İğneli Epilasyon yüz - boyun başlangıç detaylı iğneli epilasyon günlüğü.

Ben de aynı şeyleri yapıyorum: büyük aynadan bakıp bakıp krize girme. Ama dediğiniz gibi daha göze çarpanlara odaklanmak -en azından onlar bitene kadar- daha mantıklı. Yoksa yakından bakınca herkeste var inanın ki.

kola ne yaptırmıştın. bende kararsızım. lümea kullandım ama bitirmedi. tüyleride zayıflattı. iğneliye gitseeem zor biter. lazere gitseeem tüyler ince. sen ne yaptın?

Benim kollarım 5 yıl önce jelliyle bitti. Alexandrite görmedi ama jelli işe yaradı. Bacakta da öyle.

Zaten o minicikleride temizletirsek yüzümüz ne hale gelir. Kalınlardan daha fazla ayva tüyü var. Milyon tane ayva tüyü var. Ben 1 yıldır kalınlar için uğraşıyorum, incelere el attırsam ömür gider heralde :)

Merhabalar..
Cuma günü porselen makyaj denemesine gittim.
Tam teşekküllü yapılamadı ağır bi makyaj olduğu için zaten tek derdim kızarıklıkların kapanmasıydı.. Ama fondotenle kızarıklıklar kapatıldı. Memnun kaldım fakat boynumda minik minik kabarıklıklar var, izler geçsede sivilce gibi kaldılar. Onları 1 ay içinde geçirmem lazım.
Bu arada haftasonu kıbrıstaydım malum hava çok sıcak, 32 derece güneş tam tepede. Ve aynaya baktığım zaman sol yanağımda eski olan güneş yanığımın yanında bir adet daha yanık gördüm, kıpkırmızıydı :/ önceden yanmış ve yeni fark ettim. Sağ tarafımda ise kılcal damar çatlaması meydana geldi 1 ay önce.
İyi korumama rağmen, çok sık gittiğim için hassaslaştı cildim.
Düğünden 2 ya da 3 hafta önce son kez yaptırıcam.
Deneyeniniz oldu mu bilmiyorum ama çıkarsa ağda yapıcam çıkanlara. Başka şansım yok. Jilet yapamam ve kısaltıp sert bi hale getirmek istemiyorum.
Düğüne yakın bi tarihtede yaptıramam, kabukların dökülmesi lazım.
Deneyen, yaptıran var mı bilmiyorum, belki yapma diceksiniz ama inanın ilerki yaşantımda çekmemek için bu kadar düzenli gidip bitirmeye çalıştım, kendime ay verdim. 6 ay içinde bitmezse iğneliye son vermeyi düşünüyorum.
Hem maddi olarak tüketti beni ve evleniyorum böyle bir lüksüm kalmıcak hem de ruhsal olarak. Yüzümde mahvoldu ve cilt bakımları, tedavi içinde onlarca para dökücem.
Şu ana kadar gittiğim sayılara baktık 66 kez gitmişim, hepsi yüz değil belki ama bi 40 kez gittim nerdeyse. Ve verilen para 9.000 tl.
Görünce resmen içim acıdı. O zamandan beri düşünüyorum.
Foruma baktıkça bitiren insanların yazdıklarını görünce dahada üzülüyorum.
Gittiğim yer ile alakalı mı bilmiyorum ama karına ve bele 3 seans gittim (karnın alt kısmı) tek seansta %90 bitti. Halen çıkmadılar. Maalesef yüz bölgem çok dirençli ve bitirene kadar yüzümü mahvetmek istemiyorum.

Siz kendinizi benimle kıyaslamayın, ben 8-9 yıl lazere gittim ve muhtemelen epey güçlendirdim tüyleri. Lazerin değdiği her bölgem (koltuk altı - göğüs ucu) aynı, tabi çok daha azlar. Kolum ve bacağımda yok çok şükür. Fakat yüz bölgem için ay sayıyorum.
Siz devam edin. Benimki kadar dirençli değildir emin olun:) kendiminki gibi görmedim hiç. :)
Umarım hemen sonuç alırsınız.
2 hafta sonra yüz için son seansa gidicem ve yazıcam buraya tekrardan.

