Ben zaten sadece ERKEKTEN BAHSETMİYORUM bu niyette olan herkes çıkarcı diyorum,Tek maaşla geçinmek zorsa niye karısının çalışmasını isteyen erkeğe adam değil diyorsunuz?
Kadınlar erkekten ev araba altın vs beklerken sorun yok ama erkek bekleyince mi sorun?
Cinsiyetçi ifadeleriniz çok rahatsız edici.
Ve bu bir dert değil…
Burası yorum platformu açıkçası hiçbirimizin kimseyle zoru yok ve yorum yapıyoruz ve düşüncelerimizi söylüyoruz ya da dertleşiyoruz herkesin farklı fikirleri olabilirSize ne peki bundan? Alan razı satan razı. Sizi ilgilendiren kısım ne tam olarak?
niye kadının altına arabayı sadece kocası mı çekebilir kocası mı onu kursa yollayabilir. ben çalışmayan insanın boş olduğunu düşünüyorum bu arada. bir insan çalışmadan evde tüm gün ne yapabilir boşa geçmiş bir hayat. zorla iş tabii ki olmaz ama bir kadının mesleği olmalı kazancı olmalı. kimsenin eline bakmamalı. sonra attan inip eşeğe binmiş gibi oluyor görüyoruz. dünyanın Binbir türlü hali var. her kadın kendine meslek edinmeli. ne kadar kursa gidersen git hiçbir şey katmıyo işte ne yapıyorsun kursta iki dikiş bir çizim. spor dediğin de günde 1 saar sürüyor. insanlar hem çalışıp hem spor yapıp hem geziyor yani. çocuk vs vardır bebektir anlarım. bi yaşa gelmiş hala anne baba koca eline bakan kadın bana tuhaf geliyor.Bir kadın çalışmıyor diye boş insan olmuyor ve aynı zamanda madem karısının aktif olmasını istiyor bu tür adamlar versin çıkarsın parayı kursa göndersin biricik karısını
Spora yazdıksın araba çeksin altına
Kadın isterse çok da güzel aktif olur
oldu erkekler önce sizden onay alırlar durumları evlenmeye yetiyorsa evlenirler.Ben zaten sadece ERKEKTEN BAHSETMİYORUM bu niyette olan herkes çıkarcı diyorum,
Evet bu devirde ev geçindirmek zor
Ama durumu olmayan erkek bence evlenmemeli çünkü kadının hamileliği çocuğu vs vs oluyor
Burası yorum platformu değil, bir derdim var bölümü. Sizin derdiniz yok. Sizin canınız sohbet etmek istemiş sadece.Burası yorum platformu açıkçası hiçbirimizin kimseyle zoru yok ve yorum yapıyoruz ve düşüncelerimizi söylüyoruz ya da dertleşiyoruz herkesin farklı fikirleri olabilir
Şöyle düşünün (örnek vermek için yazıyorum) uyuşturucu ticareti görseniz ve alan memnun satan memnun mu dersiniz bunu kınayıp yorum yaparsınız öyle düşünün
( örnek farklı olabilir anlatmaya çalıştım)
Neyse teşekkür ederim herkesin kendi düşüncesi
Hanfendi ben zaten ticaretle uğraşan bir kadınım dünyadaki hiçbir erkeğede ihtiyacım yok ama erkeğinde kadınlara jestleri olması gerektiğini düşünüyorumniye kadının altına arabayı sadece kocası mı çekebilir kocası mı onu kursa yollayabilir. ben çalışmayan insanın boş olduğunu düşünüyorum bu arada. bir insan çalışmadan evde tüm gün ne yapabilir boşa geçmiş bir hayat. zorla iş tabii ki olmaz ama bir kadının mesleği olmalı kazancı olmalı. kimsenin eline bakmamalı. sonra attan inip eşeğe binmiş gibi oluyor görüyoruz. dünyanın Binbir türlü hali var. her kadın kendine meslek edinmeli. ne kadar kursa gidersen git hiçbir şey katmıyo işte ne yapıyorsun kursta iki dikiş bir çizim. spor dediğin de günde 1 saar sürüyor. insanlar hem çalışıp hem spor yapıp hem geziyor yani. çocuk vs vardır bebektir anlarım.
Evet sizin gibi kafa yapısında olan tipleroldu erkekler önce sizden onay alırlar durumları evlenmeye yetiyorsa evlenirler.
Siz çalışmanızı kabul etmeyen üstelik DURUMU da olmayan adam gibi bir adamla evlenmişsiniz gördüğüm kadarıyla. Çıkar ilişkisi olmayan aşk evliliğiniz de pek yolunda gitmemiş. Çıkar ilişkisi olarak başlayan evlilikler belki sizinkinden daha iyi gidiyordur. Ortada bir mantık var sonuçta.
İçinizdeki mahalle kadını dışarı sızdı sanırım…Evet sizin gibi kafa yapısında olan tipler
Kendi maaşını alıp kocasının eline verir kul kölesi olur
Hem eve bakar hemde yatağına girer
Paşa hazretleride mis gibi yaşar
Devam edin böyle
Para verip birde adamın koynuna girin
Ayy yok artık üniversite okuyordu sonra da çalışması için ikna etti kardeşimin karısının parasına ihtiyacı yok maddi durumumuz iyi bizimNasıl yani, boş amaçsız birini birden amaçlı, entellektüel birine mi dönüştürdüHay maşallah da, biri bana sen git çalış dese canım çekmiyor yersen bu derim. Hangisi daha korkunç bilmiyorum, başka birine git sen çalış demek mi, yoksam kabul edip gidip çalışmak mı Valla kanka kardeşinin derdi cidden sorumluluk saihib, çalışmayı seven birini bulmak olsaydı öyle birini bulurdu, çalışmayan birine saygı duyup onunla baştan sevgili olmazdı zaten. Kardeşinin derdi saygı maygı değil, net para git para getir demiş o kadar.
