• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzde 50 Erdoğan'dan neden vazgeçmiyor

muhtemelen yapılan mahalle toplantılarında anlatılanlar canım.:34:

valla etrafımda mecburiyetten ötürü akp üyesi olan tanıdıklarım var toplantılara katılmaları mecburi katılmazlarsa işten çıkartılmakla tehdit ediliyorlar böyle tuhaflar malesef o toplantılar konusunda..

yolsuzluğa gelince en alasını chp yaptı.ne akp ne chp ikisi de veya başkası belgelenmeden boş boş konuşmak çok rahat sanırım.

heh işte işte bak bunu unutmuştum bide sürekli olan cevap chpyemi oy verelim vardı demi.. yahu bi tek chpmi var ben verdim saadete hiçte pişman değilim başka parti yokmuş muamelesi yapmayın ne olur ya...

valla etrafımda mecburiyetten ötürü akp üyesi olan tanıdıklarım var toplantılara katılmaları mecburi katılmazlarsa işten çıkartılmakla tehdit ediliyorlar böyle tuhaflar malesef o toplantılar konusunda..

.

nasıl bir mecburiyet bu onu anlamadım
ömrü hayatımda hiçbir partiye üye olmak için zorlanmadım zorlananı da duymadım
çoğumuz kamu sektöründeyiz çünkü
hangi kurumda ve hangi şehirde çalışıyolar merak etttim doğrusu
özel değilse tabi cevaplarsınız sevinirim :1:

Son düzenleme:

Siz Türkiye'de mi yaşıyorsunuz Norveç'te mi bilemedim. Türkiye olduğunu varsayarak, hiç duymadığınız durumun yer aldığı haberlerle ilgili "örnek" bazı linkler veriyorum:

http://www.odatv.com/n.php?n=valilik-calisanlari-akpnin-mitingine-nasil-goturuldu-0708101200

http://www.odatv.com/n.php?n=basbakani-karsilamaya-gelmezseniz-gununuzu-gosteririm-0906131200

http://haber.sol.org.tr/kent-gundem...let-zorla-akp-mitingine-goturmus-haberi-31876

Bunlar duyum uydurma falan değil, sonuncusunda dikkat ederseniz resmi yazışma belgesi var.

Ay ne meraksızsın abla.:27:
Ben görmedim ama sen anlatınca merak ettim şimdi ne vardı acep o linklerde:26:
Açan yok mu hiç?:26:
pek gören olmadı sanırım.kısa süreli bir şeydir.ne olduğundan emin olmadığım linkleri açmam.mutlaka canımı sıkacak bir şeydir :34:

heh işte işte bak bunu unutmuştum bide sürekli olan cevap chpyemi oy verelim vardı demi.. yahu bi tek chpmi var ben verdim saadete hiçte pişman değilim başka parti yokmuş muamelesi yapmayın ne olur ya...

benim de var zorunlu üye yapılan tanıdıklarım ve o toplantılara zorunlu katılıyorlar.:34:

simon,fabrikaya işe başlarken zorunlu parti üyesi yapılan epey tanıdığım var:50:

Siz Türkiye'de mi yaşıyorsunuz Norveç'te mi bilemedim. Türkiye olduğunu varsayarak, hiç duymadığınız durumun yer aldığı haberlerle ilgili "örnek" bazı linkler veriyorum:

http://www.odatv.com/n.php?n=valilik-calisanlari-akpnin-mitingine-nasil-goturuldu-0708101200

http://www.odatv.com/n.php?n=basbakani-karsilamaya-gelmezseniz-gununuzu-gosteririm-0906131200

http://haber.sol.org.tr/kent-gundem...let-zorla-akp-mitingine-goturmus-haberi-31876

Bunlar duyum uydurma falan değil, sonuncusunda dikkat ederseniz resmi yazışma belgesi var.

