- Konu Sahibi kesenmakas
-
İlk doğurdugum zamanlar bende mama verelim dediklerinde karşı çıkıyordum ama çocugum doymadığından anne sütüyle takviyeli kullandım mamayı.Daha 9 aylıkken 11 kiloydu.Şuan zaten bebekler kilo almıyorlar tam hareketlenme dönemleri.Benim kzıım nekadar ek gıda yerse yesin illa mama içmek istiyordu.Mama vermeyerek çok yanlış yapmışsınız böylede üzülürsünüz sonraMerhaba hanımlar,
14 aylık oğlum var. 35 haftalık doğdu, 23 gün kuvezde kaldı. 2.950 gr 45 cm doğdu. Şimdi 7.650 gr 72 cm.
Kilo alımı hep çok düşüktü. Anne sütü ile beslendi ek gıdaya kadar. Sadece çok kısa süre takviye mama verdim ama sonra mama vermek istemediğim için emzirme desteği ile mamayı bıraktım.
Ek gıdaya başladığımızda da kilo alımı yavaş olduğundan raporlu mama verdi dr. Kullanmak istemediğimi söyleyince (motor gelişimi iyi) takip edelim dedik ve mama vermedik dr da onayı ile.
Fakat gel gelelim kilo alımı ek gıdayla da düzelmedi. Sonra mama verelim dedik tekrar bu sefer denediğimiz bir kaç çeşit mamayı kabul etmedi.
Hala anne sütü de alıyor. Yemesi oldukça düzenli ve güzel yemek yiyor. Fakat 5 ayda 400 gr aldı.
Bir de ishal geçirdik kilo verdi.
Çocuğum sağlıklı olmasına rağmen dışarıdan gelen yorumlardan etkilenmiyor değilim.
Kemikleri sayılıyor. Hala geçen yılki bebeklik kıyafetlerini giyiyor.
Bugün dr kontrolümüz vardı. Dr bu sefer takviye gıdaya başlayalım dedive nestlenin raporlu resource mamasından numune verdi, eğer içerse rapor çıkartacak.
Mamaya karşı tutumum nedeniyle mi bebeğime zarar veriyorum; yoksa çevrenin etkisinde kalıp mamaya tutunmakla mı emin değilim.
Bu mamadan kullanan oldu mu fayda gördünüz mü?
Uzun vadede takviye mama vermemek mi çocuğuma zararlı yoksa vermek mi işin içinden çıkamadım.
Fikir almak istedim.
Hepinzie teşekkürler.
Ay burda biraz abartmışımÇocuk zaten biryaş iki aylık nasıl biryıl önceki kıyafetlerini giyer
Vegan bir aile vardı yurtdışında polis götürüyordu o geldi aklıma.
Prematüre doğduğu için ilk 3 ay zaten yoğun bir kontrol süreci yaşadık.Canım neler hissettiğini öyle iyi anlıyorum ki. Oğlumda dil dudak bağı vardı ve ilk 4-5 ay doğru düzgün beslenemedi. Sütüm çoktu ama oğlum ememiyordu. Dil dudak bağının farkedilmesi ise baya geç oldu. Bir sürü uzmanın peşinden koştuktan sonra doğru drlara ulaşıp doğru teşhisi koydurmak o kadar zamanımızı aldı ki en hızlı kilo alacağı çağlar kaçıp gitti.
