İğneli Epilasyon yüz - boyun başlangıç detaylı iğneli epilasyon günlüğü.

O degil de seanslar baya uzun sürüyor.. Sorması ayıp parasına nasıl yetiştiniz ? Bende lazere gidip malesef yüzümü daha çok çogaltanlardanım... Şuan hamileyim ama daha sonra igneliye gitmek istiyorum..

Hiç sormayın, zorlayıcı baya. Ben düğün olaylarına girince malum diğer masraflarımı kıstım, iğneliye ayırdım olan bütçemi. Ama ayda 1 gitseydim daha rahat ederdim. Düğün olunca malum sürekli gidip bitirme derdindeydim.

Bu arada, 1 saatten yani 60 dk'dan fazla çalışılmamamasına dikkat edin, vücut verilen akımı kaldırmıyor ve işlem işe yaramıyor. Yapan var tabii ki 2 saat 3 saat, ama etkinliği sorgulanmalı. Ben 2,5 ay haftada bir gidiyorum ve şimdiye kadar yalnızca 2 defa 58 dakika yapıldı. Üstüne hiç çıkılmadı.
Estetisyenlere her türlü bilgi veriliyor eğitim esnasında; ancak, işlerine geldiği gibi davranmayı kendilerinde hak görüyorlar. Parasıyla rezil olan da biz oluyoruz.
Lazer ve iğneli epilasyon cihazları test edilir ve sonrasında satışa sunulur. 10 akımda yanık oluşmadan işlem yapılabiliyorsa, sonuç alınabiliyorsa 3-5 akımla çalışmaktaki niyet nedir? Eğer 10 akım çok fazla ve uygulanabilirliği yoksa cihaza neden konmuştur?
Bana 9 akımla 384 dk işlem yapıldı, yüzüme üstelik. Yarın seansımın üzerinden 7 gün geçmiş olacak ve çok ufak kızarıklıklar var. İşlem yapandan çok yaptıranın yorumu önemlidir benim için ve o yüzden gerek estetisyenden öğrendiklerimi gerekse yaşadıklarımı paylaşmak isterim.
Çoğu iğneli ve lazer epilasyon merkezi olması gerekenden düşük doz uygular: İğnelide 3-6 arası akım, lazerde de süt beyaz tene bile 10-12 uygularlar. Böylelikle makina daha az yorulur, bakım ihtiyacı azalır, ömrü uzar. Tabii makinalara bu kadar özen gösterilirken parasını aldıkları müşterileri yüz defa ayaklarına getirmekten, sürekli lazer ışını ve elektrik akımı vermekten ve tabii ki paralarını almaktan geri durmazlar.

Son düzenleme:

Bende düğününden önce başlamıştım ama bitiririm sanıyordum. Daha cok cogalacgni bilemezdim. Tahminen ne kadar para gidiyor bitene kadar

Aslında makinayla değişiyo akım olayı. 2 ayrı makina var mesela birinde 4-5 iken diğerinde 7-8 çıkıldı. Her makinada o ayar farklı. Hatta sormuştum bende, birinde 5 diğerinde 7 neden diye, makinalar farklı denilmişti. O yüzden akım farkı makinaya göre değişiyor.

Mesela bende öyle bişeyki yüz tipim çok ince, 5 ile çalışılsa bile iz yapabiliyo, haliyle yapan kişide artık fazlasıyla geriliyo.
Apilusta çalışma akımı genelde 5 yazıyodu burdakiler. Yani okuduğum kadarıyla o akımla yapılıyomuş hep.
Sorun bende sanırım. :)

Son düzenleme:

Birde bizim program şöyleydi 2 haftada 1 gidicektm çünkü önemli olan düğüne kadar bitirmekti. Bitmedi ama :) o yüzden düğünden sonra tüyler fora şeklinde ayda bir gidebilirim. O kadar kasmam bu yüzdendi. Valla bu işler olmasa 2-3 ayda bir giderdim bende. Lazere gidiceğime iğneliye başlasaymışım daha önceden.

Çok iyi anlıyorum sizi. Ocak sonunda başladığımda ilk seans 26 dk yapmıştı benim merkez, sinir olmuştum, nasıl bitecek diye :) Kaç ay tüylü gezdim, çok sabrettim, hep azar azar yaptı (1 saat bile daha yeni yeni yapmaya başladı), ben de inatla haftada bir gittim. Hala öyle gidiyorum Haziran'da bitmiş olsun diye ama belki Temmuz Ağustos'u bulur benim işim.
Lazer evet, ben hep bu forumlardan takip ederek iğneliye başladım, herkes lazerden şikayetçi ise bir şey biliyorlar, haklılar diye düşündüm ve şimdi gerçekten memnunum. Lazer yapılacak yer var iğneli yapılacak yer var. Hepsinin ayrı işlevi, ayrı faydası var ama yüz için kesinlikle iğneli. Ben yalnızca bıyık bölgesine, kaş ortasına ve enseye IPL yaptırıyorum. Onun dışındaki tüm yüz ve boyuna doğru iğneli.

