arkadaşlar, ilk mesajımda ifade ettiğim detaylı anlatım, bizim problemimizin 'burun ameliyatı', 'dudak dolgusu' gibi direkt ve net olarak aktarılabilen bir vaziyet olmayışından, çok daha kapsamlı, birden fazla şeyin birbiriyle ilişkili bir asimetrisini ifade edebilmekten ötürüydü. yani başka türlü insanlara bahsettiğimiz sıkıntıyı tasvir edemiyoruz zira bu parçayla değil, bütünün bir yarısının diğer yarısına olan uyumsuzluğuyla olan bir şey.
üç boyutta kastedilen şey, insanların sizi günlük hayatta gördüğü, normal halinizdir. iki boyutta kastedilen şey de, fotoğraf, video gibi görsel materyallerdeki halinizdir. eğer fotoğraf, video ile alakalı bir iş yapıyorsanız bu farkı ister istemez anlarsınız.
benim de ne yazık ki sizler gibi ''kendini şurdan incelemişsin, burdan bakmışsın, bilmem şu açıdan da değerlendirmişsin'' gibi 'kuruntulu ve gereksiz takıntılısın' yorumlarıyla dikkate almayan arkadaşlarıma da aradaki farkı karşılaştırarak gösterdiğimde bahsettiğimi anlayıp bana hak verebildiler ancak.
maalesef içinde bulunduğumuz durumun en zoru derdini anlatabilmek. evet bu bir takıntı, fakat bu takıntının burnu kemerli birinin burnunu takmasından farkı yok. sadece anlatılması, aktarılması, sizin kendi açınızdan size görünenle dışarıda göründüğünüz arasındaki farkı anlamayacak olan başka insanların anlaması çok çok zor.
ünlülerde de var kafanıza takmayın diyen hanımefendiden içtenlikle ricam; 'asimetri herkeste var' argümanını rica ederim bizimle paylaşmayın artık. yüzlerce kez tekrar ettiğim gibi, asimetri vardır asimetri vardır. asimetrinin herkeste var olduğunu biz de biliyoruz. bizim asimetriden şikayetimiz asimetri oranının çok olması veya asimetrinin çirkin bir görüntüye neden olmasından ötürüdür. toplumdaki çoğu asimetri farkedilip kafaya takılmayacak kadar azdır, fazla olup takmayanların da asimetri uyumlu bir ifade kazandırıyordur ve takmıyordur. bizlerde ya oran, ya uyumsuzluğun hoş bir uyumsuzluk olmaması durumu var.
son olarak, dorn methodunu araştırmaya çalışıyorum. bunu yazan arkadaşa çok teşekkür ederim. ne yazık ki yeni bir bilgi ekleme, araştırma yapıp bulabildiği farklı bilgiyi paylaşma mesajlarına çok az rast geliyorum. çok iyi anlıyorum, sizinle aynı durumda olan birini görünce evet benim de öyle diye ben de varım demek istiyorsunuz. fakat rica ederim sadece bunu yapmakla kalmasın bu, ben bunca zaman bir şey yazmadıysam araştırmaktan vazgeçtiğimden, elimde yeni bir bilgi olmadığından yazmıyorum. şimdi yazıyorsam da yeni bir şey katabilme ihtimali olduğu için yazıyorum.
umarım kimsenin kalbini kırmamışımdır, kırdıysam da özür dilerim şimdiden. aynı şeyleri işitmek ve pek çözüm üretmemek döngüsüne yönelik bir usanmışlık duyuyorum sadece, siz de anlayış gösterin lütfen...
herkese sevgiler....