• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zaman okurlarına sert müdahale yaralılar var

Nasıl ki gezide mesele ağaç değildi .

Burda da gazetenin kayyuma devri değil.

Bu ülkede dingonun ahırı değil .

Hak aramakta bu değil .

Yüzlerce kadını sokağa döküp arkalarına saklanmakta erkeklik değil.

İzinsiz prostestolarda polise karşı durmakta özgürlük değil.

Değil oğlu değil işte .

Birleşelim eyvallah , sulh olsun , çiçekler böcekler ... özgürlük olsun . Hadi voltranı oluşturalım , ne güzel . Güzel de , bu birleşme her kimle olursa olsun neden hep devlete karşı ?
Gel bir gün de benle birleş , beni anla cancağızım .

Kadınları sürmüşler öne somuruyorlar...Yazık o kadınlara....

Hak aramakta bu değil .

Değil oğlu değil işte .

Birleşelim eyvallah , sulh olsun , çiçekler böcekler ... özgürlük olsun . Hadi voltranı oluşturalım , ne güzel . Güzel de , bu birleşme her kimle olursa olsun neden hep devlete karşı ?

Artık izinli protesto yapılabiliyor mu ki??? Hükümete ses çıkarmak yasak değil miydi?
Normal,düzgün bir ülkede olsaydık izinsiz gösteriye zaten olamaz derdik. Ama bu ülke giderek diktatörlüğe dönüyor.

Ses çıkarma hakkımız elimizden alınıyor. Ses çıkarma, protesto hakkımızdan polis şiddettinden korktuğumuz için vazgeçemeyiz.

Gösteri izinsiz olsa da, insanlar polise karşı dursa da silahlı coplu polisin silahsız insanlara bu şekilde davranmaya hakkı yok. Burası Muz Cumhuriyeti değil, suç işleyen varsa adalet karşısına çıkar; darp ,şiddet asla hükümete veya polise hak olamaz. Kaldı ki silahsız bir insanı bu hale getirmek için cidden ruh hastası olmak gerek, bunu yapanın ruh sağlığından şüphe ederim.

Herkes hükümete karşı çünkü hükümet halkına zulmediyor. Önce gazetecileri hapse atıyor, sonra başka bir gazeteye müdahele edip ifade özgürlüğüne tecavüz eden devlet karşı çıkan vatandaşlarına işkence yapıyor. Bunun neresini destekleyelim???

Düzgün demokrasilerde kim neyden şikayetçiyse protesto eder, sonra hükümet buna göre bir çözüm bulur. Dayak atmak, sindirmek, püskürtmek, gösteri yasaklamak bu mudur adalet?

Burası dingonun ahırı. Hak hukuk yok, devlet kafasına göre takılıyor, devletin başındaki Anayasa Mahkemesini tanımam diyor. Bu yönetime demokrasi denmiyor ne yazık ki. Hakkın hukukun olmadığı yer de dingonun ahırı oluyor. Devlet yanlış yapıyorsa gidişata dur demek her yurttaşın görevidir. Beğenmediğim hiçbir uygulamaya he diyip geçemem babamın oğlu olsa protesto ederim.

Son düzenleme:
gezide ağaçların kesilmesini savunan,
cerrattepede halk istemediği halde maden yapılmasını destekleyen,
bir zamanlar içtkleri su ayrı gitmezken övgüler düzdükleri gazeteyi ,araları bozulunca kapattırmaya kalkanlar,
bu devleti temsil eden muktedirlerse ,
elbette onlara karşı olacaktır eylemler...

Son düzenleme:
neden hep devlete karşı
Bu soru gercekten ciddi ciddi soruluyormu senin tarafindan ? Yoksa bizimle dalgami geciyorsun ?
Her ülkede ama her ülkede illaki yürüyüsler olur, protestolar olur, insanlar sokaklara cikar illaki bir konu hakkinda yürüyüs yapilir. Bunda korkulacak birsey yok. Bunlar olagan seyler, bunlar normal seyler. Demokraside bunlar olmasi gereken seyler. Halk her zaman bunu yapmaya hakki ve özgürlügü vardir. Demokrasinin tabani budur, tabanida özgürlüktür !
Biber gazi ve tomayla insanlari bu hale düsüremezsiniz. Yazik, cok üzüldüm bu yorumuna.:KK43:

Benim başörtülü bacımı yerlerde sürüklemişler diye iftira atan ,yalan söylenmişti.
Allah büyük.
NE varki bu kez başörtülü bacıya yapılanlar yandaşların umrunda değil....

Artık insanlar gözlerini açsın. Türbanı savunur görünenlerin derdi türban falan değil rant. Bunların dini imanı para ,rant taş koymak isteyenler kim olursa olsun gözünün yaşına bakmazlar.

