yuzugu atmak uzereyim, biktim iyice

kayınvalide ve kayınpederi bi yana bırak eşin zaten başlı başına problem.
şimdiden daha mutlu değilsin.
ilerisini düşün daha kötü olacak.
çok değil bi 6-7 ay ağlarsın ama sonra iyiki yapmışım diyeceksin emin ol..

Annene göre evlenecek eş adayın kusurları büyük değil kendi kararına göre evlilik yürür ama soru sen ömür boyu ona tahamül edebilecek misin?

isterse düğüne 1 gün kalsınn ben diyorum ki direk ayrıl böyle aileden çokça zarar gelir mutluluk olmaz.Sakın kimseye aldanma ayrılık olurmu düğüne az kalmış gibiii bir ton şey söyleyebilirler takma kafana pılısını pırtısını toplayıp gönderin evine...Başını yakma derim. Bende direkten döndüm evlenseydim mahfolmuştum.Şükürler olsun diyorum şimdi mutluyum çok şükür. Evlilikte, mantık ve sevgi şart....Umarım hakkında hayırlısı olur çünkü eşini sana bırakmayacaklar sana iyi davranırken ailesinin yanına gidip geldiğinde değişmiş olarak geri dönecek iki yüzlü davranacak bunlara hiç gerek yok yarın birgün adam gibi adam bulup evlenirsin inşallah.Acelesi yok okulunu bitir düzgünce hayatını karartmaa derim ben...

Senin anlattığına göre durumun çok zor gerçekten.Bir ailenin Maddi gücü varsa gelinlerini mutlu etmelidirler.Hiçbir şeyin esirgenmemesi lazım.Bunlara ek olarak söylenen cümleler de çok kötü en kötüsü diplomanı al öyle takacaz! Bu maddiyatçı düşücenin ta kendisidir.Çocuk mu eğitiyosun ki diplomanı alırsan takacaz diyorsun.Ha şimdi tak diplomasını aldıktan sonra yine hediye yaparsın.Tabii bu gerçekten senin anlattığın gibiyse ve EVLİ değilseniz!.Ama sizin de onlara uymamanız lazım.Erkeğin cömert kızın mütevazi gözü tok olması lazım.En azından dışarıya öyle gösterilmesi lazım.Aile elbette çok önemli ama bunun yanında nişanlın nasıl bir insan bu çok önemli.Aile kötü olabilir ama erkek mükemmel bir kişiliktir o açık kapanır.Allah yardımcın olsun.
Sevgilerimle

NIKAHI İPTAL ETTİR... yanlıs duymadın nıkah hukukı yollarla iptal oluyor ve sen dul sayılmıyorsun yıne bekar olarak gorunuyor yakın arkadasım nıkahlandı dugune dogru giderken evlenecegı ınsan cok baskıcı gercek yuzu cıktı orataya nıkah iptal ettırıldı ve suan bekar dıye kayıtlarda evvlenmenı tavsıye etmem cunku ailesı yuzunden cok sorun yasarsınız

çok haklı buldum yorumunu bende böyle düşünüyorum bence senin asıl sorunun nişanlın ailesinin karşısına çıkıp bu insan benim eşim olacak siz ne yapmaya çalışıyorsunuz diyemiyor birde onların verdiği akılla konuşuyor gibi geldi. Bence evlendikten sonrada daha da kötüye gider bu durum cimri bir insanla hayat geçmez hayırlısı olsun diye dua et Allaha sığın ve ailenle konuş bütün detayları bence her insan çok değerlidir ve her şeyin en iyisini hakeder şimdi sesini çıkarmazsan bu tavırlar büyüyerek devam eder saygı çok önemli insanlar arasında kimin ne diyeceğini umursama derim kim ne derse desin bu hayat senin sözümü şemsi tibrizinin büyük lafıla bitiricem canım Allah hakkında hayırlısını nasip etsin.
"hakk' ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. 'düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir' diye endişe etme. nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?"

Böyle bir iliskiden hayir mi bekleyeceksiniz? Sen ona ben o esyalara elimi surmem demissin, o senin istedigin olmadi ama ben ihtiyaçlari aldim demis, kavga dovus, saygisizlik, kirmalar dökmeler... Huzur bulunmadan kaybedilmis, mutluluk çok uzaklarda, saygi dinamitle patlatilmis... Su durumda neden ve nasil evlilik yapilir? Nisanlindan bu buyuk degisikliginin nedenini ogren, aklini basina topluyorsa ne ala, artistlige devam edecekse ne gelir elden?!