Ben de mama karşıtı biriyim ve ben de sütüm bu kadar çokken mama vermeye karşı çıktım. Bu sayede doğru teşhisi koydurup oğlumun anne sütünden mahrum kalmasını engellemiş oldum ve ilerde olası konuşma bozukluğunun da önüne geçmiş oldum. Tabii yine de endişelerim bitmedi. Çünkü oğlumun persentil verileri %10larda geziyordu. Sürekli emzirdim ve ek gıda döneminde iyi beslenmesini sağladım. Güzel havalarda güneş görmesini, kötü havalarda takviyeyle d vitamini almasını sağladım. D vitamini çok önemli. Tabii diğer vitaminler de öyle. Zamanla %25lere, derken %50lere ulaştı persentil değerleri. Şimdi 21 aylık ve boyu da kilosu da %50-%75lerde. Son 3 ayda 5 cm uzamış mesela. Yani hala geç kalmış değilsin. Evet ilk 3 ay çok önemli. Ama sonrasında da açığı telafi etmek mümkün. Asla pes etme
Allahım tam benim oğlum. Önceden çok kirleniyor falan diyordum ama şimdi o kadar güzel yiyor ki çok müdahale etmiyorum. Sabahları annem bakıyor onlarla da bizimle de birlikteyken hep sofradayız. Uzun uzadıya döke saça kendi de ellerini kullanarak yemek yiyoruz. Bizim de aynı daha yemeğin ortasında tuvaletini yapıyor. Maşallah o kadar programlı ki sabah öğlen akşam hepsi de daha mama sandalyesinde başlıyor.Ben yemek yemesini açıkçası hep birlikte yiyerek sağladım hiç bir zaman kendi başına yedirmiyorum sofradan hemen kaldırmıyorum 1 saate yaklaşıyor çoğu zaman ne zaman bakıyorum sıkılmış artık yemekten ziyade dağıtmak peşinde o zaman işte kaldırıp baştan aşağı yıkıyorum çünkü kendi yemek yiyorAma işte daha yemek yerken kaka yapıyor yemekten sonra bir daha yapıyor günde 2-3 öğün hep bu şekilde Rota dan hasta olduğumuzda 8. Kg kadar düştü aslında bana göre 3 ayda 1.5 kg kötü bir rakam değil ama sınırı alt sınır olduğu için iyi olmuyor
Dün vanilyalısını denedik içmedi maalesefBenim kızımda 6.ayindan sonra kilo alımı çok yavaslamisti.hep alt sinirdaydik.9yasinda hala alt sinirdayiz kilodan.boydan bu sene biraz yükseldik çok sukur.tum değerleri hep normaldi.farkli dönemlerde (2yas ve 5 yaş civarı)nestlenin dediğiniz mamasını kullandık.yemekler yenecek üstüne o takviye icilecekti ancak yoğun mama olduğu için zor bitiriyorduk.bir yılda gozle görülür bir sonuç alamadık.duzgun kullanabilirsiniz sonuç alabilirsiniz.kakaolu çilekli vanilyalı çeşitleri vardı.
Merhaba hanımlar,
14 aylık oğlum var. 35 haftalık doğdu, 23 gün kuvezde kaldı. 2.950 gr 45 cm doğdu. Şimdi 7.650 gr 72 cm.
Kilo alımı hep çok düşüktü. Anne sütü ile beslendi ek gıdaya kadar. Sadece çok kısa süre takviye mama verdim ama sonra mama vermek istemediğim için emzirme desteği ile mamayı bıraktım.
Ek gıdaya başladığımızda da kilo alımı yavaş olduğundan raporlu mama verdi dr. Kullanmak istemediğimi söyleyince (motor gelişimi iyi) takip edelim dedik ve mama vermedik dr da onayı ile.
Fakat gel gelelim kilo alımı ek gıdayla da düzelmedi. Sonra mama verelim dedik tekrar bu sefer denediğimiz bir kaç çeşit mamayı kabul etmedi.
Hala anne sütü de alıyor. Yemesi oldukça düzenli ve güzel yemek yiyor. Fakat 5 ayda 400 gr aldı.
Bir de ishal geçirdik kilo verdi.
Çocuğum sağlıklı olmasına rağmen dışarıdan gelen yorumlardan etkilenmiyor değilim.
Kemikleri sayılıyor. Hala geçen yılki bebeklik kıyafetlerini giyiyor.
Bugün dr kontrolümüz vardı. Dr bu sefer takviye gıdaya başlayalım dedive nestlenin raporlu resource mamasından numune verdi, eğer içerse rapor çıkartacak.
Mamaya karşı tutumum nedeniyle mi bebeğime zarar veriyorum; yoksa çevrenin etkisinde kalıp mamaya tutunmakla mı emin değilim.
Bu mamadan kullanan oldu mu fayda gördünüz mü?
Uzun vadede takviye mama vermemek mi çocuğuma zararlı yoksa vermek mi işin içinden çıkamadım.
Fikir almak istedim.
Hepinzie teşekkürler.
