol genetik bir şey bunu doktorlar da artık gün gibi biliyor. annemin kalp damar cerrahı söylemişti yemeyle içmeyle ancak %10 müdahale edebiliyorsun. yani çok yedim içtim yükseldi demek gerçekçi olmayabilir. öncelikle sormazsa bir şey deme. sorarsa da ailemde genetik olarak kolesterolümüz yüksek, daha önce doktora gittim gebeliğe de hazırlandığımdan şimdilik ilaç kullanmana gerek yok beslenmene dikkat et, spor yap dedi dersin.(ki öyle diyorlar) sedimantasyon için de idrar yolu deme. rahim ve idrar yolu yakın olduğu için olur olur sorun çıkarır. alakasız bir şey seç, testi yaptırdığımda dişimde bir iltihap vardı, dişçi antibiyotik verdi tedavim devam ediyor de. ya da bileğim burkuldu onun ödemidir de.(ki benim öyleydi)
uzun vadede kolesterolünü düşürmek için de bir kenara şu isimleri yaz. beta sitosterol, plant sterol, stanol... burada var mı bilmiyorum ama yurt dışına giden gelenin olursa bu içeriğe sahip takviyeler alsınlar sana. bu maddeler soya ve fındık ceviz gibi şeylerin içinde var. bu içerikteki takviyeleri her gün kullandığında kolesterolün 20-30 puan arası düşüyor. (eşimin kolesterolü annesinden miras oldukça yüksek biz epeydir kullanarak kontrol altına aldık) doğal yoldan alayım dersen kilolarca soya ve ceviz yemen gerekiyor, bir de vücudunun proses edip emmesi gerekiyor o yüzden imkanın olursa muhakkak takviye olanı al. bir sürü ürün var ama 2 ayrı markanın ürününü örnek olsun diye sana link olarak vereyim. tabi bir de booool bol omega 3 alacaksın.
Amazon.com: Nature Made Cholest-Off 240 Caplets (Cholest Off ): Health & Personal Care
Amazon.com: Natrol Cholesterol Balance, 60 Tablets (Pack of 4): Health & Personal Care

kızlar öğlen gibi eurofertil aradaı yarın randevunuz var geliyormusun evet dedim. sonra kapattm vay anasını paranın gözü kör olsun dedim. zk 1 yıldır hiç arayıp kontrolün var gelmeyi unutma demedi( fertil paraları alcak ya arar tabi (

zaten sormazsa tek kelime etmem :) uyarıların için çok teşekkür ederim. ya benimde annemin kolestrolü yüksek. genetik olabilir diyecemde cok hareketsizlikten oluyor benimki. günün 12 saat oturur pozisyondayım eve gidincede yatış :) ama bundan sonra biraz egzersiz yapmaya calısırım. verdiğin isimleride bir tarafa yazdım. giden arkadaşlar olursa onlara getirtirim. günde 1 ceviz tüketiyorum :)) ya kilom 53 ama kanımda kolestrolden geçilmiyor

Hiç güleceğim yoktu, allahta seni güldürsün.... :)))

canım decapeptyl hcg yerine lh içeriyorumuş ve fazla yumurta gelişse bile daha azının çatlamasına sebep olduğu için az yumurta toplanıyor ve gebelik şansını düşürüyor kalitesini de azaltıyor sanıyorum.

bu arada bu istanbul tüp bebek esnek bir merkez ilk deneme tutmazsa ve hasta ısrarcı olursa 2. denemede 2 transfer yapıyorlarmış. diğer merkezlerde yapar mı bilmiyorum ama en azından teklif etmek lazım.

bu arada babamın doktor bir arkadaşı erdem hastanesinde emel türkoğlunu önermiş. şimdi cepten arayıp konuştum. salı günü zk dönüşü uğrayın konuşalım dedi ama erdem hastanesi hakkında pek fikrim yok. siz olumlu olumsuz bi şey duydunuz mu?

erdem hastanesinin bir çamlıcada birde ümraniyede yeri var. ark. hamile çamlıcadaki yerinde kontrollerini yaptırdı ordada doğuracak. ama dr. kim bilmiyorum. normal gebe kaldı rutin kontrole oraya gitti dr. bayandı. aman aman çok memnun değil çokta şikayetçi değildi.eh işte misali . dediğin dr. erdemin hangi hastanesindeymiş.

