yüzümdeki asimetrinin psikolojimi çok bozması

Beni tarif etmişsin resmen. Benim de sağ yüzüm sol yüzüme göre farklı. O yüzden hep fotoğraflarımda sağ tarafımdan çekiyorum. Normalde fark edilmiyor dediğin gibi fotoğraflarda videolarda falan belli oluyor. Ama bu zamana kadar kime dedim ise inandıramadım. Öyle bir şey yok sana öyle geliyor diyorlar. Sonra fotoğraflarda çok farklısın bla bla.. Bir de okb varken çok takardım...

Merhabalar, bir zamanlar konuyu açmış ve artık çözüme kavuşamayacağıma inanarak kendimi bu halime sevdirmeye çalışmış, ikna etmeye çalışmıştım. fakat olmuyor efendim alışamıyorum. şimdilerde ağzımdaki eşitsizlik için dolgu ve yamukluk için botoks denemeyi düşünüyorum kasımı çalıştırmasın diye ve yanağımdaki şişkinlik için de bir şeyler bakacağım. o kadar imreniyorum ki tek bir problemi olan ve çözümü orada duran insanlara. bizim derdimizi anlatmamız ayrı, karşımızdakine derdimizin varlığına ikna edişimiz ayrı, derdimize çözüm bulmamız ayrı zorluk.

hepimize kolaylık diliyorum, bundan böyle takipte olacağım.

Bayanlar ben de aynı dertten muzdaribim. Bunu fark edeli bir kaç sene oldu önceden farkında değildim. Özellikle foto çekerken video çekerken bunu anlıyorum normal kamerayla. Sanki ben ben değilim çokk farklı asimetrik her yerinde problem olan biri çıkıyo karşıma kendimden nefret ediyorum. Özellikle çenede olsa da problemim yüzümün genelinde. Yan profilimden de gerçekten rahatsız oluyorum o kadar ki insanlara yan dönemiyorum ya ona göre oturuyorum sosyal ilişkimi o kadar çok etkiliyo ki artık napacağımı bilmiyorum yan profille ilgili de buraya konu açmayı düşünüyorum. Mesajlarınızı takipteyim Allah yardımcımız olsun işimiz zor :KK43:

Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Ben de bu acı gerçekle burnumdan estetik ameliyat olmak için muayeneye gittiğim doktor sayesinde yüzleştim birkaç gün önce. Şak diye suratının sol tarafı tamamen yamuk , burnunu ameliyat edemem. Etsem bile eğrilik kalır dedi. O günden beri bunalımdayım resmen. Neymiş insanların %75i böyleymiş. Dişçime sordum o da biz şuan çene ameliyatı önermiyoruz. Kamufle bir tedavi üstünde çalışıyoruz dedi. 4 buçuk senedir tel takıyorum zaten düzgün doktor bulana kadar anam ağladı. Araştırmalarıma göre ameliyatı zaten yapmıyolarmış , yapsalar bile çok riskli falan dediler ama hayrına çözüm bulan varsa gidelim topluca kapısında ağlaşalım.

Bunun icin hangi doktora gitmek gerekiyor? Ayna görüntüsüyle çeken selfielerde kendimi beğeniyorum bile ama o asimetriye oyle cok alışmışım ki normal çekilen fotoğraflarda kendime tahammül edemiyorum cok acı bir sey bu kimse anlamıyor şımarıklık sanıyor

Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Ben de bu acı gerçekle burnumdan estetik ameliyat olmak için muayeneye gittiğim doktor sayesinde yüzleştim birkaç gün önce. Şak diye suratının sol tarafı tamamen yamuk , burnunu ameliyat edemem. Etsem bile eğrilik kalır dedi. O günden beri bunalımdayım resmen. Neymiş insanların %75i böyleymiş. Dişçime sordum o da biz şuan çene ameliyatı önermiyoruz. Kamufle bir tedavi üstünde çalışıyoruz dedi. 4 buçuk senedir tel takıyorum zaten düzgün doktor bulana kadar anam ağladı. Araştırmalarıma göre ameliyatı zaten yapmıyolarmış , yapsalar bile çok riskli falan dediler ama hayrına çözüm bulan varsa gidelim topluca kapısında ağlaşalım.

Yillar önce uye oldum ama ilk defa yazoyorum ayni problemden muzdaribim ama ben 40 yasindayim yasa bagli bi bozukluk oldugunu dusunuyodum yuzumdeki yamuklugun bugunlerde bende bununla ilgileniyorum 1 haziranda zahide ile yetis hayata programinda çagla yüksel adinda dorn terapi yontwmiyle vucuttaki ve yuzdeki yamuklugun tedavisiyle ilgili biseyler anlatmisti ben su anda dorn terapiyi arastiriyorum programda çagla yukselin ciktigi andan itibaren sonuna kadar izleyin sanirim en son yuzdeki yamukluktan bahsediyodu bi bakin bende gitmeyi dusunuyorum sonra burdan fikirlerimizi paylasalim