---------------------------------------

ben olsam herşeyi göze alır ailemi ezdirmeden kendimi daha fazla rencide ettirmeden atardım.nişanlından soğumuşsun ,ailesinden soğumuşsun neyi bekliyorsun neyi???
zararın neresinden dönersen kar.okuduklarıma bina'en söylüyorum kaç kızım arkana bakmadan kaç....

ben en çok diplomanı alınca sete layık oluyorsun anlayışına şaştım kaldım

nikah oldu mu olmadı mı onu anlayamadım cnm ?

resmi nikahimiz yapildi, kagit uzerinde evliyiz sadece, dugunumuz henuz olmadi.

sadece kagıt uzerınde evlısın cok sukur dıyeyım once sen sevıyormusun onsuz yapabılırmısınız? sonucta 1 aylık degıl 2 senenı vermıssın once ona karar ver bır ömurden bahsedıyoruz belkı deyıp evlenınce duzelır dıyebılırmısın ? saten kayınvalıden k.pederın kusurbkma cımrınin onunde gıden ogluda sozune bakıyorsa vay halıne bu evlılıgı sız yasıcanız kaynvalıden k.pederın deıl dugun olmadan konus kagıt uzerındekı esınle acık acık eger boyleyse hıc dugune masraf etmeden ayrılalım de bakalım senın ıcın neler dusunuyo ogrenmıstde olursun sımdıden allah sabır versın

bu kötü olmuş işte cnm bak kusura bakma ama mustakbel eşinin ailesi cimri eşinde cimri böyle gemi yürümez sadece ailesi olsa eşin arkanda olsa hadi neyse sevdiğn için katlanırsın ben şahsen taamül edemem böyle şeylere senin yerinde olsam daha fazla mutsuz olmadan bi defa mutsuz olur yüzüğü atarım nereye kadar böyle devam edebilir ki ileride bu durum boşanmaya kadar gidebilir diye düşünüyorum daha yol yakın dön bu yoldan

anladım cnm bence al eşini karşına açık açık konuş imza attığıma bakma bu işi burda bitiririm de aileninde arkanda olduğunu vurgula
1,5 ay düğününüze sanırım biran önce bence konuş kendi içinde böyle huzursuzun onunla konuş ki oda bilsin huzursuz olsun. Nasıl olsa imza aldım oh rahatım gözüyle bakmasın.Gerekirsede ailende konuşsun kayınpederinle ama bence düzelir eder gözüyle böyle hislerin varken olayı örtpas etme ettirtme. Allah pişman ettirmesin hiç bir kararlarımızdan....

diger yorumlari okumadim neler söylendi bilmiyorum ama ben düsüncemi paylasm canm; ailesini tabiki silip atamaz kimse böyle demiyor zaten ama ailenin yeri ayri esinin yeri ayri olmalidir o zaman yuva kurmak evlenmek nerde kaldi.. yaptiklari bana çok ters geldi iyice düsün evlilik bu yani.. ben nisan alisverisimde esimin (resmi nikahmz oldugu için nisanlm demiyorum) ailesine gerçekten çok tepkiliydim ama hiç bir seye karismadilar ne begenirse onu alsin dediler bir de sizinkilere bakiyorum ne demek önce onu sana layik gördü aldilar ne insanlar var Allahim.. bosanicaksan hiç evlenme derim.. sadece sunu düsün böyle biriyle bir ömür yapabilirmisin?

bunu düşünmek için biraz geç kalmışsın. nikahınız olmuş zaten. şimdi olduğu gibi düğün olduktan sonra da ailesinin etkisi altında olacaktır. böyle hayat geçmez.

Her şeyin en iyisi olsun derken duyguları kaybetmek ne kadar anlamsız.

O adamla mı evleniyorsun koltuklarla mı!

kizlar 6 hafta sonra dugunum olacak ama yuzugu atmak icin iyice bahane arar oldum, nisanlimla o evde yasamaya, dugunumuze, evlilige dair hic bi hevesim yok, hic olmadida, hayallerim vardi onlari yok ettim, nisanlima karsi zerre kadar saygim yok. Kayinpeder ve kayinvalidemi ise hic bi zaman sevip saymadim zaten.

