• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yuzugu atmak uzereyim, biktim iyice

kizlar hepiniz haklisiniz yazdiklarinizda, bu adamla evlendigimde artik mutlu olacagima inanmiyorum, 1,5 sene sonra bunun farkina vardigim icin kendimi salak hissediyorum, herseyi onceden gorebilirdim, halbuki bu evlilik icin ailemi ikna etmek icin 6 ay ugrasmistim, annemle babam haklilarmis :59:
ayrildiktan sonra kendimi nasil toplarim ben ? belki bundan sonra evlilige ve erkeklere dusman olur birdaha evlenmeye kalkismam. Onu okadar cok sevdim ki bu gunlere geldigime inanamiyorum, dusunemistim dugunume 6 hafta kala ayrilan nisanlisindan vazgecen bir kiz olacagima. Boyle birseyin basima geldigine inanamiyorum, ailemide buyuk hayal kirikligina ugratmis olacagim. Nekadar zor bir karar ALlahim yardim et bana dogru yolu goster :58:

canım bence mutsuz olacağına inanıyorsan şöyle düşün;
-ayrıldıktan sonra toparlanmak mı zor yoksa kötü bir evliliği bitirip boşandıktan sonra toparlanmak mı?
-eski nişanlına olan öfken dolayısıyla kırık kalbinin de verdiği hayalkırıklığından bir süre erkeklerden nefret etmek mi zor yoksa kötü bir evlilikten sonra yaşayacağın mutsuzluklardan sonra erkek sinek bile görmeye tahammül edememek mi?
-düğününe 6 hafta kala nişanlından ayrılmak mı zor yoksa belki de çocuklu bir şekilde boşanmak mı?
-şimdi ayrıldığın ve zararın neresinden dönersem kardır dediğin için mi ailen hayal kırıklığına uğrar yoksa nişanlıyken yaşadığın sorunlara rağmen inatla evlenip sonra boşanırsan mı?

bence evlendikten sonra bu düşündüklerin çok daha zor olur canım, mutsuz olacağına inanıyorsan sakın buna devam etme :50:

benm babam evimize gelip hakaret etselerdi vermezdi beni...
baştan belliymiş bu adam, daha sevgiliyken cimrilik yapan evlennince daha çok yapar
nikahta keramet yok,düzelmez bu adam

Başlık bu şekilde olmamalıydı canım ,hanı yuzuk atmakla iş bitmiyor ,nikah yapmıssınız artık dava açmanız gerekiyor galiba..Ama iyi düşünüp karar verin...Sonradan üzülmektense belki şimdi biraz üzülmeniz daha iyi olcaktır..Ama su da varki pişman olmayacaksanız ayrılmalısınız...biraz zamana bırakın desem o da olmaz 6 hafta kalmış düğününe..Allah yardımcın olsunnn..

Valla pinti adamla ömür geçmez ben sana onu söyliyim. Durumu olmasa neyse, eşimin de durumu yoktu alamadı ama biliyordum alamayacağını, sorun etmedim, sonradan fazlasıyla tamamladı herşeyimi çünkü artık var şükür. Nişanlının da durumu olmasa neyse... Bu arada ne iş öyle diplomadan sonra seti haketmek, çocuktan sonra ödüllendirilmek? (Afedersin) damızlık alacağı ineğin semirmesini bekler gibi. :47: Bir kere senin kişiliğine hiç değer verilmemiş burada. Evlendikten sonra boşanmak daha zor, o melek babanızı daha fazla üzmeyin, haketmiyor bunu.

Yorumları tek tek okuyamadım ama ilk yazını gayet iyi okudum ve anladım...
Canım önce şunu söyliyim..Bu kadar hevesin kaçmışken,nişanlın ve ailesine olan saygın tükenmişken ve onların bu egoist tavırları seni bu kadar yıpratmış ve kafanda evliliği sorgulayacak duruma gelmişken, evliliği densem mi acaba diye kendini atman çok akıllıca olmaz...Diploma meselesi bile yeteri kadar ahmakça bi tavır zaten..son derece gurur kırıcı..Nikah kıymış olman seni düşündürmesin..artık dul yada boşanmış yazmıyo kimlikte ayrılınca..bekar yazıyo 20 yıllık evlilik de yaşamış olsan..

Sadece sevgi ile evlilik gibi bi deryanın içine atlanmaz..çünkü "tek başına sevgi" hiçbir halta yetmiyo 6 aydan sonra evet destekliyo, olmalı zaten, hamuruna maya oluyo ama asla yetmiyo..

Nikah kıymış olmanız evliliği yaşıyor olduğunuz anlamına da gelmiyor...
belediye de atılan iki imzadan ibaret değil evlilik..

Bırak gitsin..kendilerine diplomasını almış bi kukla bulsunlar...
baban seni bu tip insanların oyuncağı,ezecekleri böcekleri ol diye yetiştirmedi heralde...

