merhaba arkadaşlar, sizce anaokullarında öğrenciler tuvaletleri karışık mı kullanmalı yoksa kız-erkek tuvaletleri ayrı mı olmalı ? Okulda bu konuda öğretmenler arasında fikir ayrılığı var.Malesef tartışma da yaşanıyor. Sizin fikriniz nedir?
3 tuvalet yanyana kapı ve duvarla ayrılmış durumda. Ben 1 tanesine erkek resmî astım diğer ikisine kız resmî kızlar sınıflarda daha kalabalık olduğu için. Bunu gören diğer öğretmen arkadaşlar bildiğiniz olay çıkardılar. Çocuklar her tuvaleti kullanabilirmiş, yoksa çok sıra olurmuş, ayrı olursa daha çok merak ederlermiş. Sırf ben astım diye muhalefet olduklarını düşünüyorum. O yüzden size sormak istedim.bir olmasını isteyenlerin savunması nedir merak ettim.
3 tuvalet yanyana kapı ve duvarla ayrılmış durumda. Ben 1 tanesine erkek resmî astım diğer ikisine kız resmî kızlar sınıflarda daha kalabalık olduğu için. Bunu gören diğer öğretmen arkadaşlar bildiğiniz olay çıkardılar. Çocuklar her tuvaleti kullanabilirmiş, yoksa çok sıra olurmuş, ayrı olursa daha çok merak ederlermiş. Sırf ben astım diye muhalefet olduklarını düşünüyorum. O yüzden size sormak istedim.
Küçük yaşta mahremiyet eğitimi önemli. Bu açıdan tuvaletlerin de unisex olmamasının faydalı olduğunu düşünüyorum. Diğer öğretmenlerle polemiğe girmemeniz adına bu gece biraz araştırma yapın. Bu konuda yazılmış makale vs. varsa okuyun bence. Yarın da ona göre davranirsiniz.3 tuvalet yanyana kapı ve duvarla ayrılmış durumda. Ben 1 tanesine erkek resmî astım diğer ikisine kız resmî kızlar sınıflarda daha kalabalık olduğu için. Bunu gören diğer öğretmen arkadaşlar bildiğiniz olay çıkardılar. Çocuklar her tuvaleti kullanabilirmiş, yoksa çok sıra olurmuş, ayrı olursa daha çok merak ederlermiş. Sırf ben astım diye muhalefet olduklarını düşünüyorum. O yüzden size sormak istedim.
Ben asla cinsiyete göre oyun, oyuncak, kıyafet seçtiren ayıran bir öğretmen değilim. Ama hijyen konusu özellikle beni rahatsız ediyor bu durumda. Erkeklerin ayakta işemesi sonrasında klozetin kirli olması ve bir kız çocuğunun oturmasını doğru bulmuyorum. Ve her çocuktan sonra tuvaleti silmekte mümkün değil. Asla cinsiyetçi bir yaklaşıma sahip değilim.Çünkü neden karışık olmasın ki? Ben o yaşlarda cinsel kimlik kazandırma çabasına girmeyi saçma buluyorum. Genderless yetiştirmeye de çalışsan, özellikle kızı pembe evcilik setlerine, oğlanı arabalara da boğsan yine birşey değişmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?