zayiflamam gerek

Hayirli olsun tatlim,,,
Ben kademe kademe azalttim yediklerimi belki sende oyle deneyebilirsin..

Ha ha tam bu mesajin altina yazikicak bir yazi...
Tam 12 gundur 76 da takili kaldim... sonra bir yerde okudugum aklima geldi vucud uzun sure kaldigi kiloya donunce o kiloda inat edermis...bende uzunca bir sure 76 olmustum...
Bu sebebten dolayi hurma diyeti denen seyi yapmaya karar verdim..
Sabah ogle aksam 5 hurma ve birer kase yogurt...
Ben yogurtlarin icine sabah 1 tk chia oglen 2 yk yulaf ve aksam 1 tk keten tohumu koydum...
Lakin oglumu disariya yemege gotursum ve ondan kalan 1/2 kase ezogelin 2 yk bulgur ve 2 3 isirik biftek yedim...gerci osabette oldu bugun kolay gecti...
74 oluncaya kadar devam sonra gene saglikli yemek yemeye devam...

Gunaydinlar şimdi tartildim ve 76.2 ciktim ,,
Biraz insani zorlayan bir diyet ama yapilamayacak kadar da agir degil...
Zaten 74 gorunce birakicahim normal saglikli rutinime geri döneceğim... umarim bu 76 olayindan da kurtukurum artik..
Bu arada biliyirum ki ayni seyi 70 de yasayacagim cunku cooook uzun sure de 70 de kalmistim....onun icinde diyet arastiriyorum belki bu hurma olur ama ben isveç diyeti düşünüyorum sadace 6 gun olarak ama ...

Sabah ac kalkmistim dedim ki baya bir zorlayacak onun icin once hurmami yedim 2 saat sonra chia tohumlu yogurdumu..
Birde suda beklemis hurma daha cok tot tutuyormuş... denenekten bir sey cikmaz dedim... sabahtan 5 tane hurmayi suyun icine koydum 3 4 yk su simdi hurmalari yedim... hurmanin kalan suyuna 2 yk yulaf koydum ustune yogurt ve tarcin... onuda saat 1 gibi falan yerim...suda bejleyen hurma gerçekten daha cok tokluk hissi veriyor...
Bu diyete uzun sure devam etme niyetimde degilim ama belirrtigim uzre 76 olmaktan bunaldim artik...

Bugun sabah tartildim ve 75.6 ciktim...
Bu sabah gene hurmami yedim 1 kase yogurt yulafli ve 1 haslanmis yumurta ,,, bu insani gercekten zorlayan bir diyet ama imsanin midesini de kuculten bir diyet ben yaptigim ilavelerle diyeti 1200 cal hatta biraz daha ustu yapmış olabilirim...
Bugun dune gore 1 tik daha iyi,,,,

Oglen 4 tane daha hurma yedim su topi peynierdeb almistim tadini merak etti. Onlardan 15 tane yedim...peynir basi 8.7 kalori ama sevmedim...
Ogluma disaridan pide soylemek zorunda kaldim ondan 1 lokma etli pide yedim....
Ama bugun hic aclik cekmedim sanirsam vucudum alistu bu diyete....ben bu hurma diyetini biraz daha surdurecegim...
Cunku gunde 1200 kalori aliyorum... yulaftan karbonhidrat yogurttan kalsiyum yumurtadan protein aliyirum.. arada da et yiyerek protein alirim...
Kepek yulafindan ekmek yapacagim hafta sonu arada ondan tost yapabilirim...cokda sıkmadan ama 1200 kcal civarlarinda giderekten yapacagim bir süre...
Cunku aclik hissetmemek guzel bir duygu....
Bir nevi kendimi disipline etmem istiyorum..

Bu sabah 3 hurma 1 quark 2 yk yulafla ve 3 tane bogurtlen ve 1 haslanmis yumurta yedim..
Oglen disaridaydim... kucuk bir kaba 5 hurma 16 tanede topi peynitlerden koydum onuda disarida yedim gerci onun oncedinde 1 kucuk ayran ictim...
Disaridayken pek su icmem ben aclik degilde susuzluk cok yordu beni...
Eve geldim yagsiz yaptigim kepekli pirincli yogurt corbam vardi iki kepçe omdan icyim 3 -4 tane kaju yedim be 1 avuc kabak cekirdegi hicbiri kavrulmis degildi...
Tabiki de bol bol su ve yesil cay kendime yeni geldim...