İyi akşamlar.

Günlüğü ilk açtığım zamanlarda buradan yorum ve mesaj yağardı, bi çok kişi cesaret alıp başladığını haber vermişti.
Size doğru bi şekilde herşeyi yazmak için günlüğü açtım fakat siz süreç konusunu dert etmeyin bence. Ben zamanla yarışıyodum, kendime hedef belirlemiştim. :)
İlk nişanlımdan çekiniyodum mesela bölge bölge başlamıştım sonra söylemek zorunda kaldım. Ve sonrasında 2 haftada bir gittim.
Size önerim o kadar sık gitmeyin. Ayda bir gidin mesela cildiniz toparlasın. Ve sürekli 2-3 seansta biter mi diye sormayın lütfen, lazersizse belki bitebilir bilmiyorum ama burda bunu çeken çoğu bayan lazerden pişman olup yaptıranlar ve biz uzun bi süredir bu işlemi çekiyoruz. Yalan yok. :)

Sonrasında ise kabuklardan korkmayın, ufak teferruatlar bunlar. İğneli izi ya da yanık izi kişiden kişiye göre değişiyo maalesef. Koltuk altı ve karnımda yanık oluştu 8-9 ayda tamamiyle geçti. Yüzümdekiler geçmedi halen.

Kremlerinizi kimseye sormayın herkese iyi gelen krem farklıdır. Gece kremini öneriyodum bazısına kötü gelmiş bana ise en iyi gelen serumdu.
Sarı kantaron yağı çoğu kişide mucizeler yaratmış bende sivilceden başka bişey yaratmadı :)
Buz tutun deniliyor, iyi gelen kişilerde mesajlaştım ama muhtemelen benim sağ yanağımda kılcal damar çatlamasını başlatan her gece buz masajı yapmamdı. (Hassas cilde sakın yapmayın - denedim, damar çatlaması başlattım yüzümde)

Sabır ise en önemli özelliğiniz. Gördükçe tüyleri bozulmıcak moraliniz. :) az kaldı deyip devam edin, tabi gittiğiniz yerden memnun değilseniz burda her şehirden farklı merkezlere gidip yorum yapan kişiler var, onlara sorun mutlaka.

Gittiğim yer ile ilgili; bende bu forumdan buldum, pek çok kişi memnun kalmıştı.
Eğer kısmet olurda biterse yüzüm, bende bi kaç yorum yazıcam :)

Dediğim gibi dayanabilirsem 2 hafta sonra gidicem ve o zaman düğün öncesi, telaştan önce son günlük yazımı yazıcam. Sonrasında devam lakin bu kadar kısa süreli gitmek istemiyorum. Artık alan almış modunda tüyler fora

Teşekkür ederim mesajlarınız için. Fırsatım olmamıştı hiç.

İyi akşamlar.

merhabalar şimdi bunları okuyup ta paylaşmasam suçluluk hissederdim.
ay takvimine göre epilasyon günlerini duydunuz mu hiç bilmiyorum
çok çok eskilerin uyguladıkları ama bizim zamanımıza kadar unutulan çok değerli bilgiler ve yeni yeni araştırılmaya ve kıymeti anlaşılmaya başlanmış . bir araştırın derim hatta bu konuda hiç çıkarsız paylaşım yapan bir blog var ben keşfettiğimden beri uyguluyorum ve çok memnunum tek yapmanız gereken tüyleri kökten alan bir yöntemle belirlenen tarihlerde almanız ve sonuç mükemmel ilk başlardan itibaren tüylerin çıkma hızı azalıyor tüyler seyreliyor ve inceliyor bunu tecrübe ettim henüz yolun başında sayılırım ama zamanla da iyice göze batmaz hale gelirler diye düşünüyorum bitmese bile daha seyrek haşır neşir oluruz kendileriyle fena mı iğneli epilasyonda da bu tarihler çok etkiliymiş ama bunu tecrübe etmedim açıkçası. neyse ben şimdi daha fazla detay verirsem reklam yapıyor falan derler neme lazım
ama bir kurcalayın derim
herkes tüylerinden kurtulsun mutlu olsun...sevgiler