Niye evde oturacak ki insan hem kendini geliştirir hem de konforun çok daha artar 5 yıldızlı otelde tatil yapmak yerine 7 yıldızlı otelde tatil yaparsınBakın hanımefendi sorun şurda, benim de çevrem de var hani kadın için değil herkes için, evde durmasın, kendini geliştirsin, aktif sosyal olsun vs isteyen insanlar ki bu çok anlaşılabilir. Ama konforlu yaşamak için istiyor derken, sonraki cevap da evde boş boş durmasın istiyor derseniz çelişir bu. Kız arkadaşı kabullenmiş durumu, eşek olunca semer vuran çok olur derler.
Siz bizimle aynı dünyada mısınız?Çok haklısınız, bencede şart koşamamalı
bana göre kadının parasına minnet eden adam adam değildir
Sen kendi ekonomik koşullarını yaparsın
Kadın isterse çalışır
Artık kadınlarımızı böyle kandırıyorlar
ÖZGÜRLÜK adı altında çalışmaya zorluyorlar
Bence bir kadın çalışıp kendine bakabiliyorsa bir erkeğe bakmamalı hayatını yaşamalı
Kocamın hemşerisi, sizin derdiniz ne akşam akşam, kavga mı aranıyorsunuz?Evet sizin gibi kafa yapısında olan tipler
Kendi maaşını alıp kocasının eline verir kul kölesi olur
Hem eve bakar hemde yatağına girer
Paşa hazretleride mis gibi yaşar
Devam edin böyle
Para verip birde adamın koynuna girin
Ben de evdeyim çalışmıyorum ama boş boş durmuyorum hem satış yapıyorum hem aktivitelere katılıyorum ama imkanlar elvermeseydi çalışırdım çalışmayı seven biriyim. Yani TV karşısında Esra Erol izleyemem açıkçasıİşsiz konusunda haklı olabilir ama evli çalışmayan kadınlar amaçsız değildir.
ben size ne iş yapıyorsunuz demedim ki genel konuşuyorum. aynen sorun benim kafa yapımdır kesinlikle. evde oturmak dümdüz boşluk. ne hobisi yapabilirsin evde? kadının üretken olduğu dönemlerde evde oturup tv izleyip kendini hobim var diye bomboş hayata adamasını doğru bulmuyorum. geçmiş hayatlarda kadınlar eğitim için iş için çok büyük çaba sarfettiler. tabii ki erkek kadını çalışma için zorlayamaz. ama bi kadının da erkek eline bakmaması lazım. benim çevremde çok var zengin adamlarla evlenip sonra aldatılıp öyle ortada kalan. atıyorum 20li yaşlarda evlendin hobim var dedin kocam baksın dedin geldin 40 yaşına şak aldatıldın ne olacak o hobiler mi kadına hayatını yaşatacak? aile koca arkadaş herkes gider ama kariyer eğitim kalır. ara vereni de kimse sevmez. benim annem bir fabrikada ara yönetici olarak çalışıyor ve işe giren 45-50 yaşındaki kadınların hayatını dinleyince bunu anlıyorum. çok cinsiyetçi bir kafa yapısı.Hanfendi ben zaten ticaretle uğraşan bir kadınım dünyadaki hiçbir erkeğede ihtiyacım yok ama erkeğinde kadınlara jestleri olması gerektiğini düşünüyorum
Sizin gibi kafa yapıları yüzünden erkekler trip atmaya nazlanmaya başladı kadınlaştırdımız erkekleri
Erkeklerden bizi kurtarmasını beklemeyelim biz kendimizi kurtaralım
Ama bize bir şeyler yapmasınıda sağlayalım bence
Ayrıca evde oturmak boşluk değildir insanlar kafada dinleyebilir ve evde de çoğu şeyle meşgul olabilirsiniz hobi edinebilirsiniz
Ee benim eve maddi anlamda katkı sağlamadığımı nereden biliyorsun ki ben satış yapıyorum kendi harçlığımı çıkarıyorum ama maddi durumumuz da iyi evdeyim diye boş boş durmuyorum beni yakinen tanıyor gibi davranmışsınKız Niloya öyle savunmuşsun ki seni tanımasam çalışan, eve maddi katkıda bulunmak için emek harcayan bir kadın olduğunu sanacağim
Tamam Nilo kardeşine söyle aynen böyle, kabul ederse bunu sonra konuşalım.Ee benim eve maddi anlamda katkı sağlamadığımı nereden biliyorsun ki ben satış yapıyorum kendi harçlığımı çıkarıyorum ama maddi durumumuz da iyi evdeyim diye boş boş durmuyorum beni yakinen tanıyor gibi davranmışsın
Tabii mutfakta yemeğe yardım ederim diyor evi bile süpürüyor o konuda yardımcı olurEv işlerine çocuk bakımına ortak olacaksa düşünülebilir tabii
evi BİLE süpürüyorTabii mutfakta yemeğe yardım ederim diyor evi bile süpürüyor o konuda yardımcı olur