Siz kimi anladınız Aus? Tayyip Bey dışında kime haklısın dediniz?
Anlamıyorsunuz değil mi gölgede düşman göre göre kendinizden başka herkesi düşman edindiniz.
Gidersiniz 28 şubat türevi başlıklarda başörtümüz çıkarıldı diye ağlarsınız, sen yapmasan da senin yazdığın şu mesajı beğenen üyelerin %90 ağlayacak sonra da burada bu olaya amalar niçinler yazıyorsunuz.
Ne yapacak o kız Allah aşkına?
Kupon araziler peşkeş çekilerken, milletin anasını kerhane sermayesi yerine koyan heriflere maden işletmesi verilerken dingonun ahırı oluyor ülke
Varsın bu kızlar da protesto etsin, her kuşu öptük bi leylek eksikti değil mi?
Ayrıca izinsiz protesto ne Allasen?
Toplantı ve gösteri hürriyeti sizler Kazlıçeşmede toplanabilin diye yok.
Sırf ideolojik olarak ayrı düşüldü diye gazeteye kayyum atayacaksın sonra da mesele kayyum değil.
Evet mesele hak hukuk adalet.
Cemaati günahım kadar sevmem ama şu fotolara bakıp hala ama diyen insanlara şunu hatırlatmayı borç bilirim biz Gezide gazı copu yerken bu ablalar amalı cümleler kuruyordu, dikkat edin de yaratacak düşmanı kalmayanlar sizi düşman bellemesin
Sizin kafanızdan kan akarken size de bir ama diyen bulunur nasılsa

Hak aramakta bu değil .

Değil oğlu değil işte .

Artık insanlar gözlerini açsın. Türbanı savunur görünenlerin derdi türban falan değil rant. Bunların dini imanı para ,rant taş koymak isteyenler kim olursa olsun gözünün yaşına bakmazlar.
ben hep yazarım zaten .
bu ülkede din filan kimsenin umrunda değil
herkes mamasının derdinde.

Isterdimki basörtülü bacilarimizda bizi Gezide destekselerdi, ama yapmadilar. Fakat bizim yapmamiz lazim.
Bence birlik olup artik kenetlenmemiz lazim.

Hak aramakta bu değil .

Değil oğlu değil işte .

Bu ulke dingonun ahiri degilse o kayyum neden gazetenin basina kafasima gore geciyor ? Bunun mantigini aciklasinlar biz de bilelim.

Peki sizce hak aramak nedir? Devletin yanlis uygulamalarini elestiremiyoruz farkinda misiniz, hakkimizi nasil arayabiliriz?

O kadinlar sokaga kendileri cikiyorlar. Malum bu ulkede bu da anormal sey. Kadinin hak aramasini nasil anlayabilir ki "erkeklik de erkeklik" diye tutturanlar... Ama kimilerinin korumalarinin ardina siginmasini gormezler bile.

Bu ulkede hangi protestoya izin veriliyor?Hakkiyla protesto ederken polis siddetiyle karsilasmamis bir grup nadir gorulen sey.

Hic kusura bakmayin. Bu barisi istemek, birlik olmayi istemek, "insan" olmayi istemek degil.

Degil kizi degil!

Isterdimki basörtülü bacilarimizda bizi Gezide destekselerdi, ama yapmadilar. Fakat bizim yapmamiz lazim.
Bence birlik olup artik kenetlenmemiz lazim.
Basortulu baciyla alakasi ne? Ben de başörtülüyüm ama geziyi destekledim. Başörtülü bacilar yalnizca bir goruse mi ait?

Yine kadinlar suclu arkadas. Haayyyy kadinligima ne yapayim, demek kadin olmakda suc, hakkini aramakta suc ? Erkek nedir arkadas, erkek nedir ??????
Biz kadinlar haklarimizi savunamayacakmiyiz ? Bizlerin erkege ihtiyaci yok. Bumudur tüm olanlara cevabin ? Bunami taktin sadece ?
Ben o kadinlari takdir ediyorum, ama keske gezidede yanimizda olsalardi , yinede yeterki sesimiz ciksin artik.
Kadinlar bir ülkenin gelecegini belirler.

Basortulu baciyla alakasi ne? Ben de başörtülüyüm ama geziyi destekledim. Başörtülü bacilar yalnizca bir goruse mi ait?
GEzide ben bizzat bulundum hem de hemen her gün.
evet başörtülü arkadaşlar vardı .Çok teşekkür ederim kendi adıma onlara .
Özellikle hemşerim İhsan Eliaçık ekibine ayrıca teşekkür ederim.

Hak aramakta bu değil .

Değil oğlu değil işte .

Kadınların protesto etmesini neden kadinlarin arkasina saklanilmis olarak görüyorsun Aus?

Bir de Gezi cok baska bir şeydi. Meselenin ne olduğu vs tartismaya acik bile değil bence. Gezinin ilk haftasi milletin bir kisminin cinnet haliydi. Bu olayla karsilastirilmamali bile.

Istisnalar illaki var ve takdir ederim böyle kadinlari. :KK19:
Ama yetmiyor, daha cok olmamiz lazim, daha cok özgürlük ve gelecegimiz icin yanyana olmamiz umuduyla !

kendi düşen ağlamaz diye bir söz vardır bilirsiniz.
ergenekon balyoz gibi düzmece davalarla insanları içeri atarken kpss sorularını çalıp masumların haklarına girerken düşünecektiler bunları.

gezide attıkları yalanlar halen kayıtlarda.
demek ki hukuk bir gün herkese lazım olurmuş kötü de olsa anlamış durumdalar.

ben üzülemiyorum bu duruma.
içten bir oh çekmek geliyor içimden.
kendileri akpyi yıllarca desteklediler.. binlerce insan buna karşı çıkınca darbeci statükocu diye yaftaladılar şimdi o korudukları akp kendilerine böyle teşekkür ediyor.

hukuk bir gün herkese lazım olur.

Back