- 30 Temmuz 2015
- 548
- 375
- 53
Biliyor musunuz ben de sizin gibi dusunuyordum. Hala da bu dusuncede kalmak istiyorum "insan" olmak adina. Kimse baskilanmamali, kimse siddete maruz kalmamali. Devletin bunu yapmaya hakki yok. Bana sorsalar yine karsi gelirim.Ama biliyor musunuz savunulmayi bir gram hak etmiyorlar. Biz Gezi'de olurken onlar alkis tuttular. Daha hala o ablalari Gezicilere tu kaka gozuyle bakiyor. Cahillik mi denir, korluk mu denir ben de bilmiyorum...bizler insanız. yanlış yapanlardada yapılan zulume karşı olmalıyız. oradaki kadınlar sizce suçlumu. onlarmı yaptı bu zulumleri.
yada bu şekilde kan içinde kalmayı.
demokraside bu görüntüler hoşmu.
abdede olsa avrupadada olsa tepki veririm ben. çünkü bu görüntüler kötü. çünkü bu görüntüler gezidekilerden farklı değil.
insansam ona tepki veriyorsam bunada vernmeliyim.
ve veriyorum arkadaş. ayrıca aynı görüşte olmasakta demokratik hakları için mücadele eden insanların yanında olmak durumundayız.
biliyorum. ama ben onlar gibi zalim olamııyorum. farkım bu işte.Biliyor musunuz ben de sizin gibi dusunuyordum. Hala da bu dusuncede kalmak istiyorum "insan" olmak adina. Kimse baskilanmamali, kimse siddete maruz kalmamali. Devletin bunu yapmaya hakki yok. Bana sorsalar yine karsi gelirim.Ama biliyor musunuz savunulmayi bir gram hak etmiyorlar. Biz Gezi'de olurken onlar alkis tuttular. Daha hala o ablalari Gezicilere tu kaka gozuyle bakiyor. Cahillik mi denir, korluk mu denir ben de bilmiyorum...
Ne var bunda orasida Allahin evi degilmi ?Bir örnek vereyim yurt dışındaydım ve hristiyanligi bize yanlis din ama ılımlı diye tanıtırlardı kendileri bile neyin pesinden gittiğini bilmiyor. Biz kiliseye gezmeye gittik ve mum yaktık. Boyle sey var mı ya? Orada da ibadet edilebilir mis. Yok artık. Onca cami duruken imkan varken ve son çare olacakken ibadet etmek icin o mekan...
Bugday perisi cok cok haklisin, inan ben her kim olursa olsun, devletten böyle siddet görmemeli diye düsünüyorum. Hepimiz insaniz ve onurumuzla gururumuzla yasamak istiyoruz.Biliyor musunuz ben de sizin gibi dusunuyordum. Hala da bu dusuncede kalmak istiyorum "insan" olmak adina. Kimse baskilanmamali, kimse siddete maruz kalmamali. Devletin bunu yapmaya hakki yok. Bana sorsalar yine karsi gelirim.Ama biliyor musunuz savunulmayi bir gram hak etmiyorlar. Biz Gezi'de olurken onlar alkis tuttular. Daha hala o ablalari Gezicilere tu kaka gozuyle bakiyor. Cahillik mi denir, korluk mu denir ben de bilmiyorum...
biliyorum. ama ben onlar gibi zalim olamııyorum. farkım bu işte.
biliyorum. ama şu sahnelere asla hoş bakamıyorum ben.Eger bir sekilde ayaklanir ve onlari da savunup, kazandigimiz ozgurluge ortaklik edersek saniyor musunuz ki huzur ve baris icinde yasayacagiz. Ellerine guc gecer gecmez bize "kafir" sifatini yapistiracaklar. Ortadoguya benzemek icin kendilerini yirtacaklar.Biz dibine kadar iyi niyetli olalim.
Ne üzücü degilmi M minnakkelebekim , ben hep kendimi o insanlarin yerine koyarim ve empati kurarim. Sence neden böyle oldu ?Görüntüler çok kötü çok. Bunun çözümü bu olmamali. Çok yazık
Ne var bunda orasida Allahin evi degilmi ?Bumu kötü yani.