Doğru diyosunuz mesela ben bacak ve kolu lazerle 4 yıl önce bitirdim. Kalanlar var mesela kolda 2-3 adet bacakta toplasam 9-10 adet.
Genital bölgeyi bitiremedi ama azalttı baya, 6 ayda bir gidiyorum, anca çıkıyo zaten. Şimdi ağdaya başlasam her ay gidicem, diyorum ki senede 2-3 kez lazere giderim genitale rahat ederim. Ama yüz öyle olmadı maalesef.
Sabır işi derlerdi, gerçekten öyle. Bide süre koydum ya ben :) başaramadım. 2-3 seneye yaysam rahat rahat giderdim.

Salı gününe randevu aldım. 3 hafta oldu, ne kadar sürdüğünü yazıcam buraya. İlk kez 3 hafta bekledim. Düğün telaşından, vakit bulamadım. Yüze başlayalı 5-6 ay olmasına rağmen azalma oranını orda daha fazla görüyorum. Boyun ve çene sürücek gibi.
Boyun ve yüze gidicem salı günü.
Bu arada yardımlarınız için teşekkür ederim. Bi gün umarım bitti yazabilicek kadar sabır gösterip devam edebilicek gücü bulabilirim kendimde ve umarım bu süre bi 1 yıl daha sürmez. :)

merhaba stereotyped güneş kremi olarak ne kullanıyorsun bende başladım iğneli epilasyona çok iyi gidiyor şimdilik bakalım ilerde ne olucak. :)

O zaman hayırlı olsun :)
Bende 3 ader var. 2sini kendim almıştım, bunlar Shiseido expert sun spf 50 diğeri ise Priori daily defense spf 30
2-3 hafta önce gittiğim yerin önerdiği kremi aldım, hem güneş kremi hemde cilt yenileyici özelliği var, bu aralar günde 2-3 kez onu kullanıyorum Dermacalm spf 50 :)

2 sene de sürebiliyormuş, burdan okuduğum kadarıyla. 2 senede birden bitti diyen vardı.

Acaba inceler mi gözünüze batıyor?

Acaba inceler mi gözünüze batıyor?

Bilmem ki olabilir. Gittiğim yer keşke ilk halinizi çekseydik farkı anlardık diyo. Çekseymişim keşke:)
yüzde 5-6 ayda azalmayı fark ediyorum ama boyun çene 1 yıl oldu.
Koltuk altıda lazer gördü, o da bitmiyo 6-7 seans oldu heralde, belkide daha fazla ama bele sadece 1 kez ağda yaptırmıştım. İlk seans 1.30 saat ikincisi 18 dakika sürdü. Lazer mahvetti demekki. Bende daha fazla yoğunlaştırmış olabilir.

Kızlar iğneliye başlayalı 7 ay oldu düzenli olarak gittim. Boynum tamamen sıfırlandı. Işık tutup bakıyorum gerçekten tek bi tüy bile yok. Ama şunu anladım ince tüyler bile rahatsız ediyor artık. İğneli epilasyon bağımlılık yapıyor resmen insan heryerine yaptırmak istiyor. Yanaklarımda üç beş tane çıkıyor. Çenemde de aynı şekilde. Neredeyse çoğu bitti. Bazen bir ay gitmediğim oluyor . Regl dönemime yaklaşırken hormonlar hızlı çalıştığı için kalanlar hızlı uzuyor o kadar. Şu an cildim tam anlamıyla iyileşmedi sadece bi tek o sıkıntım kaldı ama inanın tüylü görüntüsünden çok daha iyi bu görüntüsü. Velhasıl ben çok memnunum keşkeee lazer yerine heryerime iğneli yaptırsaymışım. Yakında karnımada başlamak istiyorum. Yaz tatilinde mayo giyerim napiyim diyorum Sakın pes etmeyin çok sabırlı olun. Sonuç gerçekten acıya zamana ve verdiğin paraya değiyor. Bu Arada sivilcelenme ve lekeler için sudocrem kullanıyorum bazen gerçekten çok işe yarıyor. Çoğu Zaman bişey kullanmıyorum. Cilt nefes aldığında daha hızlı iyileşiyor aklınızda olsun :) Hepinize tüysüz pürüzsüz ciltler diliyorum :)

Ne güzel olmuş sizde :) ben 1 yıldır gidiyorum 2 haftada bir. Azaldı ama bitmedi halen. Karının bi kısmına başladım 2 seansta bitti mesela, tüm karına başlıcam eylül gibi. Ama yüz çok dirençli, dediğiniz doğru normalde bakıyorum sayılı kıl ama takıntı yapıyor insan telefonun beyaz ışığını tutup bakıyorum, inceler bil kıl gözüküyo. Bide en kötüsü evde yakın ayna var halimi siz düşünün, en normal insanı bile deli eder o aynalar.
Sadece yüze giderken anlamıyodum ama karında gördüm ki, her insanın kıl yapısı ve direnci farklı. Mesela koltuk altıda bitmiyo bende, halen devam ama belde ilk seans 1 saat gittim, ikincisi yarım saate indi hemen. Bölge bölge değişiyo gerçekten.

