Zayıflamak İsteyenlerin Paylaşım Alanı ( Yöntemlerimiz ve Deneyimlerimiz )

selam kizlar

benimle 1 ay yarisicak kimse ariyorummmm :))) spor +diyet

kisaca kendi diyet serüvenimden bahsedeyim..suan 68-69 kiloyum 7 aylik bir bebegim var..1.ayin 10da diyete baslamistim 74 kilo ile dukan diyetinin guclendirme evresiyle basladim
sonrasinda kendi programlarimla devam ettim 67 ye düstüm 1 aydir sürekli grip nezle olunca diyeti biraktim..simdi 68 -69 oynuyorum hedef kilom aslinda 57 ama 60da olabilir:)

bebegim ve 2 cilgin cocugum daha oldugu icin enerjiye ihtiyacim oluyor cok birde is derken neyse iste durum budur cok bi acelem yok ama 65 olmak icin ciddi acelem var diger 5 kilo yazakadar yavas yavas gidebilir

ay ne yazdigimida bilmiyorum..iste benimle 1 ay yarisicak bir babayigit var mi?;)

bende varım tatlım benimde hedefim 55 vermem gereken 10 kilom var 65 kiloyum benimde 3 çocuğa bedel 1 kızım var 4 yaşında bende kendi yöntemlerimle başladım pazartesi bugün dördüncü günüm ve mükemmel gidiyor istersen beraber dvam edbiliriz:16:

dün akşam
bir kase çorba
biraz taze fasulye yemegi
salamur tursu
ve 3-4 kaşık pilav

sabah
4 zytn
1k.k.
2 cvz
yarın çay kaşıgı kadar bal
1 from etimek
şekersiz çay

Merhaba,

Yeme alışkanlığı ile ilgili kendi deneyimim hakkında bilgi vermek istiyorum. 3 yıl önce hormon tedavisi amaçlı 4 ay Diane 35 kullandım. İlaçtan önce 47 kiloydum. Göğüs ve totom yoktu, 13 yaşında oğlan çocuğu gibiydim.. Yüzümün rengi bile amele yanığı gibiydi kışın ortasında... Ama tabii bunları o zaman fark etmiyordum.

İlacı kullandığım 4 ay boyunca deli gibi kilo aldım. 4 ayın sonunda 57 kiloydum! Artık kadın gibi görünüyordum ama fazla kilolu kadın! Cildim deli gibi soyuldu, tenimin rengi doğum kontrol ilacından ve soyulmadan dolayı normalleşti, lekelerim azaldı... Doğum kontrol ilacının getirdiği o pırılılı ifade ve yeni vucut hatlarımla pek bir mutluydum. İşim sürekli oturark yapılan bir işti ve gün içinde hareketsizlikten sırtım ağrıyordu.. O kadar totom yerden kalkmıyordu yani...

Sonra uzun süreli yurt dışına gitmem gerekti, 40 kiloluk koca bir valiz hazırlayarak tüm sevdiğim kıyafetlerimi yanıma aldım ve gittikten sonra valizin beşte birini götürsem de yetiyormuş onu anladım. Evdeyken çok rahattım ama aldığım kilolar nedeniyle artık kıyafetlerime sığamadığımı anladım. 36 beden giyiyordum. Alışverişe çıktım 38 bedenlerin olmadığını gördüm. Zamanla kilom aynı kalmasına rağmen belimde yağlanma oldu, yanlardan sarkmaya başladı, göbeğim çıktı... Biraz bol biraz koyu renk derken bir de baktım tombik dolabına dönmüş dolabım...

Annemin tavsiyesine uyarak "aman gurbet elde hasta olmayayım kim bakar bana" diye boyuna yemeye içmeye yumuluyordum... Türkiye'de yemediğim kadar etçil bir hayatım oldu. Bir de yemeği artık bırakmama huyum var ki evlere şenlik...