candan hanım ben gayet samimi bi şekilde birşey sordum diğer arkadaşa çünkü biz kamudayız ve zorla hiçbir siyasi partiye üye olmadık teklifte gelmedi o yüzden şehrini ve kurumunu merak ettiğim için sordum
ama ama sanırım kamuda değilmiş ben yanlış okumuşum
normalde zorla üye olan duymadım sadece bi tanıdığım chpye orda çalışmak için üye olmuştu bi tanıdığım da isteyerek akpye üye oldu amcam da mhpye üye ama isteyerek üye oldular

zorla mitinge götürme vs olabilir onları ben de duydum ve uydurma filan yazmadım
ben ondan bahsetmiyorum üyelikten bahsediyorum
siz ne sebeple sürekli alıntılayıp dalga geçer gibi mesajlar yazıyosunuz üstelik kastetmediğim şeyleri öne sürerek
daha önce bi konuda tartıştık diye bunu yapıyosanız hoş değil gerçekten rahatsız olduğumu biliyosunuz çünkü

Son düzenleme:
pek gören olmadı sanırım.kısa süreli bir şeydir.ne olduğundan emin olmadığım linkleri açmam.mutlaka canımı sıkacak bir şeydir :34:

benim de var zorunlu üye yapılan tanıdıklarım ve o toplantılara zorunlu katılıyorlar.:34:

simon,fabrikaya işe başlarken zorunlu parti üyesi yapılan epey tanıdığım var:50:

teşekkürler egem ben kamuda var mı diye merak etmiştim arkadaş yazında kamu diye okumuşum ilk etapta ben çevremde hiç duymadım çünkü fabrikada işe başlarken filan yapıyolarsa çok saçma ve ayıp gerçekten
hiçbir kimse zorla bi partiye üye yapılıp işten çıkarılmakla tehtit edlemez
ayrıca yapsalar ne değişiyo ki insanlar iyice sinir olup oy vermez zaten o şekilde

Son düzenleme:
teşekkürler egem ben kamuda var mı diye merak etmiştim bin çevremde hiç duymadım çünkü fabrikada işe başlarken filan yapıyolarsa çok saçma ve ayıp gerçekten
hiçbir kimse zorla bi partiye üye yapılıp işten çıkarılmakla tehtit edlemez
ayrıca yapsalar ne değişiyo ki insanlar iyice sinir olup oy vermez zaten o şekilde

maalesef öyle olmuyor.kim nereden oy kullanmış biliyorlar.bizim yaşadığımız yerde bir siteden oy gelmemiş,oraya giden minibüslerin hattını değiştirdiler:34:

tabii bir de işsiz kalma korkusu da var.yani zorunluluklar var.

Son düzenleme:
maalesef öyle olmuyor.kim nereden oy kullanmış biliyorlar.bizim yaşadığımız yerde bir siteden oy gelmemiş,oraya giden minibüslerin hattını değiştirdiler:34:

yok artık bu kadarına da pes
ben öyle şeyler köylerde kaldı sanıyodum
babannemin kasabasında seçimlerde seçilen belediye başkanına oy vermeyen mahallenin yolları filan yapılmıyo :37:
demek şehirde de böyle insanların haklarına giriyolarsa bedelini öderler bi şekilde

ama çok saçma ya sen düzgün hizmet ver insanlar mutlu olup oy versin sen insanlarının hayatını zorlaştırırsan eninde sonunda gidersin

candan hanım ben gayet samimi bi şekilde birşey sordum diğer arkadaşa çünkü biz kamudayız ve zorla hiçbir siyasi partiye üye olmadık teklifte gelmedi /QUOTE]

Aaa, hiç duymadım diye şaşırmanıza gerek yok. Kamu personelinin bir partiye üye olması yasak olduğundan, size böyle bir teklif falan gelemez zaten.

Vali kamu personelidir örneğin, kanunen herhangi bir partiye yakın duramaz.

Peki ülkede bu yasaklar geçerli mi? Açıp araştırın, öğretmenevi müdürleri kim diye, ezici çoğunluğunun din bilgisi öğretmeni olduğunu göreceksiniz. Hastane müdürlerini bile diyanetten aldılar.

Yani, yasak, kanun vs hak getire...