Selamlar...
1 hafta kaldı düğüne.
13ünde yaptırdım uzunca bi seans.
Düğün 3 haziranda, 2 gün önce gittim bi baksınlar diye, 18 dk sürdü. Buda baya bi süre idare eder dediler.
2 hafta öncede lazer yaptırdım yanığıma ve damar çatlamasına. 1 seans pek fayda etmez sadece hafifletir dedi doktor. Öyle oldu gerçekten, kılcal damar çatlamasının olduğu yer silikleşti hafif. Diğer seansları kışın yapıcaz, malum yaz geliyo.
Karının komple alt kısmına (göbek deliğinin altı) 1 seans yaptırdım. Yeterli geldi. 2 seans daha yaptırırsam bidaha gitmem heralde. Yaptıralı 1 ay oldu ve iz miz kalmadı çok şükür. Karında daha önce lazer yaptırmadım, 1 kez ağda. Kışında üste başlıcam.
Bel ise 3 kez gittim. İlk seans 1 saat gibi, ikincisi yarım saat, üçüncü ise 15 dakika sürdü. Tekrar gidersem kışın 1 seans giderim, sonra bırakırım.
Şimdilik bu kadar. :)

Bu arada geçen hafta gittiğim iğneli merkezinde balkabağı maskesi yaptırdım. Cilt bakımıyla beraber.. Cildimdeki bi çok iğneli lekesini hızlıca yok etti.
Haberiniz olsun. :)

İğneliden çok memnunum ama bacak geniş bir bölge ve aşırı sık aynı şekilde bikini bölgesi sizce lazerle inceltip sonra mı iğneli yaptırmalı?

İğneliden çok memnunum ama bacak geniş bir bölge ve aşırı sık aynı şekilde bikini bölgesi sizce lazerle inceltip sonra mı iğneli yaptırmalı?

Lazer değdiği için daha çok uzar süre. Ama benim lazerle bitti mesela tek tük kalmıştı iğneli yaptırdım. Tek tük dediğim toplasanız iki bacakta 20-30 tüy.
Başka bir örnek vericeksemde, hiç lazer görmemiş bel bölgem 3 seansta %80 bitti.
Karar sizin :)
Ama iğneli bence çok uzun sürer bacakta.

Pardon stereotyped hanımefendi siteye yeni üye oldum ve konunuzun bazi sayfalarini okudumda acaba Izmir deki Aysel hanimami gidiyorsunuz

Merhabalar :)
Evlendim balayı derken burdayım.
Hemen gelişmeleri yazıyorum. Düğüne 3 hafta kala son seansa gittim, fakat durur muyum hayır :) düğüne bi gün kala kaşımı aldırmaya gidince kıza dedimki çıkanları iple toparla.
Yapıcak bişey yoktu. Yani 1 sene gittim iğneliye ama düğün günü gözüm hiçbişey görmedi :)
Şu an çıktılar hafif hafif fakat artık saldım çayıra modundayım. Diyorum ki ayda bir giderim artık ne uğraşıcam
Çıkanları görünce elbet morali bozuluyo insanın ama pek aynaya bakmıyorum. Bu arada çıkanlar genelde ayva tüyü şeklinde, kalın 9-10 tane karışık yerlerde var.

2 haftada bir gidincede cildin yenilenmesi daha zor oluyo mesela boynum kıpkırmızı 1.5 ay oldu. Zamanla hafifleşiyo. Yarın yüz boyun seansıma gidicem kalınları aldırıcam sadece.
Gelişmeleri yazarım. Hoşçakalın..

Ilk önce hayırlı olsun evliliğiniz bi ömür mutlu olunn
Benim nacizane bi sey söylemek geldi içimden madem sizi rahatsiz etmeyecek şekilde ayva tüyü sadce kalanlae onlari boşuna aldirmayin yüzünüz zaten baya bi işlem gördü baya bi pigmentleri olsun derisi olsun yiprandi birakin kendine gelsin bi 6 ay falan sonra kalinlasirlarsa artk gidersniz mecburen ki Allah gostermesin insalah emekler bosa cikmasin.. cok iyi anliyorum sizi ee basina gelen bilir... okudum yazdiklarnizn hepsini bende lazer magduruyum iyi bi iğneli bulsam baslicam .. tabi sadece benim icimden gelen bunlar yoksa yanlış anlamayin lütfen ..

