Zayif cocuk problemi

Minik kralice

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2023
1.107
3.926
53
Oğlum 7 yaşında 26 kg ama tüm kemiklerini ciplaken görebiliyorum resmen ve bu durum beni çok üzüyor nasıl kilo aldira bilirim ne yapabilirim

Kaç yaş kaç kilo? Doktor ne diyor?
Çocuk 7 yaşında kilo 26 boy 1.27 ama aşırı zayif çevremdeki herkes soruyor neden bukadar zayif bu çocuk diye bende bir anne olarak çok üzülüyorum ben yurdisinda yaşıyorum burda doktor normal diyor ama çocuğumun tüm kemikleri ortada

üzülmeyin benim oğlum 9 yaşında 24 kilo.
aşırı hareketli ,kilo almıyor
ufak tefek.
ama ben de ufak tefek biriyim.
doktor sana benziyor diyor.
büyük oğlum da 11 yaşında 28 kilo.
yani genetik.
doktorlara götürdüm hiçbir sorunu yok dediler.
zamanla ergenlikle düzelir dediler

Benim oğlumda çok hareketli ben ve eşim iri yapılıyiz doktora sordum tüm testleri temiz ama çevrem o kadar dile getiriyorki bende bir anne olarak inanılmaz üzülüyorum annemde sizin gibi ergenlikte kilo alır diyor bizde öyleymisiz küçükken umarım kilo alırlar sağlıklı bir şekilde sizinkilerde benim kide

7 yaş ortalama boy 123 cm kilo da 23 kg dır persentil değerlerinin üzerinde yani sizin çocuk, anlamadım ben dert ettiğiniz şeyi. Uzun olduğu için zayıf görünüyordur. Benimki 6 yaşında 21 kilo 115 cm gayet normal bir görüntüsü var

Evet Boyu uzun söyle soyliyim ciplaken kolunu havaya kaldırınca arka kol kemiği sirtan fırlıyor kaburgalari ortada belkide uzun olduğundandır ben büyütüyorum iride doğdu yavrum 4 kg 53 cm ydi bide çevre çok dile getiriyor ay bu çocuğa yemek vermiyormusunuz ay bunun rengi sararmış bende vicdan azabı çekiyorum acaba ben iyi ilgilenemiyorum diye kendi kendimi yiyiyorum

Ben 4. Sınıfta 20 kiloydum nerden hatırlıyorum derseniz biri daha vardı benım gibi öğretmen kızmıştı çok zayıfız dıye

Hiç oturmazdım kavaklara fılan tırmanırdım
Aksama kadar koş top oyna ip atla

Şimdi 1,72 boyundayım 55-56 kiloyum
Az yesem kilo alıyorum

Doktor iyi diyorsa iyidir boy kısalığı varsa dert edin yoksa takılmayın
Ömrü uzun olsun

Ya zayıf olabilir ama bi rahatsızlığı yok ise , sağlığı yerinde ise sıkıntı olmaz . Öyle söyleyenlere evet sağlıklı de geç .

Sağlıklı mı önemli olan o. Çevreye kulak tıkayın biz ablamla çocukken zayıftık anneme dolabı mı kilitliyorsunuz çocuklar bir deri bir kemik derlerdi, ben bile o yaşımda cahilce bulurdum annem hiç takmazdı sağlıklılar çok şükür derdi. Benimkine de kayınvalide bazen zayıf diyor sallamıyorum. Sen yedirebilirsin elinden geliyorsa diyorum cevap veremiyor. Kendinizi kahretmeyin sağlıklı diye şükredin ilerde zayıf olması avantaj bile olabilir nice ergenler kilolu olduğu için depresyonda şuan

kendimden örnek vereyim sakın üzülmeyin. O yaşlarda o kadar zayıfmışım ki doktorlar anneme hep çocuk bu korkma büyür diyormuş. Annem hep ağlıyormuş çevredekiler çocuğa yemek yediriyor musun ölür bu böyle diyormuş. Bir gün hastaneye yatmam gerekti 1 hafta hastanede yattım tabi serum falan. Şimdi 27 yaşındayım 65 kilo vermeye çalışıyorum. Aşırı kilom yok tabi ama. Korkmayın çocuk bu. Sağlığı yerindeyse emin olun bir yerden sonra kilo alacaktır

İnşallah aynı bende annenizin durumundayım suan

7 yaşına 1 ay kalmış kızım 117 cm 18 kilo

7 yaşına 1 ay kalmış kızım 117 cm 18 kilo
Benim gorumcemin oğlu benim oğlumda iki ay büyük boyu 1.30 kilosu 35 kayın validen sürekli kıyaslıyor bak onun çocuğu nasıl yapılı seninki çok zayıf bir kac kişide var yine arkadaşlarımdan bi benim oğlum ufak aralarında sanırım kişiden kişiye değişkenlik gösteriyor ben demekki çok kafaya takıyorum herseyi kızlar erkek çocuklarına göre kilo ve boy olarak biraz arkadaşlar genellikle umarım sizin prensesinizde sağlıklı bir şekilde gelişir benim minosumda

Bu sözleri üstünüze alınıp da üzülmeyin hiç. Böyle söyleyen kişilere maşallah çok sağlıklı, boyu uzun o yüzden öyle gösteriyor, bir sorunu yok deyip geçin. Siz de evet ya kemikleri sayılıyor napayım edeyim derseniz laf uzadıkça uzar ve ikide bir de söyleyip dururlar. Sizin de canınız sıkılır hep. Kilolu olmasındansa zayıf ve sağlıklı olması daha iyi. Bir de çok hareketli oldukları dönemler şimdi , vücudu ergenlikte değişir. Ben bazen şaşırıyorum bizim sınıfta selvi gibi bir çocuk vardı zayıftı o da. Geçen rastgele denk geldi bodyguard gibi olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…