Bak böyle yazmışsın, hevesim yok hiç olmadıda demişsin e o zaman neden nikahlandın canım ya. yada vardı bu olanlar yüzündenmi hayallerini yok ettin? şuan aynı evde değilsiniz belki o zaman daha byük sorunlar cıkabilir, ama hayırlısı olsun hakkında ailenle iyice bir konuş, senin üzülmeni istemezler, destek çıkarlarsa iyice düşün ve kararını ver. Evlilik o kadar kolay değil

Deli misin arkdaşım geleceğin sana sinyalleri veriyor şimdiden. Bu kadar cimri, görgüsüz ve saygısız insanlarla hayat geçer mi otur bir düşün.:26:

Canım bu yazdıklarımı lütfen iyi oku!!
Herkes birçok yorum yapmış ve çoğuna bende katılıyorum. Ve klasik de olsa kendimden örnek vericem sana. Bende sana yakın şeyler yaşadım nişan bile diyemeyeceğim şeyden. Ben malesef akrabam ile nişanlandım onun bana karşı aşkınhedan etkilenelerek bende kapıldım bir hataya ve iş ailelere kadar geldi işte. Ailem duyduğunda yıkıldılar ve hep karşı çıkmak isteselerde sevdiğimi düşündklerinden engel olmadılar ama benim nişan mı desem sözmü desem isteme günü oldu hepsi çünkü annem bu durumu bile kaldıramıyordu apar topar yüzükler takıldı üstelik ogün benim sınavım varken akşamına ne bir alışveriş ne de doğru düzgün hediyeler ama ben bunların hiç birini sorun etmedim olsun sonra yaparlar nasıl olsa çünkü ben onların gözünde ideal bir gelindim. Ama sonra bunlar nasıl olsa birbirlerini seviyor ben herşeye razı olurmuşcasına bana karşı hiç birşey yapmadılar. Ben bunları gene sorun etmedim çünkü istediğim tek şey sevdiğmle evimde mutlu olmakdı. Ev almaya kaltı nişanlım kendi imkanlarıyla babası karşı çıktı oğluna rest çekti. bunla kalmıyormuş gibi babama beni şikayet etti kızın oğlumuza baskı yapıyor diye.
Ben bu şikayet olayını kulaklarımla duyduğum anda ne oluyor ya bana böle değer veren insanlar bu kadar kıt kafa düşünen insanlarla nasıl olurda mutlu olucam. kaldıki nişanlım bana deli gibi aşıktı ve beni mutlu etmeye çalıyordu ama hep arada kalıyordu ve yalanlar söylüyrdu bir çok konuda. Ve ben 6 ay sözlülük yada nişanlılık hiç bir hevesim kalmadı sonunda farkettim ki ben nişanlımı sevmiyorum. şikayet konusundan sonra bir kaç ay sevgimi ölçtüm bittim ve karar verdim ailemle paylaştım zaten dünden razılardı çünkü hiç birşekilde denklikleri yoktu benimle. Senin yüzük atma safhandaki soruları bende kendime çok sordum unuturmuyum başkasını severmiyim acaba diye?. kaldıki nişan atan kız durumuna düşmek sorun edilirmi Allah aşkına bunu hiç takmadım çünkü haklı olan taraf bendim. Şimdi sende bir kere ailesini geçtim diyemicem senin nişanlının ailesinden farkı yok sana destekçi değil. Ne kadar olursa olsun aile en önemli faktör erkek denge kuramayacaksa hiç yola çıkılmamalı.
Sen sevgini benim gibi çoktan bitirmişsin bence yol yakınken dön benim ailem bana hep destek oldu ve ben hiç ayrılık acısı çekmedim sayılır çünkü cidden sevmemişim. Ve 3 ay geçti yüzük atalı şuan başka biri için kalbim kıpır kıpır. Ve şükrediyorum evlenmeden bunları farketip ayrıldığıma. Bana daha neler neler yaşattılar üstelik bunu bana yapan yakın akrablarım olmasına rağmen. Sende evt nikah olmuş zor ama ailen arkanda olacaksa sakın kimseyi düşünme sakın. En değerli olan senin hayatın pes etme güçlü dur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…