çakmak canım. emel hn orda bölüm başkanıymış. ama yorumları okudum şimdi tüp bebekte pek ahım şahım bir başarları yok sanırım. eurofertille istanbul tüpe alternatif olabilecek gibi görünmedi gözüme:) görüşmekte fayda var mıdır bilemedim.

bu arada hale bakın babamın arkadaşları bile biliyo durumumu. yerin dibine giresim var:)) herkes dört gözle sonuç beklicek şimdi tutmazsa işin yoksa herkese izahat ver.

valla ben çok eminim kolesterolün ne hareketle ne yemeyle eeen ufak bir ilgisi yok. benim annem haftanın 5 günü 8 km yürür. en son gittiğimde her gün pilates yapmaktan sırf kas olmuş. 58 yaşında 38 bedendir. ömrünce hayvani ya da katı yağ yememiştir. devamlı sağlıklı beslenir ama kolesterolü 210dan aşağı inmiyor. dizinde 3 damar tıklalıydı evelsi sene anjiyoplastiyle açıldı. doktor da bünyeniz kolesterol yapıyor, beslenme ve sporla ne kadar uğraşsanız da düşüremezsiniz dedi. eşim de öyle, tıpa tıp aynı şeyleri yiyoruz, üstelik çok hareketlidir, her yere yürür, ama bu takviyelere başlamadan önce 230 kolestrolü vardı. buna karşılık ben tembel tenekenin tekiyimdir. son 6-7 senedir oturarak çalıştım. işten ayrıldım, günde 1 defa alış veriş harici çıkıp yürüdüğüm yok. modadan kadıköye üşenir tramvaya binerim. bir ara sinirsel tiroid azlığım vardı, 18 kilo aldım. şu an obezite olmasam da epey fazla kilom var ama babama çekmiş olucam ezelden beri kolesterolüm yok yok. ldl'mi en yüksek gördüğüm rakam 98dir. hatta bir ara 77 falan çıkıyordu! o yüzden spor elbette yap, beslenmene de dikkat et ama çok şey de umma. diğer yandan amerikada fda açıklama yaptı, kolesterol düşürücü statin ilaçlarının kolesterolü düşürse de, kalp krizi riskini azalttığına dair hiç bir anlamlı bulgu olmadığını ama buna karşılık karaciğere zarar verdiğini söyledi.(hatta bazı doktorlar karaciğer kanseri rskini artırdığını söylüyor) eşime dahiliye uzmanı geçen yıl, hdl'si de epey düşük olup, hem annede hem babada kalp damar sorunları olduğunu duyunca en düşük dozda kolesterol ilacına başlamasını söylemişti. tabi statinlerle ilgili haberleri okuyunca vazgeçip kullanmadı. bitkisel çözümlere yöneldik. şu an beta sitosterol ve başka başka takviyelerle kolesterolü kontrol altında. eskisi kadar yüksek çıkmıyor. diğer kan bulguları da gayet sağlıklı. günde 1 ceviz sana ihtiyacın olan omegayı verir. bir de kış boyunca her gün turunçgilleri kabuklarıyla yemeyi dene. örneğin 1 portakalı kabuğuyla ye. kabuklarda pektin denen bir maddeyle, hesperidin var. ikisi de kanı inceltip kolesterolü düşürüyor. uzun vadede damar tıkanıklığı riskini azaltıyor.

canım benim kolesterolde yüksek 238 şu an ama bu düşmüş hali. ben yeşilçayla düşürdüm. içebiliyorsan iç derim günde 2-3 fincan siyah çay yerine içiyorum ben. 1 yıldır siyah çay ve kahve tüketmiyorum. yalnızca yeşilçay. ciddi şekilde düştü kolesterolüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…