Bu sabah 3 hurma 1 quark 2 yk yulafla ve 3 tane bogurtlen ve 1 haslanmis yumurta yedim..
Oglen disaridaydim... kucuk bir kaba 5 hurma 16 tanede topi peynitlerden koydum onuda disarida yedim gerci onun oncedinde 1 kucuk ayran ictim...
Eve geldim yagsiz yaptigim kepekli pirincli yogurt corbam vardi iki kepçe omdan icyim 3 -4 tane kaju yedim be 1 avuc kabak cekirdegi hicbiri kavrulmis degildi...
Tabiki de bol bol su ve yesil cay kendime yeni geldim...

Tabiki de bol bol su ve yesil cay kendime yeni geldim...bu arada bu sabah 75.1 gördüm tartida...

Bugun oglen gene degsik bir bicimde kabak salatasi yaptim.
Malzemeler
3 buyuk boy kabak
1 quark
Dere otu ,taze sogan ve aci pul biber...

3 tane buyuk kabagi rendeledim , daha sonra tenecere koydum once kisik ateste ki bu arada suyunu saldi sonrada orta ateste suyunu cekinceye kadar pisirdim.birde bu asamada tuzunu ekledim...auyunu iyice cektikten sonra ayri bir kaba aldim ustune aci pul biber döktüm ve sogumasini bekledim. Sogudugunda icine 1 paket quark koydum iyice karistirdim ve dere otu ve taze sogan ekledim....
Tadindan yenmedi...dukan ekmegi ile inanilmaz bir oglen yemegi oldu...

Simdi de 75 de takili kaldim....
Bugun 1.5 kg tavuk gogsu aldim hepsini posetledim buzluga attim...ben tavuk yemiyorum ama zayiflatici bir etkisi olduginu biliyorum..1.5 kg tavuktan bir sey olmaz sanirsam...
Bugun sabah semizotlu quark yedim...yaninda dukan ekmegi 2 yk yulaf kepegi,, birde 2 hurma...
Oglen 250 gr kadar tavugu zerdecal ve karabiberle marine ettikten sonra 1 cay kasigi zeytinyaginda pisirdim....yaninda quarli semiz otu...biylelikle 2 ogunde 1 quark bitmis oldu...
Arada kirmizi biber yesim 4 5 tane yemisimdir...
Aksam da 1 muz ve 2 yk kasigi yulafli quark koydum...
Inanilmaz tokum....
Bugunlerde kacamak hic yapmiyorum gun asiri sporumu yapiyorum... ama takili kaldim 75 de.....
Birde sabahlari 2 hurma yiyirum hem sekerimi dengeliyor hemde kabizlik gibi bir sorun yasamiyirum...

Dun gece acliktan uyuyamadim resmen...
1 yk yulaf kepeginden ekmek yedim yaninda 1 buyuk kahve kabinda sut ictum...uyuyakalmisim.....
Buna rağmen sabah 75.1 ciktim....bu sabah da gene 1 bardak sutle 2 yk yulaf kepeginden ekmek yedim...aslinda haslanmis yumurta ile yapilmis bir kahvalti daha iyi olirdu ama bir tembellik var uzerimde....hafi hayir ola diyelim...oglen dunku tavugun aynisi aksama hadlanmis yumurta salatasi yaninda yulaf kepegi ekmeği ....
Tabiii ekmegim bitti ekmek yapmam gerekiyor....
Yarin tarti gunu umarim 74 gorurumm....o zaman en azindan her hafta 1 rakam eksilmos olucak....

Gunaydinlar,,,
Bu savah bir umut dedim belki 74 gorurum yok tartu takilip kaldi tam 75de...
Bu hafta 600 gr vermiş oldum... aslında hafta sonu biraz ipin ucunu kacirsim belki ondan olsa gerek ama simdi toparladim kendimi...diyetimde oyle cok buyuk bir degisiklik yok... sabahlari 2 hurma uzerine yumurtali veya yogurtlu yulafli kahvalti oglen tavuk et ne bukursam aksamlari da yumurta yada yulaf , sabah yumurta yediysem aksam yogurt yulaf yiyirum.
Normal ekmek yemeyeli baya uzun bir sure oldu yulaf kepegi ekmegi yapiyirum gunde 2 3 yk yulaf kepegi kadar ekmek yiyorum bazen 4 5 ide buldugu oluyor...cok aclik krizkerimde 2hurma basimin taci oluyor...
Hala haftada 2 meyve yiyirum tercihim genelde muzdan yana oluyor..
Simdilik bu kadar...