Ahahahahhaa cok güldüm bu yoruma, buradad alman cocuklarini camiye götürüyorlar sinifla, tanisinlar diye, onlarda merakla dinliyorlar, ilgileniyorlar. Nesi kötü bunun ? Orada bir alamn anne baba bunu istemese, ayni tepkiyi gösteririm. Herkes herseyi bilsin tanisin ögrensin, bunun insanlara hic bir zarari yok.
Her dini tanimak bilmek neden senin zoruna gitmis, anlasilir gibi degil. Faydalanirken iyi, sonrada tü kaka. Neyse ben daha fazla uzatmak istemiyorum. Cevapda yazma, aldim zaten cevabimi.
Bugday perisi cok cok haklisin, inan ben her kim olursa olsun, devletten böyle siddet görmemeli diye düsünüyorum. Hepimiz insaniz ve onurumuzla gururumuzla yasamak istiyoruz.
Anayasamizin 10. Maddesinde bak ne yaziyor : Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir !!!
Haklisiniz. Hos bir yani yok cunku.biliyorum. ama şu sahnelere asla hoş bakamıyorum ben.
Bugday Paresi cok haklisin, söylediklerin o kadar dogruki, sana katilmamak mümkün degil.
Ama insanlar bilsinlerki bizler tüm siddette karsiyiz, bu kim olursa olsun.
Bunun adi zorbaliktir. Ulkeler zorbalikla degil kanunlarla yonetilir. Sirada dershaneler mi var? Hal boyleyse kesin oyledir, yakinda cikar kokusu. Hepsine bir kulp takilir, kapatilir. Bundan daha cok olaylar cikar. Ortadoguya donduk, kim guclu ise kanun o. Yarin is tersine donerse ne olacak? Gulen Cemiyeti organizasyonda bence Tayyipten daha basarili, her an hersey olabilir. Zaten AKPde her kafadan bir ses cikmaya basladi bile..Gülen nereyle bağlantılıysa bitecektir verilen mesaj bu , ya gülen erdoğanı bitirecekti ya da erdoğan onu , mesele bu
NNNNNNNNN
Bunun adi zorbaliktir. Ulkeler zorbalikla degil kanunlarla yonetilir. Sirada dershaneler mi var? Hal boyleyse kesin oyledir, yakinda cikar kokusu. Hepsine bir kulp takilir, kapatilir. Bundan daha cok olaylar cikar. Ortadoguya donduk, kim guclu ise kanun o. Yarin is tersine donerse ne olacak? Gulen Cemiyeti organizasyonda bence Tayyipten daha basarili, her an hersey olabilir. Zaten AKPde her kafadan bir ses cikmaya basladi bile..
Yok yani devlet insanini korumali, arkasinda olmali, ona biber gazi sikip, tomalarla su sikmanin anlami yok. Neticede ne varsa insanca konusulur.
Halk bu yeri gelir itirazda etmek ister. Böyle hiddetli davranmanin anlami ne ?
Ne güzel cümlelerle ifade etmissinBu nedir ya hatunun ağzı yüzü dağılmış?? Bu kadın tehdit mi oluşturdu top tüfekle mi geldi bu nasıl bir nefret? Bir insan protesto dağıtma adı altında silahsız bir insanı nasıl bu hale getirir? Polis şiddeti mi, bazı polislerin psikolojik hasta olması mı , devlet eliyle zulüm mü yoksa ifade özgürlüğünün çiğnenmesi mi ne tarafa yorum yapayım bilemedim.
Zaman gazetesini günahım kadar sevmem. Ama kapatılması ya da baskılanması ifade özgürlüğünün çiğnenmesidir, böyle bir şeye asla eyvallah diyemem.
bir zamanlar türban özgürlüğü ile ilgili protesto yapan bacıların derdi de başörtüsü değildi.Nasıl ki gezide mesele ağaç değildi .
Burda da gazetenin kayyuma devri değil.
Bu ülkede dingonun ahırı değil .
Hak aramakta bu değil .
Yüzlerce kadını sokağa döküp arkalarına saklanmakta erkeklik değil.
İzinsiz prostestolarda polise karşı durmakta özgürlük değil.
Değil oğlu değil işte .
Birleşelim eyvallah , sulh olsun , çiçekler böcekler ... özgürlük olsun . Hadi voltranı oluşturalım , ne güzel . Güzel de , bu birleşme her kimle olursa olsun neden hep devlete karşı ?
Gel bir gün de benle birleş , beni anla cancağızım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?