Yüzde 50 Erdoğan'dan neden vazgeçmiyor

ee tamam işte bende gidip saadet partisine oy verirsem buda chp'nin işine yaramazmı ? ben muhalefetin işine yaramasın en azından bana en yakın partiye oy vereyimde o mevcut durumunu korusun diyorum,ötekiside kendisine en yakın ve en çok oy alması muhtemel muhalefete istemesede oy veriyorki,hükümet düşsün en azından bir koalisyon çıkartayım istiyor.ikiside aynı şey,sadece taraflar farklı.

ve her partinin kemik seçmeni var evet,bazı insanlar Erdoğan ne yaparsa ok.diyor,bazılarıda chp.ne yaparsa görmezden geliyor.
bazılarıda mhp.hiç bişey yapmasada partisini değiştirmiyor.bu her parti için geçerli aslında.

Bu çok doğru bir tespit.

Bakıyorum bakıyorum ve yine bakıyorum bana göre alternatif bir lider ve bu liderin yer aldıgı siyasi bir parti yok..

Oyumu da kullanmak istiyorum..

Bakanların canı cehenneme..! Sürüm sürüm sürünsünler umurumda değil..

Ama o tipik agızlardan düşmeyen %50 geyiğinin içinde yer alan zihniyetlerden (!) biri de benim..Ailem mhp ve refah partisine oy vermiş kimselerden ibaretti bir zamanlar..Neysaaaah

Ben fikrimi diyeyim yine.. madem alternatif yok tabiki bana göre yok ne mhp,ne chp

İşte o bekledigim alternatif lider gelene kadar oyum Receb beyedir..

Mantığın doğru fakat sorun şu ki iktidar tabanı asla bölünmüyor. En basit örneğini dün de yaşadık bugün de..Hırsızlığı meşrulaştırmaya çalışanlar oldu, inadına akp diyenler de cabası..
Yani bir partizanlık söz konusu dediğin gibi..

Hal böyle olunca diğer kesim de bir kolda birleşmeye uğraşıyor..
Kısır döngü yani..
Ben dilediğim isme oy veremiyorum kaç senedir..Çok açık ifade edeyim..Boşa gidiyor çünkü oyum..

PrezentabLkonteS,
kimin kime oy verdiğinin önemi yok aslında, insanların kime oy verdiğini kimse önemsemiyor büyük ihtimalle, %50 ağızlara Başbakanın söylemi sonrası dolandı, ondan öncesinde yoktu böyle şeyler.
Ne zaman ki evde zor tutuyorum dedi, işte o zaman o %50'ye girmeyen halk neler oluyor demeye başladı, ülkede o günlerde yaşanan elim olaylar sırasında böyle bir açıklama yapılması kırdı insanları hepsi bu.

Belki başka zaman, insanlar tazyikli sular, gaz bombalarına maruz kalmadığı bir zaman söylense bu kadar dokunmazdı

Hani birini kırmak için bir zayıflığını, bir özelini atarsın ya pat diye ortaya, onun gibi birşey oldu bu açıklama.

Mavi ile gösterdiğim yeri görünce kahkaha attım. Bence hiçbirinin öyle bir niyeti yok.

Olamaz da...Çünkü az buçuk tarih bilgisi olan bir insan Fatih'in,Kanuni'nin,Yavuz'un nasıl adamlar olduğunu bilir.

Yani bu zihniyetin Osmanlı ile uzaktan yakından alakası olamaz. Yönetim tarzı olarak da uygulayamazlar,çünkü eğer uygulansa şeriat kurallarına göre hırsızlığın cezası bellidir.

Mümkün olsa da o mübarek insanların adını herkes ağzına alamasa....

Abla benim de yaşım çok yok ama benim çocukluğumda da rahmetli Ecevit vardı.Hatırlıyorum da ne bu kadar bölünmüşlük vardı,ne bu kadar hırs,öfke.Farklılıklarımızla yaşayıp gidiyorduk ne güzel,ve genel olarak da memnundu herkes bundan. Batı'nın göbeğinde sünnet törenlerinde pkk bayrakları açılıyor ve kimse ne bir şey diyebiliyor ne müdahale ediyor.

Son düzenleme:

Aynen öyle bitanem. Hepsininde bir duruşu bir asaleti vardı. Bu kadar avam bir politika hiç görmedim, görememde herhalde.

bence soru tersten sorulmalıydı.

Son düzenleme:
Iktidara kim gecerse gecsin illa ki hatalari ve eksikleri olacaktir..

Ama bence tartisilmaz bir gercek su ki, türkiyede (suan) Erdogan'in yerini alabilecek hic kimse yok?..

Son düzenleme:
siyasi görüşü alternatif üzerine kurulu insanları anlayamıyoru. kaçınız parti programlarını okudu? kaçınız vekillerin özgeçmişini , siyasi kariyerini vs okudu? kaçınız parti liderlerin geçmişini okudu/ araştırdı vs vs? kim olursa olsun (hangi parti vs.) bütün herşeyi tek parti liderine bağlayan insanların da bana göre siyaset bilinci yok. herkes parti liderinin ağzına bakarken onun vekilleri/kurmayları/bakanları vs. kanun tasarısı hazırlıyor, soru önergesi veriyor, kendisine verilen yetkileri kullanıyor.

İnsan sevdikleri ile birlikteymiş. etrafındaki insanları da bir araştırırsanız kimin ne olduğu daha net ortaya çıkar sanki. Almanyadaki şansölyenin yüzünde meymenet yok ama tüm Avrupa o kadının ağzına bakıyor. Biz karizmatik lider arayalım ama daha önemli

Aynen katılıyorum bu görüşüne bende bu yüzden bilinçli olmanın önemini vurguluyorum :)

ben de katılıyorum içerisinde birçok insan barındıran bir siyasi partiyi sırf lidere indirgemek ne derece doğru...

seçimlerde herkes gitti kendi iradesiyle oyunu kullandı SONUÇ: her 2 kişiden biri akp ye vermiş oyunu bundan da anlaşılıyor ki geriye kalan bölünmüş oyları verenler milletin oyuna saygı duyup akıllı akıllı evinde oturacak. demokrasi bu şekilde işlerrr gider.he en fazla şu olur muhalefet liderleri milllete güven verir ve ülke kalkındırmasını hızlandıracak türden vaadler verirde halkı kendilerine inandırırlarsa o zmn halk onları seçer . ama ne yazııkki TÜRKİYE DE şuan da bu potansiyelde hiççç bir parti yok iktidar haricinde. o yüzden ister cemaat oy versin ister vermesin değişen bi şey olmucak emin olun

Akıllı akıllı evinde oturacak ? Vufff tabire gel.Mamasını suyunu da koyucakmısınız önlerine bu bölünmüş oy verenlerin ??
Sizin lügatınızda demokrasi anlayışı bu demekki.
İyimiş.

Iktidara kim gecerse gecsin illa ki hatalari ve eksikleri olacaktir..

Ama bence tartisilmaz bir gercek su ki, türkiyede (suan) Erdogan'in yerini alabilecek hic kimse yok?..

Evet olamaz haklısınız. Ama ne yönden tartışılır.

Cemaat oy vermezse hep beraber görürüz ne olduğunu.

O biskremi veren alıyım cnm . Bu arada cemaat muhalefet partisine verirse de artık hiçççç şaşırman pusulası şaşmış onların aklı selim insan çok bu ülkede unutmayın her 2 kişiden biri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…