Her devirde adam kayırma ve particilik mevcuttu bu ülkede ama örneğin bir hastane müdürü eskiden kendi adamı olan "doktor" olurdu. Teknolojik bir kurumun başına kendi adamları olan "mühendisi" seçerlerdi. Şimdi oralarda mühendis falan yok.

Kısaca liyakat diye bir şey vardı. Şimdi o yok işte.

O olmayınca, açılıştı mitingti, yani iktidarın gövde gösterisi yapacağı her yere, gücü ölçüsünde öğretmenden işçiye kadar herkesi gitmeye zorluyorlar.

Ama parti üyesi değil demenin bir alemi yok yani.

Biz kılıftan konuşuyoruz, siz minare çalınır mı diyorsunuz.

candan hanım gücü ölçüsünde diyosunuz ama ben memurum ve kimsenin zoruyla mitinge filan katılmam asla böyle bi teklif ya da zorlama da almadım
ben ona şaşırıyorum nasıl bir zorlama yapıyolar bu konuda memurlara diye şaşırdım zaten mmur dememiş arkadaş ben yanlış anlamışım
bana kimse bu şekilde ne tarafa yakın olduğumu bile sormadı en fazla arkadaşlarla konuşuyoruz aramızda ben onu söylüyorum
siyasi parti açısından üyelik konusunda haklısınız zaten o yüzden şaşırdım ilk etapta kamu diye anlamıştım çünkü kamuda nası olabilir diye illa ki resmi üye değil toplantıya katılma vs şekilde de üyeliğe benzer zorlamalar olabilir o yüzden merak ettim
şu andaki memur olmaya aday arkadaşlar bunlarla karşılaşıyo olabilir mülakatlarda ama benim için geçerli değil
kimse de birşey yapamaz en fazla müdürümle sorun yaşarım kimse bana bu konuda baskı yapamaz
ama direk itiraz etmeden korkup kabul edip gidersem o zaman da suç ben de oluyo biraz da
özelde çalışanlar baskıya uğruyo olabilir o konuda arkadaşlar söylemiş zaten inanıyorum böyle şeyler vardır

siz belli kesimi söylüyosunuz ve başka yerlerden örnek veriyosunuz verdiğiniz örneklerin doğruluk payı var tabiki ama benim yazdıklarımla ilgisi yok bence
vali vs zaten hepsi yandaşlarından seçiyo o tarz görevlerdeki insanları asla doğru bulmuyorum ama hepsi böyle yapıyo bu da bi gerçek ama normal memurlar hakkında böyle bi kanıya varamazsınız bence
ama diğer görevler konusunda tüm kurumlar hakkında bilgim yok öğretmenlerevine filan yerleştiriyolarsa doğrudur ama bu kadar göze sokularak yapılması rahatsız edici tabi

belediyede taşeron firmada çalışıyorlar sadece çalışanlar değil tüm aile zorunlu olarak akpye üye yapılıyor malesef... daha fazla bilgi vermesem daha iyi adamların ekmeğiyle oynamak istemem yani.. sonuçta böyle şeylerde biliyorsunuz kişileri bulmak çok basit oluyor...

belediyede taşeron firmada çalışıyorlar sadece çalışanlar değil tüm aile zorunlu olarak akpye üye yapılıyor malesef... daha fazla bilgi vermesem daha iyi adamların ekmeğiyle oynamak istemem yani.. sonuçta böyle şeylerde biliyorsunuz kişileri bulmak çok basit oluyor...

anladım ben ilk etapta devlet memuru yazdığınızı sanmıştım o yüzden sordum belediyede olabilir tabi böyle durumlar

anladım ben ilk etapta devlet memuru yazdığınızı sanmıştım o yüzden sordum belediyede olabilir tabi böyle durumlar

işin tuhafı ne biliyomusunuz yine bi tanıdığım anlattı adamın oğlu gezi eylemlerine katılıyor ve adamı çağırıyorlar kesin hesabını gitsin diyorlar adam yalvar yakar benim oğlanla ilgim yok eve bile gelmiyor diye diye zorla ikna ediyor yoksa işsiz kalcak düşünün oğlu eyleme katıldı akpye oy çıkmayacakya def edin gitsin moduna giriyorlar hemen.. çok üzücü bu durum ama malesef kimse anlamıyor hala özgür olduğumuzu sanıyorlar...

siz de farkındaysanız türkiyede sadece türkler yaşamıyo.her dile saygılı olmak gerek...