Bide aklima bi sey takılıyo hep madem bu İğneli kesin çözüm e o zaman neden çıkti sizde tekrar ayva tüyü bile olsa hani çıkmıyordu sonra onlarun artmayacagi yada kalinlasma olasiklari da var ama ?? Yanii su kıl tüy isi ne karışıkmis yaa akli olan dokunmaz yüzune biz bılemedikkkk ..

Ne demek :) tabiki her türlü iyi kötü eleştiri ve öneriye açığım. Şimdi kılın 3 evresi var ya, mesela benim lazer görmemiş yerlerim 3-4 seansta bitti. Bel ilk seans 1 saatti. Bugün 4. seansımdı 3-4 dk sürdü sadece.
Ama yüz 7-8 yıl lazer gördü, tüyler çok dirençli. Koltuk altıda uğraştırdı mesela :) lazer görmüştü oda. Normalde koltuk altı çok hızlı bitermiş ama herkeste değişiyo.

Bugün gittiğimde yüz ve boyun toplam yarım saat gibi sürdü. Tabi hepsi çıktımı bilemem ama yinede ilk kez bu kadar kısa sürdü :)
İlk seansımı düşününce, sadece boynuma haftada 2 gün gitmiştim.
bende ara vermek isterim tabi lakin bu kadar uğraşınca bırakamıyorum. Bir de cildiyecimle konuştum, bitir gel yüzünü eski haline sokalım dedi. Yani cildime bişey yaptırmak istesemde iğnelinin bitmesi lazım. Bu arada cildimde iğneli izleri değilde, sürekli gitmekten hassaslaştı ve güneşe çıkınca hafif yanık oldu. Diğer tarafta ise kılcal damar çatlaması oldu. 1 seans lazer tedavisi gördüm, kılcal damarda baya etkili oldu. İşte kışa kadar baya azaltiyim, kışında cildimi yeniliyim istiyorum.
Arada öyle tek tük kalınca daha çok dikkat çekiyo. :) bunu yeni yeni fark ediyorum.
Yinede yüz değilde boyun baya kırmızı korkuyorum acaba kahverengi mi diye, anlayamıyorum çünkü, ama arkadaşlarıma sorunca kızarık diyolar bide hafif bi fondotenle kapanıyo, kahverengi olsa daha çok uğraştırır gibime geliyo.
İğneliden en çok lazer görmemiş yerlerimde memnun kaldım. 2 seans göbek deliğimin altına gittim, şimdi tek tük giderim kışın. Sonra üste geçicem.

Merhabalar steretyped, benim 4. seansım yüzün aşağısı ve boyun blgem için. Açıkcası çok etkisini anlayamadım, azaldı mı azalmadı mı sizin 4. seanstaki durumunuz nasıld?
Bide tatile gideceğim şimdi orda 3 hafta epilasyona gidememe gibi bir durumum olcak,o zamanlar siz napıyordunuz?
Bıktım gerçekten bu kıl tüyden, benim lazerden sonra yüzüm mahvoldu boyun kısmına yayıldı ve erkek arkadşaımda böyle şeylere takıntılı biri. Sürekli dikkat edemiyor insan da haliyle sizin kocanız anlayışlı sanırım..

Merhabalar.. 1-2 seans daha gitseniz yavaş yavaş azaldığını anlıcaksınız ilk seanslar bitmiyomuş gibi geliyo. Ben geçen yaz boyunu yaptırdım 1 hafta sonra tatile gittim, ucuza bi kısaltıcı makina bulmuştum onunla kesmiştim. Sizde öyle yapabilirsiniz.
Ben iğneliyi söylediğim zaman nişanlımdı, yani o kadar moralim bozuktu ki ağlayarak anlatmıştım. Haliyle anlayışla karşıladı ama biticek bak biticek demiştim. :)
Bi kereliğine jilet yaptım bi kezde işte düğün öncesi iple aldırdım. Açıkçası çok korkuyodum aman dokunmiyin fln ama 1 kere aldım diye hiç bişi olmadı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…