- 20 Mart 2008
- 141.502
- 212.929
- 1.423
- 60
Siyasi görüşüme uzak olsa da, rahmetli Türkeş yaşasaydı, kimse bu kadar at koşturamazdı gibime gelmiştir hep abla
Orada ince bir nüans var ama dusduru. Elbette aynı şey değildir.
Biliyoruz ki boş oy kullanmakla ya da barajı aşamayacak bir partiye ve bağımsıza oy vermekle, iktidara oy vermiş oluyoruz. Bugünün Türkiyesi için bu böyle.
Hükümet tekrar gelmesin diye değil de, en azından bir koalisyon hükümeti kurulsun, şu mutlak monarşi durumu bir son bulsun derdiyle kötünün iyisine oy kullanılıyor genelde. (Muhalefet yanlıları için söylüyorum)
İktidar yanlılarının tavrı ise(istisnalar kaideyi bozmaz), ne olursa olsun, ne yaparsan ama padişahım sen çok yaşa tavrı maalesef..
ee tamam işte bende gidip saadet partisine oy verirsem buda chp'nin işine yaramazmı ? ben muhalefetin işine yaramasın en azından bana en yakın partiye oy vereyimde o mevcut durumunu korusun diyorum,ötekiside kendisine en yakın ve en çok oy alması muhtemel muhalefete istemesede oy veriyorki,hükümet düşsün en azından bir koalisyon çıkartayım istiyor.ikiside aynı şey,sadece taraflar farklı.
ve her partinin kemik seçmeni var evet,bazı insanlar Erdoğan ne yaparsa ok.diyor,bazılarıda chp.ne yaparsa görmezden geliyor.
bazılarıda mhp.hiç bişey yapmasada partisini değiştirmiyor.bu her parti için geçerli aslında.
satılık değil elbette.vatan satılık değil merak etmeyin. bu söyleminizle ona oy verenleri zan altında bırakmış oluyorsunuz.
ee tamam işte bende gidip saadet partisine oy verirsem buda chp'nin işine yaramazmı ? ben muhalefetin işine yaramasın en azından bana en yakın partiye oy vereyimde o mevcut durumunu korusun diyorum,ötekiside kendisine en yakın ve en çok oy alması muhtemel muhalefete istemesede oy veriyorki,hükümet düşsün en azından bir koalisyon çıkartayım istiyor.ikiside aynı şey,sadece taraflar farklı.
ve her partinin kemik seçmeni var evet,bazı insanlar Erdoğan ne yaparsa ok.diyor,bazılarıda chp.ne yaparsa görmezden geliyor.
bazılarıda mhp.hiç bişey yapmasada partisini değiştirmiyor.bu her parti için geçerli aslında.
Makedonya'nın "halife" diye andığı efsane artık o. Avrupalı'nın deyimiyle batan Osmanlı'yı yeniden diriltmeye çalışan biri...
ne o amaç cumhuriyeti yıkıp laikliği yok edip,osmanlı dönemine dönmekmi.
bunu resmen dile getiren bu sözleri yazan kişiye şunu diyorum,
rüyanda canım rüyanda.
Rahmeti en azından ülkeyi götürmedi..
Benim çocukluğumda muhteşem 4'lü vardı.
Ecevit,Demirel,Türkeş,Erbakan..
Birbirleriye atışır dururlardı,kadayıfın altı habire kızarırdı.
Ama vatanı satmadılar hiç biriside..
Rahmeti en azından ülkeyi götürmedi..
Benim çocukluğumda muhteşem 4'lü vardı.
Ecevit,Demirel,Türkeş,Erbakan..
Birbirleriye atışır dururlardı,kadayıfın altı habire kızarırdı.
Ama vatanı satmadılar hiç biriside..
siyasi görüşü alternatif üzerine kurulu insanları anlayamıyoru. kaçınız parti programlarını okudu? kaçınız vekillerin özgeçmişini , siyasi kariyerini vs okudu? kaçınız parti liderlerin geçmişini okudu/ araştırdı vs vs? kim olursa olsun (hangi parti vs.) bütün herşeyi tek parti liderine bağlayan insanların da bana göre siyaset bilinci yok. herkes parti liderinin ağzına bakarken onun vekilleri/kurmayları/bakanları vs. kanun tasarısı hazırlıyor, soru önergesi veriyor, kendisine verilen yetkileri kullanıyor.
İnsan sevdikleri ile birlikteymiş. etrafındaki insanları da bir araştırırsanız kimin ne olduğu daha net ortaya çıkar sanki. Almanyadaki şansölyenin yüzünde meymenet yok ama tüm Avrupa o kadının ağzına bakıyor. Biz karizmatik lider arayalım ama daha önemli
siyasi görüşü alternatif üzerine kurulu insanları anlayamıyoru. kaçınız parti programlarını okudu? kaçınız vekillerin özgeçmişini , siyasi kariyerini vs okudu? kaçınız parti liderlerin geçmişini okudu/ araştırdı vs vs? kim olursa olsun (hangi parti vs.) bütün herşeyi tek parti liderine bağlayan insanların da bana göre siyaset bilinci yok. herkes parti liderinin ağzına bakarken onun vekilleri/kurmayları/bakanları vs. kanun tasarısı hazırlıyor, soru önergesi veriyor, kendisine verilen yetkileri kullanıyor.
İnsan sevdikleri ile birlikteymiş. etrafındaki insanları da bir araştırırsanız kimin ne olduğu daha net ortaya çıkar sanki. Almanyadaki şansölyenin yüzünde meymenet yok ama tüm Avrupa o kadının ağzına bakıyor. Biz karizmatik lider arayalım ama daha önemli
seçimlerde herkes gitti kendi iradesiyle oyunu kullandı SONUÇ: her 2 kişiden biri akp ye vermiş oyunu bundan da anlaşılıyor ki geriye kalan bölünmüş oyları verenler milletin oyuna saygı duyup akıllı akıllı evinde oturacak. demokrasi bu şekilde işlerrr gider.he en fazla şu olur muhalefet liderleri milllete güven verir ve ülke kalkındırmasını hızlandıracak türden vaadler verirde halkı kendilerine inandırırlarsa o zmn halk onları seçer . ama ne yazııkki TÜRKİYE DE şuan da bu potansiyelde hiççç bir parti yok iktidar haricinde. o yüzden ister cemaat oy versin ister vermesin değişen bi şey olmucak emin olun
Iktidara kim gecerse gecsin illa ki hatalari ve eksikleri olacaktir..
Ama bence tartisilmaz bir gercek su ki, türkiyede (suan) Erdogan'in yerini alabilecek hic kimse yok?..
seçimlerde herkes gitti kendi iradesiyle oyunu kullandı SONUÇ: her 2 kişiden biri akp ye vermiş oyunu bundan da anlaşılıyor ki geriye kalan bölünmüş oyları verenler milletin oyuna saygı duyup akıllı akıllı evinde oturacak. demokrasi bu şekilde işlerrr gider.he en fazla şu olur muhalefet liderleri milllete güven verir ve ülke kalkındırmasını hızlandıracak türden vaadler verirde halkı kendilerine inandırırlarsa o zmn halk onları seçer . ama ne yazııkki TÜRKİYE DE şuan da bu potansiyelde hiççç bir parti yok iktidar haricinde. o yüzden ister cemaat oy versin ister vermesin değişen bi şey olmucak emin olun
O biskremi veren alıyım cnm . Bu arada cemaat muhalefet partisine verirse de artık hiçççç şaşırman pusulası şaşmış onların aklı selim insan çok bu ülkede unutmayın her 2 kişiden biri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?