Şaka gibi tabiri yerinde olur herhalde gördüğünüz bu muameleye...
O nedir ya seti diploma alınca hak ettiğinde vereceğiz.Ne bu?
Çocuk doğurunca ödüllendireceğiz falan.
Ne garip insanlarmış.
Allah doğru insanlarla karşılaştırsın deyimi ne doğruymuş burada konulara baktıkça daha iyi anlıyorum.
Bence ilk tanışma isteme muhabbetinde ailenize o tutumları anında bir şeyler belirmeliydi.
Kendinizi değersiz konumuna düşürmeyin kimsenin gözünde hele de bakış açıları böyle olan kişilere.
Nişanlınızı seviyorsanız ailesi hakkında konuşup uygulayacağınız bir ortak yol varsa karar alırsınız ama ona karşıda sevginiz bittiyse hiç evlenip mutsuzluğunuzu katlamayın.
Çok üzücüdür bu konumda böyle bir karar ama dışarıdan bakılınca bu şekilde gözüküyor.
Hayatınız için en doğru kararı şüphesiz ki siz vereceksiniz, hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun..

Yerinde olsam kesinlikle atardım nişanı. Çok kötü bir durum ve çok onur kırıcı hareketleri var. :50: Allah bizi iyilerle karşılaştırsın. (Amin)

bence en iyisini ailene anlat ama öfkeli anlatmaki onlarda öfkeyle karar vermesinler zaten sakin düşününce mantıklı olan belli oluyor ama çok zor durumdasın.Kendini düşün diyorum ben sadece. Belli birşeyler yaşanmadan mı boşanmak daha iyi yoksa zaman geçip bu görgüsüz,insana değer saygı vermeyen insanlarla biraz daha kendini yıprattıktan snra mı boşanmak daha kolay? yıpratma derim ben kendini.Ayrıca eşinin inat etmeside saçma yani.sonuçta o evde tek yaşamıycak o yani ne demek eşyaları kendi seçti en ucuzunu seçti falan. sana bir hiçsin sen kimsin ki diyo kısaca. madem böle yapıcak niye evlendiki yani? bu nikahı nası olsa bende mecbur istediklerimi yapıcak diyo sana karşı.çok iyi düşün ama kendini asla ama asla yıpratma. Ayrıca insanlar ne der diye de düşünme.Elalem 2 3 gün konşur 1 seneye unutur gider.Babamlarım yüzünü kara çıkartıcam diyosun ama baban senin evliliğinde eriyip gittiğini gördüğnde kahrolucak.O daha mı iyi? sen iyi,mutlu olursan ailende öyle olur.çevreni düşünme millet laf arıo knşmak için boşver.Mutsuz olduğunda gelip onlar desteklemiycek seni.Bu sefer daha fazla dalga geçicekler.

kizlar hepiniz haklisiniz yazdiklarinizda, bu adamla evlendigimde artik mutlu olacagima inanmiyorum, 1,5 sene sonra bunun farkina vardigim icin kendimi salak hissediyorum, herseyi onceden gorebilirdim, halbuki bu evlilik icin ailemi ikna etmek icin 6 ay ugrasmistim, annemle babam haklilarmis :59:
ayrildiktan sonra kendimi nasil toplarim ben ? belki bundan sonra evlilige ve erkeklere dusman olur birdaha evlenmeye kalkismam. Onu okadar cok sevdim ki bu gunlere geldigime inanamiyorum, dusunemistim dugunume 6 hafta kala ayrilan nisanlisindan vazgecen bir kiz olacagima. Boyle birseyin basima geldigine inanamiyorum, ailemide buyuk hayal kirikligina ugratmis olacagim. Nekadar zor bir karar ALlahim yardim et bana dogru yolu goster :58:

sen yine 1.5 yıl sonra farkına varmışsın ben 6 yıl sonra farkettim. 6 yılın, 4.5 yılı sevgili 1,5 yılı nişanlı olarak geçirdim. benim bitirme sebebim annesinin benim kılığıma-kıyafetime karışması, nişanlıma söylediğimde '' benim annem herşeye karışır '' demesi.
şuan da neler düşündüğünü çok iyi biliyorum. ayrılırsam nolcak? nişan atmış bi kız durumunda olcam. hayatıma biri girerse bunu sorun eder mi? ailesi için problem olur mu? bundan sonra kime nasıl güvencem? hayatımda boşluk olcak mı? pişman olur muyum? yanlış mı yapıyorum?....... çok değil 1 ay sonrakafandaki soruların cevaplarını buluyorsun bittiğinde.
ailen konusuna gelince, önce onlarla konuş fikirlerini al. belki onlar nişanın bitmesini senden daha çok istiyorlardır sırf sen üzüleceksin diye birşey söylemiyorlardır. ama önce senin enine boyuna düşünüp karar vermen gerek. otur sevgililik süreci de dahil olmak üzere yaşadıklarınızı düşün, sana yaklaşımını düşün. sonra evlenirsen olabilecekleri düşün ama her yönüyle, iyisiyle-kötüsüyle. şuan da sinirlisin diye sadece kötü olaylar gelmesin aklına. en son olarak değer mi değmez mi onu düşün.

