bugün öğlen eşimle birlikte emre beyle görüştük. açıkçası beni de eşimi de çok etkiledi diyebilirim. her şeyden önce görüşme sanırım 1,5 saat civarı falan sürdü. imsi, pgt, co-culture,gebelik aşısı, havuz yöntemi, mini tüp bebek gibi yöntemlerle ilgili sürüyle sorumu büyüüüük bir sabırla cevapladı. sonuç olarak bana 1-öncelikle (eşimle ikimizin de ebeveynlerinde kalp damar sorunları olduğu için) pıhtılaşma testi ve beraber genetik testlerini muhakkak yaptırmamızı söyledi. zk'dan genetikden zaten randevu almıştım ama olmadı özelde daha erken sonuç veriyorlarsa dışarıda yaptıracağım 2-275 iu ile başlanacak, kısa protokol, spermlerin muhakkak imsiyle seçileceği mikroenjeksiyonun ilk denememde uygun olacağını söyledi. 3-şayet başarılı olamazsak yaş faktöründen dolayı 2. sinde bir de pgt eklenmesini tavsiye etti. hem pgt pahalı bir işlem olduğu için, embriyo sayısına göre 2000 dolara kadar çıkabilen maliyetleri varmış, hem de bazen embriyoya zarar verebildiğinden, şimdilik ilkinde uygulamayalım dedi. ayrıca hep çift embriyo konmasından bahsetti. (ama ben çift embriyo istemiyorum, ikisi de tutarsa ikizim olması durumu var ve ben tekil gebelik yanlısıyım)
genel olarak izlenimlerimse şu: bir kere çok gerçekçi bir doktor. bir çok doktor gibi toz pembe tablolar çizmiyor ya da sadece duymak istediklerini söylemiyor. yaşımdan kaynaklı sorunları(ki zaten biliyordum) gayet açık bir şekilde anlattı. başarı şansımızı da gayet açık göz önüne serdi. benim gibi deli derecesinde internette araştıran, okuyan birisinin her sorusunu sıkılmadan cevaplandırdı, başka doktor olsa eni konu terslerdi. gerçekçi olmasının yanında, kesinlikle kırıcı değil, son derece insan biri de. istanbul tüpe, aret kamardan dolayı duyduğum antipatiyi, sadece kendisi orada olduğu için geldiğimi de net bir şekilde anlattım, bir de umutla görüşmek istediğimi de... bana bir çok yerle görüşmemi ama nereyi seçersem seçeyim laboratuarı iyi bir yer seçmemi, çünkü laboratuar unsurunun başarıyı önemli bir şekilde etkilediğini söyledi. (ki daha önce emriyolog olan arkadaşım da aynı şeyi söylemişti) umut'un da çok başarılı olduğunu, laboratuar şartlarının iyi olduğunu ve alternatif olarak iyi bir seçim yaptığımı da ekledi.
finansal kısmı, merkez biz görüşmedeyken kapandığı için görüşemedik. ptesi finans bölümü arayacakmış.
emre beyin şimdilik iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum yani elde var 1 şeklinde. süleyman tosunla da görüşünce kararımı vereceğim bakalım.
bu arada mailini çok geç okudum. sabah interneti açmadan çıktım. artık başka bir zaman görüşürüz

şu rapor çıkınca ilacı alma, almazsan az vermeleri olayını çözemedim. eczacının söylediği şey mantıksız. ayrıca ilk defa böyle bir şey duydum. raporu çıkıp da düzensiz adet gördüğü için epey sonra tedaviye başlayan dolayısıyla ilaçları geç yazılıp alanlar var bu durumda onlara hiç ilaç verilmemesi lazım. menapur değil ama aynı türden menagonu çok kullanan var. her halde bir sürü kişiye boş yere verecek halleri yok. sen eczacının seni ikirciklendirmesine izin verme. yumurtaların da epey iyi gibi. hayırlısı olsun. demekki rezervin o kadar düşük falan değil, ayrıca sonuçta yaşın genç, sen bakma fsh her zaman en doğru bilgiyi vermeyebiliyor. mesela benim fsh'm senden düşük ama seninki kadar sayıda yumurtam yok. sonuçta senin yaşının üretkenliği çok büyük avantaj.
tüm dualarım sen ve elifle...
kuzucum şaka değil hakikaten ihtiyacın olursa memnuniyetle fiyat konuşmaya seninle gelirim. bizler artık belli raporla yaptıracağız. raporla olunca bir kısmını devletten aldıkları için her şey kayıtlara geçiyor ve pazarlık payın oldukça düşük oluyor. ama cebinden yaptırınca öyle değil. kdvsini osunu busunu indiriyorlar, sürüyle şey dönüyor. doktora falan da ben size çok güvendim, illa sizde istiyorum ama maddiyat zorluyor gibi tavır alacaksın. ben amerikan hastanesi gibi 6000-7000 liraların telaffuz edildiği yerde 3500'e tüp yaptıranı gördüm. ama asıl önemlisi sende şunu da görüyorum, aslında hiç bir doktor aman aman içine sinmiş değil sanki. devamlı fikir değiştiriyor gibisin. cem beyi de ehveni şer görmüşsün. o yüzden belki bir kaç yerle daha görüşmelisin. mesela fertijin seval taşdemir var çok ünlü. yeri etilerde biraz sapa ama istersen bir de onunla görüş. millet buralarda tüp bebeğin kraliçesi diye başlıklar açmışdı. benim embriyolog arkadaşım da çok başarılı olduğunu söylemişti ama rapor geçmediğinden fertijini hiç düşünmedim. ara bir sor istersen ücretsiz görüşmeleri var mı. ha yoook ben cem beyde kararlıyım, içime sindi diyorsan o başka tabi.
o zaman sonuna kadar pazarlık etmeye bak.
elif canım bugünkü kontrolünü okudum. sakın üzülme, boyutlar gayet güzel. sonuçta ilaçlara daha yeni başladın sayılır. daha büyümeleri için önünde günler var. ben de seninle gün sayıyorum ve heyecanla bekliyorum. ama bak sen de duygu da hamile kalıp, sonra buradan elinizi ayağınızı çekip bizi unutmayın:)))