Zaman içinde kilolarımdan rahatsız olunca spor yapmaya karar verdim ve spor yapmayı sevmediğimi keşfettim.. Öyle yollarda koşamam ben! Zaten öğrencilikti, annesiz yaşamdı, ev arkadaşlayıdı bilmem ne bütün vaktim koşturmakla geçiyordu birde spor yapamam dedim...

Aniden bir sindirim sorunu baş gösterdi 6-7 ay sonra... Sabahları kabız olarak uyanıp tüm gün acı çekiyordum. Çok su içmeyen biri olduğum için durum her geçen gün daha da zorlaşıyordu. Sigara ve kahvenin getirdiği mide rahatsızlığı nedeniyle dehşet bir ağız kokusu ile uyanıyordum sabahları. Durumu anlattığım güney amerikalı bir arkadaşım sabahları içebildiğim kadar sıcak suyu hızlı hızlı içmemi tavsiye etti... Her sabak koca bir bira bardağı ile içebildiğim kadar sıcak iki bardak su içmeye başladım... zamanla kabızlık ve mide sorunlarımda hafifleme hissettim... aynı arkadaşım yemeklerden sonra içilen yeşil çayın vucuttaki yağ emilimini azalttığını ve kabızlık sorunuma faydalı olacağını söyleyince mantıklı geldi. her öğün yemekten önce veya sonra bir bardak yeşil çay içmeye başladım.

Ev arkadaşım ekmekten hoşlanmıyordu. Zaten bizim gibi beyaz ekmek bulmam da mümkün değildi. Hep tam tahıllı ekmek aldım, ekmeği tavada yağsız kızartıp yiyordum. Sonradan öğrendimki Subway'de bile kızartılan ekmekli sandiviçler diyet olarak geçiyormuş. Yeni taşındığım yerde yeterli müslüman restoranı yoktu. Helal - haram sıkıntısı nedeniyle artık evde yemeye ve dışarda sadece salata yemeye başladım. Gün içinde yoğuluktan dolayı ya salata ya makarna yiyorduk. İngiliz bir arkadaşım bulgur fanıydı... benim aklıma bulgur yemek gelmemişti bile, bir gün alıp getirmiş kendince acayip bir şekilde pişirmişti ve tüm arkadaşlarım bayılmıştı. Ev arkadaşım da tüm arkadaşlarımız da evee her geldiklerinde bulgur istiyorlardı o yüzden eve pirinç girmez olmuştu neredeyse... haftada 4 defa falan bulgur yiyordum.. buldurun da diyetlerde kullanıldığını sonradan öğrendim.

Zencefil içme alışkanlığım gelişti. Taze zencefili kaynatıp soğuttuktan sonra bal ve limon ile dolaba atıp soğuk soğuk içiyordum. Öğrendim ki angelina jolie de sarımsak ve zencefille zayıflamış doğumdan sonra...

Bir de kereviz, lahana, havuç vs ile ev arkadaşım acayip bir çorba yapıyordu, sulu sebze yemeği gibi aslında çok hoşlanmıyordum ama kalbi kırılmasın diye yiyordum. O da sağolsun seviyorum diye her hafta yapıyordu... yine zamanla lahana ve kerevizin de zayıflamaya yardımcı olduğunu öğrendik..

eve şeker almayı unuttuğumuz için ve evde şekeri sadece ben kullandığım için bir süre sonra şekersiz çay kahve içmeye başladım.. tatlı yapan kimse olmadığı için sadece çikolata yiyorduk yada brigadeiro diye bir tatlı yapıyordu brezilyalı kızlar kırk yılda bir onu yiyorduk... hamut işi yapan olmadığı için yemiyorduk... öyle ciddi salçalı yağlı etli yemekler yapmıyorduk... farklı birşey istedikçe ya hazır köfte ya da balık yiyorduk...

spor yapmadım tabii ama arkadaşım bisikletini bana vermişti, alışverişe, okula, kütüphaneye falan hep bisikletle gidiyordum..