Genelde kk"da nişanlılık dertleri parasızlık yüzünden yada aileler yüzünden yıkıma uğruyor ,.....sizin konudada aile maddi yönünde iyi ama empati yapma yeteneği sıfır ,insanlık sıfır, nişanlınızda babası gibi gidip kendi beğendiklerini almış yani nişanlınız kendini dev aynada görüyor sizin ondan asla ayrılamıyacağınızı düşünüyor ailecek çok küstahlar bunların kızıda yok herhalde son,gelişmeler nasıl aktarırmısınız?nızı düşünüyor ailecek çok küstahlar bunların kızıda yok herhalde son,gelişmeler nasıl aktarırmısınız?

Nişanlınız(aslında resmen kocanız oluyor)imzayı atınca değişmiş
Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiş yani
Bu saatten sonra yüzük atmak bişey ifade etmez ortada nikah var resmen evlisiniz yani
Direk dava açın bence bu adamdan koca olmaz ilerde çekeceğinize şimdiden bitirin.

bence nikah olsada düğün olmadığı için hala bir şansın var zaman dahada geçmeden otur iyice düşün sen onunla birömür geçirebilirmisin bir ömür aynı yastığa başkoyabilir misin çocuğuna baba olabilir mi....

canım tüm yorumları okumadım ama
bütün eşyaları falan onlar alıyor sanırım
mesela bizde beyaz eşyada mobilyada ortak alınır.
eğer siz birşey almıyorsunuz ve herşeyi onlar yapıyorlarsa
tavırları bundandır.
bana öyle geldi yazdıklarından.

inan okuyunca ne diyeceğimi bilemedim...........

bu konular yüzünden nikah yapıp,düğüne bir hafta kala ayrılanları tanıyorum....hatta gelinlik yüzünden kayınbabası beğendikleri gelinliği getirmemiş,başka giyilmiş gelinlik getirmiş diye düğün günü ayrılanları tanıyorum.......

senin durumunda farklı değil,nikah var ama dönebilirsin de......evlilik gerçekten zor karar...ve içinde herşeyin bittiğini de söylüyorsun bu evliliği yapmak için hangi sebebin kaldı,nikah oldu diye mecburiyet mi.....

karar senin canım,ister devam et ister etme,en iyisini sen bilirsin...biz sadece senin anlattığın kadarıyla yorum yapabiliyorsun...O kişi senin için hayırlı eş ise Rabbim seni ona yar etsin,değilse en kısa zamanda ayrılmanızı diliyorum.....

Olay sadece kayınvalide ve kaynata olsaymış bişiler sineye çekilebilirmiş ama arkadaş nişanlısı demicem eşinden de şikayetçi.şimdiden içine sinmiyorsa nasıl evlilik yürüteceksin..aldığı eşyayı başına kakandan ne beklersin ki..

Canimmm sen kurtulduguna sukret bence evlendikden sonra ne yapacaktin? peki o zaman nasil toparlanacaktin????

Bir tane curuk elma cikti diye butun elmalar curuk degil ki :34:

InsaALLAH senin ve ailenin kiymetini bilen, ALLAh korkusu olan, insancil biri cikar karsina bu kadar karamsar olma! sayfayi cevir ve onune ba seni bem beyaz bir gelecek bekledigini dusun!!

Belkide ailen bile istemiyor evlenmeni dudagindan cikicak iki kelmeyi bekliyordur belkide hastretle!!! baksana bastan bu yana kabullenmemisler!!

Kaldiki dugun gunu vazgecenler var!!!

Bir dugune gitmistik salon bom bos ve kapida bir adam tikiliyor... biz tabiki sasirdik hayirdir filan dedik, adam, bizim dugun iptal oldu kizimizi ucuruma atmaya niyetli degiliz dediler... tabi saskinlik devam etti ve tabiki gelenler dedikodu yapmaya basladi ama sonradan herkez susuyor korkma ve kizi cok hakli bulduk iyiki evlenmemis cok cirkef insanlardi cokk...

Sen bence en kisa zamanda bir koyun, inek, deve kes!!!! bol bol sukret!!!

Aşkımdan gebersem de bana '' saygı duymayan '' bir insanla evlenmezdim ..
Kaldıki sizin ılıskınızde tutkulu bir aşkta yok .
Bunca olaya rağmen neden Lades dıyorsunuz ?
Böyle bir evliliği denesem mi demişsiniz ..
evlilik denenecek bişeymi olmadı geri iade falan mı yapılıyor ..
insan gerçekten bir olabilceği, bütün ömrünü yanında geçirmek isteyeceği kişiyle evlenir..