Benim konum sütü olmayan yada bebeğini mama ile besleyen anneler değil. Mama asla anne sütünün alternatifi değildir. Anne sütünün yokluğu kısmında durmuyorum bakın bu ayrı bir konu.Ya hu ben anlamıyorum mama zehir mi?Hic anne sütüyle besleyemeyen anneler var onlar ne yapsın.Verilmesi gerekiyorsa verilmeli tabikide.ilk kizim anne sutu almadi hep mamayla beslendi şükürler olsun şuan 10 yadinda.ikinci kızım anne sütüyle besleniyor.sizin çocuğunuza doktor verilmeli dendiği halde vermemişsiniz sizin mamaya karşı olan tutumunuzdan dolayı çocuğunuz zayıf kalmış.Neden ısrarla vermek istemediniz?
3% mu? 3% ne demek biliyormusunuz??Evet. %3
Aynı aşamalardan geçmişiz sizinle. Benim bebeğim de çok zayıf ve bi ara mama verdik yine de kilo almadı. Biz de vermeyi kestik. Çünkü bizim doktorumuz da mamada çok fazla katkı maddesi olduğunu, mama vermektense makarna, tuz, şeker yemesinin daha iyi olduğunu söyledi. Sütünüz olmaz o ayrı tabi ama sırf kilo aldırmak için mama vermek doğru değil. protein ağırlıklı beslenecek yanında da karbonhidrat alacak. Bebeğimin kilosu baya düşük ama boyu ortalama. Bu sebeple test yaptırmadık. Bence siz de çölyak, hormon vs testlerinizi yaptırın. Bir şey çıkmazsa genetiktir yapacak bir şey yok.Benim konum sütü olmayan yada bebeğini mama ile besleyen anneler değil. Mama asla anne sütünün alternatifi değildir. Anne sütünün yokluğu kısmında durmuyorum bakın bu ayrı bir konu.
Israrla mama vermemişim kısmını ısrarla vurguladım ama dikkkatten kaçmış sanırım birinde kilo alımına faydası olmadığı için mamayı bıraktık, birinde ek gıdaya başlayacak olması nedeniyle ek gıda dönemini görmek istedik. Bu kararların hepsini doktorumla aldık.
Bebeğim erken doğduğundan sütüm gelmedi. Bizde bebeğimin ilk günlerinde mama verdik.
Ben çok doğru bakış açısına sahibbim demiyorum ama sizin bakış açınızda çok doğru değil galiba.Buarada zararli diye yemeyecek olsak inan ac gezmemiz gerekir aslinda. Bizlerin yedigi sebze meyve bakliyat herseyde biseyler var. Hic birsey yoksa koruyucu renklendirici var. O zamanda sende birsey yeme? Ayrica yedigin su hormonlu yiyeceklerden olusan anne sutun cok mu yararli tartisilir tabii.
Avrupa ulkelerinden birinde kucuk bir cocuga zararli diyerek nerdeyse birsey vermemis ailesi ve cocuk aclıktan ölmüş, dusunun.
Suan tam buyume cagi yemesi icmesi lazim
Mamayla damak tadı oluşmamasının bağlantısı ne ola ki? Herşeyden tatsın derken ki önerinizin mama ile bağı ne. Oğlum yemek yemiyor değil ki.İnattan vazgecinde mamayi verin cocuga yazik gercekten doguk kilsou iyiymis ama sirf sizin tutumunuzdan cocugun gelisimi geride kalmis mama kotu birsey degil bizde veriyoruz.buyudukce hicte bisey yediremezsiniz damak tadi olusmaz.inat etmeyin. Herseyden tatsin
Benim konum sütü olmayan yada bebeğini mama ile besleyen anneler değil. Mama asla anne sütünün alternatifi değildir. Anne sütünün yokluğu kısmında durmuyorum bakın bu ayrı bir konu.
Israrla mama vermemişim kısmını ısrarla vurguladım ama dikkkatten kaçmış sanırım birinde kilo alımına faydası olmadığı için mamayı bıraktık, birinde ek gıdaya başlayacak olması nedeniyle ek gıda dönemini görmek istedik. Bu kararların hepsini doktorumla aldık.
Bebeğim erken doğduğundan sütüm gelmedi. Bizde bebeğimin ilk günlerinde mama verdik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?