Son 1 aya giriyoruz artık.
Göbek deliğinin alt kısımlarını full yaptırmaya başladım yarısına yapıldı, 2 kez. Gitmesemde olur gibi bidaha. Belki kışın tek tük kalanlara giderim. Eylül gibi üste başlamayı düşünüyorum.
Bele de 2 seans gittim, yapan bayan yazın gelmene gerek yok zaten dedi. Oda azaldı hemen. Lazer değmiş yerle, hiç alınmamış tüyler fark ediyor gerçekten. Gerçi ben karına ve bele hayatımda sadece 1 kez ağda yaptırdım, o da geçen yaz. Bacak ve kolu temizlettim, bacak lazerle bitmişti, kalanların alınması 40 dk sürdü kolda ise 3-4 dakika. Salı göbeğin devamını yaptırıcam ve tüm vücut düğün öncesi son seanslar bitmiş olucak umarım.
Yüz ve boyun ise halen aynı ama artık yakından incelememeye başladım, sizde öyle yapın yoksa deli eder sizi. Bildiğiniz takıntılı olmuştum ve annem - ablamlar bile dayanamıyolardı artık :)
Şöyle yapın gündüz aynaya bakın, gözünüze çarpan kıllar alınması gerekenler ama benim gibi telefon ışığıyla tutup yakın aynadan baktıklarınız inanın ayva tüyü ve o kadar takıntılı olmaya gerek yok. Onlar doğal olarak herkeste olan tüyler.
Gündüz gözüyle bakıyodum tek tük, ama gece uykum kaçıyo açıyorum 5 kat büyük aynayı, telefon ışığını dibe tutup inceliyodum, sonra başlıyo tabi ağlama krizleri :)
Bu davranışlardan kaçının. Çünkü o ışıkla size ayva tüyü sakal gözüküyomuş bunu anladım.

Bu hafta porselen makyaj denemem var, cuma günü. Devamlı iğneliye gittiğim için merak ediyorum o kızarıklıkları. Burdan da akşamında yazıcam mutlaka.

Bu arada mutlaka belirtmem gereken şey ise, iğne delikleri, kızarıklıklar, karartılar vs..
Geçen yıl göbeğin üst kısmı ve göbek deliği kenarına 10 dakikalık deneme yaptırmıştım.
Kahverengi leke olmuştu, herkes 6 ayda geçer demişti. Benim 6 ayda diil 1 yılda geçti.
Ümidiniz yıkılsın diye değil tam tersi, insanlar size süre verirse ilk öncelikle şunu bilin, sizin cilt yapınız burdaki insanların hiçbiriyle aynı değil. Bu yüzden geçer mi geçmez mi diye süre sormak yerine iğneliyi tamamiyle bitirdiğiniz zaman kendiniz gözlemleyin. Çünkü ben karnımın üst kısmına bi daha hiç yaptırmadım, alt kısma başladım. 1 yıl boyunca iğne değmedi ve tamamen geçti.
Kahverengi lekeler geçmez denilir lafıda herkesin cilt yapısına göre göreceli bir söz. Bazısında kalıcı olabilir tabi ama bazısında belki 1 ay - 1 yılda geçebilir.

İğne izleri içinse, siz devamlı aynı bölgeye uygulama yaptırırsanız tabi ki iyileşmeside uzun sürer, dediğim gibi ancak bittikten sonra anlıcaksınız kalıcı olup olmadığını.
Ben kasımda fark ettim iğne izlerini yanağımda 6 ay geçmişti ve yavaş yavaş rahatsız etmemeye başladı, ufalıyo gibiydi ama üstüne tekrar işlem yapılınca başa döndük.
İşlemler hayırlısıyla biterse o zamanda cildimde oluşan değişimler ve düzelmeleri yazarım ama üzülmeyin bende kafaya takıyorum lekeydi, izdi lakin gerçekten bir çok işlem var bunları düzeltebilicek.
İnşallah 2-3 yıl sonra hepimiz, o kadar çektim ama değdi diycez.

İyi akşamlar :)

kola ne yaptırmıştın. bende kararsızım. lümea kullandım ama bitirmedi. tüyleride zayıflattı. iğneliye gitseeem zor biter. lazere gitseeem tüyler ince. sen ne yaptın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…