Sizin nışanlınızla çok ama çok ciddi sorunlarınız var..
Size saygı duymayan hatta sevgı beslemeyen biri var karşınızda , Eğer gerçek manada sizi sevseydi para söz konusu bile olmazdı , zengınlık yada fakırlık deıl mevzu : insan bir lokma ekmekle bile sevdiğini mutlu edebilir, o lokmaya sevgısını katar da verır sevdıgıne .. Ama sizin ılışkınızde olay tam tersi .. Nişanlınız daha evlenmeden aılesının kuklası olmuş..
Ailenize saygısızlık yapılmış ..
Ve siz hala denesem mi diyebiliyorsunuz ..
İnsan bile bile kendini yakmamalı ..

yazdıklarınızı sonuna kadar okudum.. kim olsa öfkelenirdi sanırım..:26:
balık baştan kokarmış,zararın neresinden dönülürse kardır..
aynı evde yaşamaya başlamış olduğunuzda, kendini mutlu mesut hissetsen bile geriye dönüp baktığında yapılanları andıkça öfkeleneceksindir..
insanın hayatının en heveslendirici en keyifli anlarındandır evlilik hazırlığı kısmı.. haliyle yaşadıklarını sindirmen kolay olmayacaktır.. düğün olmadan, düşün taşın derim ben.. nikahınız yapılmış olsa da dert etme,henüz düğün olmamış:34:

sen yine 1.5 yıl sonra farkına varmışsın ben 6 yıl sonra farkettim. 6 yılın, 4.5 yılı sevgili 1,5 yılı nişanlı olarak geçirdim. benim bitirme sebebim annesinin benim kılığıma-kıyafetime karışması, nişanlıma söylediğimde '' benim annem herşeye karışır '' demesi.
şuan da neler düşündüğünü çok iyi biliyorum. ayrılırsam nolcak? nişan atmış bi kız durumunda olcam. hayatıma biri girerse bunu sorun eder mi? ailesi için problem olur mu? bundan sonra kime nasıl güvencem? hayatımda boşluk olcak mı? pişman olur muyum? yanlış mı yapıyorum?....... çok değil 1 ay sonrakafandaki soruların cevaplarını buluyorsun bittiğinde.
ailen konusuna gelince, önce onlarla konuş fikirlerini al. belki onlar nişanın bitmesini senden daha çok istiyorlardır sırf sen üzüleceksin diye birşey söylemiyorlardır. ama önce senin enine boyuna düşünüp karar vermen gerek. otur sevgililik süreci de dahil olmak üzere yaşadıklarınızı düşün, sana yaklaşımını düşün. sonra evlenirsen olabilecekleri düşün ama her yönüyle, iyisiyle-kötüsüyle. şuan da sinirlisin diye sadece kötü olaylar gelmesin aklına. en son olarak değer mi değmez mi onu düşün.

kafamdaki dusunceleri neguzel anlatmissin miyase. aynen bunlardan korkuyorum iste. karsima bundan sonra nasil insanlar cikacak, nisanlanip ayrilmam omur boyu pesimde bir korkuluk gibi dolasacakmi ?

dün anneme actim konuyu, herseyi bu zamana kadar iliskim hakkinda annemle paylastim. annem nisanlimin hareketlerini dogru bulmuyor, ama yinede bizi baristirmaktan yana, diger guzel huylarini goz onunde bulundurarak (ickisi kumari kotu arkadas cevresi gibi kotu huylarinin olmadigi icin, bunlar bana gore en normal seyler ama anneme gore yalnis hareketlerini kapatan bir arti puan) annemle o yuzden konusmayi birakacagim, benim acimdan olaya bakmadigini dusunuyorum genis bir sekilde.
dun aksam nisanlimla uzunca konustum ve son olarak 3 gun dusunup onunla oturup kararimi aciklayacagimi soyledim. bey efendi onu suclamamdan bikmis birde kendi hatami gormemis istiyormus, kendi hatami ona sordugumda ise bana herseyin en pahalisini ve en iyisini alamayacagini gormemi bekliyor, cok yuksekten ucuyormusum, bir insanin durumu varsa neden kendisini en iyisine laik gormesin kizlar ? ayrica eger benimle oturup konussaydi onunla orta yolu sececegimize inaniyorum, egoist davranmasinin bir anlami yoktu.

yarin babama anlatip onunda fikrini alip bir karar verecegim, ki babamin annem gibi dusunmedigini ve daha mantikli karar verecegini biliyorum. babam genis dusunen bir insan ve ondan alacagim destek ile karar verecegim.

Back