Benim mesajımı bir daha okur musunuz?

"Hanımefendi bilmem farkında mısınız ama yaşadığımız ülke Türkiye. Kişinin anadili ne olursa olsun, Kürtçe, Lazca, Ermenice vs., yaşadığı ülkenin resmi dilini de bilmesi gerekmiyor mu sizce de?

Her dile saygılı olmak veya sadece Türklerin yaşamasıyla ilgili bir şey var mı? Kişi anadilini tabii ki öğrenebilir ve buna saygı duyulmak zorunda zaten.
Ama yaşanılan ülkenin bir de resmi dili vardır, bu resmi dili de etnik kökeni fark etmeksizin vatandaşların bilmesi gerekir.

Kürtler sadece Kürtçe, Ermeniler Ermenice, Rumlar Rumca konuşsa her vergi dairesine, tapu kadastroya, ne bileyim nüfus idaresine ülkedeki her dili bilen çalışanlar mı alınacak?

Kamu dairesindeki görevli başka dil bilmek zorunda değil.

işin tuhafı ne biliyomusunuz yine bi tanıdığım anlattı adamın oğlu gezi eylemlerine katılıyor ve adamı çağırıyorlar kesin hesabını gitsin diyorlar adam yalvar yakar benim oğlanla ilgim yok eve bile gelmiyor diye diye zorla ikna ediyor yoksa işsiz kalcak düşünün oğlu eyleme katıldı akpye oy çıkmayacakya def edin gitsin moduna giriyorlar hemen.. çok üzücü bu durum ama malesef kimse anlamıyor hala özgür olduğumuzu sanıyorlar...

insanların işiyle gücüyle bu şekilde oynayanlar elbet bi gün hesabını verir
ilginç gerçekten çok saçma geliyo bana oluyo demek ki böyle şeyler belediylerde daha büyük baskı da vardır tabi çünkü arkadaşımın babası amcası da belediyede çalışıyolarmış çok önceden istanbula taşınmışlar sonra hangi hükümet dönemi hatırlayamadım ama hükümet değişince hepsi işten çıkarılmış kendi tanıdıklarını yerleştirdiler heralde üzücü gerçekten böyle olması

insanların işiyle gücüyle bu şekilde oynayanlar elbet bi gün hesabını verir
ilginç gerçekten çok saçma geliyo bana oluyo demek ki böyle şeyler belediylerde daha büyük baskı da vardır tabi çünkü arkadaşımın babası amcası da belediyede çalışıyolarmış çok önceden istanbula taşınmışlar sonra hangi hükümet dönemi hatırlayamadım ama hükümet değişince hepsi işten çıkarılmış kendi tanıdıklarını yerleştirdiler heralde üzücü gerçekten böyle olması

Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bu şekilde insanların haklarına girenleri.. asıl dahada tuhafı var bunun... hani bu kişiler işe girdilerya parti sayesinde nedense bi hoşnutlar bu durumdan bize iş verdi hadi oy verelim düşüncesindeler :53: halbuki üç kuruşa çalışıyolar eşşek gibi farkında değiller valla saf bizim insanımız he...

Site kurallarını bilmeyenlere ve siyaset bölümünde son günlerde yaptığım ikazları görmeyenlere son çağrı, çok fena error veriyorum:51:
Saygısızlık, hakaret, polemik, konu dışı mesaj, kaynaksız haber ya da alıntı, alaycı üslup vs görürsem, kaçın.
Hatta ben yerinizde olsam şimdiden kaçarım çünkü Cuma'dan sonra 3-5 gün izin alabilir ve sizi yöneticilerimizin şefkatine bırakabilirim:51:

Back
X