Bugun tartildim ve 74.1 gördüm.. inanilmaz yavas veriyorum ama veriyorum sinucta onemli ☺☺☺
Artik sabah ve aksamlari yogurt yiyirum dabah yulafli yiyorsam aksam da yulaf keoegi ekmegi ile yiyorum arada da keten tohunu veya chia ekliyirum...
Oglenleride protein agirlikli ve sebze agirlijli beslenmeye cakisiyorum...elimden geldiginde 1 saatlik yuruyusumu yapmaya calisiyorum artik yavas yavas daha uzun sure kosmaya basladim...
Bu pazar memlekete gidecegim oradan spor malzemeleri alcagim pikates topu ve dumbell gibi heryer eridi ama göbek oldugu gibi duruyir...
Göbege agirlik vermem gerekiyir.....
Cok degisik yemekler yapmiyorum asagi yukari ayni seyleri tekrarliyirum ama degisik seyleri denedigimde burada paylasacagim....

Merhabalaer gene ben geldim...
Bir aydir yazliktayim,, ipin ucunu kaçırdığım zamanlar lldu ama genel anlamda iyi gidiyorum...
Fakat 74 den asagiya bir türlü inemedim 2 ser cm heryerden inceldim kollarimdan 0.5 cm ama kilomda gram oynama yok...
Ki yazlikta yuzuyurum aksamlari yuruyuse çıkıyorum ama kilom sabit...
Bu arada 9 gundur peynir yemiyorum peynir olisirken olan bir bakteri vucudu kitliyormus ve kilor verilmiyormus.. bugunden itibaren aksamlari saat 4 den sonra yemek yemeyi kesiyorum...eger acikirsam bir kase yogurt disinda baska bir sey yememeyi planlıyorum...
Bu sure zarfinda sekersizlige devam ettim iki defa annemin irmik hrlvasindan yedim bir kerede cikolatali kek ama dondurma falan hic yemedim...sekeri hayatimdan tamami ile çıkarttım sanirsam,, arada bir kacamaklar olabiliyor cokda kasmiyirum..
Bu cuma 73 u goreyimde bende ilk sayfaya 73 yazayim....

Ayyyy en nihayetinde 73.9 gördüm ama eskisi gibi nefsime hakim olamıyorum....
Dedim ki profesyonel yardim alma zamani geldi....ve dun hayatimda ilk defa diyetisyene gittim...
Uzun bir diyet listesi verdi,, bugün ilk gunum ve neredeyse hic acikmadim...
Sabah 2 dilim (minik dilimlerden) tam bugday ekmek 1 yumurta 1 kk peynir az yesillik dimates yedim listede 5 de zeytin var ama yemedim....
Sonra saat 11 gibi 1 bardak süt ictim chiali ve tarcinli...
Saat 13 30 da 1 tabak tarhana corbasi icine de 6 yk nohut ekledim ve 1 dilim ekmekle yedim....
Simdi 2 fincan leblebi yedim ve 1 tane muz
Aksam da 8 yk sebze yemegi yiyecegim az bir yogurt ve 1 dilim ekmekle veee aksam saat 21 30 da 2 pirsiyin meyvem var....
Bugün simdilik iyi gidiyorum....
Bakalim yarin me olucak...
Cumaya kadar tartilmak yok...

Bugun sabah ta dunku gibi kahvaltiminyaptim saat 11 de tarcinli sutumu ictim lakin oglumu disari cikardim ve bir türlü eve gelemedim eve geldigimde saat 2 idi neredetse siftaya oturdugumda 14 30 olmusti...tabiki de corba 1 dilim ekmek ve 3 kk buyuklugunde peynir kesmedi , b3nde saat 16 30 da yemem gereken 2 fincan leblebiyi yedim .. sinra kusluk vakti mwyvemi de saat 1600 gibi yedim...
Aksam 8 tk sebze yemegi var oda bamya ve taze fasulye olur..1/2 su bardahi yogurt ve 1 dilim ekmek var..
Aksamlari 2 porsiyon meyve var ama ben 1 porsiyon yerim sanirsam dunku gibi....
Gayet iyi gidiyorum aclik krizlerine cok girmiyorum onemli olan da bu sanirsam...
Bakalim yarin tarti günü ne cikicak...

Bugun dun gibiydi asagi yukari ama oglen yemegi vakti gene disaridaydim bende ara ile ogle yemeginin yerini degistirdim...
Diyetisyeni ariyorum ama ulasamiirum...
Ayin 17 sinde ikimci randevi icin gidecegim ve eger hoslanmazsam kendime yeni bdir diyetisyen bulacagim....
Ben zayiflamak istiyorum ama hayatim boyunca bir diyet listesimde yasanak istemiyirum...
Saglikli dengeli beslenmek ve bunu hayatima adapte yapmak istiyirum...
Yazin 3 ay hic kilo almadim ve zorlanmadim çünkü beslenme duzeni hayatimin bir parcasi ama bu dieytisyenin verdigi liste benim duzenim olamaz biliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…