Bunun icin hangi doktora gitmek gerekiyor? Ayna görüntüsüyle çeken selfielerde kendimi beğeniyorum bile ama o asimetriye oyle cok alışmışım ki normal çekilen fotoğraflarda kendime tahammül edemiyorum cok acı bir sey bu kimse anlamıyor şımarıklık sanıyor
Plastik cerrahiye gitmen lazım önce , daha sonra onlar asimetrinin nerende olduğunu söylerler. Ona göre bir yol izleyebilirsin ama genellikle baştan savıyolar malesef :kızgın:

Yillar önce uye oldum ama ilk defa yazoyorum ayni problemden muzdaribim ama ben 40 yasindayim yasa bagli bi bozukluk oldugunu dusunuyodum yuzumdeki yamuklugun bugunlerde bende bununla ilgileniyorum 1 haziranda zahide ile yetis hayata programinda çagla yüksel adinda dorn terapi yontwmiyle vucuttaki ve yuzdeki yamuklugun tedavisiyle ilgili biseyler anlatmisti ben su anda dorn terapiyi arastiriyorum programda çagla yukselin ciktigi andan itibaren sonuna kadar izleyin sanirim en son yuzdeki yamukluktan bahsediyodu bi bakin bende gitmeyi dusunuyorum sonra burdan fikirlerimizi paylasalim
Bu sanırım kasla ilgili problemleri düzeltmek için ama genellikle bu sıkıntı kemik yapısıyla ilgili oluyor. Öncelikle muayene olup onu bi anlamak lazım. Kemikle ilgiliyse zaten yapacak çok bir şey yok sanırım :KK43:

İskelet sistemiyle alakali iskelet eşitleme vücut eşitleme diye anlatiliyor bacak boyundan esitlemeye baslayip yuze kadar devam ediyo yani yamukluk bacaklarimizdan basliyo ilk duydugumda ben cok sasirmistim sadece yuzumde sandigim yamukluk aslinda bacakta baslayip yuzde son halini almis oluyomus inceleyin derim videolarini izleyin ne kaybedersiniz su kadarini soyleyim ameliyatlik is degil ben kitabini bile aldim hatta resim yukleyebilirsem kitabin yüz ile ilgili kismini eklicem bi fikir olur

Cok uzun oldugundan basini okudum.

Ama sen resmen asmetri aramak icin yandna sagdan soldan koseden yatay dikey herturlu incelemissin resim cekmissin. Yok 2 bimoyutlu yok 3 boyutlu:) nekadarda kasmisisn kendini.

Insanlar sana baktiginda dur suna bir alttan ustten yatay dikey bakayimda asmitresi nasil gorunuyor demiyordur eminkm. :)
Takinti anliyorum. Bunun önüne gecilmiyor.

Doktorlara kiziyorsun ama seni kandirio uyduruk bir amaliyat etseler dahami iyi? Sen dua etki durust davraniyorlar.

Belkiki sen takinti yapmissin. Kendinde kusur bulmak icin cok cabalamissin. Eminimki cok guzel bayansindir.
Sag saglem olduguna sukur et. Keske elim ayagim gozum kulagim olsaydi diye dua edenler var.

Takma kafana. Sıkma canini.

Resim ekleyemiyorum aslinda bilmiuorum ilk defa bu konuyla ilgili yaziyorum kitabin yuz ile kismindan yazacagim
E. YÜZ DENGELEME
Aynanin karsisina gecin ve yüzünüzü inceleyin. Yüzünüzdeki dengesizligi gormeye calisin. Hangi kasiniz yukarida. Hangi kulaginiz asagida. Gülerken ne tarafa gülüyorsunuz. Gıdınız ne tarafta daha çok. Yanaginiz ne tarafta daha dolgun gibi. Hıcbirsey goremiyorsanizda onemli degil. Yuzdeki asimetriyi gormenin en kolay yolu fotografiniza bakmaktir. Oraa nedense daha net gözukur.

Yuz dengeleme estetik acidan cok migreni olanlar icin onemlidir. Ya da çene problemleri. Genellikle birinin çene problemi varsa zaten başi agrir. Zira çene kemikleri yerinde degilse C1(atlas) ve C2(aksis) omurlari yerinde olmaz ve beyne giden kan oksijen miktarinda yetersizlik olur. Nihayetinde yeterli nefes alamayan beyinde sağlik problemleri olur

telefondaki bazı fotoğraf programlarında fotoğrafı ters yöne çevirme var.. yani asimetriyi değiştirme.. gerçek görüntümüz bu mu yani, insanlar bizi öyle mi görüyor.. ben ünlü fotoğraflarında da yaptım bunu, onlar bile asimetrik o zaman.. bu kadar kafanıza takmayın..

Ayrica yuzunuzun dengelenmesi ile birlikte ağiz ve dis yapisi normal haline gelecek ve dislerin birbirine degmesi olmasi gerektigi gibi olacaktir. Eger yuzunuz yamukken dis yaptirdiysaniz dengeleme sonrasi alt ust dislerin birbirine oturusu tam olmayabilir. Yeniden bir dis hekimi ziyareti yapmak durumunda kalabilirsiniz cagla yukselin kitabindan alinti

X