bütün bu yeni yeme alışkanlığı sayesinde yaz sonunda gittiğim alışverişte arkadaşım bir kot pantolon getirdi bak bu sana güzel olur diye.. bi git başımdan dedim totom sığmaz ona.. oldu olmadı derken zorla giydirdiler bana... resmen beli bol geldi... basenleri de gayet rahattı.. o ne be deyip tartıldığımda gördüm ki 50 kilo olmuşu.. 4 - 5 ay gibi bir süreydi bu..

eve döndüm, bir süre zayıflığımın keyfii çıkartayım dedim.. zaten mide sıkıntım da daha çözülmemişti... annemin yemekleri artık ağır geliyordu az az yiyordum... 2 kilo kadar da döndükten sonra verdim.. pantolonlar totomdan düşüyordu...

sonra ne oldu, eve ve annemin yemeklerine alıştım, annem sabah akşam dayadı burnuma sütü kızım süzülmüş diye... besledi semirtti şimdi yine 58 kiloyum...

herkese selamlar yaptıklarımı paylaşmak istedim yardımcı olur diye düşündüm .dün çörek otuna başladım biraz ocakta kavurdum 3 4 dakika sonra havanda un ufak yaptım ( çiğ yiyemeyenlere tavsiye ederim kavrulmuş susam gibi oldu ) yemekten önce 1 tatlı kaşığı yedim üstüne de bir bardak elma sirkeli su içtim. normal soğuk suyun içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi koydum. ben normalde gündüzleri 11 12 gibi uyanan gece 4 5 lere kadar oturan ve yatıncaya kadarda neler neler yerim hiç olmadı ekmeğin içine pekmez koyup yerim uykumda bile kalkıp pasta falan ne varsa yerim öyle bi insanım ilk defa dün gece akşam yemeğinden sonra hiç bir şey yemedim bir portakal dışında sabaha karşı yattım yine uykumda da kalkmadım hiç sanırım şekeri dengeliyor. yatmadan 2 3 saat önce de yine sirkeli su içtim. arkadaşlar bu sabah göbekten eser yoktu bütün şişkinlik inmiş annem nereye gitti o göbeğin kızım dedi nasıl mutluyum anlatamam bugün 2. günüm yememe de dikkat ediyorum en azından ekmeği kestim aç karna yine çörek otu sirkeli su içtim. bi deneyin arkadaşlar özellikle şekere karşı zaafı olanlar. ben devam edicem gelişmeleri yazarım. 70 kiloyum 173 boyum var hedefim 58 60 kiloya kadar inmek.bir de şekerle problemi olanlar kan testi yaptırsınlar ya da sürekli acıkanlar şeker rahatsızlığı olablir, herkes bunu der ama gerçekten biraz kasmadan kilo verilmiyor özellkle evde olanlar çoğu zaman açlıktan değil can sıkıntısından yiyoruz :S umarım herkese yardımı olur paylaştıklarım

bıgsıze nasıl verdın cnm benmde 4 kılo felan vermem gerekıo göbek var cok rahatsız oluorum.neler yaptın anlatır mısın rica etsem

Genelde hep bilindik şeyler yaptım cnm.sebze ağırlıklı beslendim.yürüyüş yaptım hergün.beyaz ekmek yerine kepek ekmek yedim.
Sabah kahvaltısı yapmazdım öğleyle birleştirirdim.Sabah erken kalkıp kahvaltımı yaptım aksatmadan.
Öyle ne bi ilaç ne bişi kullandım.Sadece şu sıralar sirkeli su içiyorum.
Benimde vermem gereken 5 kilo daha var.Onu da verirsem fıstık gibi olucam işallah:9:
Sirkeli suyu tavsiye ederim turnams işe yarıyor gerçekten:7:

Slm kızlar bugün geç gelebildim buraya
menümü yazıyorum
dün akşam bir kase çorba
salata
ve kururulmuş ve yagda kavrulmuş yogurtlu biber
sonra yarım elma

sabah ise
1 k.k peynir
2 cviz
4 zeytn
1 from etmek
biraz sucklu yumurta
şekersiz çay

ögleyn elma yedm akşamada artık evde varsa:17::17::17:

Bnm acilen sporuma geri başlamam lazım yaaa ne üşengeç olmaya başladım ben yaaa:8::8::8:

ben de kilo deneyimimi paylaşmak isterim. hayatım boyunca hep incecik aşırı zayıf bir bayan oldum ta ki üniversiteyi şehir dışında okuyuncaya kadar, inanılmaz kilo aldım yaklaşık 25 kilo kadar ve 3 yıldırda zayıflamak istiyordum. şu an boyum 1.68, kilom 72. ben ise eskisi gibi 50 kilolarda olmak istiyorum. sonun da karar verdim ve iyi bir diyetsiyene gittim. başlayalı 4 hafta kadar oldu. ilk gittiğimde vücudumda 25 kilo yağ vardı ve bu çok fazlaydı, başladığımda 75.7 kiloydum, 4 hafta oldu şu an 72 kiloyum yani 4 haftada 3.7 kilo verdim ama tamamı yağdan gitti. hiç spor yapmıyorum bazen yürüyorum, sevmiyorum sporu, ama diyetime birebir uyuyorum, neredeyse hiç kaçamak yapmadım ve kilolarım beni çok üzdüğü için 58-54 kilolara inene kadar da yapmaya devam edeceğim inşallah. kesinlikle beyaz ekmek yemiyorum, doktorun verdiği tam buğday ve çavdar ekmeği sabah kahvaltısında 2 dlim ekmek ve beyaz peynir yiyorum. öğlen ızgara ve akşam sebze, ara öğünlerde de meyva. bakalım doktor çok iyi gittiğimi söylüyor ama böylesi sağlıklı imiş, çok hızlı kilo kaybetmek sana çok zarar verir dedi, artık sabredip bir 6 ay sonra kadar inşallah istediğim bedene ulaşacagım. kiloların bizleri ne kadar mutsuz ettiğini biliyrum o yüzden herkesin en kısa zamanda en zayıf haline ulaşmasını diliyorum...

Selam kizlar buralarda kimsecikler kalmamis ne oldu biraktinizmi diyetleri yoksa???sanirim ben yakinda geri donucem esim ise baslayacak 2 hafta sonra bende isten cikip oglumla ilgilenicem evdeyim yani yakinda yeniden...insallah oglumda eylulde okula baslayinca hep burdayim artik...sizden ne var ne yok???eskilerden kimler kaldi emyay, kkontess eee baska???
:16::16:

Mehay selam canım ben seni biryerlerden hatirliyorum? 2009 yilinda beraber diyet yapmis olabiliriz:) ne guzel tanidik isimler gormek. Ama dedigin gibi kimsecikler yok burda:)
Neler yaptin canım kac kilosun verdin mi kilo? Ben o zamanlar 67den 55e dusmustum. Hatta 54e. Simdi 58.8 im tekrar diyete devam... Omur boyu yapmam gerekse de yapacagim:))))

merhaba hatunlar,bende mehay ve excity i birkaç sene önce zayıflama topiklerinden hatırlıyorum.nasılsınız? ben iyiyim çok şükür.o seneler ideal kiloma ulaşıp bir sene korudum ama bu sene 8 kg aldım hiç farkına varmadan..... şimdide o sekiz kiloyu vermeye çalışıyorum ama önceki seneler gibi kolay olmuyor.diyet ve dengeli beslenme kısmında zorluk yaşamıyorum ,eskisi gibi de spor yapamıyorum.iş hayatım çok tempolu ve yorucu,eve beynim ağrıyarak gidiyorum.bir buçuk ay önce diyete başladım ve 3 kg verdim.iki haftadır aynı kilodayım.pes etmedim diyete devam ediyorum ama spor :5:

19 mayıs atatürk ü anma spor ve gençlik bayramızın kutlu olsun hatunlar.bir samsunlu olarak çok gururlu ve mutluyum.kim ne yaparsa kim engellemeye çalışırsa çalışsın biz her zaman atatürk ümüzün izinden gidecek ve vatansever bir türk gençliği olarak öleceğiz. ne mutlu türküm diyene!

Back